دیجی رودیجی رو
  • اخبار تکنولوژی
    • اخبار داخلی
    • اخبار تلفن همراه
    • اخبار سخت افزار
    • اخبار اپلیکیشن‌ها
  • آموزش
  • بررسی محصولات
  • راهنمای خرید
  • سرگرمی
    • اخبار بازی
    • معرفی بازی
      • بازی موبایل
      • بازی دسکتاپ
      • بازی کنسول
    • معرفی اپلیکیشن
    • سینما و تلویزیون
  • دیجی فکت
  • دیجی لایف
  • دیجی10
  • مقالات گوناگون
خواندن: صفحه نمایش 120 هرتزی گوشی‌ها؛ نیاز واقعی یا یک ویژگی لوکس؟
به اشتراک بگذارید
ورود
اعلان نمایش بیشتر
تغییر اندازه فونتآآ
دیجی رودیجی رو
تغییر اندازه فونتآآ
جستجو
حساب کاربری دارید؟ ورود
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
دیجی رو > اخبار > اخبار تلفن همراه > صفحه نمایش 120 هرتزی گوشی‌ها؛ نیاز واقعی یا یک ویژگی لوکس؟
اخبار تلفن همراهمنتخب

صفحه نمایش 120 هرتزی گوشی‌ها؛ نیاز واقعی یا یک ویژگی لوکس؟

حسین محمودزاده 3 بهمن 1398 ساعت 20:50
زمان مطالعه: 10 دقیقه
صفحه نمایش 120 هرتزی گوشی‌ها
اشتراک گذاری
بلیط هواپیما سفرمارکت

هر سال اصطلاحات فنی جدیدی در حوزه فناوری مطرح می‌شود که عموم مردم نیاز دارند نسبت به آن‌ها اطلاعات لازم را به دست بیاورند. سال 2020 هم به تازگی شروع شده و مطمئناً از این قاعده مستثنی نیست. جالب اینجاست که یکی از بزرگترین ترندها یا سوژه‌های داغ صنعت گوشی‌های هوشمند که به صفحه نمایش این محصولات مربوط می‌شود درست به همان اندازه خود نمایشگر قدمت دارد و اصلاً‌ موضوع جدیدی نیست!

تولیدکنندگان مطرح گوشی‌های هوشمند از قبیل سامسونگ، گوگل و وان پلاس در یکی دو سال اخیر اقدام به معرفی گوشی‌هایی با نرخ تازه‌سازی یا رفرش ریت (Refresh Rate) بالا کرده‌اند و این روند همچنان ادامه دارد. گوگل پیکسل 4 از صفحه نمایش 90 هرتزی بهره می‌برد و این در حالی است که گفته می‌شود جدیدترین گوشی‌های پرچمدار سامسونگ و وان پلاس به نمایشگری با نرخ تازه‌سازی 120 هرتز مجهز خواهند بود.

اگر نمی‌دانید منظور از نرخ تازه‌سازی یا رفرش ریت چیست، زیاد ناراحت نباشید چون تنها نیستید و این سؤالی است که به خصوص در ماه‌های اخیر برای بسیاری از کاربران گوشی‌های هوشمند مطرح شده است. با اینکه نرخ تازه‌سازی اصولاً‌ مقوله جدیدی نیست و پیش از این در مورد انواع نمایشگرها از قبیل مانیتور رایانه، تلویزیون یا هر نوع صفحه نمایش دیگری مطرح بوده، اما شاید تا این زمان زیاد در مورد آن صحبت نشده است. اما از آنجا که شرکت‌های تولید کننده گوشی در بازاریابی‌های اخیر خود بر روی این فاکتور توجه و تمرکز ویژه‌ای دارند، بهتر است با آن آشنا شده و آگاهی خود را افزایش دهید. اگر با ما موافق هستید، در ادامه مطلب حتماً‌ با دیجی رو همراه باشید.

رفرش ریت یا نرخ تازه‌سازی چیست؟

جری کانگ، یکی از تحلیلگران فناوری در مؤسسه IHS Markit است و جزو متخصصین حوزه فناوری‌های نمایشگر محسوب می‌شود. به گفته آقای کانگ، نرخ تازه‌سازی بسیار ساده‌تر از آن چیزی است كه شما تصور می‌كنید. در واقع، منظور از نرخ تازه‌سازي تعداد دفعاتی است که صفحه نمایش در یک ثانيه چشمك مي‌زند. با اینکه چشم انسان به راحتی قادر به تفکیک این چشمک‌های متوالی نیست اما نمایشگرای متداول امروزی معمولاً 60 بار در ثانیه این کار را انجام می‌دهند.

بنابراین، وقتی می‌گوییم یک تلویزیون 4K یا گوشی آیفون دارای صفحه نمایش 60 هرتزی است، منظورمان این است که نمایشگر این دستگاه‌ها قادر به 60 بار چشمک زدن در ثانیه هستند. در صورتی که اطلاع ندارید باید بگوییم که هرتز واحد فرکانس بوده و خود فرکانس هم معیار اندازه‌گیری تعداد تکرار یک رخداد در واحد زمان (مثلاً ثانیه) است. فرکانس 60 هرتز برای یک صفحه نمایش بسیار خوب است و چشم انسان هم تصاویر متحرک را در آن به شکلی روان و لذت بخش مشاهده می‌کند، اما بدیهی است که در این بین شرکت‌هایی مانند سامسونگ و وان پلاس معتقدند که هنوز جا برای بهتر شدن در این زمینه وجود دارد.

ریفرش ریت صفحه نمایش

به طور کلی، هر چه نرخ تازه‌سازی بیشتر باشد، ویدیوها و گیم‌پلی بازی‌ها نرم‌تر و روان‌تر به نظر می‌رسند. بنابراین، اگر در حال خواندن یک متن در آیفون 11 باشید، ممکن است تفاوت آن را با پیکسل 4 متوجه نشوید. در واقع، این تفاوت به حدی کوچک است که حتی افراد آموزش دیده و متخصص هم به راحتی قادر به تشخیص آن نمی‌باشند. نرخ تازه‌سازی زمانی نمود پیدا می‌کند که بخواهید در مورد پخش محتوای ویدیویی و به خصوص اجرای بازی‌ها صحبت کنید. چرا که در اینگونه موارد سرعت حرکت و یا به عبارتی تغییر تصاویر نمایش داده شده، زیاد بوده و هرگونه وقفه‌ای کاملاً مشهود و قابل لمس خواهد بود.

فرق رفرش ریت و فریم ریت

همان طور که گفتیم منظور از رفرش ریت تعداد دفعاتی است که نمایشگر تصویر را به‌روز می‌کند و یا به اصطلاح چشمک می‌زند. اما در همین زمینه اصطلاح دیگری به نام فریم ریت هم وجود دارد که ممکن است بعضی‌ها آن را با رفرش ریت اشتباه بگیرند. فریم ریت در واقع به تعداد فریم‌هایی اشاره دارد که یک فایل ویدیویی یا یک بازی در یک ثانیه نمایش می‌دهد. واحد اندازه‌‌گیری نرخ فریم یا فریم ریت، “فریم در ثانیه” یا به اختصار FPS است. فیلم‌ها به طور سنتی با سرعت 24 فریم در ثانیه نمایش داده می‌شوند، در حالی که بازی‌های ویدیویی معمولاً روی سرعت حداقل 30 فریم در ثانیه یا در حالت مناسب‌تر 60 فریم بر ثانیه قفل می‌شوند.

آقای کانگ نیز در این باره معتقد است:

نرخ فریم بالا برای کسانی که اهل انجام بازی‌های ویدیویی و یا تماشای فیلم هستند، ملموس‌تر و قابل درک‌تر است، چرا که این محتواها معمولاً سرعت تعویض فریم بالایی دارند و در هر ثانیه چندین و چند بار تصویر روی نمایشگر را تغییر می‌دهند.

البته علیرغم آنچه که آقای کانگ می‌گوید، از تبلیغات شرکت‌های تولید کننده نمایشگر و گوشی هم کاملاً‌ مشخص است که نرخ فریم بالا بیش از اینکه برای دوست‌داران فیلم و سینما مهم باشد، برای گیمرها و علاقه‌مندان بازی‌های ویدیویی حیاتی و ضروری است. برخی از فیلم‌ها مانند Gemini Man که با بودجه هنگفت تولید شده‌اند و از نرخ فریم بالا در هنگام ضبط استفاده کرده‌اند، چندان با استقبال مواجه نشده‌اند و همین مسئله نشان می‌دهد که برای فیلم دیدن، فریم ریت بالا چندان هم مهم نیست. اما در مقابل، اگر یک رایانه به حد کافی قدرتمند داشته باشید و بازی‌ها را با نرخ 60 فریم بر ثانیه یا بالاتر اجرا کنید، به وضوح متوجه نرم‌تر و روان‌تر بودن گیم‌پلی شده و چشمانتان هم در هنگام انجام بازی کمتر اذیت خواهد شد.

ریفرش ریت بالا در گوشی‌ها

اینجاست که نرخ تازه‌سازی بالا هم اهمیت پیدا می‌کند. اگر فریم ریت (تعداد تصاویری که توسط محتوا و در یک ثانیه به نمایشگر ارسال می‌شود) با رفرش ریت (تعداد تصاویری که نمایشگر می‌تواند در یک ثانیه نمایش دهد) متفاوت باشد، خروجی دارای ایرادهایی مانند بریده بریده شدن تصویر یا وقفه‌های گاه و بی‌گاه خواهد شد که به هیچ وجه خوشایند نیست. در واقع، یک بازی ویدیویی که با نرخ 120 فریم در ثانیه اجرا می‌شود، در یک صفحه نمایش 60 هرتزی دچار مشکلی خواهد شد که در اصطلاح به آن “پاره شدن صفحه” یا اسکرین تیرینگ می‌گویند. اتفاقی که باعث نمایش خطوط افقی بر روی صفحه نمایش شده و انگار تصویر به چند قسمت بریده شده است.

بنابراین برای داشتن بهترین خروجی تصویری ممکن، نرخ‌های تازه‌سازی و فریم ریت باید کاملاً‌ با هم هماهنگ باشند. یک بازی ویدیویی با نرخ 60 فریم در ثانیه که در صفحه نمایش 120 هرتزی اجرا می‌شود بسیار روان‌تر و بهتر از بازی 60 فریم در ثانیه در یک صفحه نمایش 60 هرتزی، به نظر می‌رسد. به همین دلیل است که شرکت‌های تولید کننده گوشی در کنار افزایش قدرت پردازشی به دنبال افزایش نرخ تازه‌سازی هستند تا از نرخ فریم بالای بازی‌ها نهایت استفاده را برده و ویدیوها و بازی‌ها را نرم‌تر و روان‌تر جلوی دید کاربران قرار دهند.

آیا واقعاً به گوشی هوشمندی با نرخ تازه‌سازی بالا نیاز داریم؟

اگر تا به حال درباره آنچه که گفتیم هیچ اطلاعاتی نداشتید، پس احتمالاً نیازی هم به یک گوشی هوشمند با نرخ تازه‌سازی بالا ندارید! در حالی که نمایشگرهای 90 هرتزی و 120 هرتزی در گوشی‌ها می‌توانند هیجان انگیز و مدرن به نظر برسند، اما از طرف دیگر قاتل باتری هم هستند. بنابراین، فایده‌ای که یک صفحه نمایش 90 هرتزی یا بالاتر در دستگاهی مانند گوشی می‌تواند داشته باشد، مستقیما‌ً به نحوه استفاده شما از آن دستگاه مربوط می‌‌شود.

گیمرهایی که به طور حرفه‌ای با موبایل خود به انجام بازی‌های روز دنیا می‌پردازند، مطمئناً‌ از دیدن گوشی‌های هوشمندی با نرخ تازه‌سازی بالا بسیار هیجان‌زده خواهند شد. در حال حاضر، برخی از بازی‌های موبایلی این قابلیت را دارند که با نرخ فریم بالاتر از 60 نمایش داده شوند و شرکت‌هایی مانند ریزر هم گوشی‌هایی ساخته‌اند که از چنین بازی‌هایی پشتیبانی کنند. بنابراین در مجموع اگر کیفیت گرافیکی بازی‌ها برایتان در اولویت است و در مورد روان اجرا شدن آن‌ها هم وسواس دارید، گوشی هوشمندی با صفحه نمایش 90 یا 120 هرتزی کاملاً‌ باب میل شما خواهد بود.

اخبار تکنولوژی
بلیط اتوبوس
تاکسی بین شهری
این مقاله را به اشتراک بگذارید
توییتر Whatsapp Whatsapp تلگرام ایمیل کپی کرده لینک پرینت
چه حسی به این مطلب داری؟
Sad0
Sleepy0
Love0
Happy0
Angry0
Cry0
Surprise0
مقاله قبلی مروری بر شایعات آيفون 12 مروری بر هر آنچه که تاکنون از سری گوشی‌های آيفون 12 می‌دانیم
مقاله بعدی پوکوفون اف 1 مدیر پوکو زمان معرفی جانشین پوکوفون اف 1 را اعلام کرد
1 امتیاز 1 امتیاز
  • علی says:

    بنظرم اول اشتباهات وحشتناک تایپی متنتونو درست کنید واجبتره

    پاسخ

نظر بدهید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا یک امتیاز انتخاب کنید!

تبلیغات

موبوگیفت
  • خرید فالوور ایرانی
  • خرید فالوور ارزان
  • پنجره دوجداره
  • خرید ممبر تلگرام
  • تاثیر سیاست های ترامپ بر کریپتو
  • ارز دیجیتال ایاس ( EOS)
  • قدرت دادن چین لینک به Web3
  • راز نوسانات بیت کوین
  • دوج کوین یا شیبا
  • دستگاه جوجه کشی دماوند
  • خرید بیت کوین
  • دوربین کوچک سیم کارت خور
  • خرید اکانت اسپاتیفای
  • لوستر مدرن
  • خرید سرور hp ماهان شبکه اچ پی

آخرین خبرها

تراشه XRING 01 شیائومی

تراشه XRING 01 شیائومی؛ هر آنچه از اولین تراشه اختصاصی شیائومی می‌دانیم

هواوی واچ 5

هواوی واچ 5 معرفی شد؛ سنسور انقلابی X-Tap، پایش سلامت دقیق و طراحی لوکس!

شیائومی 16

شیائومی 16 زودتر از موعد و با یک باتری بسیار بزرگ عرضه خواهد شد

مطالب مرتبط

تراشه XRING 01 شیائومی
اخبار تلفن همراهشیائومی

تراشه XRING 01 شیائومی؛ هر آنچه از اولین تراشه اختصاصی شیائومی می‌دانیم

26 اردیبهشت 1404 ساعت 09:15
شیائومی 16
اخبار تلفن همراهشیائومی

شیائومی 16 زودتر از موعد و با یک باتری بسیار بزرگ عرضه خواهد شد

25 اردیبهشت 1404 ساعت 19:17
تبدیل عکس به فیلم با هوش مصنوعی در آنر 400
اخبار تلفن همراهآنر

آنر باز هم غوغا کرد؛ تبدیل عکس به فیلم با هوش مصنوعی در آنر 400!

25 اردیبهشت 1404 ساعت 10:48
نوبیا Z70S اولترا
اخبار تلفن همراهسایر کمپانی ها

قیمت و مشخصات نوبیا Z70S اولترا برای بازارهای جهانی اعلام شد

24 اردیبهشت 1404 ساعت 22:16

درباره دیجی‌رو

رسانه دیجی‌رو با شعار دنیای تکنولوژی در اوایل سال 94 تاسیس شد. ماموریت ما اطلاع رسانی صحیح و ارائه آخرین اخبار تکنولوژی، بررسی محصولات دیجیتال، راهنمای خرید کالاهای دیجیتال و همچنین تهیه به‌روزترین مطالب آموزشی و مقالات در حوزه تکنولوژی، علم و سبک زندگی است. گروه دیجی‌رو همه‌ی تلاش خود را به کار خواهد گرفت که روزبه‌روز بر کیفیت و خدمات این رسانه بیفزاید تا دیجی رو به عنوان رسانه‌ای معتبر بدرخشد.

logo-samandehi
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
خوش آمدید

ورود به حساب کاربری

فراموش رمز عبور