امروز وزیر ارتباطات؛ آذری جهرمی، از سرویس انتقال بسته های پستی با پهپاد رونمایی کرد. ایشان در ضمن سخنان خود بیان داشتهاند که تعداد کمی از کشورهای جهان از این سرویس برخوردارند و از آن استفاده میکنند در حالی که آمارهای جهانی این گونه نشان نمیدهند. طبق آمار این سرویس تاکنون در 17 کشور در سراسر جهان اجرا شده و 13 کشور نیز در زمینه خدمات انتقال کالاهای پزشکی و دارویی با پهپاد پیشرو بودهاند.
در مجموع، تا ماه آوریل سال 2019، 26 کشور جهان در حال آزمایش یا برنامهریزی برای آزمایش این نوع سرویس پستی بودهاند و این در حالی است که در برخی از کشورها، عملیات تحویل بستههای پستی با پهپادها در حال انجام میباشد.
چین، کانادا، استرالیا، اندونزی، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، ایرلند، انگلیس، ایالات متحده آمریکا، ژاپن، سنگاپور، کره جنوبی، سوئیس، بلژیک، دانمارک، اتیوپی، غنا، هند، رواندا، هلند، تانزانیا، تایلند و وانوآتو و شهر دبی در فهرست جوامعی قرار میگیرند که برای اجرا و توسعه این نوع خدمات تلاش میکنند.
بازار تحویل بستههای پستی و دیگر کالاهای دارویی و لجیستیک با پهپاد، رشد فوق العادهای را در طی شش ماه گذشته تجربه کرده است و جدیدترین آمارها نشان میدهد که 45 کشور در حال اجرا یا برنامه ریزی برای اجرای سرویس تحویل کالا با پهپاد هستند. دو سایت www.unmannedairspace.info و www.urbanairmobilitynews.com یک نظرسنجی درباره بازار انتقال بستههای پستی و کالا با پهپاد اوایل ماه آوریل انجام دادند.
نتایج این نظرسنجی نشان داد که اگرچه کشورهای جنوب صحرای آفریقا در زمینه تحویل بسته های پستی با پهپاد پیشگام بودهاند اما کشورهای سوئیس، فنلاند، ایسلند، چین، استرالیا، سنگاپور و ایالات متحده در زمینهی توسعه عملیات تحویل بستههای تجاری با پهپاد از دیگر کشورها پیشی گرفتهاند.
موج دوم کشورهای پذیرندهی این سرویس پستی را آلمان، امارات و کانادا – به ویژه کانادا -تشکیل میدهند. در کانادا شرکت Drone Delivery Canada یک زنجیره کسب و کار 2.5 میلیون دلاری در سال را برای یک جمعیت روستایی توسعه داده است. همچنین، این کشور در نظر دارد تا طی چند سال آینده این کسب و کار را در 200 جمعیت روستایی دیگر گسترش دهد.
اگرچه تعمبم دقیق دیدگاه عموم مردم از این عملیات هنوز خیلی زود است اما نتایج نشان میدهد که در کشور ایسلند مردم از خدمات تحویل بسته های پستی با پهپاد استقبال کردهاند اما مردم حومه نشین کانبرا در کانادا از این سرویس چندان راضی نیستند. در هر صورت، آنطور که به نظر میرسد در آیندهای نزدیک تعداد کشورهایی که از این سرویس استفاده خواهند کرد بیش از همیشه خواهد بود و شاید روزی این سرویس نیز به یک جریان معمول در صنعت پست تبدیل شود.
پهپاد پستی سما ساخت دانشگاه شریف خیلی خوب می تونه این کار رو بکنه