مصرف موز فواید زیادی برای بدن دارد چون این میوه سرشار از انواع ویتامینها و مواد ضروری برای بدن ما است. علاوه بر این موز یک میوه لذیذ است و بسیاری از افراد طعم آن را دوست دارند. موز فاقد چربی، کلسترول و سدیم است، مقدار پتاسیم و منیزیم بالایی دارد و مصرف آن میتواند ویتامینهای مورد نیاز بدن شما مثل ویتامین C، ویتامین A و ویتامین B6 را در کنار موادی مثل فیبر، کربوهیدرات، آهن و پروتئین تامین کند. اما همه موزها شبیه به هم نیستند انواع مختلف این میوه رنگ و بافت متفاوتی دارد و این رنگ و بافت میتواند بر میزان مواد مفید موجود و مزایا و حتی مضرات آن اثر داشته باشد. اما مصرف موز در هر رنگ و شکل، چه اثری بر سلامتی شما دارد؟
مصرف موز سبز و کال
رنگ پوست موزی که مصرف میکنید اطلاعات زیادی در مورد خود میوه به شما میدهد. موز نارس و کال، رنگ سبزی دارد و هرچه این میوه جوانتر باشد رنگ آن سبزتر خواهد بود. اگر به دنبال این هستید که میزان قند خون خود را در حد ثابت و نرمالی نگه دارید موز سبز بهترین انتخاب برای شما است. موز سبز رنگ، میزان قند بسیار پایینی دارد و برای کسانی که از دیابت رنج میبرند و یا در معرض ابتلا به این بیماری هستند بهترین انتخاب است. جالب است بدانید که موزهای سبزرنگ شما را به خوبی سیر میکنند و این سیر شدن هم دوام بیشتری هم خواهد داشت. از طرف دیگر موهای سبز به دلیل نارس بودن ماندگاری بیشتری دارند و مدت طولانیتری در یخچال منزل شما سالم باقی میمانند.
موز زرد و سفت
اما موزهای زرد و سفت چطور؟ این موزها لکهای روی خود ندارند و بسیار سالم و قابل خوردن به نظر میرسند. طعم این موزها شیرینتر از موزهای سبز و جوان است و بدن شما راحتتر میتواند آن را هضم و جذب کند. وقتی موز به طور کامل زرد رنگ میشود میزان آنتی اکسیدانهای موجود در آن به بالاترین حد میرسد و شما با مصرف این موز، بدن خود را از انواع بیماریها و آسیبها مصون خواهید کرد.
مصرف موز با لکههای قهوهای
اگر موزی که برای خوردن انتخاب کرده اید لکههای قهوهای داشته باشد نشانه چیست؟ موز لکه دار و خال خالی هم میزان بالایی آنتی اکسیدان در خود دارد و برای بیمارانی که در حال مبارزه با سرطان و غدد بدخیم هستند بهترین انتخاب است. این لکههای قهوهای علامت خوبی هستند چون نشان میدهند که خوردن این موز میتواند سلولهای غیرعادی و جهش یافته در بدن را که عامل به وجود آمدن سرطان هستند از بین ببرد. در نتیجه مصرف موز لکهدار میتواند سلولهای سرطانی را در مراحل اولیه رشد از بین ببرد و بدن را در مبارزه با این بیماری قویتر کند.
موزهایی که سیاه شدهاند
موزهایی که نرم شدهاند و پوست آنها قهوهای رنگ و سیاه شده است چندان سالم به نظر نمیرسند و برای بیشتر افراد اشتها برانگیز نیستند، این موزها مقدار قند بالایی دارند و شاید این تصور را به وجود آورند که از نظر سلامتی فواید چندانی برای بدن ندارند. اما موزهای نرم و سیاه هم مزایا و فایده خاص خود را دارند، این موزها حاوی تریپتوفان هستند، تریپتوفان یک اسید آمینه ضروری است که در بدن ما ساخته نمیشود و باید از طریق خوراکی آن را در یافت کنیم. تریپتوفان میزان استرس و اضطراب را در بدن کاهش میدهد و بهترین انتخاب برای کسانی است که زندگی پرتنش و ناآرامی دارند و از مشکلات عصبی رنج میبرند. علاوه بر این، موزهای سیاه و نرم حاوی مقادیر زیادی ریزمغذی ضروری دیگر هستند که سلامت عضلات و استخوانها را تقویت میکنند.
بنابراین، مصرف موز، این میوه محبوب و خوشمزه در هر شرایط و هر شکل و رنگی که باشد فواید زیادی برای بدن شما دارد و شما بسته به این که از نظر سلامت در چه شرایطی به سر میبرید میتوانید موز دلخواه خود را انتخاب کرده و از خوردن آن لذت ببرید.
???
خیلی مطلب خوبی بود