شرکت اپیک گیمز (Epic Games) به تازگی دادخواستی جدید علیه گوگل و سامسونگ به دادگاه شمال کالیفرنیا ارائه کرده است. این شکایت جدید، که به اتهام محدود کردن دسترسی کاربران به فروشگاههای اپلیکیشنهای شخص ثالث مانند اپیک گیمز استور (Epic Games Store) متمرکز است، ادعا میکند که گوگل و سامسونگ به صورت هماهنگ اقدام به ایجاد محدودیتهایی کردهاند که به نفع فروشگاههای اپلیکیشن رسمی خودشان و به ضرر سایر فروشگاهها است. با دیجی رو همراه باشید.
شکایت اپیک گیمز از گوگل و سامسونگ به دلیل مسدودسازی دسترسی به فروشگاههای اپلیکیشن شخص ثالث
موضوع اصلی این شکایت، ویژگی جدید سامسونگ به نام “Auto Blocker” است که بر روی دستگاههای مجهز به رابط کاربری One UI 6.1.1 و نسخههای بالاتر فعال شده است. این ویژگی به طور پیش فرض، مانع از نصب اپلیکیشنهای شخص ثالث و فروشگاههای اپلیکیشن خارجی از طریق “سایدلود” (نصب مستقیم اپلیکیشنها بدون استفاده از فروشگاههای رسمی) میشود. به همین دلیل، در ماه ژوئیه گذشته اپیک گیمز تمامی بازیهای خود را از فروشگاه گلکسی استور سامسونگ حذف کرد.
قابلیت Auto Blocker که توسط سامسونگ معرفی شده است، به عنوان یک ابزار امنیتی طراحی شده تا از نصب برنامههای غیرمجاز یا مشکوک جلوگیری کند. با این حال، کاربران میتوانند این محدودیت را با خاموش کردن این ویژگی در منوی تنظیمات دستگاه خود دور بزنند. اپیک گیمز ادعا میکند که غیرفعال کردن Auto Blocker نیازمند طی کردن 21 مرحله پیچیده است که اکثر کاربران احتمالاً از انجام آن منصرف خواهند شد. این امر به گفته اپیک، به طور موثری امکان نصب فروشگاههایی مانند اپیک گیمز استور را به حداقل میرساند.
تأثیرات حقوقی
اپیک گیمز در این دادخواست ادعا کرده است که این اقدام سامسونگ و گوگل به طور مستقیم حکم دادگاه دسامبر 2023 را که علیه گوگل صادر شده بود، نادیده گرفته است. در آن حکم، دادگاه اعلام کرده بود که گوگل به دلیل داشتن قدرت انحصاری در بازار توزیع اپلیکیشنهای اندروید، به صورت غیرقانونی اقدام به جلوگیری از رقابت فروشگاههای اپلیکیشن شخص ثالث کرده است. همچنین، مشخص شده بود که گوگل به تولید کنندگان تجهیزات اصلی (OEMs) مانند سامسونگ، مبالغی پرداخت کرده تا فضایی برای ورود اپلیکیشن رقیب برای فروشگاه گوگل پلی ایجاد نکنند!
با توجه به این موضوع، اپیک گیمز ادعا میکند که ویژگی Auto Blocker سامسونگ عملاً به کاربران اجازه نمیدهد تا از فروشگاههای اپلیکیشن دیگری مانند اپیک گیمز استور استفاده کنند و در نتیجه، رقابت در بازار توزیع اپلیکیشنهای اندروید محدود میشود. این شکایت به دنبال ایجاد تغییرات قانونی است تا گوگل و سامسونگ از ادامه این رفتارهای ضد رقابتی دست بردارند.
به نظر میرسد که این شکایت جدید، موجب پیچیدهتر شدن روابط حقوقی میان اپیک گیمز، گوگل و سامسونگ خواهد شد. انتظار میرود که گوگل و سامسونگ نسبت به این شکایت جدید اعتراض کرده و تلاش کنند تا از طریق فرآیندهای قانونی بیشتر، دفاع خود را مطرح کنند. از این رو، پیشبینی میشود که این دعوای حقوقی در آیندهای نزدیک به نتیجه نرسیده و ممکن است برای مدت زمان طولانی ادامه داشته باشد.
نتیجهگیری
اپیک گیمز با ارائه این شکایت جدید، تلاش دارد تا محدودیتهایی که توسط گوگل و سامسونگ برای دسترسی به فروشگاههای اپلیکیشن شخص ثالث اعمال شده را به چالش بکشد. این پرونده ممکن است تاثیرات مهمی بر بازار اپلیکیشنهای اندروید داشته باشد و در صورت موفقیت اپیک، امکان رقابت بیشتر در این بازار فراهم شود. از سوی دیگر، گوگل و سامسونگ ممکن است به دفاع از اقدامات خود پرداخته و تلاش کنند تا از تصمیمات خود حمایت کنند.