در سال 2017 بود که فیسبوک برای اولین بار شروع به استفاده از ویژگی تشخیص چهره کرد و به این ترتیب افراد حتی در عکسهایی که در آنها تگ نشده بودند هم شناسایی میشدند. این شرکت پس از اعتراضات و انتقادهایی که نسبت به نقض حریم خصوصی کاربران شد، در سال 2019 استفاده از قابلیت تشخیص چهره را اختیاری کرد و قول داد که بدون اجازه افراد، آنها را در عکسها شناسایی نکند. اما اخیراً در تصمیمی غافلگیر کننده، اعلام شد که سیستم تشخیص چهره به طور کل از پلتفرم فیسبوک غیرفعال میشود! با دیجی رو همراه باشید.
فیسبوک سیستم تشخیص چهره را غیرفعال میکند
فیسبوک برنامه تشخیص چهره خود را در هفتههای آینده غیرفعال خواهد کرد و این اقدام را به عنوان بخشی از تلاشهای خود برای محدود کردن استفاده از تشخیص چهره در محصولاتش معرفی کرده است. به این ترتیب، بزرگترین شبکه اجتماعی جهان دیگر به صورت خودکار کاربران را در عکسها و ویدیوها شناسایی نخواهد کرد و علاوه بر این، گفته شده که الگوی تشخیص چهره مورد استفاده برای شناسایی کاربران نیز به طور کامل حذف خواهد شد.
این شرکت در بیانیه خود نوشته:
این تغییر یکی از بزرگترین تغییرات تاریخ فناوری در زمینه استفاده از تشخیص چهره است. بیش از یک سوم کاربران فعال روزانه فیسبوک در برنامه تشخیص چهره ما مشارکت کردهاند و در عکسها شناسایی میشوند، و غیرفعال کردن این قابلیت منجر به حذف الگوی تشخیص چهره بیش از یک میلیارد نفر خواهد شد.
کنار گذاشتن سیستم تشخیص چهره فیسبوک بر سیستم متن جایگزین خودکار (AAT) نیز تأثیرگذار خواهد بود. AAT که به طور فعال در 4 درصد عکسها استفاده میشود، توضیحاتی را درباره تصاویر برای افراد کم بینا ارائه میکند. در حالی که این قابلیت همچنان قادر خواهد بود تعداد افراد موجود در عکس را تشخیص دهد، اما دیگر افراد را با استفاده از تشخیص چهره شناسایی نخواهد کرد.
قابل ذکر است که این اولین تغییر سیاست عمده فیسبوک پس از تغییر نام به متا است. این شرکت امیدوار است در آینده از فناوری تشخیص چهره در موارد محدودتری مانند تأیید هویت جهت دسترسی به حساب قفل شده و تأیید هویت در محصولات مالی برای جلوگیری از تقلب و جعل هویت استفاده کند. به طور خلاصه، فیسبوک میگوید به جای استفاده گسترده و فراگیر از این فناوری، آن را در اشکال محدودتر احراز هویت به کار خواهد گرفت.