آی پینز

10 نکته جالب و خواندنی در مورد گیره کاغذ

گیره کاغذ یکی از آیتم‌های ضروری برای تمام دفاتر اداری در همه جای دنیا است؛ این ابزار کوچک را می‌توان در کشوها، هولدرهای قلم و هر جایی که فکرش را بکنید پیدا کرد! اما جالب است بدانید این گیره‌های کوچک کاغذ خیلی بیشتر از چیزی که به نظر می‌رسند حرف برای گفتن دارند. در ادامه با ما همراه باشید چراکه قصد داریم ده حقیقت جذاب و خواندنی که باید در مورد گیره کاغذ بدانید را با هم مرور کنیم.

حقیقت شماره 1

گیره کاغذ یک تکه سیم فولادی است که تقریباً به شکل دو حلقه کامل خم شده است. قطعات کاغذ را می‌توانید بین فاصله این حلقه‌ها قرار دهید و در کنار یک‌دیگر نگه دارید. یک روش خلاقانه!

10 نکته جالب و خواندنی در مورد گیره کاغذ 8

حقیقت شماره 2

طراحی ساخت گیره کاغذی که امروزه از آن استفاده می‌کنیم هرگز به مرحله ثبت رسمی نرسید. هنوز هم به طور دقیق کسی نمی‌داند که چه کسی و در کجای دنیا این طرح را برای اولین بار ارائه و اختراع کرده است! اما آن‌چه مسلم است، این است که گیره‌های کاغذی با همان طرحی که در دهه 1870 در بریتانیا توسط کمپانی ساخت سنگ‌های قیمتی (Gem Manufacturing Company) تولید می‌شدند، ساخته می‌شود. اما این قضیه چیزی را اثبات نمی‌کند و به این معنا نیست که اختراع گیره‌های کاغذی هم در این محل صورت گرفته باشد.

گیره کاغذی جم در سال 1892 به آمریکا معرفی شد و سپس در سرتاسر دنیا مورد استفاده قرار گرفت.

حقیقت شماره 3

اولین باری که طراحی یک گیره کاغذ به مرحله ثبت رسید و می‌توانست کاغذها را در کنارهم نگه دارد، در سال 1867 و توسط ساموئل بی فای (Samuel B. Fay) بود. اختراع ساموئل برای نگه‌داری بلیط به پارچه بود و اگرچه می‌توانست به عنوان گیره کاغذ مورد استفاده قرار گیرد اما کاملاً طراحی متفاوت با گیره کاغذی که این روزها از آن استفاده می‌کنیم داشت. به همین دلیل هم نمی‌توان ساموئل بی فی را به عنوان مخترع گیره کاغذ دانست.

10 نکته جالب و خواندنی در مورد گیره کاغذ 3
طرح گیره کاغذ ارائه شده توسط ساموئل بی فای

 

حقیقت شماره 4

باور به این است که گیره کاغذی در نروژ اختراع شده است و یک گیره کاغذ بزرگ در کالج تجاری اوسلو قرار دارد که مهر تاییدی به این باور عمومی می‌زند. یوهان والر (Johan Vaaler) در سال 1899 یک گیره کاغذ طراحی کرد که در آلمان و ایالات متحده آمریکا در سال 1901 به مرحله ثبت رسید. با این حال طراحی او، که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید غیرعملی بوده و هرگز به مرحله تولید راه پیدا نکرد. والر بعدها درست زمانی‌که یک مهندس نروژی در دهه 1920 اختراع او را کشف کرد، به عنوان مخترع گیره کاغذ شناخته شد.

او یافته‌های خود را ثبت کرد اما متوجه نشد که گیره والر با مدل معمولی که کارخانه جم آن را تولید می‌کند تفاوت دارد. اطلاعات او مبنی بر این‌که گیره کاغذ یک اختراع نروژی است سال‌های بعد از جنگ جهانی دوم علی‌رغم نادرستی به فرهنگ لغت و دائره‌المعارف‌ها راه پیدا کرد.

10 نکته جالب و خواندنی در مورد گیره کاغذ 4
گیره کاغذ طراحی شده توسط یوهان والر

حقیقت شماره 5

سوئدی‌ها به گیره کاغذ جم (gem) می‌گویند!

حقیقت شماره 6

در طول جنگ جهانی دوم، اگر از گیره کاغذ استفاده می‌کردید به دردسر می‌افتادید! افرادی که در کشورهای تحت سلطه نازی‌ها زندگی می‌کردند از پوشیدن یا سنجاق کردن نماد‌های ملی منع شده بودند. گیره کاغذی یک قطعه لوازم التحریر به ظاهر بی‌معنی که برای اتصال سایر وسایل به یک‌دیگر استفاده می‌شد ناگهان به معنای نمای وحدت قرار گرفت. استفاده از هرگونه گیره کاغذی در آن زمان، درست وقتی‌که آلمانی‌ها دلیل استفاده از گیره کاغذی را متوجه شدند ممنوع شد.

بعد از جنگ، اعتقاد بر این بود که مردم نروژ در طول جنگ به عنوان نشانه‌ای از غرور ملی گیره کاغذ به لباس‌های خود وصل می‌کردند چراکه آن را یک اختراع نروژی می‌دانستند. اگرچه که این موضوع حقیقت نداشت اما در آن زمان مردم هنوز بر این باور بودند که گیره کاغذی را یک مخترع نروژی ساخته است. اما همین کافی بود تا به یک باره گیره کاغذ به نماد وحدت و همبستگی مردم در دوران جنگ تبدیل شود!

10 نکته جالب و خواندنی در مورد گیره کاغذ 5

حقیقت شماره 7

گیره کاغذ به صورت گسترده به عنوان نماد پیوست/ ضمیمه در اکثر خدمات ایمیل مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌توانید آیکون آن را در برنامه‌های مختلف هم ببینید.

حقیقت شماره هشت

کلیپی (Clippy)، یک گیره کاغذ متحرک و انیمیشنی بود که در محصولات مایکروسافت آفیس (Microsoft Office) به عنوان علامت کمک (Help) استفاده می‌شود. کلیپی برای اولین بار در آفیس 97 روی این نرم‌افزار قرار گرفت و آخرین حضورش را در آفیس 2003 مشاهده کردیم.

اگر دلتان برای کلیپی تنگ شده است و دوست دارید تا روی مایکروسافت آفیس 2007 یا 2010 از کمک‌های کلیپی استفاده کنید، می‌توانید با کلیک روی این لینک Ribbon Hero 2: Clippy’s Second Chance کلیپی را دانلود کنید.

10 نکته جالب و خواندنی در مورد گیره کاغذ 6
بیل گیتس و جف بزوس با اهدای یک تیشرت با کلیپی از مایکروسافت خداحافظی می‌کنند!

حقیقت شماره 9

عملیات گیره کاغذ در واقع یک عملیات آمریکایی بود که طی آن دانشمندان آلمانی را پس از جنگ جهانی دوم از آلمان خارج کرده و به ایالات متحده آمریکا منتقل کردند. آمریکایی‌ها می‌خواستند از هوش، تخصص و مهارت‌های آلمانی‌ها استفاده کنند و علاوه‌براین برای آن‌ها مهم بود تا از این موضوع که دانشمندان آلمانی‌ به دست اتحاد جماهیر شوروی نمی‌افتند، مطمئن شوند!

یکی از این دانشمندان، ورنهر فون براون (Wernher von Braun) نام داشت که یک دانشمند موشکی بود و در توسعه موشک‌هایی که در نهایت مردم را به کره ماه می‌برد به آمریکایی‌ها کمک شایانی کرد. فون براون همچنین روی مطرح کردن طرح‌هایی برای ماموریت‌های سرنشین‌دار به مریخ کار کرد.

10 نکته جالب و خواندنی در مورد گیره کاغذ 7
Wernher von Braun دانشمند آلمانی در حوزه موشک

حقیقت شماره 10

کایل مک دونالد (Kyle Macdonald) از کانادا موفق شد تا با تکمیل و انجام یک سری معاملات اینترنتی به صورت آنلاین یک گیره قرمز کاغذی را با یک خانه معاوضه کند! کار او تنها به یک گیره کاغذی قرمز و یک خانه منتهی نشد بلکه او موفق شد آیتم‌هایی با ارزش کمتر را با وسایل باارزش دیگر معاوضه کند. او کار خودش را در ابتدا با معاوضه یک گیره کاغذ با یک خودکار ماهی شکل آغاز کرده و سپس آن را با دستگیره و کباب‌پز و سایر آیتم‌ها ادامه داد. پروژه او به حدی مورد توجه عموم مردم قرار گرفت که اقلام ارائه شده رفته رفته با ارزش‌تر و منحصر به فردتر شد. تا جایی که کایل توانست آخرین مبادله خود را به پایان رسانده و در نهایت یکی از نقش‌های فیلم Donna on Demand را با یک خانه در شهر Kipling در ساسکاچوان (Saskatchewan) کانادا معاوضه کند!

منبع Thenfactsabout
مطالب پیشنهادی
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها