کوالکام امروز از تراشههای اسنپدراگون جدید خود رونمایی کرد. دو مورد از این تراشههای میانرده کاملاً جدید هستند و دو مورد هم نسخه پلاس تراشههای فعلی محسوب میشوند. تمرکز اصلی در این چیپهای پردازشی جدید بر روی اتصال 5G است، هر چند که یکی از مدلها منحصراً برای استفاده در گوشیهای 4G طراحی گردیده است. همچنین، سه مورد از این چهار تراشه، 6 نانومتری بوده اما در مقایسه با نمونههای رده بالا قیمت به مراتب کمتری دارند. در ادامه با دیجی رو همراه باشید تا مشخصات هر چهار مدل را به صورت مجزا مورد بررسی قرار دهیم.
اسنپدراگون 778 جی پلاس
(+Snapdragon 778G)
اسنپدراگون 778 جی اصلی یکی از محبوبترین تراشههای میانرده بازار است و از همین رو انتظار میرود نسخه پلاس آن هم با استقبال بسیار خوبی مواجه شود. همانند مدل فعلی، اسنپدراگون 778 جی پلاس هم بر پایه فرایند 6 نانومتری ساخته شده، اما این بار اصلاحاتی به منظور ارائه سرعت کلاک بالاتر انجام شده است.
هسته Kryo 670 Prime اکنون با فرکانس 2.5 گیگاهرتزی کار میکند (در مدل فعلی 2.4 گیگاهرتز است). علاوه بر این، پردازنده گرافیکی ادرنو 642L نیز تقویت شده و نوید بهبود 20 درصدی عملکرد را میدهد. بقیه موارد تغییری نسبت به قبل نداشتهاند و همچنان از یک مودم X53 5G با سرعت دانلود 3.7 گیگابیت در ثانیه و سرعت آپلود 1.6 گیگابیت در ثانیه، پردازشگر سیگنال تصویر سهگانه (اسپکترا 570L) و … استفاده شده است.
اسنپدراگون 695
(Snapdragon 695)
اسنپدراگون 695 یک مدل کاملاً جدید بوده و نسل جدیدتر اسنپدراگون 690 محسوب میشود. این بار پشتیبانی از شبکههای فایو جی موج میلیمتری نیز اضافه شده که 690 فاقد آن است. اضافه شدن همین یک ویژگی میتواند باعث افزایش فروش و محبوبیت این تراشه میانرده در بازارهای شود که شبکههای فایو جی را توسعه میدهند. البته، به غیر از این، شاهد برخی بهبودهای عملکردی نیز در اسنپدراگون 695 هستیم.
عملکرد پردازنده اصلی یا همان CPU در اسنپدراگون 695 تا 15 درصد و عملکرد پردازنده گرافیکی (GPU) تا 30 درصد بهتر شده است. این ارتقاء عملکرد به واسطه استفاده از هستههای جدیدتر Kryo 660 به جای Kryo 560 و پردازنده گرافیکی ادرنو 619 به جای ادرنو 619L حاصل شده است.
یکی دیگر از تغییرات عمدهای که در اسنپدراگون 695 شاهد هستیم، تغییر معماری از 8 نانومتر به 6 نانومتر است که میتواند در بهرهوری انرژی بسیار مؤثر باشد.
اسنپدراگون 680
(Snapdragon 680)
در مورد اسنپدراگون 680 اوضاع کمی به هم ریخته است و در همه زمینه به یک حد پیشرفت حاصل نشده است. این مدل از مودم 4G LTE استفاده میکند و برای استفاده در مناطقی که بسترهای اتصال فایو جی را ندارند، مناسب خواهد بود. در واقع، اسنپدراگون 680 ترکیبی از ویژگیهای قدیمی و جدید تراشههای کوالکام را ارائه میکند.
در ابتدا باید اشاره کنیم که اسنپدراگون 680 مانند دو مدل قبل تحت فرایند 6 نانومتری ساخته شده است. با این حال، از هستههای پردازشی Kryo 265 استفاده میکند که احتمالاً نسخه ارتقاء یافته Kryo 260 هستند که اخیراً در اسنپدراگون 662 (تراشه 11 نانومتری) دیده بودیم. پردازنده گرافیکی نیز همان ادرنو 610 است.
یکی دیگر از بهبودهایی که اسنپدراگون 680 حاصل شده، استفاده از پردازشگر سیگنال تصویر یا ISP سهگانه اسپکترا 346 است. ISP های سهگانه در بین تراشههای میانرده بسیار نادر هستند و بهرهمندی از چنین قابلیتی یک مزیت عمده برای اسنپدراگون 680 محسوب میشود. این نوع پردازشگرهای سیگنال تصویر به تراشه اجازه میدهند تا دادههای تصویر را از سه دوربین مجزا دریافت و به طور همزمان پردازش کند.
اسنپدراگون 480 پلاس
(+Snapdragon 480)
اسنپدراگون 480 اصلی اولین تراشه از سری 400 کوالکام با مودم فایو جی مجهز بود و همین ویژگی باعث شد تا در گوشیهای فایو جی مقرون به صرفه تر به شکل گستردهای مورد استفاده قرار بگیرد. مدل پلاس این تراشه هم که امروز معرفی شده تقریباً همان تراشه اصلی است که سرعت کاری آن افزایش پیدا کرده است.
اسنپدراگون 480 پلاس همچنان بر پایه فرایند 8 نانومتری ساخته شده و از هستههای نسبتاً قدیمی Kryo 460 و پردازنده گرافیکی ادرنو 619 استفاده میکند. با این حال، فرکانس پردازنده اصلی (CPU) در این مدل به 2.2 گیگاهرتز رسیده (از 2.0 گیگاهرتز در مدل اصلی) و پردازنده گرافیکی (GPU) هم سرعت بیشتری دارد.
این تراشه توان پشتیبانی از نمایشگرهای فول اچ دی پلاس با نرخ تازهسازی 120 هرتز را دارد، در حالی که اسنپدراگون 680 معمولی تنها میتواند تا نرخ تازهسازی 90 هرتز را پشتیبانی کند. اتصالات نسل بعدی هم یکی دیگر از مواردی است که به اسنپدراگون 480 پلاس افزوده شده و مودم X51 به کار رفته در آن از هر دو نوع شبکه فایو جی زیر 6 گیگاهرتز و موج میلیمتری پشتیبانی میکند.
بیشتر بخوانید:
برای قضاوت بهتر باید منتظر نتایج تستهای عملی باشیم، اما با توجه به مشخصات به نظر میرسد اسنپدراگون 680 مصرف انرژی بهینهتری خواهد داشت، در حالی که مدل 480 پلاس سرعت بیشتری ارائه میدهد. البته، هزینهای که هر کدام از این چیپها دارند هم بر محبوبیت آنها بین تولید کنندگان گوشیهای هوشمند بسیار تأثیرگذار خواهد بود.
هنوز مشخص نیست که اولین دستگاههای مجهز به این تراشههای جدید چه زمانی وارد بازار خواهند شد، اما از آنجا که مدلهای پلاس سخت افزار کمابیش یکسانی با مدلهای فعلی دارند، انتظار میرود تولید کنندگان سریعتر بتوانند خطوط تولید خود را با آنها وفق دهند. به عنوان مثال، اچامدی گلوبال که در حال حاضر از اسنپدراگون 480 در گوشیهای نوکیا استفاده میکند، برای بهکارگیری اسنپدراگون 480 پلاس نیز ابراز تمایل کرده است.