دیجی رودیجی رو
  • اخبار تکنولوژی
    • اخبار داخلی
    • اخبار تلفن همراه
    • اخبار سخت افزار
    • اخبار اپلیکیشن‌ها
  • آموزش
  • بررسی محصولات
  • راهنمای خرید
  • سرگرمی
    • اخبار بازی
    • معرفی بازی
      • بازی موبایل
      • بازی دسکتاپ
      • بازی کنسول
    • معرفی اپلیکیشن
    • سینما و تلویزیون
  • دیجی فکت
  • دیجی لایف
  • دیجی10
  • مقالات گوناگون
خواندن: ابرخازن‌ها به جای باتری‌ها در گوشی های آینده؛ شارژ سریع‌تر و مدت استفاده‌ی بیشتر
به اشتراک بگذارید
ورود
اعلان نمایش بیشتر
تغییر اندازه فونتآآ
دیجی رودیجی رو
تغییر اندازه فونتآآ
جستجو
حساب کاربری دارید؟ ورود
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
دیجی رو > اخبار > اخبار تلفن همراه > ابرخازن‌ها به جای باتری‌ها در گوشی های آینده؛ شارژ سریع‌تر و مدت استفاده‌ی بیشتر
اخبار تلفن همراه

ابرخازن‌ها به جای باتری‌ها در گوشی های آینده؛ شارژ سریع‌تر و مدت استفاده‌ی بیشتر

شایان تقی‌نژاد 18 آذر 1395 ساعت 17:47
زمان مطالعه: 8 دقیقه
ابرخازن‌ها به جای باتری‌ها در گوشی های آینده؛ شارژ سریع‌تر و مدت استفاده‌ی بیشتر
اشتراک گذاری
بلیط هواپیما سفرمارکت

وقتی که دبیرستانی بودم بهترین دبیر فیزیک دنیا را داشتم. دبیر فیزیک‌مان «پاتریک گیلسپی» شدیداً به فیزیک علاقه‌مند بود و معمولاً هنگام درس دادن از ابزارهایی که به این منظور ساخته بود استفاده می‌کرد. یکی از این ابزارهای خودساخته خازنی عظیم و پلاستیکی بود که از گالونی بزرگ ساخته شده بود که درون و بیرون آن با لایه‌ای از آلومینیوم پوشیده شده بود. شاید حرکتی خطرناک بوده باشد، اما این خازن خودساخته به اندازه‌ی کافی انرژی در خود ذخیره می‌کرد که هر دانش‌آموز شجاعی را با شوک الکتریکی کوتاهی بترساند.

این‌ها را گفتم که بگویم در پایه‌ای ترین حالت ممکن، خازن همین است،  دستگاهی که شارژ الکتریکی را ذخیره می‌کند و در هنگام نیاز به دیگر قطعات می‌رساند. چنین چیزی خازن را تبدیل به قطعه‌ای بسیار شبیه به باتری می‌کند، که البته شباهت‌هایی نیز دارند. پس چرا همه‌ي گوشی‌های هوشمند به جای استفاده از خازن از باتری استفاده می‌کنند؟ این سوالی است که در چند خط آینده به آن می‌پردازیم، اما تمرکز اصلی این مقاله ابزخازن‌ها هستند، یکی از قطعات ذخیره‌سازی شارژ که در چند وقت اخیر به شدت محبوب شده است، و به این می‌پردازیم که چرا ممکن است روزی این قطعات جای باتری‌های همه‌گیر لیتیوم-یونی را بگیرند.

باتری‌ها در مقابل خازن‌ها، تفاوت‌شان چیست؟

باتری‌ها در اندازه‌ها، شکل‌ها و انواع مختلفی ساخته می‌شوند. باتری‌ای که گوشی‌های هوشمند امروزی از آن استفاده می‌کنند باتری‌های قابل شارژ لیتیوم-یونی هستند، باتری‌های که به دلیل توانایی بالایشان در ذخیره‌ی انرژی شناخته می‌شوند. این به آن معنی است که این باتری‌ها قادر به ذخیره‌ی انرژی زیادی در فضای کوچکی هستند، که آن‌ها را به انتخابی ایده‌آل برای دستگاه‌های الکترونیکی قابل حمل تبدیل می‌کند.

برخلاق باتری‌ها، خازن‌ها توانایی شارژ و تخلیه شدن سریعی دارند، و به همین دلیل است که می‌توانند انتخاب خوبی برای وارد کردن شوک الکتریکی در کلاس فیزیک باشند. از طرف دیگر نیز خازن‌ها با توجه به اندازه‌شان قادر به ذخیره‌ي مقدار بسیار کمتری شارژ هستند. اگر زمانی خازنی با ظرفیت ذخیره‌سازی باتری آیفون ساخته شود، برای حمل آن به یک ون نیاز خواهید داشت. این‌ها فقط مواردی از اختلاف باتری و خازن‌ها هستند، اما برای این‌که بدانید چرا نمی‌توان از خازن‌ها به جای باتری استفاده کرد کافی به نظر می‌رسد.

این باتری (سمت چپ) قادر به ذخیره‌سازی 1800 برابر انرژی بیشتری نسبت به خازن کنار آن است.
این باتری (سمت چپ) قادر به ذخیره‌سازی 1800 برابر انرژی بیشتری نسبت به خازن کنار آن است.

ابرخازن‌ها چه هستند؟

ویژگی‌های ابرخازن‌ها آن‌ها را در جایی میان باتری‌ها و خازن‌ها قرار می‌دهد. این ابرخازن‌ها می‌توانند مقدار قابل قبولی از شارژ را در خود ذخیره کنند، که البته خیلی دور از مقداری است که باتری‌ها قادر به ذخیره‌ی آن هستند، اما صدها برابر بیشتر از مقداری است که خازن‌های فعلی قادر به ذخیره‌سازی آن هستند. نکته‌ی دیگر این است که ابرخازن‌ها بسیار سریع‌تر از باتری‌های لیتیومی شارژ می‌شوند، با گذشت زمان به همان سرعت فرسوده نمی‌شوند و در گرما تحمل بیشتری دارند.

ابرخازن‌های فعلی توانایی جایگزین شدن به جای باتری‌های داخل گوشی‌های هوشمند ما را ندارند اما با توجه به پیشرفت‌هایی که در این زمینه در حال رخ دادن است، روزی چنین چیزی به واقعیت خواهد پیوست. باتری‌ای را تصور کنید که در عرض چند ثانیه شارژ می‌شود  و بعد از یک هفته استفاده مانند روز اول خود کار می‌کند. البته که چنین اتفاقی بسیار شگفت‌انگیز خواهد بود.

ابرخازن‌ها در اندازه‌ها و شکل‌های مختلفی در بازار عرضه می‌شوند و برای مصارف صنعتی و تجاری از آن‌ها استفاده می‌شود، با این حال هنوز نمی‌توانند جای باتری را بگیرند.
ابرخازن‌ها در اندازه‌ها و شکل‌های مختلفی در بازار عرضه می‌شوند و برای مصارف صنعتی و تجاری از آن‌ها استفاده می‌شود، با این حال هنوز نمی‌توانند جای باتری را بگیرند.

آینده‌ی ابرخازن‌ها چیست؟

فقط یک چیز است که قطعی است: گوشی‌های پیش‌روی سال آینده از ابرخازن‌ها استفاده نخواهند کرد، چون ابرخازن‌های معاصر که بخواهند در اندازه‌های معقولی باشند قادر به ذخیره‌سازی انرژی مورد نیاز گوشی‌های هوشمند نیستند. در واقع احتمالاً یک دهه یا بیشتر با چنین روزی فاصله داریم. با این حال تحقیقاتی با هدف افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی ابرخازن‌ها توسط انستیتوهای مختلف در حال انجام است. یکی از تیم‌هایی که درحال کردن روی این موضوع هستند، تیم «دانشگاه فلوریدای مرکزی» است که اخیراً نیز مقاله‌ای راجع به پیشرفت‌هایشان در این زمینه منتشر کرده‌اند. نتیجه‌ي تحقیقاتشان به نظر خوب می‌آید: این تیم موفق به ایجاد فرآیندی شده‌اند که طی آن ابرخازن‌هایی با ظرفیت ذخیره‌سازی بالاتر ساخته می‌شوند. این کار توسط استفاده از نانوماده‌هایی 100 هزار بار کوچک‌تر از موی انسان انجام شده است، نانوماده‌هایی که از آن‌ها برای ذخیره و انتقال شارژ استفاده می‌شود. علاوه بر این‌ها، ابرخازن‌های این تیم منعطف‌اند و می‌توانند بیش از 30 هزار سیکل شارژ را دوام بیاورند.

 

یکی از ابرخازن‌های ساخته شده در دانشگاه فلوریدای مرکزی.
یکی از ابرخازن‌های ساخته شده در دانشگاه فلوریدای مرکزی.

«نیتین چودهری»، فوق دکترایی که خیلی از تحقیقات منتشر شده‌ي اخیر در ACS Nano توسط او انجام شده است می‌گوید «اگر قرار بود که باتری‌های فعلی را با این ابرخازن‌ها جایگزین کنند می‌توانستید در عرض چند ثانیه دستگاه خود را شارژ‌ کنید و تا هفته‌ها نیاز به شارژ آن نداشتید.»

و حالا شما می‌دانید که بعید نیست این پیش‌بینی‌های «نیتین» به حقیقت بپیوندند.

چالش‌های پیش روی تکنولوژی ابرخازن‌ها چه چیزهایی هستند؟

در ابتدا می‌توانیم بگوییم که امنیت مشکلی است که باید به آن پرداخته شود. همانطور که کمی پیش‌تر به آن اشاره کردیم خازن‌ها و ابرخازن‌ها به سرعت تخلیه می‌شوند، و عدم عملکرد مناسب چنین قطعاتی می‌تواند سبب اتفاقاتی همچون اتفاقات مربوط به انفجار گلکسی نوت 7 شود.

سپس قول شارژ بسیار سریع این ابرخازن‌ها را به یاد آورید. از لحاظ فنی شارژ کردن ابرخازنی در عرض چند ثانیه امکان‌پذیر است، اما در عمل، به منبع تغذیه‌ی بزرگی نیاز دارید، شارژری به اندازه‌ی یک توپ فوتبال، یا قدرت الکتریکی یک صاعقه. شاید شارژ شدن در عرض چند دقیقه کمی منطقی‌تر باشد، ولی حتی در چنین صورتی نیز به شارژری به اندازه‌ي شارژر یک لپ‌تاپ نیاز دارید.

و البته که چنین کاری هزینه‌های مالی مختص خود را نیز دارد. نیاز به تحقیق و توسعه‌ی زیادی وجود دارد تا ابرخازنی ساخته شود که آن‌قدر خوب باشد که بتواند جای باتری‌های دستگاه‌های الکترونیکی ما را بگیرد. تمام این‌ها به منابع مالی، صرف زمان و انرژی زیادی نیاز دارد. اگر زمانی برسد که چنین ابرخازن‌هایی ساخته شوند، به احتمال زیاد در ابتدا بسیار گران باشند که قیمت گوشی‌های هوشمندی که از این ابرخازن‌ها استفاده می‌کنند را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

با این حال گران بودن هزینه‌ی ساخت این ابرخازن‌ها موردی است که تمام تکنولوژی‌های جدید با آن دست و پنجه نرم می‌کنند و غلبه بر آن ممکن است. در گذشته‌ها بهترین گوشی‌ها، یک باتری لیتیومی، صفحه‌ای رنگی و دوربین داشتند. در حال حاضر سخت است که گوشی هوشمندی پیدا کنید که این‌ها را نداشته باشد. تکنولوژی و علم استراحت‌بردار نیستند و بالاخره جایگزینی برای باتری‌های لیتیوم-یونی به بازار خواهد آمد. اما آیا چنین چیزی یک ابرخازن خواهد بود؟ فقط زمان است که می‌تواند به این سوال پاسخ دهد.

اخبار تکنولوژی
بلیط اتوبوس
تاکسی بین شهری
برچسب ها: باتری, شارژ, شارژ سریع, شارژر
این مقاله را به اشتراک بگذارید
توییتر Whatsapp Whatsapp تلگرام ایمیل کپی کرده لینک پرینت
چه حسی به این مطلب داری؟
Sad0
Sleepy0
Love0
Happy0
Angry0
Cry0
Surprise0
مقاله قبلی مورد انتظارترین گوشی‌های هوشمند سال 2017 با مورد انتظارترین گوشی‌های هوشمند سال 2017 آشنا شوید
مقاله بعدی اپ کده؛ اپلیکیشن نبض بازار، قیمت همه چی در گوشی شما اپ کده؛ اپلیکیشن نبض بازار، قیمت همه چی در گوشی شما
نظر بدهید نظر بدهید

نظر بدهید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا یک امتیاز انتخاب کنید!

تبلیغات

موبوگیفت
  • خرید فالوور ایرانی
  • خرید فالوور ارزان
  • پنجره دوجداره
  • خرید ممبر تلگرام
  • تاثیر سیاست های ترامپ بر کریپتو
  • ارز دیجیتال ایاس ( EOS)
  • قدرت دادن چین لینک به Web3
  • راز نوسانات بیت کوین
  • دوج کوین یا شیبا
  • دستگاه جوجه کشی دماوند
  • خرید بیت کوین
  • دوربین کوچک سیم کارت خور
  • خرید اکانت اسپاتیفای
  • لوستر مدرن
  • خرید سرور hp ماهان شبکه اچ پی

آخرین خبرها

ویوو S30 پرو مینی

ویوو S30 پرو مینی در راه است؛ غول کوچک با باتری 6500 میلی آمپری و دوربین پریسکوپ

گلکسی F56 فایو جی

گلکسی F56 فایو جی به عنوان باریک‌ترین گوشی سری F سامسونگ معرفی شد

هرم گونونگ پادانگ اندونزی

هرم گونونگ پادانگ اندونزی؛ چالشی برای اهرام مصر و باورهای رایج تاریخی!

مطالب مرتبط

ویوو S30 پرو مینی
اخبار تلفن همراهویوو

ویوو S30 پرو مینی در راه است؛ غول کوچک با باتری 6500 میلی آمپری و دوربین پریسکوپ

18 اردیبهشت 1404 ساعت 22:56
گلکسی F56 فایو جی
اخبار تلفن همراهسامسونگ

گلکسی F56 فایو جی به عنوان باریک‌ترین گوشی سری F سامسونگ معرفی شد

18 اردیبهشت 1404 ساعت 19:09
باتری حجیم گوشی
اخبار تلفن همراه

باتری حجیم دیگر یک ویژگی لوکس نیست، بلکه یک نیاز ضروری است!

18 اردیبهشت 1404 ساعت 09:00
اکسپریا 1 مارک 7
اخبار تلفن همراهسونی

رونمایی اکسپریا 1 مارک 7 نزدیک است؛ تاریخ معرفی و مشخصات پرچمدار جدید سونی

17 اردیبهشت 1404 ساعت 20:35

درباره دیجی‌رو

رسانه دیجی‌رو با شعار دنیای تکنولوژی در اوایل سال 94 تاسیس شد. ماموریت ما اطلاع رسانی صحیح و ارائه آخرین اخبار تکنولوژی، بررسی محصولات دیجیتال، راهنمای خرید کالاهای دیجیتال و همچنین تهیه به‌روزترین مطالب آموزشی و مقالات در حوزه تکنولوژی، علم و سبک زندگی است. گروه دیجی‌رو همه‌ی تلاش خود را به کار خواهد گرفت که روزبه‌روز بر کیفیت و خدمات این رسانه بیفزاید تا دیجی رو به عنوان رسانه‌ای معتبر بدرخشد.

logo-samandehi
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
خوش آمدید

ورود به حساب کاربری

فراموش رمز عبور