از آنجا که گلکسی نوت 9 هنوز به صورت رسمی معرفی نشده، کمی احمقانه است از الان در رابطه با جانشین آینده این فبلت قدرتمند صحبت کنیم. اما پس از آن که سامسونگ به شکلی غیرمنتظره و اتفاقی تصاویر رندر شده و ویدیوی تبلیغاتی کامل گلکسی نوت 9 را لو داد، تقریباً همه چیز در مورد این گوشی هوشمند مشخص شده و برخی از همین حالا شروع به گمانهزنی در رابطه با جانشین آن کردهاند.
در حال حاضر شایعات بسیار زیادی در مورد قصد سامسونگ برای ادغام دو سری گلکسی اس و گلکسی نوت در سال آینده به گوش می رسد، اما به نظر نمی رسد این کار چندان خوشایند کاربران باشد، بنابراین ایده بهتری هم وجود دارد. ایده این است که پس از عرضه گلکسی نوت 9 سامسونگ این سری را کنار گذاشته و به جای توسعه گلکسی نوت 10، تمام تمرکز خود را بر روی گلکسی اس 10 معطوف کرده و دوباره سری گلکسی اس را به اوج برساند.
بدیهی است که انتظار چنین حرکت واقع گرایانهای از سوی سامسونگ ممکن است کمی زود باشد. اما در عین حال، در بلندمدت، چنین اقدامی می تواند یک تصمیم تجاری بسیار هوشمندانه باشد. زیرا دلیلی ندارد هر سال در یک زمان معین نسخه جدیدی از یک گوشی را روانه بازار کنید بدون اینکه هیچ نوآوری خاصی برای آن تدارک دیده باشید.
دوران گلکسی نوت به پایان رسیده است؟
سپتامبر سال 2011، گوشی های هوشمند سیمبیان شروع به از دست دادن سهم خود از بازار کرده بودند، تبلت ها به سرعت در حال رشد و فراگیر شدن بودند و در این بین اولین فبلت جهان، یعنی نسخه اولیه گلکسی نوت، در نمایشگاه IFA در شهر برلین معرفی شد. اما از آن زمان به بعد آیا یادتان هست آخرین بار کی از واژه فبلت استفاده کردهاید؟
واقعیت این است که واژه فبلت از ترکیب دو کلمه فون و تبلت به وجود آمد و در مدتی کم به سرعت فراگیر شد، اما با همان سرعتی که فراگیر شده بود به یکباره و به طور ناگهانی ناپدید شد! اما دلیل این اتفاق چیست؟ پاسخ ساده است. اکثریت قریب به اتفاق گوشی های پیشرفته امروزی در واقع فبلت هستند و به همین خاطر دیگر کسی از واژه فبلت به عنوان یک محصول متمایز از گوشی هوشمند، استفاده نمی کند. حتی کار به جایی رسیده که شما در حال حاضر می توانید فبلتهای بسیار باکیفیت را با قیمت 200 دلار یا کمتر خریداری کنید.
قصد نداریم بگوییم سامسونگ به تنهایی باعث فراگیر شدن گوشی های هوشمندی با ابعاد بزرگ، شده است. حتی ممکن است برخی اعتقاد داشته باشند که محصولاتی در ابعاد فبلت مدتها قبل از سال 2011 و عرضه گلکسی نوت، وجود داشتهاند. اما به هر حال این شرکت ریسک بزرگی کرد و در حالی که کمپانیهای بزرگی مانند اپل همچنان اصرار به ساخت گوشی در ابعاد کوچک داشتند، سری گلکسی نوت را برای سالها به عنوان یک سری اصلی از گوشیهای خود و به صورت مستقل از سری گلکسی اس روانه بازار کرد.
موضع فقط به ابعاد بدنه و قلم استایلوس مربوط نمی شود. در واقع ساختار دو سری گلکسی اس و گلکسی نوت با هم متفاوت است، در حالی که بازار هدف آنها در بسیاری مواقع با هم تداخل داشتهاند. البته با وجود چنین تداخلاتی، سامسونگ تا به امروز توانسته این دو سری را متمایز از هم نگه دارد و اجازه ندهد به طور کامل شبیه به هم شوند. سامسونگ در گلکسی نوت، نوت 2 و نوت 3، هیچ ابایی از آزمون و خطا کردن و تست نوآوریهای جدید نداشت، زیرا مطمئن بود که در صورت اشتباه، گوشیهای گلکسی اس 3، اس 4 و اس 5 می توانند ضرر و زیان را جبران کرده و آمار فروش شرکت را تقویت کنند.
فاجعه گلکسی نوت 7 اوضاع را تغییر داد
همان طور که روز به روز بر محبوبیت سری گلکسی نوت اضافه می شد، فشارها بر سامسونگ نیز روز به روز در حال افزایش بود. در واقع این شرکت پس از عرضه گلکسی نوت اج که برای اولین بار از صفحه نمایشی با حاشیههای خمیده استفاده می کرد، دو سری گلکسی اس و گلکسی نوت را از لحاظ طراحی ظاهری و قابلیتها بسیار به هم نزدیک کرد و مرز بین آن دو بسیار کم رنگتر از گذشته شد. هر سال دو پرچمدار از دو سری اس و نوت منتشر می شد و کم کم سامسونگ با کمبود ایده برای نسخههای جدید مواجه شد.
سامسونگ به جای ارتقاء کیفی گلکسی نوت 7، در یک تصمیم غیرمنطقی و عجولانه، تلاش کرد تا این گوشی را زودتر از موعد هر ساله روانه بازار کند که در نهایت باعث بروز فاجعه انفجار باتری شد. اما جالب اینجا بود که به جای ضربه خوردن از این اتفاق، شهرت شرکت روز به روز بیشتر شد و بر محبوبیت آن افزوده گردید! شجاعت مدیران سامسونگ در اعتراف به وجود نقص سخت افزاری در گلکسی نوت 7، مورد تحسین قرار گرفت و با وجود اینکه در کوتاه مدت ضرر مالی نسبتاً بزرگی متوجه این شرکت گردید، اما پس از گذشت مدتی کوتاه رکورد سود بخش گوشیهای هوشمند سامسونگ شکسته شد.
به هر حال، مرگ گلکسی نوت 7 در واقع یک توفیق اجباری برای سامسونگ بود زیرا باعث شد کاربران به شکل بیسابقهای منتظر عرضه گلکسی اس 8 و اس 8 پلاس باشند. سامسونگ برای جبران شکست گلکسی نوت 7، طراحی ظاهری پرچمدارهای جدید سری گلکسی اس را به کلی تغییر داد تا بتواند به بهترین شکل پاسخ انتظار هواداران را داده و آنها را ناامید نکند. اتفاقی که ممکن است با عدم موفقیت گلکسی نوت 9، دوباره در مورد گلکسی اس 10 هم تکرار شود.
چرا باید با گلکسی نوت 9 وقت خودمان را تلف کنیم؟!
ظاهراً هیچ دلیلی برای نگرانی از بروز مشکل سخت افزاری در گلکسی نوت 9 وجود ندارد. البته به جز بزرگتر شدن باتری و افزایش ظرفیت آن نسبت به نسل گذشته. اما سامسونگ تجربه خوبی از فاجعه گلکسی نوت 7 گرفته و مطمئنیم که پیش از افزایش ظرفیت باتری به 4000 میلی آمپر ساعت، تستهای دقیق و حساب شدهای بر روی آن انجام داده است. بنابراین از بابت باتری هم نگرانی خاصی وجود ندارد.
اما چیزی که عجیب است این است که چرا باید حتماً فاجعهای رخ دهد تا محصولی از بازار جمع شود؟ چرا باید شرکتی مانند سامسونگ هر سال دو گوشی پرچمدار را روانه بازار کند، بدون توجه به اینکه آیا نوآوری و بهبود خاصی می تواند اعمال کند یا نه؟ همه ما دیدهایم که وقتی موسیقیدانها به کمبود ایده میرسند، مدتی استراحت می کنند. وقتی فیلم سازها نیاز به یافتن دیدی بهتر دارند، بازیگرها را تغییر میدهند، صحنهها را دوباره میچینند و به همین منوال تغییراتی را در روند کاری خود ایجاد می کنند.
چرا سامسونگ اقرار نمی کند که گلکسی نوت 9 چیزی غیر از گلکسی اس 9 پلاس با قلم اس پن نیست؟ آیا گلکسی اس 10 بالاخره به اسکنر اثر انگشت زیر نمایشگر و یا تشخیص چهره سه بعدی مجهز خواهد شد؟ اگر قرار است چنین اتفاقی رخ دهد پس بهتر است منتظر گلکسی اس 10 بمانیم و وقت خود را با نوت 9 تلف نکنیم!
آیا گوشی انعطافپذیر گلکسی ایکس (یا با هر نامی که خواهد داشت)، می تواند تحولی در دنیای گوشیهای هوشمند ایجاد کند؟ اگر این طور است، پس بیایید به جای اینکه مشخصات گلکسی نوت 9 را زیر ذرهبین گذاشته و در مورد باریکتر شدن 0.01 میلی متری حاشیههای نمایشگر آن اظهار نظر کنیم، منتظر چنین محصولاتی باشیم که قرار دارای نوآوری به معنای واقعی کلمه باشند.
این پست رو مطمعنا کسی نوشه که تا بحال با نوت کار نکرده.
دقیقا از دو پراگراف آخری چنین بر میاد.