با اینکه این روزها اپل و گوگل تراشههای داخلی خود را برای استفاده در جدیدترین محصولاتشان معرفی کردهاند، اما نمیتوان این واقعیت را منکر شد که جهان در حال حاضر با کمبود جهانی تراشههای سیلیکونی مواجه است. اوایل سال جاری از قول تعدادی از تولیدکنندگان تراشه شنیده میشد که این بحران تا سال 2023 ادامه خواهد یافت و اکنون مدیر عامل اینتل نیز همین گمانهزنی را دوباره مطرح کرده است. با دیجی رو همراه باشید.
مدیرعامل اینتل: بحران کمبود تراشه تا 2023 ادامه خواهد داشت!
پت گلسینگر، مدیر عامل اینتل، در مصاحبهای که اخیراً با CNBC داشته به تشریح پیامدهای بحران کمبود تراشه برای شرکت متبوع خود پرداخته است. وی فاش کرد که تأثیر این بحران جهانی در سه ماهه سوم سال 2021 بر بخش تراشههای رایانه شخصی کاملاً مشهود بوده است. او همچنین تأیید کرد که اینتل شاهد کاهش 8 درصدی ارزش سهام خود در سه ماهه مذکور بوده است.
گلسینگر در این مصاحبه گفته:
ما در حال حاضر در بدترین وضعیت قرار داریم؛ در سال بعد فصل به فصل بهتر خواهیم شد، اما به تعادل رسیدن عرضه و تقاضا تا سال 2023 بعید است.
در حال حاضر، اینتل تنها شرکتی نیست که تحت تأثیر کمبود تراشه قرار گرفته است. سامسونگ نیز اوایل سال جاری تأیید کرد که در سال 2021 از عرضه سری گلکسی نوت و گوشی مورد انتظار گلکسی اس 21 اف ای صرفنظر میکند که دلیل آن نیز عمدتاً به بحران کمبود تراشه مربوط است (البته، به نظر میرسد عرضه گلکسی اس 21 اف ای در نهایت عرضه خواهد شد). علاوه بر این دو شرکت، اپل هم بنا به گزارشهای اخیر به وضعیتی رسیده که قصد دارد تولید گوشیهای آیفون 13 را محدود کند.
با این حال، در ماههای اخیر اوضاع کاملاً هم به ضرر اینتل نبوده است. مدیرعامل این شرکت اعلام کرده که علیرغم کاهش تولید تراشههای پردازشی، اینتل به لطف تقاضای زیادی که از دیتاسنترها و اینترنت اشیاء شده، توانسته درآمد خود را 5 درصد ارتقاء دهد. علاوه بر این، این شرکت 9.9 میلیارد دلار آورده نقدی داشته و 1.4 میلیارد دلار نیز سود به سهامداران خود پرداخت کرده است.
جرج اس دیویس، مدیر مالی ارشد اینتل، در بیانیهای گفته:
درآمد سه ماهه سوم سال 2021 به دلیل محدودیتهای حمل و نقل و عرضه که بر کسبوکار ما تأثیر گذاشت، 18.1 میلیارد دلار کمتر از حد پیشبینیها بود.
همچنین، به گفته مدیرعامل اینتل، تقاضا برای نوت بوکهای رده بالا و رایانههای دسکتاپ در طول این دوره سه ماهه ثابت باقی مانده است. با این حال، گلسینگر تأکید کرده که دیجیتالی شدن روزافزون دنیا، به لطف چهار فناوری اصلی شامل هوش مصنوعی، زیرساختهای ابری، اتصالات قوی و محاسبات منبع باز، همچنان تقاضا برای تراشههای سیلیکونی را در بازار افزایش خواهد داد.