ممکن است برای شما هم بارها پیش آمده باشد که برای پیدا کردن محلی خاص ساعتها از افراد مختلف پرس و جو کنید و نهایتا نیز نتوانید به موقع خود را به مکان مورد نظر برسانید، از این رو سازندگان اپلیکیشن این بار هم وارد میدان شده و با طراحی برنامههای مسیریابی متعدد در صدد راحتتر کردن زندگی به وسیلهی استفاده از تکنولوژی برآمدند. حتما تا به حال نام اپلیکیشنهایی نظیر Waze و Google Maps حداقل یکبار به گوشتان خورده است. با وجود اینکه هر دو اپلیکیشن توسط کمپانی Alphabet ساخته شدهاند اما با این حال تفاوتهای قابل توجهای با یکدیگر دارند. در ادامه سعی کردهایم تا با بررسی هر دو اپلیکیشن به پاسخ این معما برسیم که به کدام یک از این دو برنامهی پرطرفدار، بهتر است دست پیدا کنیم پس در ادامهی این مقالهی با دیجیرو همراه باشید.
برای جستجوی مقصد مورد نظر کدام یک بهتر است؛ Waze یا Google Maps؟
جستجوی مقصد مورد نظر در اپلیکیشن Waze تا حدودی غیرقابل اطمینان و صد البته با باگهای برنامهنویسی نیز همراه است. همچنین بارها دیده شده است که هنگام جستوجوی آدرسهای واقعی، نتیجهای در این برنامه یافت نشده و یا نتایج حاصل از جستوجوی مقصد مورد نظر بسیار گیجکننده هستند! همچنین این اپلیکیشن مانند بسیاری از از برنامههای مسیریابی دارای یک مشکل مشترک بوده و آن هم این است که کوتاهترین مسیر ممکن برای رسیدن به مقصد جستوجو شده را نشان نمیدهد و ممکن است حتی با استفاده از این برنامه شما طولانیترین مسیر ممکن برای رسیدن به مکان مورد نظر را در پیش رو بگیرید.
نتایج حاصل از جستوجو در Google Maps اغلب اوقات بهترین و نزدیکترین مسیرهای ممکن هستند. این برنامه معمولا برای نشان دادن نزدیکترین و صحیحترین نتیجهی ممکن تنها نیازمند یک بخش کوچکی از آدرس مورد نظر شماست. البته باید به این نکته اشاره کرده که نتایج حاصل از جستوجو در این اپلیکیشن گاهی ممکن است کمی عجیب و یا حتی مسیرهای دورتر باشد اما با این حال Google Maps به شما این امکان را میدهد تا در صورت جستوجوی مقصد مورد نظر همواره برای شما نتایجی به روی صفحه نمایش ظاهر شود. همچنین راهنماها و نتایج حاصل از جستوجوی مکانهای برجسته نظیر یک موزهی تاریخی در این برنامه، قابل اعتمادتر هستند.
اگر بخواهیم این دو اپلیکیشن را از نظر توقف در طول مسیر با یکدیگر مقایسه کنیم، باید گفت هم Waze و هم Google Maps میتوانند با توجه به مسیر مورد نظر شما، مقاصدی به منزلهی توقف برای صرف غذا و یا قهوه و چای را در طول مسیر به شما پیشنهاد کنند. البته ناگفته نماند که رابط کاربری اپلیکیشن Google Maps برای یافتن این توقفها بسیار روانتر است، این درحالی است که لیست و یا نقشهی موجود در برنامهی Waze خیلی واضح نبوده و گاهی خواندن نقشه از روی این اپلیکیشن برای کاربر دشوار خواهد بود.
علاوه براین Waze معمولا تمایل دارد مقاصدی که به موقعیت مکانی فعلی شما نزدیک باشد را به شما پیشنهاد کند اما در حقیقت این توقفها نزدیک به خلاف جهت مسیر سفر شما هستند برای همین هم خیلی در مسیر راه به شما کمکی نمیکند، بنابراین Google Maps در قسمت رابط کاربری امتیاز بیشتری به خود اختصاص میدهد.
مقایسهی Google Maps و Waze از نظر تخمین ترافیک، نمایش راهها و مسیریابی
اگر در طول راه تصمیم گرفتید که از مسیر خارج شوید و یا حتی راه خود را جدا کنید، Google Maps به شما کمک میکند تا خط راه مناسب را با توجه به حرکت خود بیابید. برای مثال این اپلیکیشن به شما خط مسیر درست را برای خروجی بعدی نشان خواهد داد. اما متاسفانه به نظر میرسد Waze به پایگاه حاوی اطلاعات دسترسی ندارد به همین علت هم در مورد تعویض خطوط، پیشنهادی برای کاربر خود ارائه نمیکند.
بیشترین دلیل محبوبیت اپلیکیشن Waze در گذشته به دلیل ارائهی دادههای مرتبط با وضعیت ترافیک بوده و هنوز هم از بسیار مورد توجه کاربران قرار دارد. افرادی که از این اپلیکیشن استفاده میکنند به راحتی و با اطمینان خاطر میتوانند از وضعیت ترافیک، پلیس، مسیرهای در حال تعمیر و ساخت و ساز، انسدادهای خیابانی و سایر اطلاعات مرتبط با وضعیت جادهها و مسیر آگاه شوند. به همین علت هم Waze معمولا به روزترین اطلاعات را در مورد وضعیت و اطلاعات مربوط به ترافیک را دارد.
با این حال میتوان گفت Google و Waze هر دو به صورت کاملا موثر و کاربردی میتوانند در زمینهی مسیریابی به شما کمک کنند. در بیشتر موارد هر دو اپلیکیشن مسیرهای یکسانی را به کاربر نشان میدهند، با این حال Waze در زمینهی تغییر مسیر برای جلوگیری از گیر کردن در ترافیک سرعت عمل بالاتری را به خود اختصاص داده است. اما به طور کل میتوان گفت هر دوی این برنامهها شما را با تفاوت تنها چند دقیقه به مسیر مورد نظرتان راهنمایی خواهند کرد.
مقایسهی Google Maps و Waze از نظر راهنمای صوتی و رابط کاربری
رابط کاربری Google Maps به علت داشتن گزینههایی برای چشمانداز ماهوارهای و نقشهای دارای تنظیمات بیشتری میباشد و این در حالیست که رابط کاربری Waze بیشتر کارتونی و کاربردوستتر از Google Maps است. البته ناگفته نماند که طراحی اپلیکیشن Google Maps نیز بسیار رنگی و جالب بوده و در نگاه اول نظرها را به خود جلب میکند. به طور کلی میتوان گفت که هر دو اپلیکیشن برای مسیریابی در یک سطح مساوی قرار دارند و دارای رابط کاربری بسیار واضح بوده و استفاده از آنها بسیار راحت است، اما هیچکدام عاری از نقص نیستند.
Google Maps با نمایش مداوم اطلاعات خیابانها، عملکرد بهتری داشته اما این درحالیست که Waze با به حرکت در آوردن علامات اطراف شما سعی در بهروز رسانی موقعیت مکانیتان دارد.
راهنمای صوتی نیز یک روش موثر و از نظر زمانبندی بسیار دقیق است اما در مسیرهای خروجی بزرگراهها به دلیل توضیح بیش از حد میتواند شما را کلافه کند. اگر عادت دارید از تلفن همراه خود برای پخش موسیقی در ماشین استفاده کنید، باید بگوییم با هر بار اعلام موقعیت در اپلیکیشن Waze، پخش صوتی قطع خواهد شد تا صدای مسیریاب برایتان پخش شود این در حالیست که در Google Maps صدای پخش صوتی شما تنها کمتر خواهد شد اما به طور کامل قطع نمیشود. بسته به اینکه شما در حال گوش دادن به چه پادکست یا موسیقیای هستید، استفاده از Waze ممکن است باعث حواسپرتی شما شود اما اگر تنظیمات Google Maps را هماهنگ کنید، کمتر شما را اذیت خواهد کرد.
مقایسهی Waze و Google Maps از نظر حجم مصرفی اینترنت
حجم مصرفی هر دو اپلیکیشن بسیار ناچیز است، مسیریابی از طریق GPS اصلا به اینترنت نیازی ندارد زیرا از یک سیستم موقعیتیابی جهانی مبنی بر یک ماهواره (GPS) برای تعیین مکان شما استفاده میکند به همین علت نیازی نیست که شما حتما به اینترنت متصل باشید اما به خاطر داشته باشید که جستوجوی مقصد مورد نظر، دانلود اطلاعات نقشه، دریافت اطلاعات ترافیک، تحویل گزارش و به روز رسانی جادهها و مسیرها از طریق اینترنت صورت میگیرد. اما نگران نباشید زیرا حجم مصرفی اینترنت برای موارد فوق کمتر از چندمگابایت میباشد. برای استفاده از سرویس Google و اتصال به سرورهای آن به اینترنت نیاز دارید اما موقعیت مکانی شما با توجه به ماهوارههای GPS به روزرسانی خواهند شد.
سایر ویژگیهای اپلیکیشنهای Waze و Google Maps
هر دو برنامه دارای گزینهی ترکیب تقویم هستند اما سیستم Waze در این مورد عملکرد بهتری داشته است. قبل از حرکت به سمت مسیر مورد نظر Waze مقدار زمان مورد نیاز برای رسیدن به مقصد را تخمین میزند تا شما بتوانید در زمان مورد نظر به مقصدتان بروید. شما میتوانید با وارد کردن تنظیمات زمانی برنامهی خود، ده دقیقه قبل از حرکت از این برنامه هشداری در قالب ” زمان رفتن فرا رسیده است” دریافت کنید تا بدون اتلاف وقت، سر زمان دلخواه به مقصد برسید. برای دیدن مسیرها روی هشدار ضربه بزنید.
اگر از جنبهی امنیتی بخواهیم این دو برنامه را مورد بررسی قرار دهیم، Google Maps حریم خصوصی افراد را تا حدودی تحت شعاع قرار خواهد داد اما کاربران باهوش این برنامه میتوانند با غیرفعال کردن تاریخچهی موقعیت مکانی، اطلاعاتی که گوگل از این طریق بدست میآورد را تحت کنترل خود بگیرند. با این حال Waze هم میتواند با چند گزینهی کنترلی اطلاعات مکانی شما را با Google Mothership به اشتراک بگذارد که اینکار باعث شده تا در زمینهی حفظ حریم خصوصی Waze عملکرد بسیار ضعیفتری داشته باشد.
نتیجهگیری: اپلیکیشن مورد علاقهی ما
به طور کلی میتوان گفت Waze و Google Maps عملکرد نسبتا مشابهی دارند و در اکثر مواقع مسیرهای و جادههای یکسانی را به کاربر نشان میدهند. با این وجود Google Maps از نظر رابط کاربری، جستوجوی مقاصد و مسیریابی عملکرد بهتری دارد و این در حالیست که Waze میتواند به طور قابل توجهی در زمینهی مسائل مرتبط با ترافیک، اطلاعات دقیقتر و به روزتری را در اختیارتان قرار دهد. البته باید این نکته را نیز گوشزد کرد که با آپدیتهای جدید این برنامه مشکلات مرتبط با جستجوی مقاصد نیز تا حد بسیار زیادی رفع شدهاند. با این حال اپلیکیشن مورد علاقهی ما در زمینهی مسیریابی Google Maps است. به نظر شما کدامیک از این دو اپلیکیشن در زمینهی مسیریابی عملکرد بهتری داشتند؟ در صورت استفاده از Waze یا Google Maps تجربهی خود را با ما در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.
چرا ویز در آیفون ایکس اس مکس کار نمیکنه؟
سلام
مشکل خود را در گروه ویز ایران درمیان بگذارید
تلگرام@wazeiran
اگه waze گهگاه مسیر طولانی تری را نشان میدهد چون مسیر کوتاهتر ترافیک سنگینی داره و زمان بیشتری میخواد تا به مقصد برسیم
باسلام
به نظر من مسیریابی با Waze در سیستم آندروید دقیق، سریع و آسان می باشد، هم اکنون دو سال است که من جهت مسیریابی در گوشی هواوی میت 10 از Waze استفاده می کنم و با اطمینان می توانم بگویم که چنانچه مقصد مورد نظر خود را صحیح وارد کنید، بدون شک در کمترین زمان ممکن از بهترین و کوتاهترین مسیر، Waze شما را به مقصد می رساند.
در بیشتر اوقات برنامه ویز ، جی پی اس رو نمی شناسه و بعد از گذشت زمان زیاد ، تازه میگه به مسیر اصلی برگرد !!!
همیشه اول جی پی اس رو فعال کنید بعد از ۵ ثاتیه ویز رو باز کنید
کافیه توی شهر خودتون از wazeاستفاده کنیدو به پر اشتباه بودن اون پی ببرین.بعدش توی یه شهر غریب بخواین ازش استفاده کنین وگمراه شین.
اگر از شهر خودتون اطلاع دارید به جمع ویرایشگران نقشه در سایت waze. com بپیوندید
ویز بهتره گوگل یه طرفه میبره ورود ممنوع میبره و تو ایران هم صوتی نداره و مسیر بعدی رو باید دستی ببینی
Google map بهتره به نظر من
کارکردن باهاش راحته
Google map بهتره
طنز بود مطلبتون؟! شایدم جای ویز ومپز برعکس شده؟!
برنامه ویز برای پیدا کردن یک مکان عالیه چون در صورت پیدا نکردن یک مکان به گوگل مپس لینک میشه و از گوگل پیداش میکنه. گوگل مپس متاسفانه چهار سال است که دیگه نمیشه نقشه اون رو ویرایش کرد و اگر گزارش هم ارسال کنید بررسی نمیشه و به نظر من برای مسیریابی بلا استفاده و هدردادن وقت هست در صورتی که برنامه ویز هر روز توسط ویرایشگران با دقت عالی در حال بروزرسانی جاده های شهری و بین شهری هست.
بنظر من شما بدون تحقیق و مغرضانه نظر دادید
بنده تمام اپلیکیشن های ناوبری را تست کردم وبه جرات میگم هیچ اپی در ایران با دقت و سرعت ویز نیست .ولی افسوس که ف……لتره
گوگل ویز رو خریداری کرده . اگر قابلیت چت ویز تو ترافیک رو فاکتور بگیریم که قشری از جامعه مشغول کار با خودرو هستند و لازم میشه . از نظر تکنولوژی، گرافیک، راهنمایی موقعیت دقیقتر، قابلیت نمایش تصویر ماهواره ای، معرفی مکانها توسط یوزرها بی شک مپ خیلی قدرتمند تر از ویز هست