اوایل سال جاری بود که فاش شدن حجم بالای اطلاعات در مورد پیکسل 3 ای (Pixel 3a)، پیش از معرفی رسمی آن، باعث تعجب ما شده بود. اما ظاهراً گوگل قصد دارد در این زمینه رکوردهای بیشتری را ثبت کند! چون مشخصات گوشیهای پیکسل 4 و پیکسل 4 ایکس ال هم که امروز به صورت رسمی معرفی شدند، از مدتها قبل به شکل تقریباً کامل و بدون نقص لو رفته بود! به هر حال، امروز کمپانی گوگل با برگزاری رویدادی اختصاصی، این اطلاعات فاش شده را رسماً تأیید کرد و دو پرچمدار جدید خود را به صورت رسمی رونمایی کرد. در ادامه با ما در دیجی رو همراه باشید تا نگاهی به دو گوشی جدید گوگل بیندازیم.
طراحی بدنه و صفحه نمایش
برخلاف اکثر گوشی های پرچمدار امروزی، سری پیکسل 4 هیچ عنصر طراحی برجسته و ویژگی ظاهری خاصی ندارد. در واقع، حتی ممکن است برخی بگویند که پرچمدارهای جدید گوگل از لحاظ طراحی بدنه، تاریخ گذشته و قدیمی هستند! مهمترین دلیل این ادعا هم وجود یک حاشیه ضخیم در قسمت بالای صفحه نمایش است که باعث شده نمای جلویی گوشی نیز نامتقارن به نظر برسد. البته وجود این حاشیه ضخیم، با توجه به سنسورهای متعددی که در آن تعبیه شده، تاحدودی قابل توجیه است اما به هر حال باعث شده ظاهر گوشی چندان زیبا و جذاب نباشد. در پشت بدنه هم ماژول دوربین مربعی که شامل دو لنز میباشد، نه تنها بسیار بزرگ است بلکه شباهت عجیبی به دوربین آیفون 11 پرو و 11 پرو مکس دارد.
بدنه سری پیکسل 4 یک قاب آلومینیومی دارد که قسمت پشتی آن نیز با شیشه مات پوشیده شده است. در واقع، گوگل از طراحی دو رنگ مشهور سری پیکسل که ترکیبی از شیشه براق و مات بود، فاصله گرفته و پانل پشتی را به صورت یک دست طراحی کرده است. اما با این حال نمی توان گفت که پیکسل 4 از لحاظ ظاهری هیچ جذابیتی ندارد، به خصوص اینکه رنگ نارنجی جدید آن توانسته هوای تازه ای به طراحی ظاهری این سری بدمد. البته علاوه بر این رنگ جدید، پیکسل های جدید گوگل همچنان در رنگهای سنتی خود، یعنی مشکی و سفید نیز ارائه خواهند شد.
در پشت بدنه پیکسل 4 و پیکسل 4 ایکس ال هیچ خبری از اسکنر اثر انگشت نیست، چرا که این سنسور این بار به زیر صفحه نمایش منتقل شده است. در ضمن، این گوشی ها دارای تأییدیه IP68 در زمینه مقاومت در برابر نفوذ آب و گرد و غبار بوده و از بلندگوهای استریوی دوگانه بهره میبرند.
پیکسل 4 که از بدنه کوچکتری برخوردار است، دارای یک نمایشگر 5.7 اینچی از نوع اولد با نسبت تصویری 19:9 بوده و از رزولوشن +FHD استفاده میکند. در سمت دیگر، پیکسل 4 ایکس ال مجهز به یک صفحه نمایش 6.3 اینچی از نوع اولد بوده و از همان نسبت تصویری به همراه رزولوشن +OLED استفاده می کند. اما بدون تردید، جذاب ترین ویژگی نمایشگر این گوشیها، نرخ تازه سازی یا ریفرش ریت 90 هرتزی آنها است که باعث شده رقیبی جدی برای سری وان پلاس 7 و 7 تی باشند.
ویژگی موشن سنس (Motion Sense)
یکی از ویژگی های جدید و مهمی که به سری پیکسل 4 اضافه شده، موشن سنس است. این ویژگی به کاربر امکان می دهد به کمک یک سری جسچرهای حرکتی که در هوا انجام می دهد، بخش های مختلف گوشی و اکثر برنامه ها را کنترل کند. به لطف قطعه ای موسوم به رادار “Soli” که در حاشیه ضخیم بالای صفحه نمایش قرار گرفته، گوشیهای جدید گوگل قادرند تا حرکات دست شما را به خوبی تشخیص دهند و طبق ادعای گوگل، می تواند “حرکات زیر میلی متر را با سرعت زیاد و دقت بسیار بالا ردیابی کند”. موشن سنس در فضاهای کم نور هم به خوبی کار می کند، زیرا به بازتاب امواج الکترومغناطیسی متکی است نه به نور. به گفته گوگل، استفاده از جسچرها باری کار کردن با گوشی، طبیعیتر از فشار دادن انگشت به شیشه لمسی آن است، اما از آنجا که جسچرها تاکنون به حسگرهای دوربین متکی بودند، امکان استفاده از آنها در تمام شرایط و با سرعت مناسب، فراهم نبود.
همچنین باید به این نکته نیز اشاره کنیم که ویژگی موشن سنس در هنگام خاموش بودن صفحه نمایش هم کار می کند. به لطف این فناوری جدید میتوان به سادگی و بدون نیاز به لمس گوشی پخش موسیقی را کنترل کرد، صدای زنگ را خفه کرد و میزان بلندی صدا را در گوشی کنترل کرده و یا کلاً آن را بیصدا نمود.
دوربین
یکی از بخش هایی که گوگل همواره در سری گوشی های پیکسل خود بر روی آن تأکید داشته، دوربین است و محصولات این سری همواره عملکردی عالی در زمینه عکاسی و فیلمبرداری داشتهاند. با توجه به همین سابقه درخشان، پیش بینی می شود که دوربین سری پیکسل 4 هم به طرز شگفت انگیزی عمل کند. برخلاف نسل های گذشته، سری پیکسل 4 در پشت بدنه خود به دو لنز دوربین مجهز شده است: یک لنز معمولی و یک لنز لنز تله فوتو. بنابراین، هیچ خبری از لنز زاویه گسترده در پرچمدارهای امسال گوگل نیست و شاید سال بعد شاهد اضافه شدن این لنز باشیم.
پیکسل 4 و پیکسل 4 ایکس ال در پشت بدنه خود از یک لنز اصلی 12 مگاپیکسلی (با گشودگی دیافراگم F1.7) و یک لنز تله فوتوی 16 مگاپیکسلی (با گشودگی دیافراگم F2.4) استفاده می کنند. هر دو سنسور مجهز به فناوری تثبیت نوری و الکترونیکی بوده و همچنین از فوکوس خودکار تشخیص فاز دوال پیکسل بهرهمند می باشند. فناوری موسوم به بزرگنمایی Super-res هم به لطف دوربین تله فوتو به سری پیکسل 4 اضافه شده و به شما امکان می دهد تا بدون از دست دادن جزئیات، بیشتر بر روی سوژه عکاسی زوم کنید. حالت شبانه هم که طرفداران خاص خود را دارد، این بار هم در گوشی های پیکسل وجود داشته و با بهبودهایی که داشته برای علاقهمندان نجوم مناسبتر شده و می تواند تصاویر زیبایی از آسمان شب ثبت کند.
در مدل های جدید پیکسل، باز هم نقش الگوریتم های نرم افزاری در عملکرد دوربین بسیار پررنگ است. به لطف استفاده از فناوری یادگیری ماشینی، حتی قبل از گرفتن عکس می توانید پیش نمایشی از تصویر +HDR نهایی را به صورت زنده مشاهده کنید. این قابلیت جدید به شما امکان می دهد تا در حین تنظیم قاب تصویر خود، میزان روشنایی و سایه ها را هم به طور جداگانه تنظیم کنید. همچنین، در شرایطی که نور محیط بسیار شدید باشد، مانند تابیدن آفتاب از مقابل، دوربین پیکسل 4 می تواند جزئیات تصویر را حفظ کرده و مانع از نورگیری بیش از حد شود.
حالت پرتره نیز همان طور که می توان حدس زد، از اضافه شدن لنز تله فوتو نهایت استفاده را برده تا به شکل بهتری سوژه را از پس زمینه جدا کرده و به عکس عمق ببخشد. ردپای یادگیری ماشینی در اینجا هم دیده می شود و این امکان را فراهم کرده تا از حالت پرتره برای عکاسی از سوژه های بزرگتر نیز استفاده کرد.
عملکرد
پیکسل 4 و پیکسل 4 ایکس ال از تراشه پردازشی اسنپدراگون 855 به عنوان قلب تپنده خود استفاده می کنند و در کنار آن به 6 گیگابایت حافظه رم نیز مجهز هستند. پرچمدارهای امسال از لحاظ میزان رم پیشرفت کردهاند، چرا که در سری پیکسل 3 تنها از 4 گیگابایت حافظه رم استفاده شده بود. در زمینه ظرفیت باتری هم باید گفت مدل استاندارد پیکسل 4 از یک باتری 2800 میلی آمپر ساعتی استفاده می کند که در واقع با توجه به استانداردهای امروزی، مقداری حداقلی به شمار می رود. در سمت مقابل، پیکسل 4 ایکس ال که ابعاد بزرگتری دارد، در داخل بدنه خود به یک باتری 3700 میلی آمپر ساعتی مجهز شده است. خوشبختانه هر دو گوشی از شارژ سریع 18 واتی و همچنین شارژ بی سیم پشتیبانی می کنند.
سیستم عامل و سایر ویژگیها
در مورد سیستم عامل پیش فرض پیکسلهای جدید گوگل جای هیچ شک و تردیدی وجود ندارد، چرا که گوگل هر سال پرچمدارهای جدید خود را به همراه نسخه جدید و خام سیستم عامل اندروید روانه بازار می کند. بنابراین، پیکسل 4 و پیکسل 4 ایکس ال به صورت پیش فرض به اندروید 10 مجهز خواهند بود. در مورد اندروید 10 پیشتر به صورت مفصل صحبت کردهایم، اما به صورت اجمالی میتوان گفت مهمترین ویژگیهای جدیدی که به آن اضافه شدهاند شامل حالت تیره یا دارک مود، قابلیتهای نظارتی بیشتر برای والدین، ردیاب سلامتی و نسخه جدید دستیار صوتی گوگل اسیستنت، هستند.
یکی دیگر از ویژگی های جالب توجه پیکسل های جدید گوگل، قابلیت 3D Face Unlock یا سیستم تشخیص چهره سه بعدی است که می توان گفت شباهت زیادی به Face ID اپل دارد. به لطف راداری که در بخشهای قبلی اشاره کردیم، گوشیهای پیکسل 4 و پیکسل 4 ایکس ال می توانند قبل از باز کردن قفل دستگاه، چهره شما را شناسایی و تأیید کنند.
قیمت و تاریخ عرضه
بر اساس اعلام رسمی گوگل، گوشیهای پیکسل 4 و پیکسل 4 ایکس از تاریخ 24 اکتبر در دسترس خریداران خواهند بود و قیمتی هم که برای آنها تعیین شده به صورت زیر است:
- گوگل پیکسل 4 (مدل 64 گیگابایتی) – قیمت: 799 دلار
- گوگل پیکسل 4 (مدل 128 گیگابایتی) – قیمت: 899 دلار
- گوگل پیکسل 4 ایکس ال (مدل 64 گیگابایتی) – قیمت: 899 دلار
- گوگل پیکسل 4 ایکس ال (مدل 128 گیگابایتی) – قیمت: 999 دلار