آی پینز

نسخه نهایی اندروید 10 عرضه شد؛ حالت تیره، جسچرهای جدید و حریم خصوصی بهتر

گوگل امروز به صورت رسمی جدیدترین نسخه از سیستم عامل همراه خود، یعنی اندروید 10 را برای عموم عرضه کرد. البته منظور از عموم، کسانی هستند که صاحب یکی از گوشی‌های هوشمند پیکسل می‌باشند. به‌روزرسانی نسخه نهایی و پایدار این سیستم عامل هم اکنون بر روی گوشی های پیکسل، پیکسل ایکس ال، پیکسل 2، پیکسل 2 ایکس ال، پیکسل 3، پیکسل 3 ایکس ال، پیکسل 3 ای و پیکسل 3 ای ایکس ال قابل دانلود است. در ضمن، این به‌روزرسانی شامل پچ امنیتی ماه سپتامبر هم می‌باشد. در ادامه با دیجی رو همراه باشید.

نسخه نهایی اندروید 10 چه ویژگی‌هایی دارد؟

یکی از نکات جالب در مورد به‌روزرسانی اندروید 10 این است که با وجود به پایان رسیدن تعهد پشتیبانی گوگل از مدل‌های اول سری پیکسل، این شرکت هنوز هم از آن‌ها پشتیبانی کرده و به‌روزرسانی اندروید 10 را برای آن‌ها هم عرضه کرده است. البته این بار هم مثل همیشه، احتمالاً روزها و یا هفته‌ها طول خواهد کشید، تا اندروید جدید به کلیه دستگاه‌های موجود در بازار راه پیدا کند. اما اگر از کسانی هستند که دوست دارند به هر قیمتی شده از آخرین فناوری‌های روز استفاده کنند و البته صاحب یکی از گوشی‌های اشاره شده هستید، گوگل امکان نصب دستی اندروید 10 را نیز مهیا کرده که اگر به روند کار آشنایی داشته باشید می‌توانید با مراجعه وب سایت رسمی اندروید، آن را دانلود کرده و بر روی گوشی خود نصب کنید.

نسخه نهایی اندروید 10

نکته دیگری که باعث شده سیستم عامل امسال گوگل متفاوت باشد، این است که در نامگذاری آن دیگر از نام دسرها و شیرینی‌ها استفاده نشده و به یک شماره دو رقمی (اندروید 10) اکتفا شده است. احتمالاً گوگل به این نتیجه رسیده که این سیستم عامل دیگر بزرگ شده و بلوغ خود رسیده است و نیازی به استفاده از نام‌های عجیب و غریب برای آن نیست! صرف نظر از شیوه نامگذاری، شاید بتوان گفت بزرگترین ویژگی جدید اضافه شده به اندروید 10 که می‌تواند برای اغلب کاربران جالب باشد، حالت تیره یا دارک مود می‌باشد که مدت‌ها است کاربران گوشی اندرویدی و به ویژه سری پیکسل درخواست اضافه شدن آن را داشته‌اند.

علاوه بر این، گوگل سیستم ناوبری مبتنی بر جسچر جدیدی را در اندروید اضافه کرده که در نهایت می‌تواند ما را از شر نوار ناوبری پایین صفحه نمایش خلاص کند. اگرچه در این بین برخی مشکلات عجیب در رابطه با جسچر برگشت (Back) مشاهده شده که باعث تداخل این جسچر با منوهای کشویی متداول در بسیاری از برنامه ها می‌شود. در واقع، این جسچرها از یک طرف باعث حذف نوار ناوبری و بزرگ‌تر شدن فضای کاری صفحه نمایش شده و از طرف دیگر تجربه کاربری را در برخی اپ ها دچار مشکل می‌کند.

نسخه نهایی اندروید 10

سیستم پاسخ‌دهی هوشمند (Smart Reply) هم در اندروید 10 بهبود یافته و اکنون علاوه بر امکان پاسخ‌دهی ساده، می‌توان برخی کارها را نیز در رابطه با محتوای پیام، مستقیماً انجام داد. به عنوان مثال، اگر دوستتان آدرس یک محل و یا لینک یک ویدیو در یوتیوب را برایتان ارسال کرده باشد، می‌توانید در همان بخش اعلان‌ها و تنها با یک لمس، موقعیت مکانی مورد نظر را در نقشه مشاهده کرده و یا ویدیو را در اپلیکیشن یوتیوب مشاهده کنید. همچنین بد نیست بدانید که سیستم پاسخ‌دهی هوشمند در همه برنامه‌های پیام رسان کار می‌کند.

قابلیت Live Caption (زیرنویس زنده) هم قابلیت جدید دیگری است که به اندروید 10 اضافه شده و دقیقاً همان کاری را انجام می‌دهد که نام آن بیان می‌کند. به واسطه این قابلیت جدید می‌توان بر روی ویدیوها، پادکست ها و پیام‌های صوتی در هر برنامه‌ای که باشد، زیرنویس را فعال کرده و صحبت‌ها را که به صورت همزمان و خودکار به متن تبدیل می‌شوند، مشاهده نمود. این قابلیت محتوای ضبط شده توسط کاربر را هم پشتیبانی می‌کند و به عنوان مثال می‌توانید بر روی ویدیوهایی که خودتان ضبط کرده‌اید هم زیرنویس را فعال کنید! البته باید اشاره کنیم که Live Caption فعلاً در دسترس نیست و طی ماه‌های آینده و در ابتدا بر روی گوشی‌های پیکسل قابل استفاده خواهد بود.

نسخه نهایی اندروید 10

گزینه‌های مرتبط با حفظ حریم خصوصی نیز در نسخه نهایی اندروید 10 نسبت به قبل بسیار بهبود یافته و به عنوان نمونه تنظیمات جدید به شما این امکان را می‌دهند که موقعیت مکانی خود را تنها با اپ‌های دلخواه و مورد تأیید خود به اشتراک بگذارید. بخش جدید حریم خصوصی در تنظیمات گوشی، اکنون حاوی ابزارهای کنترلی بهتری برای انواع فعالیت‌های تحت وب و اپ‌ها بوده و تنظیمات مربوط به تبلیغات را هم در یک مکان جمع کرده است.

Project Mainline بخشی جدایی ناپذیر از اندروید 10 است و باعث می‌شود که اصلاحات مهم امنیتی و حریم خصوصی از طریق گوگل پلی و به همان روشی که برنامه‌ها به‌روز می‌شوند، دریافت شوند. این بدان معنا است خوشبختانه تمام اصلاحیه‌های امنیتی به محض عرضه در دسترس کاربران خواهند بود و نیازی نخواهد بود منتظر بمانیم تا شرکت تولید کننده گوشی به‌روزرسانی سیستمی را ارائه کند.

نسخه نهایی اندروید 10

در اندروید 10 می‌توان برخی اعلان‌ها را به عنوان بی‌صدا (Silent) علامت گذاری کرد و بعد از آن دیگر صدایی ایجاد نخواهند کرد و روی صفحه قفل گوشی نیز ظاهر نخواهند شد. همچنین Family Link هم اکنون بخشی از دستگاه‌های مبتنی بر اندروید 9 و 10 است و با استفاده از آن می‌توان برای کودکان حساب گوگل ایجاد کرده و نظارت بیشتری بر فعالیت آن‌ها در گوشی داشت. این ویژگی از طریق بخش تنظیمات (Settings) و Digital Wellbeing قابل دسترسی است. علاوه بر این، در این قسمت حالتی موسوم به حالت فوکوس هم وجود دارد که با فعال کردن آن، برنامه‌هایی که از قبل آن ها را مشخص کرده‌اید، بی صدا خواهند شد و تا زمانی که از این حالت خارج نشده‌اید همچنان بی‌صدا باقی خواهند ماند.

در انتها باید اشاره کنیم که این‌ها تنها بخش هایی از ویژگی‌های اندروید 10 هستند و این سیستم عامل جدید چندین و چند قابلیت جالب دیگر هم دارد که برای اطلاع از همگی آن‌ها می‌توانید به صفحه رسمی اندروید 10 مراجعه کنید.

مطالب پیشنهادی
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها