دیابت با هیچ کس شوخی ندارد.
زخم های پا در صورتی که به دیابت مربوط باشند می توانند باعث قطع شدن این عضو بدن شوند و در صورتی که فرد به رتینوپاتی دیابتی مبتلا شود (DR) بعد از مدتی بینایی خود را از دست خواهد داد. حدود 415 میلیون فرد دیابتی در دنیا در خطر از دست دادن بینایی خود هستند و تعداد زیادی از این افراد در کشورهای در حال توسعه یا عقب مانده ای قرار دارند که امکان دسترسی به مراقبت های پزشکی مناسب در آنها برای همه ی افراد وجود ندارد. به همین دلیل است که گوگل در حال کار بر روی یادگیری عمیق سیستم هوش مصنوعی خود است تا بیماری DR را در مراحل اولیه و قبل از اینکه به مشکلی جدی تبدیل شود،بدون حضور هیچ گونه دکتر متخصص چشم، تشخیص دهد.
این بیماری به راحتی با آزمایش تصویری که از پشت چشم برداشته شده قابل تشخیص است، به همین دلیل گوگل در سال های گذشته پایگاه داده ای با بیش از 128 هزار عکس منحصر به فرد را در گروهی متشکل از 54 چشم پزشک متخصص مورد بررسی قرار داده است. 3 تا 7 چشم پزشک هر عکس را مورد بررسی قرار داده اند و قسمت های تخریب شده – از جمله میکروآنوریسم، خونریزی ها و سایر مسائل- را علامت گذاری کرده اند. سپس این اطلاعات را وارد سیستم هوشمندی کرده اند که به ابزار تشخیص این مشکل تبدیل شده است. به گفته ی گوگل این سیستم تشخیص بیماری با 12هزار نمونه مورد آزمایش قرار گرفته است و در تمامی موارد تشخیص مشابهی با چشم پزشکان داشته است.
تیم تحقیقاتی گوگل امیدوار است تا در آینده این سیستم علاوه بر عکس های دو بعدی معمول که در حال حاضر از آنها استفاده می شود، با استفاده از عکس های سه بعدی حرفه ای Optical Coherence Tomography (مقطعنگاری همدوسی اپتیکی) این بیماری را تشخصیص دهد. همچنین این تیم به دنبال ساده سازی این سیستم است تا افرادی که در مناطق بسیار محروم و دورافتاده زندگی می کنند بدون هیچ آمورش خاصی بتوانند از آن استفاده کنند. البته ابتدا گوگل باید بیشتر روی این سیستم کار کرده و آن را روی گروه های بیشتری از مردم آزمایش کند و در نهایت تاییدیه FDA (سازمان غذا و دارو آمریکا) را قبل از تجاری شدن این محصول دریافت کند.