یکی از بزرگترین نقاط قوت کامپیوترهای رومیزی، انعطاف پذیری فوق العاده آنها است. در هنگام خرید شما با انواع و اقسام قطعات سخت افزاری روبرو خواهید شد که به نسبت بودجه خود میتوانید یکی را انتخاب کرده و در نهایت به سیستم مورد نظر خود دست پیدا کنید. اگر محدودیت مالی هم نداشته باشید که می توانید از قویترین سخت افزار روز جهان بهره ببرید و حس پرواز را در دنیای دیجیتال تجربه کنید!
اگر قصد خرید سیستم رومیزی قدرتمند یا ارتقا کامپیوتر فعلی خود را دارید ما در این مطلب به شما قوی ترین سخت افزار حال حاضر جهان را معرفی خواهیم کرد. بنابراین در ادامه با دیجی رو همراه باشید.
پردازنده CPU
قلب هر رایانهای، پردازنده آن است و در حال حاضر قوی تر از پردازندهی 18 هستهای اینتل به نام Core i9-7980XE وجود ندارد. البته این سیپییو قیمت کمی ندارد و شما برای تهیه آن باید 2 هزار دلار پرداخت کنید؛ یعنی بیش از 10 میلیون تومان! این هیولا در تست های انجام شدهی تک هستهای قویتر از هر پردازنده دیگری خود را نشان میدهد و با توجه به دارا بودن 18 هسته، در آزمایش های چند هستهای نیز بسیار فوق العاده ظاهر شده است.
با این حال اگر توان خرید پردازنده فوق العادهی اینتل را ندارید و میخواهید پول کمتری خرج کنید به شما سیپییو 16 هستهای AMD Ryzen Threadripper 1950X را پیشنهاد میکنیم که حدود 1000 دلار قیمت دارد؛ یعنی نصف قیمت Core i9-7980XE! اگر باز هم ارزان تر می خواهید به سراغ اینتل Core i7-8700K با قیمت 350 دلار بروید که دارای 6 هستهی اصلی است. سرعت این پردازنده از 3.7 تا 4.7 گیگابایت قابل تغییر است و یک سیستم گیمینگ را در بهترین شرایط مدیریت خواهد کرد.
مادربورد Motherboard
حال که پردازنده را انتخاب کردهاید نوبت به انتخاب مادربورد میرسد. پردازنده اینتل کور آی 9 از چیپست X299 و سوکت LGA2066 استفاده میکند، بنابراین شما باید یک مادربورد جدید از سری X299 برای این سی پی یو پیدا کنید. ایسوس پرایم X299-Deluxe با قیمت 499 دلار انتخاب بسیار خوبی به شمار میرود. این مادربورد به وایفای 802.11ad مجهز شده و از یک نمایشگر کوچک OLED به نام LiveDash نیز بهره میبرد؛ این نمایشگر وظیفه نمایش اطلاعات سیستم از جمله دمای قطعات را برعهده دارد.
انتخاب دوم ما مادربورد MSI X299 XPower Gaming AC است که حدود 460 دلار قیمت دارد که از 4 گرافیک نیز پشتیبانی میکند. اگر میخواهید هزینه کمتری برای مادربورد بپردازید، می توانید از مادربوردهای رده پایینتر برندهای گیگابایت، اماسآی، EVGA و یا ASRock یکی را انتخاب کنید که قیمتشان به 300 دلار هم میرسد.
رم Ram
پلتفرم X99 اینتل محدودیت 64 گیگابایت رم را از میان برداشته و شما میتوانید بسته به مدل مادربورد خود از رمهای سریع DDR4 تا 128 گیگابایت استفاده کنید. بنابراین چه انتخاب بهتری میتوان داشت به جز کیت 128 گیگابایتی Corsair Dominator Platinum با سرعت 3200 مگاهرتز! البته این مموری قیمت کمی ندارد و شما برای به دست آوردن آن باید 1750 دلار را از خود جدا کنید! اگر این رم برای شما بسیار زیاد است، می توانید مدل 16 گیگابایتی کورسیر Engeance LPX DDR4 را در نظر داشته باشید که 430 دلار قیمت دارد، در صورت پیشتیبانی مادربورد، کلاک این رم به 4400 مگاهرتز میرسد.
با این حال اگر این رم ها گران به نظر می رسند، می توانید از انواع رم DDR4 که در بازار موجود است و بعضی از آنها قیمت بسیار مناسبی دارند، یکی را انتخاب نمایید. فقط مطمئن شوید که رم های مورد نظر DDR3 نباشند!
گرافیک GPU
اگر جیب شما هنوز خالی نشده و قیمت برایتان زیاد اهمیت ندارد، بهتر از گرافیک Nvidia’s Titan Xp پیدا نخواهید کرد. این گرافیک با قیمت 1200 دلار فروخته می شود که معماری آن از نوع پاسکال است و بدون هیچ گرمای اضافهای بازی های روز را حتی در دقت 4K در بهترین حالت ممکن اجرا می کند. اما قوی تر از این گرافیک هم وجود دارد و آن Titan V است که با برچسب قیمت 3 هزار دلاری هوش از سر میپراند. هر چند که شما به این گرافیک احتیاج پیدا نخواهید کرد، چرا که این مدل به دلیل وجود فناوریهای اضافه از جمله یادگیری ماشین بیشتر به درد تحقیق و توسعه می خورد تا اجرای بازیهای روز!
در دنیای واقعی بیشتر بازی ها در بهترین حالت ممکن با سری گرافیکهای GTX 1080 Ti اجرا خواهند شد و مدل EVGA GTX 1080 Ti SC2 با قیمت 1000 دلار انتخاب بسیار خوبی قلمداد میشود. این گرافیک 35 درصد سریعتر از مدل GTX 1080 است و با آمدنش کارت گرافیک Titan X را از رده خارج کرد! GTX 1080 Ti اولین کارت گرافیک مصرفیای است که در دقت 4k توانایی اجرای 60 فریم را دارد.
مانیتور Monitor
انتخاب مانیتور به سلیقه شخصی شما بستگی دارد و ما به طور دقیق نمیتوانیم پیشنهاد خاصی به شما بدهیم. اما با این حال برای بهره بردن از سخت افزار قدرتمند باید یک مانیتور با کیفیت داشته باشید که حداقل دقت 1080 پیکسل داشته باشد. همچنین انتخاب مانیتورهای با پنل TN توصیه نمیشود و بهتر است به دنبال مانیتوری با نمایشگرهای IPS بگردید. ماینتورهایی که از فناوری Nvidia G-Sync بهره میبرند نیز انتخاب خوبی هستند.
برای مثال، می توانید نگاهی به مانیتور Acer Predator XB271HK bmiprz با قیمت 660 دلار بیاندازید که دارای دقت 4K است و نرخ رفرش آن به 60 هرتز میرسد. اگر مانیتور بهتری میخواهید و قیمت هم برایتان اهمیتی ندارد هیچ انتخاب بهتری از Asus ROG Swift PG348Q با قیمت 1183 دلار پیش روی شما نخواهد بود. این مانیتور با رزولوشن 3440 در 1440 پیکسل، فریم ریت 100 هرتز و ظاهری زیبا دل هر گیمری را می برد.
پیشنهاد بعدی و ارزان تر ما نیز Acer XB270HU است که با قیمت 750 دلار به بازار عرضه شده است. اما اگر طراح هستید و نمایش رنگ های طبیعی برایتان اهمیت دارد باید سراغ مدل NEC PA322UHD بروید که البته قیمت کمی هم ندارد و برای به دست آوردن آن باید 2500 دلار، یعنی حدود 15 میلیون تومان پرداخت کنید!
حافظه ذخیره سازی
اگر به فضای ذخیره سازی زیادی احتیاج دارید و سرعت هم برایتان اهمیت زیادی دارد، می توانید یک جفت اساسدی Samsung 860 EVO را به همراه هارد درایو 12TB WD Gold تهیه کنید. این SSD حدود 1400 دلار قیمت دارد و هارد درایو نیز با برچسب قیمت 500 دلاری همراه شده است!
حافظه اصلی سریع
اگر سرعت بسیار بیشتری برای حافظه اصلی سیستم خود می خواهید انتخاب مدل های بالا را فراموش کنید و به سراغ مدل Samsung 960 Pro با حجم 2 ترابایت بروید. این SSD با قیمت 1190 دلار در بازار به فروش میرسد و از نوع M.2 PCI-e NVMe است که باعث شده به سرعت فوق العادهای دست پیدا کند؛ 3.5 گیگابیت بر ثانیه! با این حال اگر می خواهید کمتر هزینه کنید، می توانید با پرداخت 450 دلار مدل 1 ترابایتی Western Digital Black 3D NVMe SSD را به دست آوردید.
منبع تغذیه Power supply
همیشه آخرین انتخاب در اسمبل سیستم رومیزی، پاور است. فراموش نکنید پاور همیشه باید آخرین انتخاب شما باشید چرا که باید حساب کنید به چه مقدار قدرت برای تامین انرژی قطعات انتخابی خود نیاز دارید. با پیشرفت و کم مصرف شدن پردازنده اینتل و کارت گرافیکها، شما به بیشتر از 600 وات برای قویترین سخت افزار روز نیاز ندارید. اما اگر قصد دارید از چند کارت گرافیک بر روی سیستم خود استفاده کنید باید وات بیشتری هدر دهید و پول بیشتری خرج کنید!
پیشنهاد اول ما برای کسانی که نیاز به وات بسیار بالای دارند، پاور Corsair AX1500i است که با قیمت 450 دلار و طراحی ماژولار توانسته نشان 80 Plus Titanium را به دست آورد. البته پیدا کردن این پاور در بازار سخت است و کورسیر مدل جدیدتر این پاور را با نام AX1600i معرفی کرده که 500 دلار قیمت دارد.
اگر از یک یا نهایت دو کارت گرافیک استفاده میکنید، نیاز به انتخاب پاوری با وات بسیار بالا نخواهید داشت، از همین رو میتوانید مدل EVGA Supernova 1000 G3 را با قیمت 230 دلار تهیه کنید.