پانل های خورشیدی چگونه کار می‌کنند؟

سلول‌های خورشیدی تقریبا به عنوان یک ایده نو شناخته می‌شوند که مدتیست این ایده مورد استقبال قرار گرفته و به صورت عملی از آن استفاده می‌شود. در طول 10 سال اخیر، از سلول‌های خورشیدی در ساخت منازل بسیار بهره می‌برند و همین موضوع باعث شده تا افراد، بیش از پیش به داشتن زندگی با استفاده از منابع انرژی پاک و عدم تولید آلودگی علاقه‌مند شوند چراکه مردم متوجه شده‌اند که صفحات خورشیدی تا چه اندازه می‌تواند در تولید انرژی کارآمد در خانه‌هایشان، موثر باشد. اگر شما نیز شانس استفاده و نصب صفحات خورشیدی را روی منزل خود دارید باید بدانید که این شیوه بهره‌گیری از انرژی محاسن فوق‌العاده‌ای به همراه دارد که در ادامه در مورد آن بیشتر صحبت می‌کنیم.

اگر کسی را از دوستان و یا اعضای خانواده خود می‌شناسید که از انرژی صفحه‌های خورشیدی نصب شده روی خانه خود استفاده می‌کند، حتما می‌دانید که این افراد به صورت مداوم از مزیت‌های بی‌نظیر این تکنولوژی صحبت می‌کنند؛ به گونه‌ای که ممکن است تا به این لحظه حتی خود شما نیز وسوسه شده باشید که از این پانل های خورشیدی روی خانه خود بهره ببرید. اگر شما هم جزو این افراد هستید در ادامه این مقاله حتما با ما همراه شوید تا شما را با ریز و بم و هرآنچه که لازم است راجع‌به این صفحات خورشیدی بدانید آشنا کنیم. پس با ما در دیجی‌رو، ادامه مقاله را دنبال کنید.

این تکنولوژی برای اولین بار در دهه 1800 کشف شد!

باید بگوییم منظور از کشف سلول های خورشیدی در دهه 1800 این نیست که این پانل ها به شکل امروزی در آن دوره کشف و مورد استفاده قرار گرفتند! بلکه انرژی خورشیدی و نحوه استفاده و کارکرد آن در اصل برای اولین‌بار در این دهه مورد کشف و بررسی قرار گرفت و از آن با عنوان اثر فوتوالکتریک نیز یاد می‌شود. در آن زمان به صورت مستقیم از سلنیوم برای تبدیل نور خورشید به نیروی برق استفاده می‌شد اما بعدها دانشمندان متوجه شدند که استفاده از متریال سیلیکون قطعا جایگزین بهتری برای انجام این فرآیند تبدیل خواهد بود. از آن زمان تا به امروز، پژوهشگران تغییرات و اصلاحات زیادی روی این متد انجام دادند تا بتوان این روش را به شیوه‌ اکنون کارآمد و موثر واقع قرار داد.

سلول های خورشیدی 1

پانل های خورشیدی از دیدگاه علمی

در این قسمت می‌خواهیم به توضیح ساده و قابل درک سلول های خورشیدی از نظر علم و جایگاه آن بپردازیم. در این متد از عناصر بور و فسفر برای تغییر آرایش الکترونی سیلیکون استفاده می‌شود و سپس بعد از این کار به منظور ایجاد یک حفره‌ی الکترونی این آرایش، لایه لایه می‌شود. هنگامی که اشعه‌های خورشیدی، سلول‌های PV را در پرتوهای نور خود غوطه‌ور می‌سازند، این سلول‌ها شروع به آزادسازی الکترون می‌کنند. نیروی ایجاد شده، در نهایت تلاش دارد تا به ناحیه‌ای که معروف به نقطه اتصال P-N است حرکت کرده و به یک دور خارجی راه پیدا کند.

نیروی تولید شده از این روش را با نام جریان مستقیم (DC) می‌شناسیم و همان‌طور که احتمالا می‌دانید فرمول AC/DC به عنوان یک فرمول جادویی شناخته می‌شود که برای مصارف خانگی جریان مستقیم (DC) را باید به جریان متناوب (AC) تبدیل کنیم.

سلول های خورشیدی 2

مزایای استفاده از پانل های خورشیدی

باید بگوییم مزایای زیادی در استفاده از سلول های خورشیدی وجود دارد، به ویژه وقتی متوجه می‌شود که دیگر نیازی به انتقال برق از طریق شرکت‌های مربوطه نخواهید داشت! شما برخلاف تمام سال‌هایی که برای استفاده از انرژی برق به شرکت‌های آن به صورت ماهانه پول پرداخت می‌کردید، هنگام بهره‌گیری از نیروی صفحات خورشیدی و تولید برق می‌توانید آن را به یک منبع درآمد نیز تبدیل کنید. چه چیزی از این بهتر؟!

این متد یک روش عالی برای حفظ منابع فعلی و تولید انرژی بدون ایجاد آلودگی است که علاوه‌بر این‌که به شما در زمینه کم کردن مخارج و صرفه‌جویی کمک خواهد کرد بسیار با محیط زیست نیز سازگار خواهد بود. محبوبیت استفاده از انرژی خورشیدی روز به روز در حال افزایش است و پیش‌بینی می‌شود با اطلاع رسانی‌های درست در این زمینه، تا سال 2028 بهره‌‌گیری از آن تقریبا در همه‌جا فراگیر شود.

اگر در حال حاضر شانس نصب پانل های خورشیدی را روی منزل خود دارید، توصیه ما به شما این است که حتما این کار را انجام داده و از مزایای بی‌شمار آن، از جمله صرفه‌جویی و کاهش هزینه‌ها نهایت استفاده را ببرید. در ابتدا تهیه و نصب این صفحات خورشیدی برایتان کمی‌ هزینه‌بر خواهد بود اما مطمئن باشید که ارزش استفاده از آن را در نهایت متوجه خواهید شد.

منبع kiwireport
مطالب پیشنهادی
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها