بستن یک کامپیوتر گیمینگ با بودجه 3 میلیون تومانی کاری سخت اما امکان پذیر است، در اینجا بر خلاف سیستمهای گران قیمت دایره انتخاب شما بسیار محدود است و در اغلب موارد باید میان چند مدل تقریبا یکسان، یکی را انتخاب کنید. با این حال دلیل نمیشود که در انتخاب خود سهل انگاری کنید. برای لذت بردن از بازیها، همین سیستم هم میتواند به خوبی شما را یاری کند، البته اگر سطح توقع خود را نیز معقولانه کنید.
اما چه چیزهایی را انتخاب کنیم که در عین کارایی، هزینه کمی را نیز به ما تحمیل کند؟ در این مقاله ما چند سخت افزار را معرفی میکنیم که در عین داشت برچسب قیمتی پایین، کارکرد مناسبی نیز ارائه میدهند. به یاد داشته باشید که همیشه کامپیوترهای بازی به دلیل بهرهگیری از قطعات خاص، گرانتر هستند.
ما در چند روز گذشته تمام تحقیقات و تلاشمان را کردیم تا بتوانیم یک سیستم قدرتمند و ارزان را کانفیگ کنیم و در نهایت به سیستم زیر رسیدیم که برای اجرای بازیهای روز نیز عملکردی مناسب ارائه میکند. ممکن است این کانفیگ در مقابل معیارهای شما کمی ضعیفتر باشد، اما به هر صورت جمع کردن یک کامپیوتر بازی زیر 3 میلیون تومان کار دشواری است. از سوی دیگر ممکن است قطعات معرفی شده در همه شهرها قابل دسترس نباشد، بنابراین دوست داریم در قسمت نظرات از انتخابهای جایگزین شما آگاه شویم. مطمئن باشید تک تک آنها را خوانده و در صورت نیاز پاسخ میدهیم.
کارت گرافیک
سوالی که در همین ابتدا پیش میآید: آیا تعادل را بین قطعات حفظ کنیم یا اینکه قطعات را صرفا جهت بازی انتخاب کنیم؟ با تمام احترام باید بگوییم چون قصد داریم یک سیستم گیمینگ را کانفیگ کنیم، بنابراین تمام قطعات را بر اساس همین اصل انتخاب میکنیم. برای همین و در ابتدا 40 درصد از بودجه (1.2 میلیون تومان) را به کارت گرافیک Asus Strix Radeon RX 470 OC Edition اختصاص میدهیم.
من به این موضوع واقف هستم که کارتهای گرافیک جدیدتری مانند سری 480 AMD نیز در بازار وجود دارد، اما با این حال کارت گرافیک Asus Strix Radeon RX 470 OC Edition هنوز هم در این رنج قیمتی یک انتخاب بسیار ارزشمند است. البته این کارت گرافیک عملکرد مناسبی در رزولوشن FullHD ندارد و گاها برای بدست آوردن نرخ فریم 60 Fps لازم است مقداری تنظیمات بازی را دست کاری کنید.
اما برای دوستداران Nvidia توصیه من خرید کارت گرافیک 3 گیگابایتی GeForce GTX 1060 است که با همین قیمت در بازار پیدا میشود. این دو کارت گرافیک عملکردی به نسبتا مشابه دارند اما با این حال Radeon RX 470 امکانات جانبی بهتری ارائه میدهد که شاید برای برخی کاربران مهم باشد. در ادامه به بررسی این امکانات میپردازیم.
اول بهره گیری از 4 گیگابایت رم در Radeon RX 470 است که به خوبی میتولند برای کاربران آینده نگر انتخابی مناسبتر باشد. از سوی دیگر مانیتورهای سازگار با فناوری AMD FreeSync قیمتی به مراتب ارزانتر از مانیتورهای سازگار با فناوری Nvidia G-Sync دارند که مسلما در انتخاب مانیتور و قیمت نهایی بسیار تاثیر گذار است.
بودجه در نظر گرفته شده : 1 میلیون و 200 هزار تومان
پردازنده
APUها و پردازندههای شرکت AMD عموما قیمتی بسیار پایینتر و در عین حال عملکردی متناسب با رقیبان هم رده خود دارند، به همین دلیل عموما برای سیستمهای ارزان قیمت پیشنهاد میشوند. ما برای این سیستم بازی FX-6350 را پیشنهاد میدهیم که بر خلاف رقیب خود یعنی Core i3-6100 قابلیت اورکلاک نیز دارد. اما هماهنگی Core i3-6100 با کارتهای گرافیک و در نتیجه ارائه فریم ریت بالاتر سبب میشود قبل از انتخاب پردازنده FX-6350 AMD، کمی بیشتر فکر کنید. هم چنین معماری اینتل آینده نگرتر بوده و قابلیت بهروزرسانی سیستم را در آینده بدون تعویض سایر سخت افزارها مانند مادربورد فراهم میکند.
از زمان معرفی سری FX مدت زمان زیادی میگذرد و به زودی شاهد بازنشسته شدن آن خواهیم بود. شاید FX-6350 در حال حاضر یک انتخاب برجسته و عالی به نظر برسد اما با توجه به قدیمی بودن معماری آن شما را از برخی قابلیتهای جدید محروم میکند.
اما Core i3-6100 از پلت فرم مدرن Skylake اینتل ساخته شده است، بنابراین شما میتواند در آینده به راحتی پرازنده خود را به سری Core i5 یا حتی Core i7 برای افزایش راندمان سیستم ارتقاع دهید. همچنین انتظار میرود نسل بعدی پردازندههای ساخت اینتل یعنی Kaby Lake نیز با این سوکت سازگار باشد. نکته دیگر در مورد این پردازنده دو هستهای بودن آن است اما این پردازنده با استفاده از تکنولوژی hyper-threading به 2 هسته مجازی نیز مجهز میشود تا تعداد هستههای موثر آن به 4 عدد برسد.
بودجه در نظر گرفته شده : 700 هزار تومان
مادربورد
بعد از ساعتها بحث و گفتگو در نهایت چیپست H110 انتخاب شد تا علاوه بر برخورداری از ویژگیهای مدرن، قابلیت ارتقاع آن نیز وجود داشته باشد. مادربوردهای مبتنی بر چیپست H110 دارای سوکت متناسب با پردازندههای اسکای لیک اینتل هستند و همچنین از قیمت بسیار مناسبی برخوردارند.
مادربورد پیشنهادی ما Gigabyte GA-H110M-A micro-ATX است، این مادربورد تنها از یک اسلات برای اتصال کارت گرافیک بهره میبرد و همچنین تنها دو شیار برای قرار گیری رم از نوع DDR4 دارد که با توجه به رده قیمتی آن کاملا منطقی است، دو شیار PCIe X1 نیز برای برخی ارتقاعهای احتمالی در نظر گرفته شده است. این مادربورد دارای 4 پورت USB 3.0 و چهار پورت SATA 3.0 بوده که امکان نصب SSD با سرعت بالا را نیز امکان پذیر میکند.
اگر به اسلاتهای M2 یا PCIe SSD نیاز دارید باید هزینه بسیار بیشتری را پرداخت کنید، اما با توجه به سطح بودجه در نظر گرفته شده خرید کارتهای SSD سازگار با این دو اسلات کمی بعید به نظر میرسد.
بودجه در نظر گرفته شده : 270 هزار تومان
حافظه رم
یک کامپیوتر گیمینگ امروزی و مدرن حداقل به 8 گیگابایت حافظه رم نیاز دارد. از آنجا که مادربورد انتخابی ما تنها از دو اسلات رم بهره میبرد، پیشنهاد من خرید یک اسلات رم 8 گیگابایتی GSkill’s Ripjaws V DDR4 است تا در آینده و در صورت نیاز بتوانید با اندکی هزینه آن را ارتقاع دهید.
بودجه در نظر گرفته شده : 210 هزار تومان
کیس
حالا که بیشتر بودجه ما صرف خرید پردازنده، کارت گرافیک، ماردبرود و رم شده است، باید در انتخاب سایر اجزا کمی توقعات خود را پایین بیاوریم، البته خوشبختانه در بازار میتوانید تعداد زیادی از کیسها را با برندهای مختلف ببینید و در صورت پسندیدن آن را خریداری کنید.
بودجه در نظر گرفته شده : 200 هزار تومان
منبع تغذیه
یک منبع تغذیه 430 واتی به اندازه کافی مناسب برای این سیستم 3 میلیونی است و در واقع شاید بیشتر از نیاز نیز باشد. هنگامی که من میزان مصرف قطعات مختلف را با یکدیگر جمع بستم به میزان مصرف 282W رسیدم که بسیار کمتر از قدرت این پاور است. EVGA 430 W1 یک منبع تغذیه مناسب و خوش قیمت است که برای ارتقاعهای آینده نیز همچنان قادر به انجام وظیفه است. متاسفانه این منبع تغذیه ماژولار نیست و در صورتی که هر کابلی را استفاده نکردید باید به همان صورت در فضای کیس رها کنید.
بودجه در نظر گرفته شده : 200 هزار تومان
هارد دیسک
خبر خوب آنکه کمی بودجه برای خرید SSD باقی مانده است. یک سیستم گیمینگ حداقل به فضای 240 گیگابایتی نیاز دارد. ما از میان محصولات مختلف Plextor M7V SATA3 SSD – 256GB و Samsung 750 EVO 250GB SATA3 SSD را پیشنهاد میکنیم.
بودجه در نظر گرفته شده : 280 هزار تومان
سایر اجزا
از مجموع بودجه در نظر گرفته شده، تنها حدود 120 تا 150 هزار تومان باقی خواهد ماند که میتوانید آن را صرف چیزهای دیگر یا ارتقاع قطعات پیشنهادی کنید.
در انتها قطعات پیشنهادی ما این گونه خواهد بود:
- Asus Strix Radeon RX 470 OC Edition
- Intel Core i3-6100 with included CPU cooler
- Gigabyte GA-H110M-A micro-ATX motherboard
- GSkill Ripjaws V 8GB
- EVGA 430 W1
- Samsung 750 EVO 250GB SATA3 SSD
😐
😐
ممنون برای مطلب خوبتون
سلام لطفا بهترین سی پی یو مادربردی ( مادر برد ترجیحا گیگا ) که با یک میلیون بتوان خرید را معرفی کنید ( می دونم کمه ولی الان ندارم ) گرافیک r7 360 2gb ddr5 oc با ram 8gb ddr3 دارم در صورت صلاحدید میتوانم رم رو با 8gb ddr4 عوض کنم کارایی برای گیم مهمه با تشکر منتظر راهنماییتون هستم
سلام ایا مادربرد MSI B150M GAMING PRO با Core-i3 7100 3.9GHz LGA 1151 Kaby Lake سازگازی داره و به هم می خورند ( نیاز به اپدیتی چیزی داره یا نه ) با تشکر منتظر راهنماییتون هستم
درود بر شما بله سازگاری کامل داره
بهترین راه این می باشد که شما مادربورد را تهیه کنید، (تفاوتی نداره چه نوع مادربوردی) و بعد در دفترچه راهنمای آن بهترین پردازنده و رم توصیه شده را پیدا کرده و تهیه کنید
سلام
میخوام با بودجه حداکثر 1700 این سیستم رو ببندم
بنظرتون قطعات این سیستم با هم مچ هستن یا ن؟
و اینکه برای بازی های روز مناسب ستن؟
شما چه سیستمی رو پیشنهاد میکنید؟
Cpu i3 _ 7100 kaby lake
Motherboard asus H110 M_A
8gb Ram Kingston ddr4 2400MHz single channel
Western digital blue wd10ezex 1 TB
Huntkey green power 550w
Gpu _Asus R7360 _Oc_2GD5_V2
Computer case Tsco tc ma
این چ پیشنهادی بود آخه؟!
این خوبه:
vga: nvidia gtx 1050 ti 4 gig
cpu: amd ryzen 5 1400 3.2 ghz
mb: asus b350
خیلی بهتر و ارزونتر و سال 2017
درود
این مطلب برای سال گذشته است!
قطعا الان تغییر کرده
سلام من میخوام سیستمی با بودجه 2900 ببندم که سیپیو اینتل باشه میخوام بدونم اگه کارت گرافیک gtx760بذارم بهتره یاgtx1030
سلام
760 دیگه قدیمی شده، اگر بتونید 1050 بگیرید خیلی عالیه اما بین این دو تا 1030 به دلیل جدیدتر بودن بهتره
چی بگم نه بد بود نه خوب