تمیز نگه داشتن صفحه نمایش گوشی میتواند یک چالش بزرگ باشد، به خصوص اگر عادت داشته باشید در حال غذا خوردن با گوشی کار کرده و متنی را تایپ کنید. اما خوشبختانه، میتوان با استفاده از ابزارهای مناسب، در کمترین زمان صفحه نمایش گوشی را از هرگونه لکه و اثرانگشت پاک کرده و آن را دوباره همانند روز اولش کرد.
وقتی گوشی را در دست میگیرید و متوجه لکههای روی نمایشگر آن میشوید، ممکن است وسوسه شوید که با استفاده از در دسترسترین ابزارها، یعنی پیراهن یا شلوار جین خود آن را پاک کنید، اما باید در برابر این وسوسه مقاومت کنید. استفاده از ابزارها و روشهای خاصی که در ادامه برای تمیز کردن گوشی معرفی خواهیم کرد، هم میتوانید به سهولت بیشتری تلفن همراه خود را از آلودگیها و لکهها پاک کنید و هم طول عمر صفحه نمایش آن را افزایش خواهید داد. در واقع، برخی از مواد تمیز کنندهای که به اشتباه توسط کاربران مورد استفاده قرار میگیرد، میتوانند به صورت آنی و یا به مرور زمان باعث آسیب رسیدن به صفحه نمایش گوشی شوند؛ بنابراین در ابتدا بد نیست با این مواد مضر برای گوشی آشنا شده و از استفاده از آنها اجتناب کنید. با ما در دیجی رو همراه باشید.
9 ابزاری که هرگز نباید برای تمیز کردن گوشی خود استفاده کنید
دستمال حولهای: این ابزار ممکن است برای تمیز کردن میز کار گزینه مناسبی باشد، اما اصلاً نباید از آن برای پاک کردن گوشی خود استفاده کنید. دستمال حولهای و به طور کلی تمامی دستمالهای کاغذی در هنگام استفاده تکه تکه شده و باعث چسبیدن ذراتی ریز بر روی گوشی میشوند. همچنین استفاده از دستمال کاغذیهای زبر حتی میتواند باعث خش افتادن بر روی صفحه نمایش گوشی نیز شود.
شیشه پاککن: شیشه پاککن همان طور که از نامش پیداست، بهترین ابزار برای تمیز کردن آینهها و شیشههای پنجره است، و شاید همین کارایی بالا در پاک کردن شیشهها باعث میشود تا برخی به اشتباه، آن را بر روی گوشی خود نیز استفاده کنند. به یاد داشته باشید که صفحه نمایش گوشی نسبت به شیشههای معمولی از حساسیت بیشتری برخوردار است و حتی برخی از گوشیهای جدیدتر مانند آیفون 10 آر، دارای پوششی محافظتی هستند که در صورت رعایت نکردن چنین نکاتی میتواند به مرور زمان کارایی خود را از دست بدهد.
استفاده از تمیز کنندههای خشن و قدرتمندی مانند شیشه پاککن میتواند این پوشش محافظتی را از بین برده و گوشی را در برابر خط و خش بسیار آسیبپذیر کند. جیمز لیبو، استادیار علوم و مهندسی مواد در دانشگاه MIT میگوید تمیز کنندههایی که دارای عامل ساینده هستند میتوانند باعث ایجاد خراش در سطح شوند، بنابراین باید از بهکارگیری آنها در ابزارهای حساسی مانند گوشی تلفن همراه اجتناب کرد.
سایر مواد تمیز کننده: لیبو به این نکته نیز اشاره کرده که میزان مقاومت شیشه (صفحه نمایش) در برابر خراش، به واسطه استفاده از تمیز کنندهها تغییر نمیکند. بلکه این پوشش محافظ صفحه است که مقاومت خود را از دست میدهد. از همین رو برخی از تولید کنندگان مواد شیمیایی تمیز کننده، بر روی محصول خود درج میکنند که فرمول استفاده شده ممکن است به لایههای محافظتی آسیب برساند. اپل نیز به صورت رسمی اعلام کرده که برای تمیز کردن گوشی آیفون خود نباید از مواد تمیز کننده متفرقه استفاده کنید.
پاک کننده آرایش: اشتباه رایج دیگری که برخی از کاربران هنگام تمیز کردن گوشی خود مرتکب میشوند، استفاده از پاک کننده آرایش است. اینگونه تمیز کنندهها دارای موادی شیمیایی هستند که میتواند باعث آسیب به صفحه نمایش گوشی شود. لیبو پیشنهاد میکند که به هیچ وجه از پاک کردن آرایش برای تمیز کردن گوشی خود استفاده نکنید و به جای آن از یک پارچه نرم با مقدار بسیار کمی آب استفاده کنید.
ایزوپروپیل الکل: از آنجایی که بسیاری از گوشیهای جدید دارای پوشش محافظتی هستند، الکل میتواند باعث از بین رفتن زودتر این لایه محافظتی شده، و در نتیجه صفحه نمایش را در برابر خراش آسیبپذیرتر کند. بنابراین هنگام خرید موادی که به عنوان تمیز کننده گوشی به فروش میرسند، حتماً دقت کنید که در مواد تشکیل دهنده آن از الکل استفاده نشده باشد. بد نیست اشاره کنیم که اپل نیز به کاربران خود توصیه میکند از تمیز کردن گوشیهای این شرکت با الکل پرهیز کنند.
هوای فشرده: همان طور که اشاره کردیم گوشی هوشمند دستگاه بسیار ظریفی است و از همین رو استفاده از هوای فشرده برای تمیز کردن پورتها میتواند باعث آسیب شود؛ به خصوص در مورد پورت میکروفن گوشی. اغلب شرکتهای تولید کننده گوشی، مانند اپل، به طور خاص هشدار دادهاند که از هوای فشرده برای تمیز کردن گوشی استفاده نکنید.
مایع ظرفشویی و صابون: با اینکه مایع ظرفشویی و صابون در از بین بردن لکهها و چربیها بسیار خوب عمل کرده و تأثیرات منفی خاصی بر روی دستان ما ندارند، اما تنها راه استفاده از آنها این است که با آب ترکیب شوند. از آنجا که اکثر شرکتهای تولید کننده تلفن همراه پیشنهاد میکنند گوشی خود را از تماس با آب دور نگه دارید، بنابراین عملاً استفاده از مایع ظرفشویی و صابون منتفی است و باز هم باید اشاره کنیم که استفاده از پارچهای که به صورت جزئی مرطوب شده، جایگزین مناسبتری خواهد بود.
سرکه: برخی پیشنهاد میکنند که از سرکه رقیق شده میتوان برای تمیز کردن گوشی استفاده کرده، اما با این حال، بسیاری نیز میگویند هرگز از سرکه (یا الکل) بر روی بخشهای شیشهای تلفن همراه خود استفاده نکنید، زیرا میتواند باعث آسیب رسیدن به پوشش اولوفوبیک (ضد روغن) آن شود.
لیبو نیز تایید کرده که سرکه میتواند پوشش روی شیشه گوشی را تضعیف کند. البته با اینکه استفاده از سرکه برای تمیز کردن صفحه نمایش گوشی توصیه نمیشود، اما در صورت تمایل میتوان از آن برای دیگر بخشهای گوشی مانند قسمت پشت بدنه استفاده کرد؛ تنها کافیست تا سرکه را به صورت مساوی با آب مقطر ترکیب کرده و با مرطوب کردن جزئی یک پارچه نرم با آن، گوشی را تمیز کنید.
دستمالهای ضدعفونی کننده: برچسب هشدار دهنده روی این دستمالها به وضوح یادآوری میکند که پس از هر بار استفاده باید دستهای خود را بشویید، بنابراین استفاده از آن در گوشی تلفن همراه که ممکن است در روز چندین بار با صورتتان تماس داشته باشد، ایده جالبی به نظر نمیرسد. طبق گفته لیبو، این نوع دستمالها معمولاً حاوی الکل هستند و همان طور که اشاره کردیم، الکل میتواند باعث آسیب رسیدن به پوشش اولوفوبیک (ضد روغن) و هیدروفوبیک (ضد آب) شود.
شیوه صحیح تمیز کردن لکههای اثر انگشت از روی گوشی
از آنجا که پوست بدن انسان به طور مداوم روغن تولید میکند، افتادن لکههای اثر انگشت بر روی گوشی امری اجتناب ناپذیر است. این یعنی هر بار که گوشی خود را برمیدارید، به ناچار اثر انگشت شما بر روی تمامی قسمتها و به خصوص صفحه نمایش آن خواهد افتاد.
ایمنترین و موثرترین راه برای پاک کردن صفحه نمایش گوشی، استفاده از پارچه میکروفایبر است. اگر صفحه نمایش به شدت کثیف شده باشد، میتوانید از آب مقطر برای مرطوب کردن جزئی پارچه میکروفایبر نیز استفاده کنید. البته باید توجه داشته باشید که نباید آب را به صورت مستقیم روی صفحه نمایش بزنید. این روش را میتوان برای کاور پشتی و کنارههای گوشی نیز استفاده کرد.
ترفندی برای خلاص شدن از شر شن و ماسه
اگر کنار دریا هوس عکاسی یا فیلمبرداری کرده باشید، حتماً با مشکل نفوذ ذرات ریز شن و ماسه به منفذهای کوچک گوشی و شکافهای محل اتصال صفحه نمایش به بدنه، مواجه شدهاید.
بهترین راه حل برای این مشکل، استفاده از نوار چسب است. تنها کافی است تکهای از چسب را روی قسمتهایی که شن و ماسه نفوذ کرده بچسبانید و سپس به آرامی آن را جدا کنید تا تمامی ذرات ریز به آن چسبیده و خارج شوند. میتوانید این کار را تا تمیز شدن کامل گوشی تکرار کنید.
برای سوراخهای بلندگو که نوار چسب کارایی چندانی ندارد، میتوانید از خلال دندان استفاده کرده و سعی کنید با احتیاط ذرات شن و ماسه را از آن خارج کنید. همچنین میتوانید از مکندههای کوچک نیز برای خارج کردن ذرات ریز از نقاط دور از دسترس گوشی یا سایر دستگاههای کوچک استفاده کنید.
شیوه صحیح ضدعفونی کردن گوشی پس از تماس با گوشت خام
امروزه با پیشرفت تکنولوژی، گوشیهای هوشمند جای کتابهای آشپزی را هم گرفتهاند و بسیاری از افراد عادت دارند در هنگام آشپزی، راهنمای پخت غذا را نیز به صورت همزمان در گوشی خود دنبال کنند. در چنین شرایطی احتمال تماس مواد اولیهای مانند گوشت خام به گوشی بسیار بالا میرود. اولین فکری که بعد از این اتفاق به ذهن اغلب کاربران میرسد، استفاده از الکل برای ضدعفونی کردن گوشی است اما همان گونه که پیشتر هم اشاره کردیم، الکل به پوشش اولوفوبیک و هیدروفوبیک گوشی آسیب میرساند و از همین رو پیشنهاد نمیشود از آن استفاده کنید. البته در برخی منابع پیشنهاد شده که از ترکیب الکل و آب برای این منظور استفاده شود، اما باز هم هشدارهایی در این رابطه وجود دارد. بنابراین بهتر است به سراغ راههای ایمنتر بروید.
الکل و سایر مواد شوینده به علت خورندگی نسبتاً بالایی که دارند، میتوانند به صفحه نمایش گوشی آسیب برسانند. در عوض، پیشنهاد میکنیم از پارچه (میکروفایبر) مرطوب استفاده کنید یا در صورت امکان به سراغ تابندههای اشعه UV، مانند PhoneSoap بروید؛ شرکت تولید کننده این دستگاه ادعا میکند که قادر است 99.99٪ از میکروبها را کشته و باکتریها را از بین ببرد.
پاک کردن اثرات لوازم آرایشی
وقتی از گوشی تلفن همراه برای مکالمه استفاده میکنید، بدنه گوشی و به ویژه صفحه نمایش آن با صورت تماس داشته و در نتیجه میتواند اثرات لوازم آرایشی استفاده شده را به خود گرفته و کثیف شود. در حالی که با استفاده از مواد مخصوص پاک کننده آرایش به راحتی میتوان صورت را پاک کرد، اما همان طور که گفتیم نباید از این مواد برای تمیز کردن گوشی استفاده کنید.
در عوض، میتوانید از پاک کنندههای ویژهای که برای همین منظور تولید شدهاند استفاده کنید. یکی از محصولات، Whoosh نام دارد و به گفته شرکت تولید کننده قادر به پاک کردن اثرات لوازم آرایشی از روی صفحه نمایش گوشی است؛ در عین حال، این محصول فاقد الکل، کلر، آمونیاک یا فسفات بوده و آسیبی به صفحه نمایش گوشی نمیرساند.
اگر به پاک کنندههای مخصوص دسترسی ندارید، میتوانید از یک پارچه میکروفایبر مرطوب استفاده کرده و سپس پارچه را برای استفادههای بعدی بشورید. برای مرطوب کردن پارچه نیز پیشنهاد میکنیم از یک بطری اسپری استفاده کرده و مقدار کمی آب را بر روی پارچه اسپری کنید. دقت کنید که نباید آب را به صورت مستقیم بر روی گوشی اسپری کنید.
آیا میتوان گوشیهای ضد آب را شست؟
اگر گوشی شما در برابر نفوذ آب مقاوم بوده و گواهینامه IP67 یا بالاتر را دارد، طبیعتاً امکان شستشوی آن با آب وجود دارد. اگر چه این نوع گوشیها، مانند آیفون 7 و مدلهای جدیدتر سری گلکسی اس می توانند تا 30 دقیقه در عمق حداکثر 3 فوتی (حدود 90 سانتی متر) در برابر نفوذ آب مقاومت کنند، اما بهتر است از پارچه مرطوب برای تمیز کردن گوشی استفاده کرده و سپس آن را با یک پارچه خشک و نرم، خشک کنید. توصیه میکنیم حتماً از خشک شدن کامل بلندگوها و پورتهای گوشی اطمینان حاصل کنید.
غوطهور کردن گوشی در آب و یا گرفتن آن زیر شیر آب، باعث نفوذ آب به پورتها میشود و تا زمانی که کاملاً خشک نشده است، قادر به شارژ کردن آن نخواهید بود. توجه داشته باشید که قابلیت ضد آب بودن گوشی بیشتر برای جلوگیری از نفوذ تصادفی آب به آن یا مقاومت در برابر باران است، نه اینکه بخواهید گوشی را به عمد در زیر آب گرفته و آن را شستشو دهید.