همهی ما دوست داریم که سفر کنیم و کمتر کسی را می توان پیدا کرد که به مسافرت و گشتن علاقهای نداشته باشد. آیا به کنج خانه علاقه دارید و یا عاشق محیط کار و چهره رئیستان هستید؟! عاشق هرچه که باشید محال است به مسافرت فکر نکرده باشید. اما بیشتر اوقات، زمانی که به هزینه های جانبی گشت و گذار فکر میکنید از خیر آن گذشته و کنج خانه و محل کارتان را ترجیح میدهید!
ما در این مطلب که به صورت کاملا اختصاصی توسط دیجی رو گرداوری شده، می خواهیم شما را با روشهایی آشنا کنیم که در مسافرت های خود کمترین هزینه را خرج کنید، حتی اگر به فکر مسافرت های خارجی طولانی هستید البته اگر افزایش قیمت ارز اجازه دهد! بنابراین در ادامه با دیجی رو همراه باشید تا به شما بگوییم چگونه ارزان سفر کنید.
هزینههای تهیه بلیط هواپیما
اولین قدم برای شروع یک سفر خارجی، تهیه بلیط هواپیما و ویزا است، البته بعضی از سفر های کوتاه را نیز میتوان به وسیله قطار و خودرو نیز انجام داد، اما این نوع حمل و نقل به هیچ وجه توصیه نمیشود، چرا که با افزایش زمان رسیدن به مقصد، هزینه های جانبی در طول مسیر از جمله خورد و خوراک افزایش پیدا میکند. بنابراین برای مسافرتهای خارجی حتما از هواپیما استفاده کنید.
برای تهیه یک بلیط هواپیمای ارزان قیمت و مقرون به صرفه، برنامهی سفر خود را از چندین هفته قبل بچینید و به هیچ وجه در فصلهایی که اغلب مردم به مسافرت میروند، سفر نکنید، البته این موضع بستگی به کشور مقصد شما دارد. برای مثال اگر قصد سفر به اروپا را دارید، بهترین زمان مسافرت، فصلهای سرد است، چرا که قیمت بلیط هواپیما و همچنین هتلها در روزهای سرد به شدت کاهش پیدا میکند. عکس این موضوع برای کشورهای گرم نیز صدق میکند و در کشورهای عربی از جمله امارت(دبی) و …، قیمت ها در فصل گرم و تابستان کاهش پیدا میکند!
خودتان را از سرما و یا گرما نترسانید، چرا که تجربهی فوق العادهای انتظار شما را میکشد.
بعد از انتخاب بهترین زمان برای سفر خود، برای تهیه بلیط هواپیما به گوگل مراجعه کنید. البته متاسفانه به دلیل تحریمها و سخت بودن پرداخت ارزی، نمیتوان بلیط های خوش قیمت را از وب سایت های خارجی تهیه کرد. اما برای دانستن بهترین روز و کشف بهترین قیمت ها، گوگل شما را یاری خواهد کرد.
به وبسایت گوگل فلایت مراجعه کنید و مانند تصویر زیر مبدا و مقصد خود را انتخاب نمایید. بعد از انتخاب تاریخ، گوگل بهترین قیمت را به دلار به نمایش خواهد گذاشت. اگر میخواهید قیمتهای بهتری را پیدا کنید، کافی است روی تغییر تاریخ کلیک کنید تا کلیه قیمتها در تقویم به نمایش در آید. قیمتهایی که به رنگ سبز نمایش داده میشود، بهترین قیمت هستند. بعد از اینکه بهترین روز را برای سفر خود پیدا کردید، به وب سایتهای تهیه بلیط فارسی زبان مراجعه نمایید و همان روز را در این وب سایت ها جستجو کنید. اگر قیمت نمایش داده شده و نوع پرواز با اطلاعاتی که گوگل نمایش میدهد، برابر بود، به نتیجه دلخواه رسیدهاید و می توانید بلیط را تهیه کنید.ممکن است شما برای اخذ ویزای کشور مقصد، به بلیط رزرو شده نیاز داشته باشید. بنابراین بعد از تهیه بلیط، باید برای ویزا اقدام کنید. اما اگر داشتن بلیط هواپیما جزو قوانین دریافت ویزای کشور مقصد نیست، ویزا را اول تهیه کنید و بعد به سراغ بلیط بروید.
از به میان آوردن چگونگی دریافت ویزا میگذریم، چرا که این فرایند بستگی به کشور مقصد شما دارد.
هزینه های اسکان
بعد از اینکه بلیط و ویزا را تهیه کردید، نوبت به محل اسکان میرسد. این نکته را هم در نظر داشته باشید که اخذ ویزای بعضی از کشورها بدون رزرو قطعی هتل امکان پذیر نخواهد بود. از همین رو اگر مقصد شما چنین کشوری است، مراحل تهیه محل اسکان را باید بعد از تهیه بلیط و قبل از درخواست ویزا طی کنید.
برای انتخاب محل اسکان، چند حالت پیش روی شما است: هتل، مینی هتل، هاستل و خانه های ایر بی ان بی AirBNB
شاید تا به حال نام هاستل را نشنیده باشید و یا در مورد آن چیزی ندانید، اما برای یک سفر مقرونبهصرفه، هاستلها بهترین انتخاب هستند. هاستل ها، به نوعی همان مسافرخانههای ایرانی هستند، اما به شکلی جدیدتر و بهتر.
خانه های ایر بی ان بی نیز، به خانه هایی گفته میشود که در آن یک شخص کل یک خانه و یا آپارتمان و یا قسمتی از آن را در اختیار شما قرار میدهد و طرف حساب شما معمولا یک خانواده و یک شخص است.
بیشتر بخوانید:
با Airbnb آشنا شوید؛ استارت آپی برای اقامتی ارزان که صاحباش را میلیاردر کرد!
اگر تنها سفر می کنید کار شما برای انتخاب محل اسکان بسیار راحت است و هاستل بهترین انتخاب خواهد بود. اما اگر با خانواده هستید، در این انتخابتان باید دقت بیشتری به خرج دهید.
برای انتخاب و رزرو محل اسکان با قیمت های عالی، مطلب راهنمای جامع رزرو هتل و هاستل از بوکینگ که پیش از این در دیجی رو منتشر شد را بخوانید:
راهنمای رزرو هتل و هاستل از «بوکینگ booking.com»
لوازم مورد نیاز و پیش نیازها
زمانی که خواستید سفر خود را آغاز کنید و عازم فرودگاه شوید، نیاز نیست هرچه که دم دستان بود با خود حمل کنید. تا جای ممکن، سبک سفر کرده و از حمل لوازم بی مصرف خودداری کنید. نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که هر شخص با هر پرواز میتواند مقدار معینی (معمولا 20 تا 25 کیلو گرم، یک ساک دستی و چمدان) لوازم با خود حمل کند و اگر وزن لوازم بیش از حد استاندارد باشد، مجبور به پرداخت مبلغی اضافی خواهید شد.
پوشاک به اندازه کافی بردارید و مقداری خوراکی را نیز همراه خود داشته باشید. به هیج وجه کنسرو، کمپوت، اسپری و باتریهای بزرگ را با خود حمل نکنید، چرا که زمان عبور از سیستم امنیتی فرودگاه، به مشکل خواهید خورد.
اطلاعات و مسیر های کشور مقصد را به خوبی پیدا کنید و برنامه دقیقی برای خود داشته باشید. اپلیکیش متروی کشور مقصد و گوگل مپ را بر نیز روی گوشی خود نصب کنید.
حمل و نقل
برای رسیدن به فرودگاه مبدا که در ایران معمولا فرودگاه امام خمینی است، از اپلیکیشنهای تاکسی یاب استفاده کنید و یا از اعضای خانواده و دوستان درخواست کنید تا شما را به فرودگاه برسانند. در فرودگاه ایران، مجبور خواهید بود عوارض خروج از کشور را پرداخت کنید و هیچ راه فراری نخواهید داشت!
در طول مسیر هزینهای ندارید تا اینکه به فرودگاه مقصد برسید. زمانی که به مقصد رسیدید، از فرودگاه هیچ چیزی تهیه نکنید، چرا که معمولا قیمت فروشگاههای فرودگاه بالاست! اما با این حال اگر به سیم کارت و اینترنت همراه احتیاج داشتید، می توانید از آنجا یک سیم کارت برای خود تهیه کنید.
برای رسیدن به هتل و یا هاستلی که رزور کردهاید، در صورت وجود مترو، از مترو استفاده کنید اما اگر فرودگاه به مترو دسترسی ندارد. از محوطه فرودگاه خارج شده و از اتوبوس ها و یا تاکسی های خارج از فرودگاه استفاده کنید. حتما قبل از سوار شدن، مسیر را توضیح داده و از راننده تاکسی قیمت بگیرید تا مجبور نشوید زمان پیاده شدن، تمام پول هایتان را به راننده بدهید! اوبر نیز یک انتخاب مناسب خواهد بود و بهتر است بجای تاکسی ها از این سرویس استفاده کنید. اوبر یک سرویس تاکسی یاب آنلاین مانند اسنپ است که در بسیاری از کشورهای دنیا حضور پر رنگی دارد، اپلیکیشن این سرویس از طریق گوگل پلی و اپ استور قابل دانلود است.
برای جابه جایی شهری و گشت و گذار در شهر هم مترو و اتوبوس بهترین انتخاب است، چرا که در بیشتر کشورهای دنیا، هزینه های جابه جایی با تاکسی بالاست. با این حال اگر به تاکسی نیاز دارید از اوبر استفاده کنید. حتی میتوانید برای مدتی یک دوچرخه اجاره کنید و به وسیله آن به کل شهر سر بزنید، چرا که قطعا به محل های جالبی برخورد خواهید کرد که شاید کمتر مسافری دیده باشد
جالبترین جاهای دنیا در نقشه نیستند – هرمان ملویل
اگر قصد دارید از شهری به شهری دیگر بروید، سعی کنید از قطار استفاده کنید. شما به راحتی می توانید با یک جستجوی ساده در گوگل بلیط قطار را با قیمت بسیار پایین تهیه کنید. انتخاب اتوبوس هم نمی تواند فکر بدی باشد، البته اگر با نشستن طولانی در یک اتوبوس مشکلی ندارید.
هزینه های خورد و خوراک
آخرین و شاید یکی از سخت ترین قسمت های یک مسافرت خارجی، انتخاب غذاست. چرا که بسیاری از کشورها غذاهای باب میل ایرانی ها را ندارند و سلیقهی مردم دنیا در پخت و پز غذا متفاوت است. برای مثال، شاید اگر به چین و کشور های شرق اسیا سفر کنید، نتوانید غذاهایشان را حتی قورت دهید! در کشورهای خارجی در بخش فست فود ها بهترین و قابل اطمینان ترین انتخاب مک دونالد و KFC خواهد بود که حدودا در همه جای دنیا طمع یکسانی دارند و قیمت آنها نیز بسیار مقرون به صرفه است.
برای انتخاب محل غذاخوری سخت نگیرید و سعی کنید از انتخاب رستوران های مجلل و داخل هتل خودداری کنید. چرا که شاید همان عذا در یک خیابان پایین تر به نصف قیمت و با طعمی بهتر به فروش برسد.
اگر هاستل و یا AirBNB برای خود تهیه کردهاید، سعی کنید لوازم را از فروشگاه های بزرگ تهیه کنید و خودتان غذا درست کنید. قطعا تجربهی جالبی خواهید داشت که در کشور دیگر و با لوازمی که شاید تا به حال نخوردهاید، چیزی برای خود درست کنید!
طولانیترین سفرها، حتی مسافرت های چند هزار كیلومتری با یك گام شروع میشوند -لائوژو
خیلی مقدمه قشنگ بود و به نظرم فوق العاده تاثیرگذار بود، ازش استفاده کردم البته کپی نکردم، خیلی ممنون