اگر فکر می کنید کمپانی تایوانی اچ تی سی پس از اینکه بخشی از مهندسین خود را از دست داده و آن ها را در اختیار گوگل قرار داد، از میدان رقابت در عرصه گوشی های هوشمند به در شده است، کاملاً در اشتباه هستید و پرچمدار جدید این شرکت به نام «اچ تی سی یو 12 پلاس» (+HTC U12) می تواند نظر شما را کاملاً تغییر دهد. این گوشی هوشمند در بهترین حالت ممکن طراحی شده و به خوبی توان رقابت با برترین پرچمدارهای سال 2018 را دارد. در واقع «اچ تی سی یو 12 پلاس» می تواند یک آغاز پرقدرت برای اچ تی سی در سال 2018 باشد و احتمالاً در ادامه نیز شاهد معرفی گوشی های جذابی از سوی این شرکت خواهیم بود.
در ادامه و بدون هیچ مقدمه دیگری به سراغ «اچ تی سی یو 12 پلاس» و معرفی خواهیم پرداخت؛ محصولی که در حقیقت جانشینی برای یو 11 پلاس است و نه یو 11 استاندارد. در ادامه با دیجی رو همراه باشید.
طراحی
بدنه ای شفاف و مقاوم با حاشیه هایی باریک در اطراف نمایشگر
خوشبختانه اچ تی سی برخلاف اغلب تولید کنندگان گوشی های اندرویدی به سراغ تقلید از اپل و محصول انقلابی این شرکت یعنی آیفون ایکس نرفته و در «اچ تی سی یو 12 پلاس» شاهد هیچگونه بریدگی در بالای نمایشگر نیستیم. البته با این وجود پرچمدار جدید اچ تی سی با کاهش حاشیه های زائد در اطراف صفحه نمایش توانسته مانند وان پلاس 6 خود را در زمره گوشی های 6 اینچی بازار قرار دهد. حاشیه های به خصوص در طرفین نمایشگر بسیار باریک بوده و همین مسئله باعث شده تا کار کردن با یک دست در این پرچمدار جدید بسیار راحت تر از قبل باشد.
برای هر چه بیشتر خوش دست تر شدن گوشی، اسکنر اثر انگشت نیز به شکل دایره ای طراحی و تقریباً در مرکز کاور پشتی تعبیه شده است. همچنین لنزهای دوربین نیز به شکلی کاملاً ارگونومیک در میانه های کاور پشتی قرار گرفته تا در هنگام عکس برداری، انگشت کاربر مزاحمتی برای لنز ایجاد نکند.
اچ تی سی نام طراحی شیشه ای براق «اچ تی سی یو 12 پلاس» را Liquid Surface گذاشته و این سبک طراحی بیش از هر چیز ما را به یاد سری پی 20 هواوی می اندازد که بدنه آن از زوایای مختلف در رنگ های متفاوتی دیده می شد. یک مدل شفاف آبی رنگ هم برای پرچمدار جدید اچ تی سی در نظر گرفته شده که کاور پشتی آن به صورت شفاف طراحی شده و قطعات سخت افزاری گوشی در زیر آن دیده می شوند. در کنار این مدل ها، مدلی در رنگ مشکی سرامیکی و همچنین یک مدل قرمز رنگ نیز برای «اچ تی سی یو 12 پلاس» در نظر گرفته شده است. این گوشی هوشمند موفق به کسب گواهینامه IP68 در زمینه مقاومت در برابر نفوذ آب و گرد و غبار نیز شده و البته باید گفت مانند بسیاری از پرچمدارهای امروزی هزینه تعمیر بدنه شیشه ای آن نسبتاً بالا خواهد بود.
اج سنس 2
اینکه راحت بتوانید گوشی را در یک دست خود نگه داشته و استفاده کنید، یکی از اهداف اصلی اچ تی سی در طراحی یو 12 پلاس بوده و با اتکا به همین سبک طراحی، قابلیت اج سنس 2 (Edge Sense 2) را نیز در این گوشی رونمایی کرده است. اگر قبلاً از گوشی های مجهز به اج سنس استفاده کرده باشید، می دانید که در این فناوری چارچوب گوشی به صورت حساس به فشار طراحی شده و با فشردن گوشی در دست می توان کارهای مختلفی را به سرعت انجام داد. این بار و در نسخه دوم فناوری اج سنس، اچ تی سی امکان دو بار لمس را نیز اضافه کرده و بدین ترتیب علاوه بر فشردن و نگه داشتن گوشی می توان با دو بار فشردن متوالی آن نیز برخی کارهای دیگر را انجام داد.
خوشبختانه فناوری اج سنس 2 می تواند دستی را که گوشی با آن گرفته شده تشخیص داده و خود را با آن مطابقت دهد. بنابراین کاربران چیپ دست هم مانند کاربران راست دست، بدون مشکل قادر به استفاده از این فناوری خواهند بود. به عنوان مثال در «اچ تی سی یو 12 پلاس» برای برگشت به عقب در رابط کاربری، به جای اینکه مدام مجبور باشید انگشت خود را به دکمه مخصوص این کار در اندروید رسانده و یک مرحله به عقب برگردید، تنها کافیست تا گوشی را در دست خود فشار دهید تا این کار به ساده ترین شکل ممکن انجام شود. از آنجا که دکمه برگشت یکی از پرکاربردترین کلیدها در گوشی های هوشمند محسوب می شود، قابلیت اج سنس می تواند کمک زیادی به خسته نشدن انگشت شست کاربر نماید. به عنوان یک مثال دیگر می توان به این مورد اشاره کرد که تنها با نگه داشتن چارچوب گوشی در دست خود می توانید قابلیت چرخش خودکار صفحه نمایش را موقتاً متوقف کرده و بدین ترتیب دیگر نیازی نیست برای اینکه یک لحظه مانع چرخش صفحه شوید، وارد تنظیمات گوشی شده و سپس دوباره آن را به حالت اول بازگردانید.
اچ تی سی گفته که هر سه میانبر اج سنس 2، شامل فشردن، دو بار لمس و نگه داشتن گوشی، می توانند توسط کاربر شخصی سازی شده و برنامه های مختلف را به این شیوه اجرا نمود. اج سنس 2 از بیشتر برنامه های موجود در پلی استور نیز پشتیبانی کرده و برای اختصاص میانبر به برنامه، محدود به اپ های پیش فرض گوشی نخواهید بود.
صفحه نمایش، پردازنده و حافظه رم
پرسرعت اما با مصرف انرژی بالا
با معرفی رسمی «اچ تی سی یو 12 پلاس» مشخص شده که شایعات پیشین در مورد پانل نمایشگر 6 اینچی با نسبت تصویری متداول این روزها، یعنی 18:9، صحت داشته اند. این صفحه نمایش از نوع نسل ششم Super LCD بوده و وضوح تصویری آن نیز برابر با 2880 در 1440 یا همان QHD می باشد. پرچمدار جدید اچ تی سی از تصاویری با سیستم رنگ DCI-P3 پشتیبانی کرده و همچنین امکان پخش ویدیوهای HDR10 را نیز که این روزها در اکثر گوشی های پرچمدار یافت می شود، دارا می باشد.
اولین شایعات در مورد یو 12 پلاس که در ماه مارس گذشته منتشر شده بودند، حکایت از به کارگیری یک تراشه پردازشی جدید در این محصول داشتند که سرعت دانلود 809.58 مگابیت بر ثانیه را برای آن به ارمغان می آورد. این سرعت دانلود به سرعت ادعایی کوالکام برای مودم ایکس 20 تعبیه شده در چیپ پردازشی اسنپدراگون 845 بسیار نزدیک بود و به همین دلیل گمانه زنی ها از به کارگیری پردازنده پرچمدار کوالکام در این گوشی بسیار قوت گرفته بود. حال این شایعات به واقعیت بدل شده اند و «اچ تی سی یو 12 پلاس» رسماً با تراشه اسنپدراگون 845 معرفی شده است. میزان حافظه رم در نظر گرفته شده برای این محصول نیز برابر 6 می باشد که مقدار بسیار مناسبی است. در مورد حافظه داخلی هم باید گفت، مدل استاندارد یو 12 پلاس به 64 گیگابایت فضای ذخیره سازی مجهز شده و البته آن هایی که نیاز به فضای بیشتری دارند می توانند به سراغ مدل 128 گیگابایتی این گوشی بروند.
دوربین
ملحق شدن به رده پرچمدارهای دو لنزه با نهایت سرعت
اچ تی سی برای اولین بار از زمان رونمایی گوشی ام 8 تا به امروز، به سراغ دوربین های چند لنزه رفته و این کار را با تعبیه دوربین دوگانه در پشت و جلوی بدنه «اچ تی سی یو 12 پلاس» به بهترین شکل ممکن انجام داده است. این پرچمدار جدید در پشت بدنه خود مجهز به یک لنز 12 مگاپیکسلی با قابلیت تثبیت نوری تصویر و اندازه پیکسل های 1.4 میکرونی است که یک لنز 16 مگاپیکسلی تله فوتو نیز در کنار آن تعبیه شده و امکان بزرگنمایی دو برابری را برای سیستم دوربین گوشی مهیا کرده است. در جلوی بدنه هم شاهد به کارگیری دو لنز 8 مگاپیکسلی هستیم که می توانند تصاویر پرتره بسیار جذابی ثبت کنند و البته قابلیت تشخیص چهره آن ها نیز برای باز کردن قفل گوشی به کار می آید. دوربین سلفی «اچ تی سی یو 12 پلاس» از قابلیت ها و ویژگی های مختلفی مانند لنز زاویه باز، فلش صفحه نمایش، استیکرهای واقعیت افزوده و پشتیبانی از HDR برخوردار بوده و می تواند طرفداران عکس های سلفی را هیجان زده کند.
دوربین اصلی «اچ تی سی یو 12 پلاس» از قابلیت ضبط ویدیوهای HDR10 برخوردار بوده و مجهز به قابلیت فوکوس تشخیص فاز فوق سریع است که فوکوس لیزری نیز به آن کمک شایانی می کند. این دوربین همچنین قابلیت ضبط ویدیوهای 4K با نرخ 60 فریم در ثانیه را داشته و می تواند ویدیوهای 1080p را با نرخ 240 فریم در ثانیه ضبط کند. با توجه به اینکه دوربین تک لنزه اچ تی سی 11 عملکرد بسیار خوبی داشت، می توان پیش بینی کرده که پرچمدار جدید این شرکت نیز عملکرد بسیار خوبی در این زمینه داشته و در عمل نیز شاهد کیفیت بالای دوربین باشیم. برای اینکه هز چه بیشتر درباره کیفیت بالای دوربین «اچ تی سی یو 12 پلاس» مطمئن شوید، کافیست بدانید که این گوشی توانسته بهترین امتیاز را به عنوان یک دوربین دو لنزه در DxO Mark کسب کند.
قابلیت های صوتی
علاوه بر بهبود بلندگوهای استریوی BoomSound، با توییتر و ووفر جداگانه، «اچ تی سی یو 12 پلاس» دارای ویژگی های صوتی دیگری مانند استفاده از چهار میکروفون برای حذف نویز و ضبط صدای فراگیر است به شکلی کاملاً هوشمندانه در اطراف بدنه تعبیه شده اند. استفاده از این میکروفون های فراگیر به این معنی است که قابلیت Sonic Zoom در پرچمدار جدید این شرکت نیز حضوری دوباره داشته و به شما اجازه می دهد تا بر روی یک منبع خاص صوتی در ویدیوها متمرکز شوید و البته این کار را بهتر و واضح تر از قبل انجام دهید. این در حالی است که ویژگی تقویت صوتی (Audio Boost)، قدرت بیشتری برای ضبط صداهای سه بعدی (3D audio) در کنار ویدیوهای 4K، ارائه می دهد.
باتری
طول عمر خوب اما نه به اندازه دو روز کامل
باتری 3500 میلی آمپر ساعتی «اچ تی سی یو 12 پلاس» ممکن است در نگاه اول چندان پرظرفیت به نظر نرسد اما باید توجه داشت که رابط کاربری سنس (Sense) از اولین ویرایش های اندروید بود که به شکل بسیار جالب توجهی اقدام به مدیریت پردازش های پس زمینه می کرد و اچ تی سی این قابلیت را حتی قبل از اینکه گوگل رسماً آن را در سیستم عامل خود بگنجاند، به کاربرانش ارائه نموده بود. نسخه جدید رابط کاربری سنس در «اچ تی سی یو 12 پلاس» نیز عملکرد بسیار خوبی در مدیریت پردازش ها داشته و بدین ترتیب طول عمر باتری را به بیشترین حد ممکن رسانده است. به علاوه، پشتیبانی از شارژ سریع نیز برای این گوشی در نظر گرفته شده که در مواقع ضروری بسیار به کار خواهد آمد و در مدتی کوتاه می تواند باتری گوشی را از خالی شدن نجات دهد.
البته باید در نظر داشت که صفحه نمایش WQHD یو 12 پلاس نسبت به نمایشگرهای 1080p مرسوم گوشی های هوشمند مصرف انرژی بسیار بیشتری داشته و حتی با وجود پردازنده کم مصرفی مانند اسنپدراگون 845 هم این مصرف بالا چندان تعدیل نخواهد شد. در صفحه نمایش WQHD سیستم نورپردازی پس زمینه مجبور است تا بیش از یک میلیون پیکسل اضافی را نسبت به حالت 1080p روشن کند و همین مسئله مصرف شارژ باتری را به شدت بالا می برد. با تمام این اوصاف حتی اگر رزولوشن صفحه نمایش را از داخل تنظیمات گوشی نیز کاهش دهید، نمی توان انتظار رسیدن طول عمر باتری «اچ تی سی یو 12 پلاس» به دو روز را داشت.
قیمت و تاریخ عرضه
اچ تی سی رویداد معرفی «اچ تی سی یو 12 پلاس» به نحوی برنامه ریزی کرده بود که به محض اتمام مراسم معرفی، عرضه گوشی نیز آغاز شده و برای پیش خرید در اختیار علاقه مندان قرار بگیرد. پیش خرید این گوشی در رنگ های آبی شفاف و مشکی سرامیکی در وب سایت های htc.com و amazon.com آغاز شده است.
قیمتی که اچ تی سی برای مدل پایه یو 12 پلاس (6 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی) در نظر گرفته برابر 799 دلار بوده و مدل 128 گیگابایتی این گوشی نیز با قیمت 849 دلار در دسترس خریداران قرار خواهد گرفت. با اینکه این قیمت های تعیین شده در مقایسه با رقبای جدی یو 12 پلاس یعنی گلکسی اس 9 و ال جی جی 7 کمی بالاتر است اما این روزها قیمت بالا برای گوشی های پرچمدار تقریباً عادی شده و البته پرچمدار جدید اچ تی سی از مزایای مهمی مانند دوربین فوق العاده باکیفیت، قابلیت های صوتی بسیار پیشرفته، چارچوب تعاملی با فناوری اج سنس 2 و همچنین طراحی جذاب در مدل آبی شفاف برخوردار است که می تواند نظر مخاطبان را به خود جلب کرده و قیمت بالای آن را توجیه کند.