اگر در چند روز گذشته پیگیر اخبار حوزه فناوری بوده باشید، حتماً در جریان تحریم شدن هواوی توسط دولت آمریکا هستید. نام این شرکت چینی اخیراً با دستور مستقیم دونالد ترامپ وارد لیست سیاه تجاری شده و شرکتهای آمریکایی از همکاری با هواوی منع شدهاند. در نتیجه، تولید کنندههای مطرح تراشههای پردازشی مانند کوالکام، اینتل، زایلینکس و آرم هولدینگز، هرگونه همکاری تجاری خود با این شرکت چینی را به حالت تعلیق درآوردهاند. اما ظاهراً هواوی فکر چنین روزی را کرده و قطعات مورد نیاز یک سال خود را از قبل تهیه و ذخیره کرده است! در ادامه با دیجی رو همراه باشید.
بنا به گزارشی که به تازگی توسط CLSA منتشر شده، تصمیم هواوی برای ذخیره قطعات سخت افزاری باعث شده تا تقاضایی کاذب در بازار نیمه هادی شکل بگیرد. یکی از تحلیل گران CLSA به نام سباستین هو معتقد است که خریدهای اخیر هواوی باعث رشد 8 درصدی درآمد صنعت تراشههای پردازشی در سه ماهه اول سال جاری میلادی شده است. وی همچنین پیش بینی کرده که در سه ماهه جاری و با خروج هواوی از این بازار، میزان درآمد تولیدکنندههای تراشه 4 درصد کاهش خواهد یافت. علت هم این است که هواوی معمولاً 8 تا 9 درصد از تولید تراشههای پردازشی را خریدارای میکرد و از آنجا که نیمه سه ماهه را رد کردهایم، کاهش درآمد بازار حدود 4 درصد برآورد می شود.
به گفته این تحلیلگر، پیش بینی اوضاع بازار چیپهای پردازشی در ادامه سال بسیار سخت است. زیرا از طرفی این امکان وجود دارد که دولتهای چین و آمریکا به توافقی تجاری دست پیدا کرده و در نتیجه هواوی به فعالیتهای عادی خود ادامه دهد و از طرف دیگر، دونالد ترامپ از تحت فشار گذاشتن چین به واسطه تحریم هواوی و امتیاز گرفتن از این کشور سخن میگوید! بنابراین در حال حاضر به هیچ وجه نمیتوان در مورد آینده هواوی اظهار نظر کرد و با اینکه اوضاع برای این شرکت بسیار سخت به نظر میرسد اما در یک چشم به هم زدن همه چیز میتواند تغییر کند.
فروش گوشیهای هواوی در سال جاری چه میزان خواهد بود؟
با اینکه هواوی قطعات مورد نیاز یک سال خود را ذخیره کرده اما مسلماً مدیران شرکت این دغدغه را دارند که بعد از تمام شدن قطعات چه خواهند کرد! به گفته آقای هو، کمپانی هواوی تا قبل از پایان سال جاری میلادی به مشکلات عدیدهای روبرو خواهد شد. وی معتقد است که اگر تحریمها لغو نشوند، تا قبل از پایان سال ذخیره قطعات حیاتی مورد نیاز برای گوشیهای هواوی به اتمام خواهد رسید و اینجا است که مشکلی بزرگ گریبان این شرکت را میگیرد. هواوی سال گذشته 11 میلیارد دلار صرف خرید قطعات سخت افزاری از آمریکا کرده و بیش از آنچه که تصویر میشود بر تولید کنندههای آمریکایی اتکا دارد. CLSA تخمین زده که این شرکت تنها یک سوم از قطعات مورد استفاده در گوشیهای خود را تولید کرده و مابقی را از تولید کنندگان خارجی خریداری میکند. این در حالی است که سران هواوی پیش از این اعلام کرده بودند که قصد دارند این عدد را به 90 درصد افزایش دهند! در چنین شرایطی وقتی صحبت از تولید داخلی قطعات توسط هواوی مطرح میشود، این سؤال مطرح میشود که اگر این شرکت واقعاً توان انجام چنین کاری را دارد چرا تاکنون در گوشیهای خود از قطعات بومی استفاده نکرده است؟ چرا منتظر بود تا اتفاقی ناگوار رخ دهد و بعد به سراغ این کار برود؟
هواوی پس از اینکه در سه ماهه اول 2019 اپل را پشت سر گذاشته و به رده دوم برترین تولید کنندگان گوشی رسید، در نظر داشت تا در ادامه با گسترش محصولات خود، شرکت سامسونگ را نیز پشت سر گذاشته و تا سال آینده به عنوان بزرگترین تولید کننده گوشی در جهان شناخته شود. تحلیلگران معتقدند که فروش گوشیهای هواوی در سال 2019 کاهش 4 تا 24 درصدی را تجربه خواهد کرد و با در نظر گرفتن اینکه سال گذشته این شرکت 206 میلیون دستگاه گوشی هوشمند را به فروش رسانده بود، در بدترین حالت میتوان انتظار فروش 157 میلیونی را برای سال جاری داشت که باز هم در مقایسه با سال 2017 کمی بیشتر است (فروش سال 2017 حدود 153 میلیون دستگاه بود). این در حالی است که سران هواوی در هدف گذاریهای خود برای سال 2019، فروش 250 میلیون واحدی را مد نظر قرار داده بودند. بد نیست بدانید که هواوی علاوه بر تولید گوشی، در سایر بخشهای حوزه فناوری هم عملکرد قابل توجهی داشته و در حال حاضر به عنوان بزرگترین تولید کننده تجهیزات شبکه شناخته میشود. البته پیش از اینکه کسب و کار گوشیهای هوشمند این شرکت تحریم شود، تعدادی از کشورها مانند ایالات متحده، استرالیا، ژاپن و نیوزلند، استفاده از تجهیزات هواوی را برای سرویس دهندگان اینترنت بیسیم ممنوع کرده بودند.