آی پینز

ارزیابی تحلیل‌گران از آینده «هارمونی او اس» چیست؟

بر اساس پیش‌بینی‌ها، سیستم عامل چند منظوره و جدید هواوی به نام هارمونی او اس (HarmonyOS) امسال معرفی خواهد شد و گفته می‌شود که در سال 2020 حدود 2 درصد از سهم بازار را به خود اختصاص خواهد داد.

نیل شا، مدیر تحقیقات دستگاه‌ها و اکوسیستم‌های مؤسسه تحقیقاتی Counterpoint، در گفتگو با TechRadar به این نکته اشاره کرده که انتظار می‌رود بیشترین میزان رشد هارمونی او اس مربوط به فروش گوشی‌های هوشمند جدید در چین باشد.

فرض ما بر این است که هواوی امسال یک یا دو دستگاه جدید مبتنی بر هارمونی او اس را در چین عرضه خواهد کرد و سال آینده هم این شرکت به احتمال زیاد سه دستگاه جدید یا حتی بیشتر را به این لیست اضافه خواهد کرد.

ارزیابی تحلیل‌گران از آینده «هارمونی او اس» چیست؟

به گفته شا، پیش بینی می‌شود سیستم عامل هارمونی او اس در سه ماهه چهارم سال جاری 0.1 درصد از سهم بازار را در اختیار داشته باشد و در کشور چین در سه ماهه چهارم سال آینده این میزان تا 5 درصد هم برسد. درمورد اواضاع این سیستم عمل جدید در سال جاری نیز وی گفته که هارمونی او اس بر روی 0.03 درصد از کل دستگاه‌های تولید هواوی نصب شده خواهد بود.

هواوی نمی‌خواهد گوگل را ناراحت کند اما آن‌ها باید طی سه تا چهار سال آینده بازار گوشی‌های هوشمند مبتنی بر هارمونی او اس را در چین گسترش دهند.

علاوه بر این، شا به این نکته نیز اشاره کرده كه شرکت‌های سامسونگ و ال جی هم كه در حال حاضر کمتر از یک درصد از سهم بازار چین را در اختیار دارند، برای افزایش نفوذ خود در این کشور پهناور احتمالاً به سمت استفاده از هارمونی او اس خواهند رفت. عرضه گوشی‌های هوشمند مبتنی بر هارمونی او اس در مقایسه با محصولات اندرویدی می‌تواند موفقیت بیشتری در پی داشته باشد، چرا که هیچ یک از سرویس‌های موبایلی گوگل در چین در دسترس نیست و هواوی از خدمات ابری خود استفاده می‌کند.

ارزیابی تحلیل‌گران از آینده «هارمونی او اس» چیست؟

موفقیت هارمونی او اس در گرو شرکت‌های دیگر چینی است

بر اساس شایعاتی که اخیراً به گوش می‌رسد، انتظار می‌رود گوشی هواوی میت 30 لایت (Mate 30 Lite) با سیستم عامل هارمونی او اس در کشور چین عرضه شود. شا پیش از این نیز در یکی از مصاحیه‌های خود گفته بود، سیستم عامل هارمونی او اس این پتانسیل را دارد که به «سیستم عامل ملی» چین تبدیل شده و از اتکای تولید کنندگان داخلی به خدمات گوگل و مایکروسافت بکاهد.

اگر دولت چین شرکت‌های بزرگ دیگر این کشور مانند اوپو، ویوو و شیائومی را نیز ملزم به استفاده از هارمونی او اس کند و این سیستم عامل علاوه بر گوشی‌های هوشمند، در محصولاتی همچون تلویزیون نیز به کار گرفته شود، زمینه‌ای فراهم خواهد شد تا توسعه دهندگان نرم افزار، به تولید برنامه برای این سیستم عامل جدید علاقه‌مند شوند.

در حال حاضر برندهای چینی، 40 درصد از سهم بازار جهانی گوشی‌های هوشمند را در اختیار دارند که عدد بسیار قابل توجهی است و از همین رو می‌توانند هر سیستم عاملی را به اوج برسانند. بر اساس داده‌های منتشر شده توسط Counterpoint، در سه ماهه دوم سال جاری میلادی شرکت هواوی 15.8 درصد، شیائومی 9 درصد، اوپو 8.1 درصد، ویوو 7.5 درصد، لنوو 2.6 درصد و ریلمی 1.3 درصد از سهم بازار را به خود اختصاص داده‌‌اند.

شا می‌گوید با نگاهی به معماریی هارمونی او اس می‌توان گفت که این سیستم عامل می‌تواند فعالیت پلتفرم‌های دیگر را در بازار چین به کلی مختل کند. هارمونی او اس به واسطه اینکه بر مبنای میکروکرنل طراحی شده از انعطاف پذیری بالایی برخوردار است و می‌تواند عرصه را بر رقبای خود بسیار تنگ کند.

به گفته شا وقتی زمان مناسب فرا برسد و هواوی بتواند توسعه دهندگان بیشتری را برای تولید برنامه‌های هارمونی او اس مجاب کند، این توسعه دهندگان می‌توانند از بازار بزرگ سیستم عامل جدید و معماری میکروکرن آن نهایت استفاده را ببرند.

ارزیابی تحلیل‌گران از آینده «هارمونی او اس» چیست؟

اتحاد شرکت‌های چینی برای گسترش هارمونی او اس

هواوی در زمینه تولید گوشی‌های هوشمند و دستگاه‌های مبتنی بر اینترنت اشیاء، بزرگترین نقش را در بازار چین دارد. به گفته شا، این شرکت در سه تا چهار سال آینده باید یک سیستم عامل قدرتمند را در بازار چین بسازد و اطمینان حاصل کند که این سیستم عامل به اندازه کافی به بلوغ و رشد رسیده تا بتوان از نصب کردن آن بر روی دستگاه‌های هوشمند با افتخار سخن گفت. در چنین شرایطی سیل محصولات مبتنی بر هارمونی او اس وارد بازار خواهد شد و این محصولات طیف گسترده‌ای خواهند داشت.

سامسونگ هم در گذشته تلاش کرد تا چنین کاری را انجام دهد. سامسونگ از سیستم عامل اختصاصی خود به نام تایزن (Tizen) در گوشی‌های هوشمند رده پایین استفاده کرد، اما نتوانست نتیجه دلخواه را بگیرد و در حال حاضر این سیستم عامل تنها در ساعت‌های هوشمند، تلویزیون و تعدادی دیگر از کالاهای سامسونگ به کار گرفته می‌شود.

اما به نظر می‌رسد اوضاع هواوی تاحدود زیادی متفاوت است و این شرکت از توانایی لازم برای تثبیت جایگاه سیستم عامل اختصاصی خود در بازار برخوردار باشد. در حال حاضر، خط تولید پوشیدنی‌های هوشمند هواوی مسیر رو به رشدی را طی می‌کند، اینترنت اشیاء و فعالیت‌های شرکت در صنعت خودرو نیز وضعیت مشابهی دارند و همگی آن‌ها می‌توانند پذیرای سیستم عامل هارمونی او اس باشند. به گفته شا هارمونی او اس در پنج سال آینده در تلویزیون‌ها، ساعت‌های هوشمند، گوشی‌ها و تبلت‌های زیادی به کار گرفته خواهد شد و پس از آن نوبت به سیستم اطلاعات و سرگرمی خودروها (Infotainment) و خودروهای برقی خواهد رسید.

بد نیست بدانید که در حال حاضر، شرکت چینی BYD بزرگ‌ترین تولید کننده خودروهای برقی در جهان است و می‌تواند یکی از متحدان جدید هواوی باشد.

منبع techradar
مطالب پیشنهادی
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها