در سال 2016 آزار و اذیت در فضای مجازی، به ویژه در شبکههای اجتماعی چون توییتر و فیسبوک بسیار افزایش یافت. با این وجود، این قلدریهای مجازی چندان جدی گرفته نشد. تا زمانی که این نظرات مشمئز کننده متوجه یکی از سیاسیون جهان شد و مدیران این شبکههای اجتماعی مجبور به حذف این نظرات و مسدود کردن کاربران خاطی شدند. اما اینستاگرام به جای سختگیری در این مورد، به دنبال افزودن ویژگی برای جلوگیری از بهوجود آمدن چنین اتفاقاتی است. اینستاگرام به زودی قرار است ویژگی فیلتر کلمات موجود در نظرات و مدیریت آن را برای کاربران آغاز کند. به این صورت که میتوانند کلمات نامناسب در نظرات را مسدود کنند و یا به کلی بخش نظردهی بر روی تصویر مورد نظر را غیرفعال کنند. اما آیا مسدود کردن عبارات نامناسب کافی است؟
این ویژگی قبلتر نیز بر روی اکانتهای افراد مشهور که نظرات بسیاری را از دنبال کنندگان خود دریافت میکنند امتحان شده است. طبق گزارش واشنگتن پست این ویژگیها در ابتدا برای افراد مشهور عرضه شد و هفتههای آینده برای سایر کاربران عرضه خواهد شد.
امن نگه داشتن شبکههای اجتماعی با توجه به وسعت آنها واقعا کار دشواری است، اما سخت گیری در این مسئله باعث میشود آزادی بیان نیز محدود شود.
سخت گیری در این مسئله شاید موجب خشم کاربران شود. اما آسان گرفتن این موضوع سبب میشود که شبکههای اجتماعی به نوعی در این مزاحمتها و سوء استفادهها شریک شوند. مسدود کردن برخی کلمات توهین آمیز و ملتهب کننده میتواند در مدتی خاص از این آزارها در جامعه مجازی بکاهد.
ترولها و نفرت انگیزان، توسط ویژگی ناشناس بودن که اینترنت به آنها هدیه داده، راهی پیدا خواهد کرد تا محدودیتهای جدید را دور بزنند. همانند شیوهای که برای دور زدن محدودیتهای چتروم سایت AOL انجام گرفت. اما اراذل و اوباش مجازی همیشه راهی برای دور زدن محدودیتها در جیب خود دارند. برای مثال میتوانند از غلط املایی و زبانهای رمز نگاری شده برای فرار از این محدودیتها استفاده کنند.
با این وجود هنوز مشخص نیست که این فیلتر لغات به صورت تکی برای هر پست فعال میشود و یا به صورت کلی برای تمامی پستها قابل استفاده است؟ با تمامی این اوصاف، فیسبوک سالها است که با ویژگی نامرئی کردن پست برای عدهای ترول و قابل نمایش تنها برای عدهای از دوستان، از اینستاگرام در این مسائل پیشی گرفته است.