آی پینز

تنها کارت گرافیک هیبریدی Larrabee اینتل به قیمت 5000 دلار فروخته شد!

در اتفاقی جالب، به تازگی نمونه اولیه کارت گرافیک Larrabee اینتل، که نتیجه تلاش نافرجام این شرکت برای ساخت یک CPU و GPU هیبریدی و تنها نمونه در جهان است، به قیمت 5234 دلار فروخته شد.

گفته می‌شود که این کارت گرافیک در حالت عملیاتی قرار دارد و کار می‌کند. این ادعا توسط اسکرین شاتی که صفحه راه‌اندازی بایوس را نشان می‌دهد، تأیید می‌شد. با این حال، فروشنده اظهار داشته که هیچ درایوری برای آن وجود ندارد. در تصویر دیگری که از این محصول منتشر شده، مشخص می‌شود این کارت گرافیک در واقع یک نمونه مهندسی اینتل است و برای استفاده داخلی این شرکت ساخته شده است.

کارت گرافیک هیبریدی Larrabee اینتل

به این ترتیب، با در نظر گرفتن این واقعیت که این کارت تنها پردازنده گرافیکی Larrabee جهان است، قیمت بالای آن توجیه می‌شود و حتی تعجب‌آور است که چرا فروشنده قیمت بالاتری برای آن در نظر نگرفته است. در توضیحات محصول این طور گفته شده که: «اگر یک مجموعه‌دار حرفه‌ای هستید، این احتمالاً تنها شانس شما برای به دست آوردن این قطعه تاریخی خواهد بود.» در حال حاضر مشخص نیست که چگونه این فروشنده، که امتیاز بازخورد 100 درصدی در eBay دارد و یک فروشنده قابل اعتماد به حساب می‌آید، توانسته چنین قطعه کمیابی را به دست آورد. اما در هر صورت، با توجه به عکس‌ها محصول کاملاً واقعی به نظر می‌رسد و ظاهراً خبری از کلاهبرداری نیست.

کارت گرافیک هیبریدی Larrabee اینتل

نام Larrabee برای اولین بار در سال 2008 بر سر زبان‌ها افتاد. این نام در واقع یک اسم رمز برای تراشه پردازشی چند منظوره‌ای بود که بر روی یک واحد پردازش گرافیکی سوار شده است. این قطعه سخت افزاری علاوه بر پردازش گرافیکی، به طور موثری قادر به انجام وظایفی است که معمولاً توسط واحد پردازش مرکزی یا همان CPU انجام می‌شود.

کارت گرافیک هیبریدی Larrabee اینتل

اینتل با طراحی Larrabee اساساً می‌خواست قطعه‌ای تولید کند که عملکردهایی فراتر از پردازش گرافیکی ساده در بازی‌های ویدیویی ارائه دهد. با در نظر گرفتن این موضوع، Larrabee می‌توانست کارهایی مانند رهگیری پرتو در لحظه و نگاشت سایه‌های نامنظم را انجام دهد که پردازنده‌های گرافیکی مرسوم در آن زمان از انجام آن‌ها ناتوان بودند.

کارت گرافیک هیبریدی Larrabee اینتل

Larrabee از 32 هسته چند رشته‌ای چهار طرفه، یک واحد پردازش برداری 512 بیتی و یک گذرگاه حافظه 1024 بیتی (512 بیتی دو طرفه) بهره می‌برد که برای اتصال به حافظه سیستم مورد نیاز است. این کارت گرافیک هیبریدی با توجه به نوع معماری خود، حتی می‌تواند به صورت مستقل سیستم عامل را نیز اجرا کند. با این حال، عملکرد گرافیکی آن هیچگاه نتوانست فراتر از چیزی باشد که کارت‌های دیگر ارائه می‌کردند. تمام این ویژگی‌ها در نهایت اینتل را به این نتیجه رساند تا در سال 2009 عرضه Larrabee به عنوان یک کارت گرافیک مستقل را لغو کند.

کارت گرافیک هیبریدی Larrabee اینتل

تام فورسایت، یکی از طراحان ارشد Larrabee، می‌گوید افراد همواره از او در مورد این کارت گرافیک هیبریدی و دلیل شکست‌اش سؤال می‌کنند، اما واقعیت این است که Larrabee نه تنها شکست نخورد، بلکه یک موفقیت بسیار بزرگ بود! به گفته وی، معماری چند پردازنده‌ای Intel MIC که در سال 2010 معرفی شد و تراشه‌های Xeon Phi x86 بر مبنای آن توسعه یافته‌اند، برخی از فناوری‌های موجود در Larrabee بود که مورد استفاده قرار گرفت.

کارت گرافیکی بعدی اینتل که سر و صدای زیادی به پا کرده، Arc Alchemist نام دارد و قرار است در سال 2022 عرضه شود. اینتل امید زیادی به کارت‌های گرافیکی آینده خود دارد و در تلاش است تا سالانه میلیون‌ها پردازنده گرافیکی از سری Arc را در اختیار گیمرهای رایانه‌های شخصی قرار دهد.

منبع digitaltrends
مطالب پیشنهادی
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها