بالاخره روز موعود فرا رسید و اپل در رویداد ماه اکتبر خود از خانواده جدید آیپد پرو رونمایی کرد. همان طور که انتظار میرفت این بار سبک طراحی تبلتهای اپل تاحدود زیادی تغییر کرده و به گوشیهای آیفون سال 2018 این شرکت نزدیک شده است. به غیر از طراحی ظاهری برخی بهبودهای جزئی و البته مهم نیز در مدلهای جدید آیپد پرو به چشم میخورد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. با دیجی رو همراه باشید.
طراحی: باریکتر و باز هم باریکتر!
اپل امسال با عرضه سه گوشی آیفون تمام صفحه و فاقد دکمه فیزیکی هوم وارد رقابت جدی در زمینه کاهش حاشیههای اطراف نمایشگر شد و امروز نیز جدیدترین تبلت خود از سری آیپد پرو را با همین سبک طراحی معرفی نمود. مدل 10.5 اینچی آیپد پرو با تغییراتی که در طراحی ظاهری آن ایجاد شده این بار امکان استفاده از یک صفحه نمایش 11 اینچی را پیدا کرده که حاشیههای بسیار کمی در اطراف آن به چشم میخورد. در مدل 12.9 اینچی هم ابعاد بدنه کوچکتر از گذشته شده تا در دست گرفتن و کار کردن با تبلت راحتتر شود.
حذف دکمه فیزیکی هوم در آیپد پروهای جدید باعث شده تا اپل در این مدلها از فناوری فیس آی دی برای باز کردن قفل دستگاه استفاده کند. همان طور که میدانید این فناوری بر مبنای تشخیص چهره بوده و سال گذشته برای اولین بار در آیفون ایکس معرفی شد.
در کاور پشتی آیپد پروها هیچ خبری از شیشه نیست و این یعنی امکان پشتیبانی از شارژ بیسیم نیز در این مدلها وجود ندارد. البته استفاده از آلومینیوم مات یک خوبی ویژه هم دارد و آن هم اینکه در دست گرفتن تبلت راحت بوده و نیازی به استفاده از کاور و روکش نخواهید داشت.
نرم افزار: آی او اس 12 باز هم خودنمایی میکند
مطابق انتظار آپید پروهای جدید اپل به همراه جدیدترین نسخه سیستم عامل همراه این شرکت یعنی آی او اس 12 روانه بازار میشوند. البته در حال حاضر امکان نصب آی او اس 12 بر روی تعدادی زیادی از دستگاههای هوشمند اپل فراهم شده و آیپدها و آیفونهای سالیان گذشته هم امکان استفاده از قابلیتهای این نسخه جدید را دارند. یکی از نکات جالب توجه در مورد آی او اس 12 پشتیبانی آن از رابط کاربری مبتنی بر جسچر است که باعث میشود با حذف دکمه فیزیکی هوم فضای بیشتری در اختیار صفحه نمایش قرار گرفته و حاشیهها نیز بسیار باریکتر از همیشه شوند.
همانند آیفون 10 اس در تبلتهای جدید اپل هم رابط کاربری بر پایه جسچرها طراحی شده است. به عنوان مثال با کشیدن انگشت از پایین صفحه به سمت بالا، صفحه اپلیکیشنها باز میشود و با کشیدن انگشت از بالای صفحه (وسط) به سمت پایین نیز امکان دسترسی به Control Center فراهم میشود. حالت مولتی تسکینگ هم در آیپد پرو به صورت دو پنجره مجزا و یا پنجرههای کنار هم طراحی شده که با توجه به بزرگ بودن نمایشگر عملکرد بسیار خوبی دارد.
سخت افزار: قدرت پردازشی حرف اول را میزند
اپل مطابق معمول در تبلتهای جدید خود از یک مدل بهبود یافته از پردازندههای اختصاصی خود یعنی ای 12 ایکس بایونیک (A12X Bionic) استفاده کرده است.
اما یکی از مهمترین تغییراتی که در آیپد پروهای جدید اپل شاهد هستیم، جایگزین شدن پورت لایتنینگ با USB نوع C است. ظاهراً اپل بالاخره نتوانسته در برابر محبوبیت زیاد این پورت جدید مقاومت کند و به همین دلیل تصمیم گرفته تا پورت اختصاصی محصولات خود را کنار گذاشته و به طیف گسترده دستگاههای مبتنی بر USB نوع C بپیوندد؛ تصمیمی که به احتمال زیاد بازخورد مثبتی در بین کاربران خواهد داشت. هر چند که باید انتظار فراگیر شدن مبدلهای USB نوع C به لایتنینگ را نیز برای فراهم شدن امکان استفاده از لوازم جانبی پیشین اپل داشته باشیم.
البته این تمام ماجرا نیست و آیپد پروهای سال 2018 اپل امکان شارژ کردن سایر دستگاهها را نیز از طریق پورت USB نوع C خواهند داشت! این یعنی میتوانید از تبلت خود به عنوان یک پاور بانک نیز استفاده کرده و گوشی آیفون خود را با اتصال کابلی که البته به صورت جداگانه فروخته میشود، شارژ کنید.
قیمت و تاریخ عرضه
هر دو مدل 11 اینچی و 12.9 اینچی آیپد پرو 2018 از همین امروز برای پیش خرید در دسترس قرار گرفتهاند و عرضه آنها نیز از روز 7 نوامبر (16 آبان) شروع خواهد شد. قیمتی که برای مدل 11 اینچی تعیین شده از 799 دلار برای ضعیفترین مدل شروع شده و به 999 دلار در بالاترین مشخصات سخت افزاری میرسد. مدل 12.9 اینچی هم با قیمت پایه 1549 دلار به فروش میرسد که البته برای خرید مدل یک ترابایتی آن باید کمی بیشتر و برابر 1749 دلار هزینه کنید.