حشرات نقش مهمی در اکوسیستم بازی میکنند. اکثر آنها بی آزار هستند، اما برخی از آنها میتوانند به شدت آسیب زننده باشند. با اینکه اندازه کوچکی دارند اما این حشرات میتوانند بسیار خطرناک باشند. نیش بعضی از حشرات بسیار مشکل آفرین، دردناک و حتی کشنده است. در ادامه 10 تا از سمیترین و خطرناکترین حشرات را به شما معرفی میکنیم.
1- پشه تسه تسه
این پشهها بزرگ بوده و در آفریقا یافت میشوند. این حشرات عمدتا از خون مهره داران تغذیه میکنند و دلیل به شدت خطرناک بودنشان هم همین است. آنها بیماری تریپانوزوما را از طریق نیششان، انسان به انسان منتقل میکنند. در مراحل اولیه این بیماری به شکل بیماری خواب است و اگر درمان نشود میتواند کشنده باشد. تخمین زده میشود که حدود نیم میلیون نفر سالانه جانشان را بر اثر نیش این حشرات در آفریقا از دست میدهند.
2- زنبورهای قاتل
این حشرات یکی از پرخاشگرترین و غالبترین حشرات در دنیا هستند. گروه زنبورهای قاتل قربانی را بیش از 1 مایل دنبال میکنند و اکثرا صورت و چشمهای انسان را هدف قرار میدهند. در اصل سم آنها آنقدرها خطرناک نیست، بلکه حمله گروهی آنهاست که منجر به مرگ میشود. جالب است بدانید که آنها از طریق جفت گیری زنبور عسل آفریقایی و انواع مختلفی از زنبورعسلهای اروپایی به طور مصنوعی ایجاد شده و در دهه 1950 به منظور افزایش تولید عسل به برزیل معرفی شدند. اما در سال 1957، 26 گروه از زنبوران به طور تصادفی از قرنطینه فرار کردند و از آن زمان در بخشهایی از آمریکای جنوبی و آمریکای شمالی پراکنده شدهاند.
3- زنبور غول پیکر ژاپنی
این زنبورها با ایجاد لانه در درختها و درختچهها زندگی میکنند. طول این زنبورها میتواند به 2 اینچ نیز برسد. طبیعیت زنبورهای ژاپنی خشن و نترس است. سم آنها موجب واکنش حساسیتی شده و بافتهای بدن را در بازه زمانی کوتاه منحل میکند. نیش مکرر گروهی از این زنبورها میتواند منجر به مرگ شود.
4- عنکبوت بیوه سیاه
این عنکبوتها حشرات بسیار سمیای هستند که در آمریکای شمالی و بخشهایی از آمریکای جنوبی یافت میشوند. نام بیوه از آن جهت برای این حشرات انتخاب شده که عنکبوت ماده، عنکبوت نر را پس از جفت گیری میخورد. سم این حشرات موجب درد شدید و در صورت عدم درمان موجب مرگ میشود.
5- هیومن باتفلای
این حشرات اغلب در آمریکای مرکزی و آمریکای جنوبی یافت شده و لاروهایی دارند که میتوانند انگلهایی کشنده را به انسانها منتقل کنند. این حشرات عموما توسط پشهها و کنهها منتقل میشوند. وقتی حشرهای لارو هیومن باتفلای را روی پوست انسان میاندازد، لارو همانجا مانده و پس از چند روز زیر پوست رشد میکند و ممکن است اگر سریعا درمان نشود موجب عفونتی جدی شود.
6- عنکبوت سرگردان برزیلی
عنکبوت سرگردان برزیلی، عنکبوتی سمی و تدافعی است که در آمریکای جنوبی و مرکزی زندگی میکند و به این دلیل سرگردان نامیده میشوند چرا که شبها به جای تنیدن تار در زمین جنگل چرخ میزنند. در سال 2010، این عنکبوت در کتاب گینس به عنوان سمیترین عنکبوت ثبت شد. سم این عنکبوت باعث از دست دادن کنترل عضلات و مشکل تنفسی شده و دست آخر باعث فلج شدن و خفگی میشود.
7- ساسهای بوسه زن
این ساسها انگلهایی بد نام هستند که به طور عمده در آمریکا، آسیا، آفریقا و استرالیا هستند. به این دلیل بوسه زن نامیده شدهاند که هنگام خواب لبهای انسان را نیش میزنند. این حشرات سالانه منجر به مرگ 12000 نفر میشوند. سم این ساسها سریعا اثر گذاشته و موجب بثورات پوستی و تورم میشود.
8- ژاکت زرد
این زنبورها بسیار خشن بوده و در آمریکای شمالی یافت میشوند. نیش این حشرات به خودی خود کشنده نیست اما منجر به واکنش حساسیتی شده که همین هم موجب مرگ میشود. آنها طعمه را هدف گذاری کرده و تا نیشش نزنند رهایش نمیکنند.
9- کنه پا سیاه
کنهها، انگلهایی خارجی هستند که از خون پستانداران، پرندگان و خزندگان تغذیه میکنند. این حشرات بیماریهای متعددی را در انسان ایجاد میکنند. رایجترین بیماری، بیماری لایم است که این کنه سالانه هزاران نفر را به آن مبتلا میکند. در ابتدا این بیماری با ثبورات پوستی اطراف ناحیه گزیدگی آغاز شده و بعد بر روی مفاصل و سیستم قلبی اثر میگذارد و هر چند به ندرت اما میتواند کشنده باشد.
10- سن ضارب
این شکارچیان عمدتا در آمریکای شمالی یافت میشوند. نیش این حشرات در انسانها موجب آسیب به قلب و حمله به سیستم عصبی مرکزی میشود.
وای!هم حال بههم زن هم ترسناک.😲😲😨