نتایج پژوهش های جدید محققین دانشگاه استرلینگ اسکاتلند باز هم به ما یادآوری کرد که مریخ محیط مناسبی برای زندگی نیست. این تحقیقات جدید بیان می کند که این سیاره حتی از خشک ترین بیابان های زمین هم بی آب تر است. شاید این نتایج زیاد هم تعجب آور نباشد اما نشان می دهد که آب های سطح مریخ کاربرد زیادی ندارند. این محققین همچنین برای اولین بار توانستند نسبت مواد شیمیایی موجود در جو مریخ را اندازه گیری کنند. این فرایند اندازه گیری با استفاده از رطوبت موجود در اتمسفر مریخ تخمین زده شده است. بنا بر نتایج این تحقیق شهاب سنگ ها به 10 تا 10هزار برابر زمان نیاز دارند تا به اندازه ی زمین روی این سیاره خاک ایجاد کنند.
دکتر کریستین شرودر،مدرس علوم محیط زیستی و اکتشافات سیاره ای دانشگاه استرلینگ که در پروژه معروف مریخ نورد با ناسا همکاری داشته است در این رابطه ادامه می دهد: مدارک به ما نشان می دهد که در حدود 3 میلیارد سال گذشته مریخ محیطی پر آب و قابل سکونت داشته است، اما تحقیقات جدید مجددا تاکید می کند که امروزه سطح مریخ بسیار خشک است و برای پیدا کردن موجود زنده در مریخ احتمالا باید مسافت زیادی را در زیر سطح این کره، به دور از خشکی و تشعشعات جستجو کنیم.
این نتایج در حالی منتشر می شود که به تازگی گزارش هایی در این رابطه منتشر شده بود که آبی که در سطح مریخ وجود دارد (در صورتی که این آب وجود داشته باشد و پیدا شود) بسیار شور و غیرقابل نوشیدن خواهد بود. باید امیدوار باشیم همانطور که دکتر شرودر اظهار داشته در زیر سطح این سیاره زندگی وجود داشته باشد. البته بعید است که سفر پیش روی انسانها به مریخ این زندگی را پیدا کند.