با این که مایکروسافت در حال حاظر در حال کار بر روی هدست واقعیت مجازی اختصاصی خود به نام HoloLens می باشد ولی این شرکت تا به الان به صورت جدی درگیر تکنولوژی واقعیت مجازی نشده بود تا اینکه تصمیم گرفت یک قرارداد مشارکت با شرکت Oculus منعقد کند. ممکن است برخی فکر کنند با وجود هدست اختصاصی HoloLens، شراکت مایکروسافت در پروژه Oculus Rift غیر منطقی است، ولی باید در نظر داشت که مایکروسافت این بار قصد دارد به هر وسیله ای سود خود از بخش واقعیت مجازی را افزایش دهد.
به نظر می رسد مایکروسافت در برخورد با تکنولوژی واقعیت مجازی به صورت دوگانه رفتار می کند؛ از طرفی سعی دارد دستگاه اختصاصی خود را داشته باشد و از طرف دیگر گزینه همکاری در پروژه های دیگر به عنوان شخص ثالث را هم چنان مد نظر دارد. بازی های Xbox One از طریق ویندوز 10 قابل استریم (Stream) می باشند و کامپیوتر های ویندوزی نیز از Oculus Rift پشتیبانی خواهند کرد. بر اساس گزارشی که در وب سایت Verge منتشر شده، در حالی که رقیب این شرکت یعنی سونی، استفاده از واقعیت مجازی را برای آینده برنامه ریزی کرده ولی مایکروسافت در نظر دارد تا از همین حالا ویندوز 10 را به عنوان یک پلتفرم بازی با پشتیبانی از واقعیت مجازی مطرح کند.
Oculus Rift به همراه یک دسته بازی Xbox One عرضه خواهد شد که این دسته از یک آداپتور بی سیم برخوردار است، و این آداپتور نیز تنها از ویندوز 10 پشتیبانی خواهد کرد. بنابر این دارندگان هدست Oculus Rift مجبورند تا برای انجام بازی از ویندوز 10 استفاده کنند. البته Oculus Rift از ویندوز 7 و بالاتر نیز پشتیبانی خواهد کرد ولی مایکروسافت قصد دارد تا بیشترین بروزرسانی ها را برای ویندوز 10 ارائه کند و همکاری اخیر این شرکت با Oculus می تواند در این زمینه بسیار مفید باشد.
با عقد این قرارداد همکاری، مایکروسافت با کمترین هزینه قادر خواهد بود تا تجربه واقعیت مجازی را برای پلتفرم ویندوز خود مهیا کند. هدست واقعیت مجازی Oculus Rift در ابتدای امر برای Mac و Linux منتشر نخواهد شد و این فرصت بسیار خوبی را در اختیار مایکروسافت قرار می دهد تا بتواند با ویندوز 10 خودی نشان دهد.
این قرارداد همکاری همچنین می تواند شرایطی را ایجاد کند که مایکروسافت فاصله خود را با رقیب ژاپنی خود یعنی سونی به حداقل برساند، زیرا در حال حاظر این شرکت سونی است که گوی رقابت را در حوزه کنسول های بازی ربوده است. مایکروسافت در حال حاظر بیشترین تعداد بازی های معرفی شده برای Xbox را از ابتدای پیدایش این کنسول دارد و اگر بتواند به همین روند ادامه دهد هیچ بعید نیست که بازار فروش کنسول را از چنگ سونی درآورد.
تکنولوژی واقعیت مجازی تحت سلطه نام های شناخته شده ای در عرصه سرگرمی های دیجیتالی قرار دارد که سونی نیز یکی از آن ها است. با این که هنوز تاریخ دقیق انتشار هدست واقعیت مجازی Valve که با مشارکت HTC در حال ساخت است و HTC Vive نام دارد، مشخص نشده است ولی سونی وعده داده که در اوایل سال آینده هدست خود با نام فعلی Project Morpheus را به بازار عرضه خواهد کرد. باید منتظر بمانیم و ببینیم در این نبرد تمام عیار بین غول های تکنولوژی جهان کدام یک موفق عمل خواهند کرد. پیگیر اخبار دیجی رو باشید.