خاویر سولترو (Javier Soltero) که در طی چند سال گذشته وظیفه هدایت تیم توسعه کورتانا را بر عهده داشت، از سمت خود کنارهگیری کرد. همین یک جمله کافیست تا بسیاری از طرفداران محصولات مایکروسافت که حساب ویژهای روی دستیار صوتی این شرکت باز کرده بودند، نسبت به آینده کورتانا ابراز نگرانی کنند.
آقای سولترو با تأیید خبر کناره گیری خود در توییتر، چنین گفته:
من تصمیم گرفتم مایکروسافت را ترک کنم. 4 سال گذشته برای من تجربهای باور نکردنی بود. من بسیار مفتخرم که جزوی از تیمی بودم که محصولش بیش از 100 میلیون کاربر دارد و هر روز مورد استفاده قرار میگیرد. و بسیار خوشحالم که با افراد شگفت انگیزی در این زمینه همکار بودم.
من عمیقاً خوشبین هستم که مایکروسافت با ایجاد محصولاتی عالی برای کاربران سراسر جهان، همچنان به رشد خود ادامه خواهد داد. من بسیار خوشحالم که چیزهای زیادی در مورد رسیدن به موفقیت در مقیاس بزرگ آموختهام و میتوانم در ادامه از این درسها برای انجام کارهای بعدی استفاده کنم.
سولترو زمانی به تیم توسعه کورتانا پیوست که این دستیار صوتی یکی از اولینها در دنیای فناوری شناخته میشد و رقابت سختی با آمازون الکسا و گوگل اسیستنت داشت. وی تلاش کرد تا بیش از آنکه کورتانا را به شکل یک دستیار مجازی واقعی طراحی کند، آن را به عنوان یک ابزار موقعیتی در اختیار کاربران قرار دهد که در مواقع مورد نیاز ظاهر شده و کمک لازم را به او ارائه کند.
چه بر سر کورتانا خواهد آمد؟
با اینکه سولترو خبر جدا شدن خود از مایکروسافت را تأیید کرده اما هیچ اشارهای به زمان عملی شدن این تصمیم نکرده، اما با این حال گفته میشود که وی تا پایان سال جاری میلادی شرکت مایکروسافت را ترک خواهد کرد. به علاوه، هنوز مشخص نیست که پس از سولترو چه کسی سکان هدایت تیم توسعه کورتانا را در دست خواهد گرفت.
جدا شدن سولترو از تیم توسعه کورتانا میتواند به این معنی باشد که مایکروسافت قصد دارد این دستیار صوتی را به بخشی از واحد هوش مصنوعی خود ملحق کرده و در واقع از زبانها و فناوریهای هوش مصنوعی دیگری برای آن استفاده کند.
اگر چینن مسئلهای صحت داشته باشد در این صورت باید گفت مایکروسافت کمی از بلند پروازیهای خود در مورد کورتانا را کاسته و دیگر قصد ندارد روند سالهای گذشته را در مورد این دستیار صوتی ادامه دهد. چند وقت پیش شاهد بودیم که مایکروسافت پس از سالها امکان دسترسی به دستیار صوتی الکسا را در سیستم عامل ویندوز مهیا کرد و در مقابل کورتانا هم راه خود را به دستگاههای تولیدی آمازون مانند اکو دات (Echo Dot) باز کرد.
بهروزرسانی اخیر ویندوز 10، یعنی آپدیت ماه اکتبر 2018، تغییرات بسیار کمی را در کورتانا ایجاد کرده است. از طرف دیگر مایکروسافت وعده عرضه اپلیکیشن جدید کورتانا را برای سیستم عاملهای اندروید و آی او اس داده که قرار است با هدفون سرفیس هم سازگاری کاملی داشته باشد [این اپلیکیشن در حال حاضر برای دستگاههای اندروید در دسترس قرار گرفته است].
در مجموع و با در نظر گرفتن تمام مطالب گفته شده میتوان گفت به نظر میرسد مایکروسافت اولویتهای خود در مورد کورتانا را تغییر داده و قصد دارد این نرم افزار را تنها به یک رابط کاربری گفتاری و شنیداری برای برنامههایی مانند تقویم و همچنین برای دسترسی سریعتر کاربر به اطلاعات، محدود کند. این در حالی است که در ابتدا کورتانا به عنوان یک شخصیت مجازی و یک دستیار هوشمند واقعی معرفی و هدفگذاری شده بود.