کاربران تلفن همراه و یا کسانی که قصد خرید تلفن هوشمند بروزی دارند، وقتی به بررسی امکانات موجود در تلفن های هوشمند می پردازند به قدرت پردازشی توجه ویژه ای می کنند. پردازنده مغز متفکر تمامی تلفن های همراست و بر مسائلی از جمله کیفیت تصاویر و ویدیو های ضبط شده توسط دوربین موبایل، سرعت اجرای نرم افزار ها و یا حتی میزان سرعتی که می توانید به بارگذاری و یا دانلود با تلفن همراه بپردازید اثرگذار است.
امروز در دیجی رو قصد داریم که به معرفی بهترین چیپست های پردازشی تلفن همراه بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.
cpu: نام هسته های پردازشی را مشخص می کند. امروزه صنعت ساخت هسته های پردازشی موبایلی در دستان ARM است و شرکت های مختلف با خرید امتیاز استفاده از هسته های ARM می توانند به ساخت چیپست های خود بپردازند. از جمله چیپست هایی که از این هسته ها استفاده می کنند می توان به اگزینوس های ساخت سامسونگ، چیپست های کرین ساخت هواوی و پردازنده های اسنپدراگون ساخت کوالکام اشاره کرد.
clock: منظور از کلاک سرعت هرهسته پردازشگر است که مسلما هر چه بیشتر باشد سرعت اجرای دستورات نیز بیشتر خواهد بود و با واحد هرتز اندازه گیری می شود.
core: تعداد هسته های پردازشگر را مشخص می کند و لزوما تعداد بیشتر هسته ها دلیلی برای قدرت پردازشی بیشتر نیست؛ اما امکان اجرای بهتر چند برنامه به صورت همزمان را در پی دارد. از سال 2012 با معرفی چیپست انویدیا تگرا 3 شرکت های سازنده چیپست در محصولات خود از دو نوع هسته های کم مصرف برای پردازش های سطح پایین و هسته های با بازدهی و مصرف بیشتر برای زمان هایی که بار محاسباتی سنگین به پردازنده اعمال می شود استفاده می کنند.
GPU: نوع پردازشگر گرافیکی چیپست را مشخص می کند. پردازش های دو بعدی مربوط به سیستم عامل مانند پردازش های رابط کاربری به طور پیشفرض به عهده CPU تلفن همراه است اما وقتی نیاز به پردازش سه بعدی مانند اجرای بازی هایی مثل اسفالت باشد این GPU تلفن همراه است که به پردازش تصاویر و جلوه های ویزه می پردازد.
رقابت قویترین پردازشگر موبایلی حال حاظر را با معرفی کاندید های این عنوان آغاز میکنیم(کاندید ها از میان موارد موجود در بازار ایران انتخاب شده اند):
- کوالکام اسنپدراگون 821
- سامسونگ اگزینوس 8890 اکتا
- های سیلیکون کرین 960
- اپل فیوژن A10
اسنپدراگون 821
رقابت را با نماینده شایسته کوالکام آغاز می کنیم. چیپستی قدرتمند از شرکتی صاحب سبک. ابتدا به ساکن باید عرض کنم که این نسخه نسخه بهبود یافته تر از نظر سرعت پردازشی(2.4 گیگاهرتز) نسبت به اسنپدراگون 820(2.2 گیگاهرتز) است. شرکت کوالکام در اواسط سال جاری میلادی این مدل را معرفی و در اختیار سازندگان تلفن همراه قرار داد. این چیپست شامل 4 هسته پردازشی از نوع kyro ساخت ARM است و 2.4 گیگاهرتز سرعت به همراه 1.5 مگابایت حافظه کش دارد. با نگاهی به بنچمارک های مربوط به این پردازنده که در اولین تلفن همراه تماما ساخت گوگل یعنی پیکسل ایکس ال استفاده شده است میتوان نتیجه گرفت از نظر پردازشی با یکی از غول های بازار مواجه هستیم.(این بنچمارک صرفا قدرت پردازش CPU را در حالت تک هسته ای و تمام هسته ها اعلام می کند)
پردازشگر گرافیکی ارائه شده در این چیپست از نوع ادرنو 530 با فرکانس 653 مگاهرتز است. اعداد و ارقام را کنار بگذارید با سابقه ای که از پردازشگر های ادرنو سراغ داریم میتوانید تا سه سال آینده خیالتان از پردازش های 3 بعدی راحت باشد و بروزترین بازی ها را اجرا کنید. ادرنو 530 در اواخر سال 2015 میلادی معرفی شد. این پردازشگر قابلیت پشتیبانی از OpenGL ES 3.1 AEP, OpenCL 2.0, Direct3D 11.1 را داراست. در مقایسه با نسل قبل یعنی ادرنو 430 می توان گفت با 40 درصد افزایش قدرت پردازشی و 40 درصد کاهش مصرف انرژی مواجهیم.
با تفاسیر بالا می توان نتیجه گرفت با یکی از قدرتمندترین ها مواجه هستیم اما آیا اسنپدراگون 821 قدرتمندترین گزینه موجود در بازار ایران است؟
سامسونگ اگزینوس 8890 اکتا
شرکت سامسونگ بر خلاف باور همگان در زمینه ساخت چیپست ها سابقه طولانی و پر افتخاری دارد.این شرکت از سال 2000 میلادی اقدام به تولید SOC(سیستم روی چیپ یا همان چیپست) موبایلی کرده بود.بزرگترین خریداران این شرکت اچ پی و اپل بودند.بله اپل، اپل در تولید آیفون از ابتدا تا آیفون 3GS در سال 2009 از چیپست های طراحی و ساخته شده توسط سامسونگ استفاده می کرد. اگزینوس 8890 اکتا در سال 2015 معرفی و برای اولین بار در اوایل 2016 روی گلکسی اس 7 پرچمدار سال 2016 سامسونگ رویت شد.واحد پردازشی این چیپست شامل 8 هسته کورتکس a53 با فرکانس 2.6 گیگاهرتز است. در مقایسه با اسنپدراگون 821 در رقابت چند هسته ای به دلیل تعداد هسته های بیشتر روی اگزینوس 8890 اکتا با فاصله زیادی پردازنده ساخت سامسونگ پیروز مسابقه است.
پردازشگر های گرافیکی استفاده شده توسط سامسونگ همیشه از بهترین های موجود بودند اینبار هم این شرکت به سراغ پردازشگر های مالی ساخت ARM رفته تا پیروزی خود بر رقبا را تضمین کند. ARM MALI-T880 MP12 استفاده شده در اگزینوس 8890 اکتا دارای 12 رشته پردازشی و فرکانس 650 مگاهرتزی است. طبق تست های انجام شده شما قادر خواهید بود تمام بازی های موجود را با حداکثر تنظیمات گرافیکی بدون هیچگونه افت فریم در طول بازی انجام دهید. همچنین نسبت به ادرنو 530 تجربه بهترین از بازی ها از نظر پردازش تصویر و جلوه های ویژه ارائه می دهد.
های سیلیکون کرین 960
جوانترین کاندید لیست ما، کرین 960 ماه گذشته میلادی توسط هواوی به عنوان مغز متفکر هواوی میت 9 معرفی شد.در چند وقت اخیر شاهد این سری پردازنده ها در تلفن های همراه رده بالای هواوی بوده ایم و به نتایج رضایت بخشی نیز چه از نظر قدرت پردازشی و چه از نظر میزان مصرف انرژی و گرمای تولید شده توسط پردازنده رسیدیم. نسخه کرین 960 شامل پردازنده 8 هسته ایست. این پردازنده شامل 4 هسته کم مصرف a53 با فرکانس 1.8 گیگاهرتز برای پردازش های سطح پایین مانند مرور صفحات وب و 4 هسته قدرتمند a73 با فرکانس 2.4 گیگاهرتز برای پردازش های سطح بالا مانند ضبط ویدیو های 4k است.از نتایج بنچمارک ها مشخص است که رقابت خیلی نزدیکی بین اگزینوس 8890 اکتا و کرین 960 در جریان است.
اما در مورد پردازشگر گرافیکی ماجرا اندکی متفاوت است. هر دو این چیپست ها از پردازشگر گرافیک ساخت ARM استفاده می کنند اما نسخه MALI-G71 MP8 استفاده شده در کرین 960 با فرکانس 900 مگاهرتز ضعیف تر از نسخه اگزینوسی عمل می کند.شاید دلیل آن را بتوان تعداد کمتر رشته های این پردازنده که 8 عدد هستند در مقایسه با 12 رشته نسخه اگزینوسی دانست. اما همچنان از ادرنو 530 قدرتمندتر است.
اپل فیوژن A10
نوبت به قدرتمندترین پردازنده اپل رسید.این چیپست شاما 4 هسته پردازشی است. دو هسته کم مصرف تر فرکانس 1.1 گیگاهرتز و دو هسته قدرتمند دارای فرکانس 2.34 گیگاهرتز هستند. در مقایسه با نسل قبلی یعنی A9 شاهد 40 درصد بهبود عملکرد در زمینه پردازشی هستیم. طبق تست های انجام شده روی ایفون 7 پلاس در آن واحد فقط یکی از این دو هسته ای ها فعال است یعنی چهار هسته باهم فعا نخواهند شد و نرم افزار ها فقط دو هسته را شناسایی می کنند این نکته در بنچمارک ها نیز قابل رویت است.
پردازنده گرافیکی استفاده شده در این چیپست ساخت شرکت PowerVr است با توجه با اطلاعات کمی که از آن موجود است می توان گفت 28 درصد قوی تر از ادرنو 530 در بعضی تست های انجام شده ظاهر شده است و نسبت به نسخه قبلی بکار رفته در A9 حدود 40 درصد قدرتمندتر است. تست های بازی صورت گرفته روی این پردازشگر نشان می دهند با قدرتمند ترین پردازشگر گرافیکی در تلفن های همراه روبه رو هستیم. هیچ یک از بازی های موجود در اپ استور قدرت به چالش کشیدن این پردازنده نیست.
حال که به توضیح قابلیت های کاندید های بهترین چیپست حال حاظر پرداختیم نوبت به اعلام برندگان می رسد:
قدرتمند ترین پردازشگر(به ترتیب رتبه)
- اپل فیوژن A10
- های سیلیکون کرین 960
- سامسونگ اگزینوس 8890 اکتا
- کوالکام اسنپدراگون 821
قدرتمند ترین پردازشگر گرافیک
- اپل فیوژن A10: پاور وی ار
- سامسونگ اگزینوس 8890 اکتا: MALI-T880 MP12
- های سیلیکون کرین 960: MALI-G71 MP8
- کوالکام اسنپدراگون 821: ADRENO 530
من به نوبه خودم اصلا مقایسه های سایت شمارو قبول ندارم
قویترین گرافیک رو ادرنو۵۳۰ داراست کافیه یه چرخی تو نت بزنین
سلام دوست عزیز.در قدرتمند بودن گرافیک ادرنو 530 شکی نیست اما در مقایسه با سه مورد دیگه مقداری ضعیف تر عمل میکنه البته چیزی نیست که به چشم کاربر بیاد مثلا ممکنه بازی اسفالت در ادرنو با 53 فریم بر ثانیه پردازش بشه و در یه مدل دیگه 60 فریم ولی عملا بالای 40 فریم برای اجرای روان تمام بازی ها کافی هست و تفاوت ها حس نمیشه مخصوصا در فریم بر ثانیه های بالای50 که واقعا چشم انسان بعید میدونم بتونه اختلافات رو تشخیص بده.
چرا *** مفت میزنی ادرنو تا ۲۰۲۲ حرف اول را می زند وتمام
Just Apple And No Other Thing
سلام
به نظر مقایسه درستی انجام ندادید سیستم عامل ios و Android باهم تفاوت دارن عادلانه این هست که تمام سیستم عامل ها یکی باشد و تمام تست ها در این سیستم عامل انجام میشد یعنی اپل رو از این مقایسه باید گذاشت کنار عادلانه تر این بود تست تمام پردازنده ها روی گوشی ساخت یک شرکت انجام میشد که تقریبا غیر ممکنه.
ممنون
Kirin 970 v snap 845 و آخرین مدل اگزینوس مقایسه کنید باهم
لزوم توجه به شرایط
اه
والا شما خودتونم نفهمیدید چیگفتید برید جم کنید بابا
سلام. من بین دو گوشی a50 و a70 گیر کردم
به صورت پیشفرض هردو هارد 128 گیگ و رم 6.
پردازشگر adreno 612 بهتر هست یاmali-g72 mp3 ?
هم در بازی و هم در سرعت کل گوشی؟
ببین صدرصد mail-g72 mp3. خیلی بهتره هم کیفیتش بهتره هم روون تره و اصلا اگ نداره اینو مطمعن باش
من گوشی سامسونگ داشتم ولی الان یکسال کوچکردم روی هووایی اول هانر ۸ سی کرفتم یک ماخ پیشم y9prime 2019 گرفتم باید بگم سامسونگ در مقابل هانر و هووایی دیکه باید بره بمیره.پیشنهاد میکنم دوستانی که میخوان گوشیبخرن y9prime میان رده پرقدرت بگیرن دیگه اسک سامسونگم نمیارن کلا
ممنون از توضیحات خوبتون