دیجی رودیجی رو
  • اخبار تکنولوژی
    • اخبار داخلی
    • اخبار تلفن همراه
    • اخبار سخت افزار
    • اخبار اپلیکیشن‌ها
  • آموزش
  • بررسی محصولات
  • راهنمای خرید
  • سرگرمی
    • اخبار بازی
    • معرفی بازی
      • بازی موبایل
      • بازی دسکتاپ
      • بازی کنسول
    • معرفی اپلیکیشن
    • سینما و تلویزیون
  • دیجی فکت
  • دیجی لایف
  • دیجی10
  • مقالات گوناگون
خواندن: با مرگبارترین ویروس‌های یک قرن گذشته آشنا شوید
به اشتراک بگذارید
ورود
اعلان نمایش بیشتر
تغییر اندازه فونتآآ
دیجی رودیجی رو
تغییر اندازه فونتآآ
جستجو
حساب کاربری دارید؟ ورود
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
دیجی رو > اخبار > علمی > با مرگبارترین ویروس‌های یک قرن گذشته آشنا شوید
علمیمنتخب

با مرگبارترین ویروس‌های یک قرن گذشته آشنا شوید

شایان تقی‌نژاد 15 اسفند 1398 ساعت 22:49
زمان مطالعه: 8 دقیقه
مرگبارترین ویروس‌های یک قرن گذشته
اشتراک گذاری
بلیط هواپیما سفرمارکت

به تازگی جهان سرگرم دست‌ و پنجه نرم کردن با ویروس جدیدی است. کروناویروس جدید که آن را با نام علمی کووید-19 می‌شناسیم. این ویروس جدید از سرعت شیوع بسیار بالایی برخوردار است. ولی آیا می‌دانستید که این ویروس تنها یکی از ویروس‌های مهلک موجود در جهان است؟ در تاریخ بشر، ویروس‌ها همیشه عامل ایجاد بیماری و مرگ بوده‌اند. اکنون شانس بیشتری برای مقابله با این ویروس‌ها داریم و دانشمندان و متخصصان سلامتی هر روز یافته‌های جدیدی را برای درمان بیماری‌های ویروسی و همچنین تولید واکسن برای آن‌ها ارائه می‌دهند.

لیست
ویروس ماربورگویروس ابولاویروس هاریویروس نقص ایمنی انسانی (HIV)ویروس هانتاآنفلونزای اسپانیاییویروس تب دنگروتاویروسکروناویروس

پس بگذارید به خطرناک‌ترین ویروس‌های جهان نگاهی بیندازیم. این ویروس‌ها در طول سالیان گذشته کشورهای مختلفی را آلوده کرده‌اند و جان بسیاری از افراد را گرفته‌اند.

ویروس ماربورگ

ویروس ماربورگ

این ویروس برای اولین بار در سال 1967 کشف شد و عامل بروز فجایعی در آزمایشگاه‌های ماربورگ و فرانکفورت آلمان و همچنین بلگراد صربستان بود. از 31 فرد مبتلا به این ویروس، 7 نفر جان خود را از دست دادند. مرکز جلوگیری و کنترل بیماری‌ها می‌گوید: کارکنان این آزمایشگاه هنگام انجام تحقیقات، این ویروس را از میمون‌های سبز آفریقایی گرفته‌اند. این ویروس عامل تب خونریزی‌دهنده‌ای با همین نام است.

ویروس ماربورگ از سال 1998 تا 2000 در جمهوری دموکراتیک کنگو شیوع یافت و باعث مرگ 128 نفر از 154 فرد مبتلا شد. همچنین این ویروس در سال 2005 آنگولا را درگیر خود کرد و 227 نفر از 252 نفر فرد مبتلا به آن، جان خود را از دست دادند. از سال 2007 تا 2017 تعداد 15 نفر از 28 فرد مبتلا به این ویروس در اوگاندا، هلند و ایالات متحده، از دنیا رفتند.

ویروس ابولا

ویروس ابولا

ابولا بیماری نادر ولی کشنده‌ای است. این بیماری موجب درد بدن، اسهال و تب می‌شود. در سال 1967 این بیماری به طور همزمان در سودان و کنگو شیوع یافت. این ویروس تا سال 2016 بیش از 11000 نفر را به کام مرگ کشاند و نرخ مرگ‌ومیر آن به طور متوسط 50 درصد است.

ویروس هاری

ویروس هاری

هاری یکی دیگر از ویروس‌های مهلک است. این بیماری از طریق آب‌دهان حیوانات به انسان منتقل می‌شود. هاری از حیواناتی از جمله خفاش، کایوت، سگ، روباه و راکون منتقل می‌شود. به همین دلیل به محض اینکه این حیوانات شما را گاز گرفتند، توصیه می‌شود که به مراکز درمانی مراجعه کنید. این ویروس هر ساله جان 55 هزار نفر را می‌گیرد. نرخ مرگ و میر این ویروس 100 درصد است.

ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV)

ویروس نقص ایمنی انسانی

همان‌طور که از نامش پیداست، این ویروس سیستم ایمنی بدن انسان را هدف می‌گیرد و به این ترتیب ویروس‌ها و بیماری‌های دیگری در بدن فرد بروز پیدا می‌کنند و اگر درمان نشوند جان او را می‌گیرند. این ویروس می‌تواند از طریق روابط جنسی حفاظت‌نشده یا استفاده از سرنگ‌های آلوده، منتقل شود. ویروس HIV یکی از مهلک‌ترین ویروس‌های دنیای مدرن است. این ویروس هنوز درمانی ندارد ولی می‌توان آن را کنترل کرد و به افراد مبتلا کمک کرد تا زندگی طولانی‌تر و آسوده‌تری داشته باشند. از زمان شروع این بیماری 75 میلیون نفر به آن آلوده شده‌اند و 32 میلیون نفر جان خود را از دست داده‌اند.

طبق آخرین آمارها نیز، تا سال 2018 حدود 37 میلیون نفر به این بیماری مبتلا بوده‌اند و 770 هزار نفر در سال 2018 به دلیل این ویروس یا بیماری‌های مرتبط با آن جان خود را از دست داده‌اند.

ویروس هانتا

ویروس هانتا

در سال 1993 فردی به همراه همسرش پس از گزارش مشکل تنفسی جان خود را از دست دادند؛ خبری که جهان را دچار ترس کرد. حتی افراد سالم نیز ممکن است در صورت ابتلا به این ویروس جان خود را از دست بدهند. این ویروس از جوندگان آلوده، به انسان منتقل می‌شود. نرخ مرگ و میر این ویروس حدود 36 درصد است. در سال 2017 تعداد 728 نفر در ایالات متحده به این ویروس مبتلا شدند.

آنفلونزای اسپانیایی

آنفلونزای اسپانیایی

جهان در سال 1918 یکی از بزرگ‌ترین اپیدمی‌های بیماری‌های ویروسی را تجربه کرد. این ویروس بیش از 500 میلیون نفر را به خود مبتلا کرد و جان 50 میلیون نفر را گرفت. شهروندان باید هنگام عبور و مرور ماسک می‌پوشیدند و مدرسه‌ها، سالن‌های سینما و کسب‌وکارها به خاطر این ویروس تعطیل شدند.

آنفلونزای اسپانیایی نوع خطرناک‌تری از آنفلونزای فصلی رایج است. طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، هر سال در فصل شیوع آنفلونزا، بیش از 500 هزار نفر در سراسر جهان، جان خود را به خاطر این بیماری از دست می‌دهند. در برخی از سال‌ها با شیوع نوع جدیدی از این ویروس، شیوع این بیماری شدیدتر و نرخ مرگ‌ومیر آن نیز بیشتر می‌شود. نرخ متوسط مرگ و میر آنفلونزا یک دهم درصد است. از انواع مهلک‌تر آنفلونزا می‌توان به آنفلونزای خوکی و آنفلونزای پرندگان اشاره کرد.

ویروس تب دنگ

ویروس تب دنگ

تب دنگ برای اولین بار در سال‌های 1950 در تایلند و فیلیپین تشخیص داده شد. این ویروس با نیش پشه‌های آلوده به انسان منتقل می‌شود. هر سال 50 الی 100 میلیون نفر به این بیماری مبتلا می‌شوند. بیماران در صورت عدم مراجعه‌ آنی به مراکز درمانی جان خود را از دست می‌دهند. به طور متوسط سالانه 250 هزار نفر جان خود را به خاطر این ویروس از دست می‌دهند.

روتاویروس

روتاویروس

اغلب کودکان و خردسالان در معرض ابتلا به این ویروس هستند ولی در مواردی دیده شده که افراد کهنسال و بزرگسال نیز به این ویروس مبتلا شده‌اند. مدفوع سیاه، کم‌آبی بدن، تب با دمای بالا و تهوع از نشانه‌های این بیماری است. در سال 2008 تعداد 453 هزار کودک به دلیل ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادند. برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس باید کودکان خود را واکسینه کنید.

کروناویروس

کروناویروس

کروناویروس‌ها در گذشته نیز عامل ابتلا و مرگ و میر بوده‌اند و در مواردی مانند شیوع سارس در سال 2003 و همچنین شیوع مرس در سال 2012 شاهد تأثیرات مخرب این ویرس‌ها بوده‌ایم.  ویروس سارس بیش از 8000 نفر را آلوده کرد و جان بیش از 700 نفر را گرفت. از سال 2012 تا سال 2015 تعداد 1360 نفر به ویروس مرس مبتلا شدند که 527 نفرشان جان خود را از دست دادند. کروناویروس جدید هم که با نام کووید-19 شناخته می‌شود، تا تاریخ 5 مارس 2020 (15 اسفند 1398) بیش از 97000 نفر به این ویروس مبتلا شده‌اند که 3350 نفرشان از دنیا رفته‌اند.

اخبار تکنولوژی
بلیط اتوبوس
تاکسی بین شهری
برچسب ها: HIV, آنفلونزای اسپانیایی, روتاویروس, کرونا, ویروس, ویروس ابولا, ویروس تب دنگ, ویروس کرونا, ویروس ماربورگ, ویروس هاری, ویروس هانتا
این مقاله را به اشتراک بگذارید
توییتر Whatsapp Whatsapp تلگرام ایمیل کپی کرده لینک پرینت
چه حسی به این مطلب داری؟
Sad0
Sleepy0
Love0
Happy0
Angry0
Cry0
Surprise1
مقاله قبلی مریخ مریخ، سیاره‌ای با گرد و غبار شیطانی و پالس‌های مغناطیسی عجیب
مقاله بعدی فاش شدن مشخصات هواوی نوا 7 اس ای برخی از مشخصات کلیدی «هواوی نوا 7 اس ای» فاش شد
نظر بدهید نظر بدهید

نظر بدهید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا یک امتیاز انتخاب کنید!

تبلیغات

موبوگیفت
  • خرید فالوور ایرانی
  • خرید فالوور ارزان
  • پنجره دوجداره
  • خرید ممبر تلگرام
  • تاثیر سیاست های ترامپ بر کریپتو
  • ارز دیجیتال ایاس ( EOS)
  • قدرت دادن چین لینک به Web3
  • راز نوسانات بیت کوین
  • دوج کوین یا شیبا
  • دستگاه جوجه کشی دماوند
  • خرید بیت کوین
  • دوربین کوچک سیم کارت خور
  • خرید اکانت اسپاتیفای
  • لوستر مدرن
  • خرید سرور hp ماهان شبکه اچ پی

آخرین خبرها

سیستم عامل هارمونی او اس برای کامپیوتر

سیستم عامل هارمونی او اس برای کامپیوتر؛ گام بلند هواوی به سوی استقلال و نوآوری

مقایسه ویوو X200 اولترا و گوگل پیکسل 9 پرو ایکس ال

مقایسه ویوو X200 اولترا و گوگل پیکسل 9 پرو ایکس ال؛ قدرت بهتر است یا هوش؟!

آپدیت جدید گلکسی واچ

آپدیت جدید گلکسی واچ ویژگی Now Bar را به ساعت‌های سامسونگ می‌آورد

مطالب مرتبط

مقایسه ویوو X200 اولترا و گوگل پیکسل 9 پرو ایکس ال
راهنمای خریدمنتخب

مقایسه ویوو X200 اولترا و گوگل پیکسل 9 پرو ایکس ال؛ قدرت بهتر است یا هوش؟!

19 اردیبهشت 1404 ساعت 14:40
هرم گونونگ پادانگ اندونزی
علمی

هرم گونونگ پادانگ اندونزی؛ چالشی برای اهرام مصر و باورهای رایج تاریخی!

18 اردیبهشت 1404 ساعت 14:11
یافتن مقبره کلئوپاترا
علمی

کشف تونل شگفت‌انگیز در مصر؛ امیدها به یافتن مقبره کلئوپاترا دوباره زنده شد

15 اردیبهشت 1404 ساعت 13:34
ارتباط تنفس و بینایی
علمیمنتخب

ارتباط تنفس و بینایی! کشفی جدید در دنیای فیزیولوژی چشم

6 اردیبهشت 1404 ساعت 20:05

درباره دیجی‌رو

رسانه دیجی‌رو با شعار دنیای تکنولوژی در اوایل سال 94 تاسیس شد. ماموریت ما اطلاع رسانی صحیح و ارائه آخرین اخبار تکنولوژی، بررسی محصولات دیجیتال، راهنمای خرید کالاهای دیجیتال و همچنین تهیه به‌روزترین مطالب آموزشی و مقالات در حوزه تکنولوژی، علم و سبک زندگی است. گروه دیجی‌رو همه‌ی تلاش خود را به کار خواهد گرفت که روزبه‌روز بر کیفیت و خدمات این رسانه بیفزاید تا دیجی رو به عنوان رسانه‌ای معتبر بدرخشد.

logo-samandehi
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
خوش آمدید

ورود به حساب کاربری

فراموش رمز عبور