انتظار می رود سال 2019 سال ورود گوشیهای هوشمند به یک سطح جدید بوده و نمایشگرهای انعطافپذیر به شدت مورد توجه تولید کنندگان قرار گیرد. در حال حاضر می دانیم که سامسونگ و هواوی در حال کار بر روی گوشی انعطافپذیر هستند و یکی از این دو شرکت احتمالاً لقب اولین تولید کننده گوشی انعطافپذیر را به خود اختصاص خواهد داد. اما با این حال علاوه بر این دو شرکت مطرح، شرکتهای دیگری مانند موتورولا هم به فکر طراحی محصولی مشابه هستند و پتنتهای جدید این شرکت نیز چنین نظریهای را تأیید میکند.
با اینکه تصاویر طراحی شده در پتنتها غالباً چندان قابل استناد و نتیجه گیری نیستند اما حداقل از روی تصاویری که موتورولا در پتنت خود درج کرده میتوان به ایده این شرکت در مورد نحوه تاشدن و انعطافپذیر بودن گوشی تاحدود زیادی پی برد. با توجه به این تصاویر، موتورولا ظاهراً این بار هم از طراحی صدفی استفاده کرده به طوری که گوشی دقیقاً از وسط تا شده و به حالت تقریباً مربعی شکل تبدیل خواهد شد. موتورولا با این سبک طراحی بیگانه نیست و پیش از این نیز یک گوشی تاشو به نام Motorola RAZR را با همین شکل و شمایل روانه بازار کرده بود، البته بدون صفحه نمایش انعطافپذیر.
در حالی که تنها از روی تصاویر نمی توان نتیجه گیری کاملی در مورد مشخصات گوشی مورد نظر موتورولا ارائه کرد اما همان طور که اشاره کردیم این تصاویر نشان دهنده طرز فکر و راهکار موتورولا برای طراحی مکانیسم تا شدن گوشی است. یکی از مشکلاتی که ظاهراً تولید کنندگان در طراحی گوشی انعطافپذیر پیش روی خود دارند، نحوه خم شدن نمایشگر در هنگام بسته شدن گوشی است. در واقع برای اینکه صفحه نمایش نشکند باید فضای کافی برای خم شدن آن وجود داشته باشد و این نوع نمایشگرها را نمیتوان مانند یک تکه کاغذ به صورت کامل تا کرد. همان طور که در تصاویر هم می توانید مشاهده کنید در هنگام بسته شدن گوشی یک فضای نسبتاً بزرگ که بار نگ سبز مشخص شده، خالی مانده و امکان خم شدن نمایشگر بدون خطر شکسته شدن را مهیا می کند.
با اینکه این نوع طراحی مشکل خم شدن صفحه نمایش در حالت بسته بودن گوشی را حل می کند اما باید دید در هنگام باز شدن چه اتفاقی خواهد افتاد. زیرا وجود چنین فضای خالیای به این معنی است که در هنگام باز کردن گوشی، قسمت میانی بدنه چارچوب چندان محکمی نداشته و ممکن است ضعیفتر از بقیه بخشها باشد. البته احتمال دارد لولاها در هنگام باز شدن گوشی قفل شده و صفحه نمایش نیز در حالت باز شده باعث استحکام بخش میانی بدنه شود. به هر حال اگر موتورولا بخواهد قطعات متحرک زیادی در گوشی تاشو خود استفاده کند این خود میتوان به یک مشکل دیگر در طراحی و استحکام بدنه تبدیل شود.
در مجموع به نظر میرسد باید چند نسل از گوشیهای انعطافپذیر طراحی شوند تا تولید کنندگان بتوانند نوع طراحی این محصولات را بهینه کرده و به بهترین طرح ممکن دست پیدا کنند. اما در حال حاضر همه ما هیجان زده هستیم که ببینیم کدام شرکت بالاخره میتواند اولین گوشی انعطافپذیر تاریخ را روانه بازار کرده و نام خود را در این صنعت ماندگار کند.