این روزها دیگر تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند صرفاً وظیفه طراحی محصولات خودشان را به گردن ندارند و همواره در تلاش هستند تا بتوانند در ساخت قطعات داخلی نیز به رقابت بپردازند. از جمله این تولیدکنندگان باید به سامسونگ و هواوی پرداخت که رسماً با تولید تراشههای محصولاتشان، سوددهی را به حداکثر رساندهاند.
طبق گزارشاتی که امروز منتشر شد سامسونگ در حال مذاکره با ایام دی (AMD) و انویدیا (NVIDIA) است تا از تکنولوژی آنها در در تراشههای گرافیکی خود استفاده کند. سامسونگ هم اکنون از پردازندههای شرکت آرم (ARM) با نام Mali برای تراشههای اگزینوس (Exynos) ساخت خود استفاده میکند. به نظر میرسد که سامسونگ این تکنولوژی را برای ساختن پردازنده گرافیکی انحصاری خود میخواهد. این شایعهای بود که تقریباً از دو سال پیش به گوش میرسید.
این بی دلیل نیست که سامسونگ میخواهد کنترل بیشتری بر روی اجزای مورد استفاده در گوشیهای موبایل خود داشته باشد. شایعه شده بود که سامسونگ مشغول کار بر روی افزودن پشتیبانی CDMA (دسترسی چندگانه تقسیم کدی) برای تراشههای اگزینوس است. به این منظور برنامه سامسونگ این است که تراشه مورد انتظار را داخل گلکسی اس 9 در سپتامبر 2017 بر روی شبکههای CDMA آزمایش کند. اگر سامسونگ بتواند این آزمایش را با موفقیت پشت سر بگذارد آنگاه مجبور نخواهد بود که به مودم جاسازی شده بر روی تراشههای اسنپدراگون برای حاملهای مشخص CDMA مانند Verizon و Sprint وابسته باشد و احتمالاً این به معنای پایان کار تراشههای اسنپدراگون داخل دیوایس های گلکسی سامسونگ خواهد بود.
سامسونگ به زمان زیادی که صرف توسعه کارت گرافیکی با مجوز این تکنولوژی ها کرده است امیدوار است. هم اکنون انویدیا از معماری پاسکال (Pascal Architecture) برای پزدازنده گرافیکی گوشی های موبایل استفاده میکند. تراشه ها توسط پاسکال پردازش شده و به وسیله شرکت TSMC با استفاده از روند 16 نانومتری FinFET تولید شده اند. پردازنده گرافیکی ای ام دی (AMD) نیز از معماری پولاریس (Polaris Artichecture) بهره میبرد و از روند 14 نانومتری FinFET ساخته میشوند.
آیا چیزی در پشت پرده این حرفها خواهد بود؟ فعلا و با توجه به اهداف سامسونگ به نظر میرسد که باید منتظر توافق میان سامسونگ و یکی از شرکت های AMD یا NVIDIA باشیم.