نوکیا دوباره به صحنه اصلی فروش گوشیهای هوشمند بازگشته است. این شرکت فنلاندی که زمانی بزرگترین تولیدکننده گوشی تلفن همراه در دنیا بود از سال 2014 در اختیار مایکروسافت قرار گرفته بود و گوشیهای خود را با نام لومیا عرضه میکرد. این وضعیت که حدود دو سال به طول انجامید سرانجام در سال 2016 تغییر یافت و گروهی فنلاندی که بیشتر آنان از کارکنان سابق نوکیا بوند شرکتی به نام HMD Global Oy تاسیس کرده و اجازه استفاده از برند موبایل نوکیا را کسب کردند. همچنین بخش تولید گوشیهای ساده نوکیا نیز در ابتدا به شرکت چینی فاکسکان واگذار شد. بعد از این تغییرات در بخش مالکیت نوکیا به نظر میرسد که فروش این شرکت قدیمی به مایکروسافت هیچ گاه اتفاق نیفتاده است.
اما گوشیهای هوشمند جدید نوکیا یک تفاوت اساسی با مدلهای قدیمی دارند. گروه اچ ام دی تصمیم گرفته تا دستگاههای جدید را برخلاف مدلهای پیشین که با سیستم عامل ویندوز عرضه میشدند، با سیستم عامل اندروید ارائه کند. به نظر می رسد که این تصمیم اچ ام دی تاثیر مثبتی روی فروش گوشیها داشته باشد؛ در حال حاضر حدود 80 درصد از گوشیهای دنیا با سیستم عامل اندروید کار میکنند، این در حالی است که ویندوز تنها 0.3 درصد از بازار گوشیهای همراه را شامل میشود.
اولین محصول HMD گوشی نوکیا 6 بود. این گوشی که اوایل سال 2017 معرفی و فروش آن در چین آغاز شده به زودی در بازارهای جهانی نیز عرضه خواهد شد. گوشیای که در ادامه مورد بررسی قرار گرفته نسخه چینی نوکیا 6 است که چند تفاوت با مدل جهانی دارد. نسخه چینی این گوشی دارای اندروید 7.0 است، در حالی که مدل جهانی با اندروید 7.1.1 عرضه خواهد شد. همچنین گفته شده که این گوشی در دو مدل 32گیگابایت/ رم 3 گیگابایت و 64گیگابایت/ رم 4 گیگابایت در بازارهای جهانی عرضه خواهد شد، اما در بازار چین تنها مدل 64 گیگابایتی عرضه شده است. لازم به ذکر است که به دلیل قوانین سختگیرانه فیلترینگ در کشور چین این گوشی فاقد اپلیکیشن گوگل پلی است.
اما سایر مشخصات این دو مدل یکسان خواهد بود. صفحه نمایش 5.5 اینچی فول اچ دی IPS LCD، پردازنده میان رده اسنپدراگون 430، دوربین اصلی 16 مگاپیکسلی و یک دوربین 8 مگاپیکسلی در جلوی گوشی در هر دو نسخه نوکیا 6 وجود دارند. بدنه گوشی از جنس آلومینیوم مرغوب بوده و در تستهای سخت عملکرد بسیار خوبی داشته است. مدل 32 گیگابایتی این گوشی به زودی با قیمت 230 دلار در بازارهای جهانی عرضه خواهد شد.
مشخصات اصلی نوکیا 6
- بدنه: بدنه آلومینیومی، صفحه نمایش گوریلاگلس 3 حالت 2.5 بُعدی
- صفحه نمایش: 5.5 اینچی IPS LCD با رزولوشن 1920×1080، تراکم پیکسلی 403ppi
- دوربین اصلی: 16 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.0، قابلیت تشخیص چهره و فوکوس خودکار، فلش ال ای دو دوگانه و قابلیت ضبط ویدئو با کیفیت 1080p
- دوربین جلو: 8 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.0، قابلیت ضبط ویدئو با کیفیت 1080p
- سیستم عامل: اندروید 7.0 نوقا
- پردازنده: کوالکام اسنپدراگون 430، 8 هسته Cortex A53 با حداکثر فرکانس 1.4 گیگاهرتز و پردازنده گرافیکی آدرنو 505
- حافظه: 3گیگابایت رم و 32 گیگابایت حافظه داخلی/ 4 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی
- باتری: 3000 میلیآمپر ساعت
- ارتباطات: دو سیم کارت LTE، میکرو یو اس بی، وایفای، جی پی اس، بلوتوث 4.1، رادیو اف ام و NFC
- سایر ویژگیها: اسکنر اثرانگشت، قابلیت استفاده از کارت حافظه میکرو اس دی و یا سیم کارت دوم، اسپیکر دوگانه با تکنولوژی دالبی اتمز، جک هدفون 3.5 میلیمتری
نوکیا 6 دارای ویژگیها و مشخصات چندان چشمگیری نیست، اما با قیمت 230 دلار مطمئنا انتخاب خوبی خواهد بود. شاید ضدآب نبودن و استفاده نکردن از دوربین دوم در پشت گوشی از مشکلات اصلی نوکیا 6 باشد، اما اسپیکرهای دوگانه این دستگاه که حتی در برخی از گوشیهای پرچمدار بازار نیز وجود ندارد یکی از ویژگیهای بارز آن است. ظرفیت باتری نیز به نظر میرسد که کم باشد، البته باید عملکرد این باتری در تستها بررسی شود.
بسته بندی نوکیا 6
نوکیا6 دارای یک بسته بندی مسطح با تصویری از گوشی و دو دست است که تداعی کننده شعار معروف Connecting People نوکیاست. داخل جعبه یک شارژر 5ولت/ 2 آمپر، کابل میکرو یو اس بی و یک هدفون است.
بدنه نوکیا 6
این گوشی 154 میلیمتر طول، 75.8 میلیمتر عرض و 7.8 میلیمتر ضخامت دارد. با اینکه عرض گوشی مناسب است، اما به نظر میرسد که طول دستگاه نسبت به گوشیهای هم رده کمی بلند باشد (البته نه به اندازه آیفون 7 پلاس!)
همچنین وزن 169 گرمی این گوشی برای یک دستگاه 5.5 اینچی زیاد به نظر می رسد. اما تفاوت وزن این گوشی با سایر رقبا در حدی نیست که کاربران به آسانی متوجه آن شوند و به نظر نمیرسد که نکته مهمی باشد.
سخت افزار نوکیا 6
نوکیای جدید برخلاف مدلهای اخیر مایکروسافت بسیار با کیفیت است. این گوشی کیفیت ساخت بسیار بالایی داشته و در تستهای استفامت و خم شدنی که روی آن انجام شده، عملکرد فوقالعادهای داشته و میتوان آن را با دستگاههای قدیمی نوکیا مقایسه کرد.
طراحی کلی نوکیا 6 شاید جذاب نباشد، اما بسیار حساب شده بوده و حس خوبی به افراد منتقل میکند. البته به دلیل ساده بودن طراحی بدنه احتمالا یک مهندس بیش از یک دختر نوجوان با این گوشی ارتباط برقرار میکند.
بدنه مات گوشی اثرانگشت را به خود جذب میکند اما جنس آلومینیومی آن کیفیت بسیار بالاتری نسبت به مدلهای شیشهای داشته و تمیز کردن آن ساده تر است. آنتن نوکیا 6 نیز همانند آیفون 7 در بالا و پایین بدنه تعبیه شده است و به سختی دیده میشود.
اما متاسفانه دوربین گوشی طراحی چندان جالبی ندارد. در اکثر گوشیهای لومیا مثل 1520 و 930 دوربین و فلش در یک محیط دایره شکل و کنار هم قرار گرفته بودند، اما در گوشیهایی مثل لومیا 830 دوربین و فلش در یک فضای شیشهای و زیر هم قرار داشتند. در طراحی نوکیا 6 نیز از حالت دوم استفاده شده که یادآور گوشیهای موتو است.
این فضای دوربین حدود 0.5 میلیمتر برآمده است و باعث می شود که گوشی به صورت تخت بر روی سطوح صاف مثل میز قرار نگیرد که برای برخی از کاربران نامطلوب است. البته خوشبختانه در این مواقع گوشی بر روی فلش قرار گرفته و به لنز دوربین فشاری وارد نمیشود.
در جلوی گوشی نیز تا جای ممکن از رنگ سیاه استفاده شده که حس جدی بودن را به کاربران منتقل میکند. نشان تجاری نوکیا در قسمت بالا سمت راست دستگاه یادآور آخرین گوشیهای پرچمدار واقعی این شرکت مثل لومیا 930 در سالهای گذشته است.
در کنار برند نوکیا دوربین سلفی قرار گرفته و اسپیکر بالایی مثل اکثر گوشیها درست در وسط تعبیه شده است. این اسپیکر در مواقع پخش موسیقی نیز به عنوان بلندگوی دوم عمل می کند. در قسمت چپ این بلندگو سنسور نزدیکی و ال ای دی گوشی قرار دارند.
حالا به قسمت پایین صفحه نمایش میپردازیم. همانند قسمت بالایی این بخش نیز اندازه تقریبا بزرگی دارد. اما نوکیا به دلایل نامعلومی تصمیم گرفته تا سنسور اثر انگشت را در پایین ترین جای ممکن قرار دهد.
البته شاید جانمایی سنسور و دکمه هوم (Home) نکته چندان مهمی به نظر نرسد، اما به این دلیل که این دکمه تقریبا در تمامی گوشیها درست وسط قسمت پایینی صفحه تعبیه شده شاید عادت کردن به آن در نوکیا 6 به کمی زمان نیاز داشته باشد. همچنین این دکمه عملکرد فیزیکی نداشته و به صورت لمسی عمل میکند. کلیدهای لمسی “بازگشت” و “برنامههای اخیر” نیز در کنار این دکمه قرار دارند.
گوشههای بدنه نیز همانند پشت گوشی حالت مات دارند اما انحناهای کناری دستگاه از جنس آلومینیوم براق است.
کلیدهای روشن/خاموش و تنظیم صدا در قسمت راست بدنه تعبیه شدهاند. به نظر می رسد که اندازه دکمه روشن/خاموش کمی کوچک باشد. تمامی کلیدها عملکرد فیزیکی خوبی دارند و حس بهتری نسبت به اکثر گوشیها (حتی ال جی جی 6) به کاربر منتقل میکنند. در جهت مخالف این کلیدها قسمت افزودن سیم کارت قرار دارد. کاربران میتوانند از دو سیم کارت نانو، و یا یک سیم کارت نانو و یک کارت حافظه میکرو اس دی در این گوشی استفاده کنند.
در قسمت پایین گوشی یک درگاه میکرو یو اس بی برای شارژ دستگاه و اتصال به کامپیوتر تعبیه شده است، شاید بهتر بود که از درگاه جدید USB-C در این گوشی استفاده میشد. میکروفون اصلی و یک بلندگوی پرقدرت نیز در این قسمت قرار دارند.
جک هدفون 3.5 میلیمتری نیز در بالای گوشی قرار دارد.
نوکیا 6 یک گوشی بسیار خوش دست بوده و کنارههای آن به خوبی در دست قرار میگیرند. البته قسمت پشت بدنه کمی از دست لیز میخورد.
صفحه نمایش نوکیا 6
صفحه 5.5 اینچی فول اچ دی با عملکرد خوب
برخلاف چیزی که نام نوکیا 6 به ذهن متبادر میکند، این گوشی دارای صفحه نمایش 5.5 اینچی با کیفیت فول اچ دی 1080p است. این صفحه نمایش IPS LCD بوده و توسط گوریلا گلس 3 محافظت می شود و گوشههای آن بصورت 2.5 بُعدی خم شده است. در صورتی که با یک میکروسکوپ به صفحه نگاه کنید ترتیب پیکسلی مرسوم RGB را مشاهده میکنید.
نوکیا اعلام کرده که این صفحه نمایش حداکثر 450 نیت (Nit) روشنایی دارد، این در حالی است که در تستهای ما مشخص شد که نوکیا 6 در حقیقت 522 نیت روشنایی دارد. تنها موتو جی 4 پلاس و آنر 6 ایکس در این رده قیمتی چنین صفحه روشنی دارند. کمترین حد روشنایی صفحه نیز 1.9 نیت است که عملکرد خوبی است.
کنتراست صفحه نیز راضی کننده است. عدد 1385:1 برای نوکیا 6 تقریبا در حد اچ تی سی 10 اوو بوده که قیمت بالاتری نسبت به این گوشی دارد. البته آنر 6 ایکس در این زمینه عملکرد بهتری دارد اما گوشیهای شیائومی ردمی نوت در این بخش کیفیت پایین تری نسبت به نوکیا دارند.
همچنین خوانایی این گوشی در نور خورشید نیز مناسب است. نوکیا 6 در تستهای ما امتیاز 3.244 را کسب کرده که در حد LCDهای خوب موجود در بازار است.
از لحاظ دقت رنگ به نظر میرسد که رنگهای خنثی چندان هم خنثی نیستند. رنگهای سفید در صفحه نمایش این گوشی متمایل به طیف رنگ آبی هستند.
ارتباطات نوکیا 6
نوکیا 6 یک گوشی دو سیم کارته است. البته میتوانید به جای سیم کارت دوم، از یک کارت حافظه میکرو اس دی در این گوشی استفاده کنید. به دلیل استفاده از پردازنده اسنپدارگون 430، این گوشی از ارتباطات 4G LTE نیز پشتیبانی میکند و حداکثر سرعت دانلود 150Mbps و آپلود 50Mbps را در اختیار کاربر قرار میدهد. البته سیم کارت دوم تنها از ارتباطات 2G پشتیبانی میکند.
ارتباطات محلی نیز برای این گوشی به خوبی پوشش داده شدهاند. وای فای a/b/g/n/ac، بلوتوث 4.1، جی پی اس و GLONASS برای مکان یابی و امکان دریافت رادیو اف ام از دیگر ویژگیهای ارتباطی نوکیا 6 هستند.
در برگه مشخصات این گوشی به NFC نیز اشاره شده، اما هیچ تنظیمی برای روشن کردن آن در گوشی وجود ندارد و پس از نزدیک کردن دستگاه به سایر گوشیهای NFC دار اتفاقی مشاهده نشد. با نگاهی به پشت دستگاه نیز به نظر نمی رسد که در این گوشی تگ ان اف سی کار گذاری شده باشد. البته این احتمال نیز وجود دارد که نسخه جهانی نوکیا 6 دارای این ویژگی باشد.
در پایین و بالای دستگاه نیز درگاههای قدیمی اما کاربردی USB 2.0 و جک هدفون 3.5 میلیمتری مشاهده میشود.
عمر باتری نوکیا 6
نوکیا 6 انرژی مورد نیاز خود را از یک باتری 3000 میلیآمپر ساعتی تامین میکند. با توجه به اینکه شیائومی ردمی نوت با صفحه 5.5 اینچی دارای یک باتری قدرتمند 4100 میلی آمپر ساعتیست، به نظر میرسد که باتری نوکیا عملکرد مناسبی نداشته باشد. گوشیهای گلکسی جی 7 مدل 2016 و جی 7 پرایم نیز دارای باتری 3300mAh هستند، این در حالیست که ویوو وی 5 (Vivo V5)، موتو جی 4 پلاس و اوپو اف 1 (Oppo F1) دارای باتری تقریبا مشابه با نوکیا 6 هستند.
اما در تستهای واقعی نوکیا 6 عملکرد خوبی دارد. در صورتی که از ارتباطات 3G استفاده کنید باتری دستگاه تا 22 ساعت مکالمه دوام دارد. البته باتری اوپو اف 1 و ویوو وی 5 تا 26 ساعت امکان مکالمه را فراهم میکنند.
این گوشی با یک بار شارژ کامل توانایی پخش 10 ساعت ویدئو دارد. گلکسی جی 7 (2016) با یکبار شارژ کامل تا 18 ساعت و آنر 6 ایکس با یکبار شارژ تا 13 ساعت امکان پخش ویدئو را فراهم میکنند. اما به جز این دو گوشی سایر رقبا عملکردی تقریبا مشابه با نوکیا دارند.
از لحاظ اتصال به اینترنت با استفاده از وایفای، این گوشی توانایی مرور وب تا 9.5 ساعت را دارد که عملکردی متوسط است. اوپو با یک بار شارژ کامل ده و نیم ساعت، موتو جی 4 پلاس یازده ساعت، گلکسی جی 7 (2016) تا 12:21 ساعت و آنر 6 ایکس تا 13:41 ساعت امکان گشت و گذار در اینترنت را برای کاربر فراهم میکنند. البته لازم به ذکر است که ویوو کمتر از 5 ساعت توانایی پخش ویدئو دارد. مدت زمان استقامت این گوشی 75 ساعت است.
سیستم عامل و رابط کاربری
با توجه به اینکه گوشی مورد بررسی در این تست نسخه جهانی نوکیا 6 بوده و فاقد اپلیکیشنهای گوگل است و به جای آن از یک مارکت چینی استفاده میکند، این احتمال وجود دارد که نتایج این تست در نسخههای جهانی نوکیا کمی متفاوت باشد.
اندروید نوقا با حداقل تغییرات ممکن
نوکیا 6 بصورت پیش فرض دارای اندروید نوقا است. همانطور که پیش از این نیز اشاره کردهایم این گوشی در چین با اندروید 7.0 و در سایر بازارهای جهانی با اندروید 7.1.1 عرضه خواهد شد. گوشیای که مورد بررسی قرار دادهایم دارای اندروید 7.0 بوده و رابط کاربری آن به میزان بسیار کمی شخصی سازی شده است.
صفحه قفل گوشی اعلانهای استاندارد اندروید نوقا با قابلیت گروه سازی، بزرگ کردن پنجره و پاسخ مستقیم را نمایش میدهد. یک ویجت ساعت و آب و هوا نیز در این صفحه وجود دارد که کاربران میتوانند طراحی آنها را تغییر دهند.
در گوشه سمت راست صفحه میانبر دوربین، و در گوشه سمت چپ آن میانبر قفل صفحه وجود دارد. در صورتی که از اسکنر اثرانگشت برای باز کردن قفل گوشی استفاده کنید این آیکون به اثر انگشت تبدیل میشود. در تنظیمات گوشی هیچ راهی برای تغییر این آیکونها وجود ندارد. همچنین کاربران میتوانند با دوبار فشردن دکمه پاور وارد اپلیکیشن دوربین شوند که قابلیت کاربردیای به نظر می رسد. این گوشی ذخیره قابلیت 5 اثر انگشت را داراست که تنظیم آنها کمی زمان بر است. اما کیفیت خوبی دارد و بعدها در شناسایی انگشت شما به مشکل بر نخواهد خورد. این اسکنر با اینکه سرعت خیلی زیادی ندارد، اما عملکرد کاملا مناسبی داشته و در تستهای ما همیشه به درستی عمل کرد. لازم است یادآوری کنیم که جانمایی این اسکنر در انتهای بدنه گوشی چندان مناسب نیست، البته احتمالا کاربران بعد از چند هفته به آن عادت خواهند کرد.
اما صفحه اصلی یا Home Screen گوشی جایی است که نوکیا بیشترین تغییرات را اعمال کرده. آیکون تمام اپلیکیشنهای سیستمی و از پیش نصب شده بر روی گوشی به رنگ آبی بوده و در یک دایره قرار گرفتهاند. این نوع طراحی باعث شده تا اکثر اپلیکیشنها آیکونهای بسیار مشابهی با یکدیگر داشته باشند و پیدا کردن یک اپلیکیشن خاص در بین آنها مشکل باشد. البته احتمالا پس از مدتی کاربران به این مساله نیز عادت خواهند کرد. امکان تعویض تم در نوکیا 6 وجود ندارد و باید با حالت آبی تیره رابط کاربری کنار بیایید.
برخلاف نرم افزارهای سیستمی، تمامی اپلیکیشنهایی که کاربر بر روی گوشی نصب میکند آیکون اصلی خود را حفظ کرده و لانچر نوکیا 6 هیچ تغییری در شکل یا رنگ آنها به وجود نمیآورد. این حالت باعث میشود تا شناسایی اپلیکیشنهای سیستمی از برنامههای نصبی کاربر به سادگی انجام شود.
کاربران می توانند علاوه بر اینکه از حالت تک لایه و پیش فرض رابط کاربری استفاده کنند، لانچر را به گونهای تنظیم کنند که همانند اکثر دستگاههای اندرویدی صفحه منو و اپلیکیشنها نیز به گوشی اضافه شود.
قسمت اعلانها نیز با حالت پیش فرض اندروید نوقا کمی تفاوت دارد. کاربران با یک بار پایین کشیدن قست اعلانها به 4 تنظیم، و با یکبار دیگر پایین کشیدن این قسمت به 8 تنظیم مختلف و کنترل نور صفحه (بدون حالت اتوماتیک) دسترسی خواهند داشت. پایین کشیدن قسمت اعلانها با دو انگشت باعث باز شدن کامل این صفحه خواهد شد. همچنین کاربران با کشیدن انگشت خود بر روی هر قسمت خالی صفحه میتوانند به قسمت اعلانها دسترسی پیدا کنند.
قسمت سوئیچ کردن اپلیکیشنها تغییری نداشته و همانند حالت قدیمی و پیش فرض اندروید است. اما گزینه Clear All یا بستن همه اپلیکیشنها تنها زمانی ظاهر میشود که به آخرین اپلیکیشن رسیده باشید.
قابلیت مولتی ویندوز و مولتی تسکینگ که دو اپلیکیشن را بصورت همزمان نمایش میدهد نیز در این گوشی وجود دارد. البته در تمامی حالات صفحه بصورت 50-50 تقسیم شده و قابل تنظیم نیست.
قابلیت نگه داشتن صفحه یا Screen pinning در نوکیا 6 به شما این اجازه را خواهد داد تا یک اپلیکیشن را قفل کنید، مثلا هنگامی که گوشی را برای دیدن چند عکس به دوست خود دادهاید اما تمایل ندارید تا وارد پیامهای شما شود میتوانید از این قابلیت استفاده کنید. برای استفاده از این قابلیت باید وارد تنظیمات شده و آن را فعال کنید، سپس وارد قسمت تغییر اپلیکیشنها ( Task Switcher، با فشردن دکمه کناری هوم وارد آن میشوید) شده و روی آیکون پین کردن در کنار اپلیکیشن دلخواه خود کلیک کنید. برای خارج کردن برنامهها از این حالت باید دکمه بازگشت را چند ثانیه نگه داشته و در منوی باز شده پسورد یا اثر انگشت خود را وارد کنید.
همانند برخی دیگر از گوشیهای اندرویدی امکان افزودن دستورات حرکتی نیز در این گوشی وجود دارد. مثلا میتوانید با تکان دادن گوشی آهنگ را تعویض کنید، با قرار دادن دستگاه بر روی صفحه تماس وارده را رد کنید، با برداشتن گوشی از روی میز در هنگام زنگ خوردن آن را در حالت بی صدا قرار دهید و یا با نگاه کردن به نام یک مخاطب با آن شخص تماس برقرار کنید. هشدار هوشمند نیز یکی دیگر از ویژگیهای کاربردی نوکیا 6 است؛ در صورتی که در اتاق دیگری قرار داشته باشید و متوجه زنگ گوشی نشوید، دستگاه در اولین فرصتی که گوشی را بلند کنید با یک ویبره کوتاه شما را از تماس از دست رفته مطلع خواهد کرد.
سخت افزار و نتایج بنچمارک
در نوکیا 6 از پردازنده میان رده کوالکام اسنپدارگون 430 استفاده شده که یک CPU تقریبا قدیمی با تکنولوژی ساخت 28 نانومتری است. این پردازنده از 8 هسته Cortex-A53 با حداکثر فرکانس 1.4 گیگاهرتز ساخته شده. این گوشی دارای پردازنده گرافیکی آدرنو 505 است.
همانطور که پیش از این نیز گفته بودیم دستگاه مورد آزمایش دارای رم 4 گیگابایتی و 64 گیگابایت حافظه داخلی است. در عرضه جهانی نوکیا 6 مدلی با 3 گیگابایت رم و 32 گیگابایت حافظه داخلی نیز قابل خریداری خواهد بود.
در این مرحله دستگاه را در معرض آزمایش چندین نرم افزار بنچمارکینگ مختلف قرار دادهایم. در اولین آزمایش عملکرد یک هسته گوشی با حداکثر فرکانس 1.4 گیگاهرتز مورد بررسی قرار گرفت که امتیازی کمتر از میانگین به دست آمد. البته زنفون 3 مکس و لنوو کی 6 نیز که دارای پردازنده Cortex-A53 هستند امتیازاتی مشابه کسب کرده اند.
اما موتو جی 4 پلاس با پردازنده اسنپدراگون 617 که حداکثر سرعت هستههای Cortex-A53 آن روی 1.5 گیگاهرتز تنظیم شده امتیازی بسیار بالاتر کسب کرد. موتو ام با هلیو پی 10 و حداکثر فرکانس 1.8 گیگاهرتز، آنر 6 ایکس و ردمی نوت 5 با پردازنده اسنپدراگون به لحاظ سرعت تک هسته عملکرد بسیار بهتری نسبت به نوکیا 6 دارند.
در زمینه عملکرد چند هستهای پردازنده اسنپدارگون 430 امتیازی بالاتر از پردازندههای هم رده کسب می کند. عملکرد نوکیا 6 در این زمینه نسبت به لنوو کی 6 نوت و زنفون 3 مکس بهتر بوده و با میزو ام 5 نوت که از پردازنده هلیو پی 10 استفاده میکند تقریبا برابر است. البته موتو ام با پردازنده هلیو پی 10 عملکردی بهتر از نوکیا 6 دارد.
این گوشی در بررسیهایی که با استفاده از اپلیکیشن محبوب انتوتو (Antutu) انجام گرفته نیز عملکرد متوسطی دارد. البته این امتیاز کم بدلیل طراحی نامناسب نوکیا 6 نیست، بلکه با توجه به امتیازات لنوو کی 6 نوت و زنفون 3 مکس، حداکثر توان پردازنده اسنپدارگون 430 همین میزان است. همانطور که در این تصویر مشاهده میکنید شیائومی ردمی نوت 4 با پردازنده هلیو ایکس 20 بالاترین امتیاز را کسب کرده است.
نتایج بررسیها با استفاده از اپلیکیشن Basemark X نشان میدهد که نوکیا 6 نسبت به گلکسی جی 7 (2016) با پردازنده اگزینوس 7870، کی 6 نوت، موتو جی 4 پلاس، ردمی نوت 3 و میزو ام 5 نوت از سرعت بالاتری برخوردار است. البته موتو ام با پردازنده هلیو پی 10 و آنر 6 ایکس امتیازات بالاتری نسبت به نوکیا 6 دریافت کردهاند.
از لحاظ قدرت پردازش گرافیکی در اپلیکیشن Basemaek X تقریبا تمام گوشیهای دارای اسنپدارگون 430 عملکرد یکسانی داشته و امتیازات بالاتری نسبت به گوشیهای هلیو پی 10 دریافت کردهاند. اما ردمی نوت 3 با هلیو ایکس 10 و آنر 6 ایکس با کیرین 655 عملکرد بهتری نسبت به نوکیا 6 داشته اند.
همچنین در بررسی اپلیکیشن GFXBench در مورد قدرت پردازش بازی، هیچ کدام از این گوشیها عملکرد چندان خوبی نداشتهاند اما برخی از آنان که دارای پردازنده هلیو ایکس 20 و اسنپدراگون 650 بودهاند امتیازات بهتری نسبت به سایرین کسب کرده اند. نوکیا 6 نیز با پردازنده اسنپدراگون 430 در میانه جدول قرار داشته و عملکردی بهتر از هلیو پی 10 و اسنپدراگون 617 (با پردازنده گرافیکی نسل قبلی آدرنو 405) دارد.
با این تفاسیر نتیجه میگیریم اسنپدارگون 430 که در نوکیا 6 تعبیه شده یک پردازنده میان رده با تواناییهای محدود است اما مهندسین نوکیا تمام تلاش خود را به کار برده اند تا این گوشی در مقایسه با سایر دستگاههای هم رده عملکردی بهتر داشته باشد. با اینحال چندین گوشی قویتر نیز در این رده قیمتی وجود دارند.
تلفن زدن
نوکیا 6 از یک رابط کاربری ترکیبی برای شماره گیری، مخاطبین و لیست تماسها استفاده میکند. در صفحه اصلی گوشی نیز دو آیکون متفاوت برای دسترسی به مخاطبین و شماره گیری وجود دارد.
نوکیا 6 یک گوشی دو سیم کارته است. در این دستگاه تنظیمات مخصوصی برای مدیریت سیم کارتها وجود دارد و کاربران میتوانند شمارههای مختلف را برای هر خط تعریف کرده و سیم کارت پیش فرض برای تماس و اینترنت را تعیین کنند.
بلندگوهای گوشی
نوکیا 6 با داشتن دو اسپیکر در پایین و بالای بدنه توانایی پخش صداهای استریو را دارد. بلندگوی پایینی صدای بلندتری دارد اما بلندگوی بالا نیز عملکرد مناسب و هماهنگی با اسپیکر اصلی دارد.
در مقایسهای که در مورد بلندی و کیفیت صدا انجام گرفته نوکیا 6 عملکرد خوب و قابل قبولی داشته است.
نوشتن متون
نوشتن متون در نوکیا 6 با استفاده از کیبورد پیش فرض گوگل انجام میشود. احتمالا اکثر کاربران با این صفحه کلید قدیمی و کاربردی آشنایی کامل دارند.
اپلیکیشنها
اپلیکیشنهای کمی بصورت پیش فرض در نوکیا 6 قرار داده شدهاند. البته یک برنامه مخصوص مدیریت فایل که تمام فایلها را دسته بندی کرده و در زبانههای مختلف نمایش میدهد در گوشی قرار دارد که قابلیت فعالیتهای گروهی و آپلود فایل بر روی سیستمهای ابری را نیز دارد.
همچنین یک اپلیکیشن مخصوص آب و هوا که اطلاعات خود را از سایت معتبر AccuWeather دریافت کرده و بصورت سادهای نمایش میدهد در این گوشی قرار دارد. همچنین ابزاری برای نوشتن مسائل روزانه، یادداشت و کشیدن نقاشی با عملکردی بسیار عالی در گوشی نصب شده است.
اپلیکیشنی برای پشتیبان گیری از اطلاعات و بازیابی آنها نیز بصورت پیش فرض در این گوشی تعبیه شده، کاربران می توانند اطلاعات دلخواه خود را با استفاده از ابزار به کارتهای حافظه و سیستمهای ابری منتقل کرده و در هنگام نیاز بازیابی کنند.
گالری
اپلیکیشن گالری تمام تصاویر را به ترتیب وارد شدن به گوشی و یا آلبومهای مجزا نمایش میدهد. همچنین قابلیت همگام سازی این تصاویر با سرویسهای ذخیره سازی ابری وجود دارد.
هنگامی که در حال مشاهده یک عکس هستید با یکبار لمس گوشی نواری از سایر تصاویر در پایین صفحه نمایش داده میشود که می توانید با استفاده از آن به آسانی عکسهای دلخواه خود را مشاهده کنید و نیازی به بازگشت به صفحه اصلی گالری نیست. همچنین گزینههایی مثل به اشتراک گذاری و ویرایش عکسها نیز در این اپلیکیشن وجود دارد. قسمت جزئیات نیز اطلاعات بسیار کاملی از هر عکس را به کاربر ارائه میکند.
همچنین اپلیکیشن ویرایش تصویر دیگری در گالری تعبیه شده که دارای فیلترها و گزینههای متعدد مثل برش و تنظیم رنگ است.
پخش کننده ویدئو
اپلیکیشن پخش کننده ویدئو در نوکیا 6 طراحی بسیار ساده و روانی دارد. دو قابلیت مهم این اپلیکیشن تنظیم آسان صدا و نور تصویر است. با کشیدن انگشت در قسمت سمت چپ صفحه صدا، و در قسمت راست صفحه نور تصویر تنظیم میشود. همچنین قابلیت پخش زیرنویس نیز در این اپلیکیشن وجود دارد. کاربران میتوانند به آسانی ویدئوی در حال پخش را به عنوان یک پنجره مجزا روی صفحه اصلی گوشی قرار دهند.
پخش کننده موسیقی
اپلیکیشن پخش موسیقی این گوشی که از رنگ آبی نوکیا در آن استفاده شده عملکردی ساده و مشابه با اکثر موزیک پلیرها دارد. زبانه My Music در این اپلیکیشن موزیکهای مورد علاقه کاربر را نمایش میدهد و زبانه Local Music تمامی فایلهای موسیقی قابل پخش در گوشی را با یک رابط کاربری آشنا به صورت لیستی از خوانندگان، آلبومها و ژانرهای متفاوت دسته بندی میکند.
رابط کاربری Now Music نیز که در این گوشی نصب شده ویژگی چندان مهمی نیست و مانند اکثر اپلیکیشنهای مشابه، تصویر آلبوم و کنترلهای پخش را نمایش میدهد. کاربر با کشیدن صفحه به سمت چپ و راست می توانند به متن آهنگ و لیست موسیقی خود دسترسی پیدا کنند. همچنین این پخش کننده فاقد اکوالایزر بوده و کاربران تنها امکان انتخاب دو نوع صدای “موزیک” و یا “تئاتر” را دارند.
رادیو اف ام
یکی از پرطرفدار ترین ویژگیهای این گوشی رادیو اف ام آن است. این رادیو از قابلیت RDS نیز پشتبانی کرده و نام و اطلاعات ایستگاه پخش رادیویی را نمایش میدهد. یکی از نکات عجیب در مورد این پخش کننده آیکون ستاره در کنار فرکانس رادیو است، در صورتی که کاربران این ستاره را انتخاب کنند به جای اینکه ایستگاه مورد نظر به لیست علاقه مندیها اضافه شود، فرکانس انتخابی به طور کامل پاک میشود!
امکان پخش صدا از بلندگوهای گوشی نیز وجود دارد اما به هر حال هدفونها باید به گوشی متصل باشند.
کیفیت صدا
نوکیا 6 در هر دو تستی که در مورد کیفیت صدا برگزار شده عملکرد بسیار خوبی داشته است. پس از اتصال خروجی گوشی یه یک آمپلیفایر فعال کیفیت صدای بسیار خوبی حاصل شد. کیفیت هندزفریهای نیز قابل قبول بوده و نمره بالایی در تستها کسب میکند و شاید تنها نقطه ضعف آن در هنگام پخش چندین صدای استریو به صورت همزمان باشد.
بلندی صدا به اندازه کیفیت صدای خروجی نیست اما کماکان عملکرد مناسبی داشته و بالاتر از میانگین سایر گوشیها ظاهر شده است. با توجه به اینکه نوکیا 6 یک گوشی میان رده است عملکرد کلی آن در زمینه صدا بسیار خوب به نظر میرسد.
دوربین
نوکیا 6 دارای یک دوربین 16 مگاپیکسلی با اندازه پیکسل 1 میکرون، دریچه دیافراگم f/2.0، فلش ال ای دی دوگانه برای محیطهای تاریک و قابلیت تشخیص اتوماتیک چهره است.
اپلیکیشن دوربین عملکرد بسیار روان و مناسبی دارد و دارای رابط کاربری بسیار سادهای است. یک دکمه برای گرفتن عکس، دکمه ای دیگر برای فیلم گرفتن و تصویر کوچکی که شما را به گالری هدایت می کند در این اپلیکیشن وجود دارد. همچنین کلید کوچک دیگری در کنار دکمه شاتر قرار دارد که به شما امکان استفاده از سه حالت عکس معمولی، عکس پانوراما و عکس دستکاری شده (معروف به حالت زیبایی) را میدهد.
در قسمت مخالف صفحه امکان روشن/ خاموش/ اتوماتیک کردن فلاش، روشن کردن حالت اچ دی آر، استفاده از تایمر (خاموش، 3 ثانیه، 10 ثانیه) و تبدیل دوربین سلفی به اصلی قرار دارد. همچنین کلید دیگری برای ورود به تنظیمات قابل مشاهده است.
در قسمت تنظیمات امکانات کاربردیای مثل سطح، قطب نما، راهنمای سه خط عکاسی و اضافه کردن نام و واترمارک عکاس وجود دارد. در تنظیمات عکاسی این اپلیکیشن حالتی به نام “دستی” یا Manual وجود دارد. ورود به این تنظیمات به کاربر اجازه میدهد تا عواملی مثل جبران نوردهی (-2/+2EV)، بالانس رنگ سفید، حالت فوکوس (خودکار، ماکرو، بی نهایت) و حالت اندازه گیری را تغییر دهد.
کیفیت عکسها چندان بالا نیست. جزئیات عکسها مناسب است اما گوشههای تصویر کمی محو به نظر میرسد. مهمترین نقطه ضعف دوربین نوکیا 6 بی روح بودن رنگهای آن است. تصاویر نیز یکدست به نظر رسیده و فاقد کنتراست کافی هستند. البته بعد از تصویربرداری امکان ویرایش تصاویر و افزایش رنگ وجود دارد، اما این امکان برای بسیاری از کاربران که به دنبال عکاسی ساده هستند قابل قبول نیست.
استفاده از حالت اچ دی آر نیز تفاوت قابل توجهی در عکسها به وجود نمی آورد. حتی در برخی موارد تیزی یا Sharpness تصویر در این حالت کمتر میشود.
حالت پانوراما عملکرد خوبی داشته و از حداکثر ارتفاع سنسور استفاده میکند و تصاویری با طول 4500 پیکسل ثبت میکند. این تصاویر کیفیت قابل قبولی داشته و محلهای شکستگی در آنها قابل مشاهده نیست. نوردهی نیز به صورت مناسبی انجام میشود.
در جلوی گوشی یک دوربین 8 مگاپیکسلی با ابعاد پیکسل 1.12 میکرومتر تعبیه شده که دریچه دیافراگمی معادل f/2.0 دارد، اما فاقد قابلیت فوکوس خودکار است.
سلفیهایی که با این دوربین گرفته میشود شاید کیفیت فوق العادهای نداشته باشند، اما قابل قبول هستند. صفحه فوکوس این دوربین کمی به لنز نزدیک بوده و افراد بلندقد برای گرفتن سلفی باید در فاصله نزدیکتری نسبت به گوشی قرار بگیرند. میزان جزئیات ثبت شده در این تصاویر مناسب است اما کیفیت رنگها همانند دوربین اصلی پایین است.
ضبط ویدئو
دوربین نوکیا 6 قابلیت ضبط ویدئوهای 1080p با سرعت 30 فریم بر ثانیه را دارد. همچنین امکان بالا بردن فریم ریت وجود دارد اما باعث میشود که کیفیت تصاویر کمتر شوند. کاربران میتوانند از حالتهای 720p/60fps و یا 480p/90fps (با نسبت تصویر 4:3) نیز استفاده کنند.
بیت ریت ویدئوهای فول اچ دی در این گوشی 20Mbps است، این در حالی است که اکثر گوشیهای مشابه دارای فریم ریت 17Mbps هستند. صدای محیط نیز با کیفیت 96Kbps استریو ثبت می شود.
کیفیت ویدئو بسیار خوب بوده و جزئیات جنس اشیاء بسیار طبیعی به نظر میرسد. کیفیت رنگهای ویدئو همانند عکسها پایین بوده و امکان افزایش رنگ نیز به آسانی وجود ندارد. کیفیت صدا مناسب است.
شما میتوانید از اینجا یک کلیپ 10 ثانیهای که با استفاده از دوربین نوکیا 6 ثبت شده است را مشاهده کنید.
نتیجه گیری
نوکیا 6 یک گوشی جالب با تناقضات بسیار است. شما با پرداخت مبلغ اندکی برای این گوشی، یک دستگاه بسیار با کیفیت (در حد پرچمداران 700 دلاری) دریافت خواهید کرد که حس خوبی به افراد منتقل کرده و استحکام بالایی دارد. اما هنگامی که به پردازنده دستگاه برسیم ناامید میشویم. در نوکیا 6 از یک پردازنده اسنپدارگون 430 استفاده شده که برای کارهای روزمره کافی به نظر میرسد، اما برای اجرای برنامهها و بازیهای سنگین به مشکل برخواهد خورد. همچنین این پردازنده با استفاده از تکنولوژی 28 نانومتری ساخته شده و نسبت به محصولات جدیدتر کوالکام مثل اسنپدارگون 625 مصرف انرژی بالاتری دارد.
عمر باتری با توجه به صفحه نمایش 5.5 اینچی، پردازنده تقریبا قدیمی و ظرفیت باتری 3000mAh کمی نگران کننده به نظر می رسید، اما نتایج تستها نشان داد که نگرانی ما بی مورد بوده و نوکیا 6 عمر باتری قابل قبولی دارد.
صفحه نمایش 5.5 اینچی این گوشی یکی از بهترین ویژگیهای آن بوده و با داشتن حداکثر/ حداقل روشنایی بسیار خوب، کنتراست، قابلیت دید در نور روز و ساخت رنگهای مناسب عملکرد بسیار خوب و بی نقصی دارد.
اما دوربین گوشی چندان راضی کننده نیست. کیفیت رنگها در تمامی عکسها و ویدئوها پایین بوده و کنتراست تصاویر کم است. با اینکه جزئیات عکس در نور مناسب خوب به نظر میرسد اما گوشههای تصویر تندی یا Sharpness خود را از دست میدهند. کیفیت عکسها و ویدئوها در نور کم افت قابل ملاحظه ای پیدا میکند.
کیفیت اسپیکرهای استریوی نوکیا 6 و خروجی صدای آن با توجه به قیمت گوشی بسیار عالی است.
نسخه جهانی نوکیا 6 با رم سه گیگابایتی و 32 گیگابایت حافظه داخلی با قیمت 230 دلار به فروش خواهد رسید. اما مدلی که دارای رم چهار گیگابایتی و حافظه داخلی 64 گیگابایتی است و گفته شده که با رنگ Arte black به فروش خواهد رسید قیمتی معادل 300دلار خواهد داشت.
در حال حاضر بهترین گوشیهای این رده قیمتی متعلق به شیائومی هستند. یکی از جدیدترین این گوشیها شیائومی ردمی نوت 4 با پردازنده اسنپدارگون 625 است و قیمتی کمتر از نوکیا 6 دارد. این گوشی نسبت به نوکیا عمر باتری بالاتری دارد اما از نظر کیفیت ساخت به هیچ عنوان در حد و اندازههای نوکیا 6 نیست.
مدل دیگر ردمی نوت 4 که با پردازنده مدیاتک و بدنه فلزی عرضه میشود نیز در همین محدوده قیمتی قرار دارد. کیفیت ساخت این مدل نیز نسبت به نوکیا در سطح پایینتری قرار دارد اما از باتری قدرتمندتری در آن استفاده شده. هیچ کدام از مدلهای ردمی نوت 4 دوربین فوق العادهای ندارند اما عملکرد هردو مدل نسبت به دوربین نوکیا 6 بهتر بوده است.
رابط کاربری دو گوشی نیز تفاوتهای بسیاری با یکدیگر داشته و انتخاب آن به سلیقه کاربران بستگی دارد. در گوشیهای شیائومی از رابط کاربری MIUI استفاده شده که نسبت به اندروید نوقای خالص در نوکیا 6 شخصی سازیهای بسیار زیادی بر روی آن صورت گرفته است.
از دیگر رقبای نوکیا 6 در این رده قیمتی می توان به سامسونگ گلکسی جی 7 (2016) و گلکسی جی 7 پرایم اشاره کرد. جی 7 (2016) نسبت به نوکیا دارای عمر باتری بسیار بالاتر و دوربین بهتری است. البته کیفیت صفحه نمایش نوکیا که دارای وضوح 1080p است نسبت به صفحه AMOLED سامسونگ با وضوح 720p بسیار بالاتر است.
چندین گوشی موتو نیز وجود دارند که با نوکیا 6 به رقابت خواهند پرداخت. البته هیچ کدام از این گوشیها کیفیت ساختی در حد نوکیا ندارند. موتو جی 4 پلاس یکی از این گوشیهاست که دوربین بهتری نسبت به نوکیا 6 داشته اما در سایر زمینهها شباهتهای زیادی به محصول جدید نوکیا دارد.
موتو جی 5 و موتوی جی 5 پلاس از دیگر رقبای نوکیا در بازار هستند. این گوشیها دارای صفحه نمایش کوچکتر 5.2 اینچی هستند و از نظر کیفیت در سطح پایین تری نسبت به نوکیا قرار دارند. لازم به ذکر است که مدل گرانتر جی 5 پلاس توانایی ضبط ویدئوهای 4K را نیز دارد.
آنر 6 ایکس که قیمت و کیفیتی پایینتر از نوکیا دارد از دیگر محصولات موجود در این رده بازار است. این گوشی دارای باتری بهتر، صفحه نمایش با کیفیت تر و دوربین دوگانه است.
در نهایت باید نتیجه بگیریم که نوکیا با قدرت به بازار بازگشته و HMD در ارائه محصولات باکیفیت و مناست عزم جدی دارد. نوکیا 6 یک گوشی بسیار با کیفیت است که تنها فاصله آن با گوشیهای برتر بازار پردازنده ضعیف و دوربین نامناسب است. باید منتظر محصولات قویتر نوکیا مثل نوکیا 8 و نوکیا 9 در آیندهای نزدیک باشیم.
نکات کلیدی در بررسی نوکیا 6
- کیفیت ساخت عالی: بدنه آلومینیومی که حس خوبی را به کاربر منتقل میکند. اسکنر اثرانگشت میتوانست در جای بهتری قرار داشته باشد.
- صفحه نمایش عملکرد خوبی داشته و به لحاظ کنتراست، حداکثر روشنایی و قابل مشاهده بودن زیر نور آفتاب امتیازاتی بالا کسب میکند. دقت رنگها در برخی موارد پایین است.
- عمر باتری قابل قبول است. نوکیا 6 قادر است تا با یکبار شارژ کامل حدود 10 ساعت صفحه روشن، 22 ساعت مکالمه و امتیاز کلی 75 ساعت را به کاربران ارائه کند.
- رابط کاربری کمی بیش از حد ساده است. آیکون اپلیکیشنهای پیش فرض شباهت زیادی به یکدیگر دارند و قابلیت مولتی ویندوز تنها بصورت 50/50 امکان پذیر است. امکان شخصی سازی کمی نیز وجود دارد. البته اندروید نوقای خالص تجربه خوبی است.
- پردازنده اسنپدارگون 430 نسبتا قدیمی بوده و تنها برای انجام کارهای روزانه مناسب است. از نکات خوب این پردازنده داغ نکردن آن است.
- بلندگوهای استریو نوکیا 6 برای دستگاهی با این قیمت عملکرد بسیار خوبی دارند و در تستهای بلندی و کیفیت صدای امتیازات خوبی کسب کردهاند.
- دوربین اصلی جزئیات را به خوبی ثبت می کند اما به لحاظ کنتراست و کیفیت رنگ عملکرد مطلوبی ندارد. کیفیت عکسهای پانوراما راضی کننده است.
- کیفیت ضبط جزئیات در ویدئوهای 1080p خوب بوده و در حد برخی از گوشیهای پرچمدار است. کیفیت رنگ پایین و کنتراست کم در ویدئوها نیز قابل تشخیص است.
- دوربین سلفی کیفیت رنگ پایینی دارد و نسبت به اکثر دوربینها فاصله فوکوس کمتری دارد. کیفیت ثبت جزئیات مناسب است.
Wow
با تشکر از شما نقد رو کامل خوندم بسیار دقیق و فوق العاده بود
گوشی جدید نوکیا یاد اور نامیرایی و مقاومت بالایه گوشی هایه ساده و قدیمی نوکیاست
ای کاش ضد اب بود و از پردازنده کم مصرف تر استفاده می کرد و در عوض دوربین با کیفت کمتر داشت و حسگر اثر انگشت نداشت
با تشکر از همراهی شما