کمپانی چینی وان پلاس در هفتمین نسل از گوشیهای هوشمند خود همچنان ایده ارائه آخرین فناوریهای روز دنیا با قیمت مقرون به صرفه را دنبال کرده است. هنگامی که اولین مدل از گوشیهای وان پلاس در سال 2014 عرضه شد، منتقدان در مورد آن چنین گفتند: “با توجه به عملکرد بسیار خوب وان پلاس وان، خرید این گوشی هوشمند یک معامله فوق العاده برای کسانی است که به دنبال تهیه گوشی رده بالا هستند.” قیمت 299 دلاری وان پلاس وان و سخت افزار قدرتمند آن باعث شد تا این گوشی هوشمند به سرعت بتواند جایگاه خوبی در نزد کاربران کسب کرده و طرفداران پر و پا قرصی به دست آورد.
حال پس از گذشت چهار سال از آن زمان، وان پلاس 6 معرفی شده که با وجود حفظ المانهای اصلی سری، تغییرات و بهبودهای زیادی نسبت به نسل قبل دارد. این پرچمدار جدید تقریباً دو برابر وان پلاس وان قیمت گذاری شده و 30 دلار نیز از گوشی سال گذشته یعنی وان پلاس 5 تی گرانتر است.
اما آیا دوربین بهبود یافته وان پلاس 6 در کنار مزایایی مانند، پردازنده سریعتر، حافظه رم بیشتر و ظاهر شیشهای و جذاب، ارزش قیمتی را که برای آن تعیین شده دارد؟ جواب این سؤال مطمئناً مثبت است. وان پلاس 6 هنوز هم نسبت به سایر پرچمدارهای مطرح موجود در بازار، مانند گوگل پیکسل 2 ایکس ال و گلکسی اس 9 پلاس سامسونگ، صدها دلار ارزانتر است و این در حالی است که این گوشی از لحاظ قدرت سخت افزاری و عملکرد تقریباً پا به پای آنها آمده و هیچ کمبود خاصی ندارد. با اینکه فقدان برخی قابلیتها در وان پلاس 6، مانند ضد آب نبودن به معنای واقعی، شیار کارت حافظه و شارژ بیسیم، تاحدودی میتواند برای بعضی از کاربران ناامید کننده باشد، اما در مجموع پرچمدار جدید وان پلاس یکی از بهترین گوشیهای هوشمندی است که این روزها میتوانید پیدا کنید و قیمت مقرون به صرفه آن هم باعث شده ارزش خرید بسیار بالایی داشته باشد.
وان پلاس 6 در سه مدل و با قیمتهای متفاوت روانه بازار شده است که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
- مدل مجهز به 6 گیگابایت حافظه رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی با قیمت: 529 دلار
- مدل مجهز به 8 گیگابایت حافظه رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی با قیمت: 579 دلار
- مدل مجهز به 8 گیگابایت حافظه رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی با قیمت: 629 دلار
نکته: در این نقد و بررسی از مدل 128 گیگابایتی وان پلاس 6 استفاده شده است.
کاور پشتی شیشهای و جذاب وان پلاس 6
وان پلاس 5 تی از لحاظ جنس و طراحی بدنه یک گوشی معمولی و بدون هیچ زرق و برق خاصی بود، اما شرکت سازنده تصمیم گرفته تا در وان پلاس 6 به سراغ فلز و شیشه رفته و ظاهری براق و آینهای را برای گوشی خود طراحی کند. بدین ترتیب کاور آلومینیومی پشت بدنه این سری در وان پلاس 6 جای خود را به شیشه نشکن گوریلا گلس 5 داده است که البته از همین شیشه محافظ در جلوی بدنه و روی نمایشگر نیز استفاده شده است. این سبک طراحی دقیقاً مشابه با همان چیزی است که در گوشیهای پرچمدار گران قیمتی مانند گلکسی اس 9 سامسونگ هم دیدهایم. البته با وجود تغییر جنس بدنه وان پلاس 6، انحنای کنارههای گوشی و ارگونومیک بودن آن حفظ شده که بسیار خوشحال کننده است.
وان پلاس 6 در دو رنگ مشکی معرفی شده که یکی از آنها براق و دیگری مات میباشد. البته هر دو مدل از ظرافت و زیبایی خاصی برخوردار بوده و هیچ یک بر دیگری برتری ندارد، بنابراین انتخاب از بین این دو مدل تنها به سلیقه خریدار بستگی دارد. نکته جالب توجه در مورد طراحی این گوشی هوشمند این است که وان پلاس با برخی ریزه کاریها مانند سایه گذاری علامت S در زیر لوگوی وان پلاس در مدل مشکی براق، به زیبایی هر چه بیشتر گوشی کمک فراوانی کرده است. این طور که گفته شده وان پلاس 6 دارای یک رنگ سوم هم یعنی سفید ابریشمی نیز خواهد بود که به صورت محدود عرضه شده و چارچوب آن به رنگ طلایی مایل به قرمز طراحی شده است.
استفاده از شیشه برای طراحی بدنه وان پلاس 6 باعث شده تا این گوشی بسیار رده بالا و مدرن به نظر برسد و نمای پشتی آن شباهت بسیار زیادی به گلکسی اس 9 پلاس سامسونگ دارد. این گوشی نیز مانند پرچمدار سامسونگ دارای دوربینی دوگانه با چینش عمودی لنزها است که تقریباً در وسط کاور پشتی قرار گرفته و در زیر لنزهای دوربین نیز یک اسکنر اثر انگشت تعبیه شده است. این دو محصول از لحاظ سایز و اندازه نیز بسیار شبیه به هم هستند که البته وان پلاس 6 کمی باریکتر و سبکتر است. خوشبختانه وان پلاس هم تصمیم گرفته تا مانند گلکسی اس 9، ال جی جی 7 و آیفون اس ای، در پرچمدار جدید خود همچنان جک 3.5 میلی متری هدفون را حفظ کند که این مسئله میتواند برای بسیاری از کاربران خوشحال کننده باشد.
وان پلاس در پرچمدار جدید خود همچنان کلید فیزیکی مربوط به تغییر حالت را حفظ کرده و با استفاده از آن میتوان به سرعت گوشی را در یکی از حالتهای، صدا دار، ویبره و بی صدا، قرار داد. البته تنها تفاوتی که در اینجا ایجاد شده این است که برخلاف وان پلاس 5 تی که دکمه تغییر حالت را در سمت چپ بدنه خود داشت، این دکمه در وان پلاس 6 در سمت راست تعبیه شده است.
با وجود بهبودهایی که در طراحی بدنه وان پلاس 6 دیده میشود، این گوشی هوشمند همچنان از برخی کمیها و کاستیها رنج میبرد که از آن جمله میتوان عدم کسب تأییدیههای IP در زمینه ضد آب بودن اشاره کرد. همچنین این گوشی نیز مانند پیکسل 2 و پیکسل 2 ایکس ال فاقد شیار کارت حافظه بوده و بنابراین امکان ارتقای فضای ذخیره سازی را ندارد.
وان پلاس 6 با وجود اینکه پانل پشتی در قسمت عقب برخوردار بوده و ظاهراً مقدمات لازم برای پشتیبانی از شارژ بیسیم را دارد، اما فاقد این فناوری جدید است. البته با وجود شارژ سیمی پرسرعت موسوم به Dash Charge، نبود امکان شارژ بیسیم چندان احساس نمیشود و به کمک فناوری Dash Charge میتوان تنها با 28 دقیقه اتصال شارژر به گوشی، باتری آن را از صفر تا 50 درصد شارژ کرد و برای شارژ کامل آن نیز تنها 70 دقیقه زمان لازم است! لازم به ذکر است که Dash Charge فناوری اختصاصی وان پلاس بوده و بنابراین با کابلهای مرسوم USB-C سازگاری ندارد.
وجود بریدگی در بالای نمایشگر، مانند آیفون ایکس اپل
خوشتان بیاید یا نه، وان پلاس 6 هم مانند بسیاری از پرچمدارهای اندرویدی امروزی، با تقلید از اپل و گوشی آیفون ایکس این شرکت، یک بریدگی در بالای نمایشگر اولد 6.28 اینچی خود داشته و از آن به عنوان محلی برای تعبیه دوربین سلفی، بلندگوی تلفنی، سنسورهای مختلف و چراغ اعلان، استفاده کرده است. با اینکه بریدگی بالای نمایشگر باعث میشود تا صفحه نمایش از حالت استاندارد و کلاسیک خود خارج شود، اما به هر حال فضایی هر چند کوچک را به نمایشگر اضافه کرده و نسبت نمایشگر به بدنه را افزایش میدهد. با توجه به رویکردی هم که سازندگان تلفن همراه نسبت به این نوع طراحی دارند، به نظر نمیرسد به این زودیها بریدگی بالای نمایشگر از گوشیهای هوشمند حذف شود.
البته اگر دوست دارید همچنان از همان صفحه نمایشهای مستطیلی شکل و استاندارد سابق استفاده کنید، میتوانید با مراجعه به بخش تنظیمات وان پلاس 6 با فعال کردن نوار مشکی در بالای نمایشگر، به خواسته خود برسید. پیش از این در گوشیهایی مانند هواوی پی 20، پی 20 پرو و ال جی جی 7 نیز از همین راهکار نرم افزاری برای حذف بریدگی بالای نمایشگر استفاده شده بود.
صفحه نمایش وان پلاس 6 مانند بسیاری از گوشیهای رده بالای امروزی از نسبت تصویری نامتعارف به شکل 19:9 استفاده کرده و رزولوشنی برابر با 2280 در 1080 پیکسل دارد که البته در مقایسه با پرچمدارهایی مانند گلکسی اس 9 پلاس کمی پایینتر است. این نمایشگر از کیفیت قابل قبولی برخوردار بوده و در استفاده روزمره بسیار واضح، پرجزئیات و روشن به نظر میرسد. تماشای ویدیو و اسکرول کردن صفحه در اینستاگرام، در وان پلاس 6 بسیار لذت بخش بوده و رنگهای شفاف و زنده آن چشمان شما را مسحور خود خواهد کرد.
دوربین دوگانه پشتی و حالت پرتره
وان پلاس 6 در پشت بدنه خود به یک دوربین دوگانه مجهز است که شامل لنزهای اصلی 16 مگاپیکسلی و ثانویه 20 مگاپیکسلی می باشد. در حالت کلی کیفیت عکس های گرفته شده با این دوربین بسیار خوب و قابل قبول است. وضوح بالا به همراه کنتراست و اشباع رنگ مناسب باعث شده تا نتوان ایراد خاصی به دوربین وان پلاس 6 گرفت.
دوربین وان پلاس 6 نیز مانند دوربین بسیاری از گوشیهای هوشمند امروزی، از فناوری هوش مصنوعی برای افزایش وضوح تصاویر کمک می گیرد. در عمل، هوش مصنوعی دوربین این گوشی که وان پلاس از آن به عنوان Smart Capture یاد می کند، عملکرد بسیار خوبی دارد. بهینه سازی Smart Capture در پس زمینه همواره اجرا شده و فعال می باشد، اما مطمئناً اگر مانند هواوی پی 20 و پی 20 پرو در این گوشی هم امکان غیر فعال کردن دستی هوش مصنوعی فراهم می شد، دست کاربر در ثبت عکس های دلخواه خود بازتر می شد.
نکته جالب توجه در مورد دوربین دوگانه وان پلاس 6 این است که لنز ثانویه آن نه برای بزرگنمایی بیشتر و نه برای افزایش زاویه دید و نه حتی برای ثبت عکس های تک رنگ در نظر گرفته شده است. در حقیقت تنها کاری که این لنز انجام می دهد فراهم کردن مقدمات لازم برای حالت پرتره می باشد که انصافاً این کار را بسیار خوب انجام داده است. افکت تار کردن پس زمینه عکس که در اصطلاح به آن بوکه می گویند، در عکس های پرتره وان پلاس 6 بسیار طبیعی و جالب به نظر می رسد.
در واقع باید گفت وان پلاس در پرچمدار جدید خود موفق شده واقع گرایانه ترین عمق میدان دید را در عکس های پرتره ایجاد کند و این حد کیفیت در پردازش افکت بوکه پیش از این در هیچ گوشی هوشمند دیگری مشاهده نشده بود. البته دقت داشته باشید که برای کسب بهترین نتیجه در حالت پرتره، حتماً گزینه مربوط به فیلتر زیبایی را غیرفعال کنید.
حالت پرتره وان پلاس 6 علاوه بر انسان، بر روی اشیاء، غذاها و حیوانات هم به خوبی عمل کرده و نتیجه جالبی به همراه دارد.
دوربین اصلی وان پلاس 6 دارای از یک سنسور کاملاً جدید استفاده می کند که 19 درصد بزرگتر از سنسور به کار گرفته شده در وان پلاس 5 تی است. بزرگتر بودن سنسور دوربین به همراه قابلیت تثبیت نوری تصویر یا OIS باعث شده تا دوربین پرچمدار جدید وان پلاس در شرایط نور کم و شب هنگام نیز عملکرد بسیار خوبی داشته و عکسهای بسیار باکیفیتی ثبت کند. علاوه بر این، در این گوشی هوشمند قابلیت لغو نویز نیز عملکرد بسیار خوبی داشته و به بهبود کیفیت تصاویری که در شب گرفته شدهاند کمک شایانی می کند.
گوشیهایی مانند گلکسی اس 9 پلاس و هواوی پی 20 پرو عملکرد بسیار خیره کنندهای در عکاسی در نور کم دارند و با اینکه وان پلاس نمیتواند در حد و اندازههای این گوشیها ظاهر شود، اما مطمئناً کیفیت عکاسی در شب آن هم تراز با پرچمدارهایی مانند آیفون ایکس خواهد بود.
علاوه بر دوربین پشتی، دوربین سلفی وان پلاس 6 هم کیفیت قابل قبولی دارد و به خوبی می تواند نیاز کاربران را برآورده کند. با اینکه این دوربین فاقد حالت پرتره می باشد اما وان پلاس وعده داده که در بهروزرسانی نرم افزاری آتی پرچمدار خود، حالت پرتره را نیز به دوربین جلویی اضافه کند. در کنار همه این موارد، رابط کاربری اپلیکیشن دوربین وان پلاس 6 هم بسیار ساده و کارآمد طراحی شده و تقریباً نیازی به رفتن داخل منوی تنظیمات دوربین نخواهید داشت زیرا تمام گزینههای مورد نیاز در همان صفحه اصلی در دسترس شما قرار دارد.
در گالری زیر می توانید نمونه عکس های گرفته شده با دوربین وان پلاس 6 را مشاهده کنید:
ویدیوهای 4K و اسلوموشن
ویدیوهایی که توسط وان پلاس 6 ضبط می شوند کنتراست بسیار خوبی داشته و مانند فیلمهای سینمایی به نظر می رسند. این گوشی هوشمند از قابلیت تثبیت الکترونیکی تصویر یا در اصطلاح EIS، برای بهبود وضوح ویدیوها و حذف اثرات ناشی از لرزش دست در هنگام فیلم برداری، استفاده می کند.
علاوه بر این، همانند آیفون ایکس و گلکسی اس 9 پلاس، وان پلاس 6 هم قابلیت ضبط ویدیوهای حرکت آهسته یا اسلوموشن را داشته و می تواند با نرخ 240 فریم در ثانیه در وضوح تصویری 1080p فیلم برداری کند.
چیپ پردازشی قدرتمند اسنپدراگون 845 در قلب وان پلاس 6
یکی از اهداف اصلی وان پلاس در طراحی پرچمدار جدید خود، دست یافتن به حداکثر سرعت در عملکرد گوشی بوده است. در واقع این هدف تا حدود زیادی نیز برآورده شده و به جرأت می توان گفت وان پلاس 6 یکی از سریعترین گوشیهای هوشمندی است که تا به امروز روانه بازار شده است. مطمئناً چیپ پردازشی قدرتمند اسنپدراگون 845 در دستیابی وان پلاس به این نتیجه تأثیر بسیار زیادی داشته است.
وان پلاس 6 بازیهایی مانند Need For Speed: No Limits، Riptide GP2، Marvel Spider-Man Unlimited و PUBG Mobile را بدون کوچکترین لگ و افت فریمی اجرا می کند، بدون اینکه نیاز به پایین آوردن رزولوشن یا کیفیت بصری بازی داشته باشید. کارهای روزمرهای مانند نوشتن پیام، باز کردن اپلیکیشن دوربین و اسکرول کردن صفحه در توییتر یا اینستاگرام، نیز به خوبی هر چه تمام قابل انجام بوده و در مجموع کار کردن با وان پلاس 6 بسیار لذت بخش است.
حال که صحبت از بازیهای ویدیویی شد، بهتر است اشاره کنیم که وان پلاس 6 دارای یک حالت ویژه گیمینگ نیز می باشد که با فعال کردن آن تمام اعلانها غیر فعال شده و دسترسی اپلیکیشنهای دیگر به اینترنت نیز بسیار محدود خواهد شد تا بهترین تجربه را در انجام بازی داشته باشید.
طول عمر باتری وان پلاس 6 نیز بسیار مناسب و قابل قبول است. در تستهایی که بر روی باتری این گوشی در حالت پرواز (airplane mode) انجام شده، پرچمدار جدید وان پلاس توانسته به مدت 15 ساعت و 36 دقیقه به صورت مداوم ویدیو پخش کند که این رکورد بالاتر از مدت زمان ثبت شده توسط پیکسل 2 ایکس ال (13 ساعت و 50 دقیقه) و آیفون ایکس (11 ساعت و 27 دقیقه) است. اما با این حال، نسل قبلی گوشیهای وان پلاس یعنی وان پلاس 5 تی در زمینه طول عمر باتری عملکرد بهتری داشت و این مدت زمان برای آن به 17 ساعت و 14 دقیقه میرسید. جدیدترین پرچمدار سامسونگ به نام گلکسی اس 9 پلاس هم با رکورد 16 ساعت و 55 دقیقه، بالاتر از وان پلاس 6 قرار گرفته است.
در مجموع باید گفت، باتری وان پلاس 6 با یکبار شارژ به راحتی میتواند یک روز کامل را دوام بیاورد و حتی پرمصرفترین کاربران هم برای یک روز با مشکل خاصی روبرو نخواهد شد. البته حتی اگر هم نیاز به شارژ مجدد باتری داشتید، به لطف فناوری Dash Charge نیازی نیست زیاد منتظر بمانید و به سراعت و تنها با چند دقیقه اتصال گوشی به شارژر میتوانید جان تازهای به گوشی ببخشید!
جسچرهایی مشابه با آنچه که در آیفون ایکس دیدهایم
مانند بسیاری از گوشیهای اندرویدی دیگر، وان پلاس 6 هم دارای نوار ناوبری با دکمههای متداول هوم، برگشت به عقب و اپهای اخیر، می باشد. البته شما میتوانید به کلی این نوار را از رابط کاربری گوشی حذف کرده و به جای دکمههای فوق از جسچرهای جایگزین استفاده کنید. در واقع اگر پیش از این با وان پلاس 5 تی کار کرده باشید، مسلماً با این قابلیت و جسچرهای تعریف شده، آشنایی دارید.
جسچرهایی که برای جایگزینی سه دکمه مذکور تعریف شدهاند به این صورت هستند: با کشیدن صفحه به سمت بالا، صفحه اصلی گوشی نمایان خواهد شد. با کشیدن صفحه به سمت بالا و نگه داشتن انگشت بر روی صفحه، منوی اپهای اخیر باز خواهد شد و در نهایت با کشیدن صفحه به سمت بالا از گوشه پایین سمت راست یا چپ، می توانید یک مرحله به عقب بازگردید.
در اینجا نیز مانند آیفون ایکس، اگر تازه کار باشید چند روزی زمان می برد تا به طور کامل به جسچرها عادت کرده و بتوانید به سرعت از آنها استفاده کنید اما مطمئن باشید که جسچرهای وان پلاس 6 کارایی خوبی داشته و بعد از عادت کردن به آنها مشکلی در کار با گوشی خود نخواهید داشت.