همان طور که اطلاع دارید، گوگل به تازگی گوشیهای هوشمند سری جدید پیکسل را روانه بازار کرده است و امید بسیار زیادی به موفقیت آنها دارد. گوشیهای پیکسل و پیکسل ایکس ال در واقع به منظور ارائه یک تجربه خالص و ناب از گوشی اندرویدی و نمایش پتانسیلهای بالای این سیستم عامل همراه، عرضه شدهاند و کاربران نیز تاکنون استقبال خوبی از آنها کردهاند. اگر شما هم به دنبال خرید یک گوشی اندرویدی هستید، مطمئناً گوگل پیکسل میتواند یکی از بهترین گزینههای پیش روی شما باشد. اما با این حال تنوع محصولات در بازار گوشیهای اندرویدی بسیار زیاد بوده و تولیدکنندگان مختلفی گوشیهای پرچمدار خود را بر مبنای سیستم عامل اندروید راهی بازار کردهاند. بنابراین انتخاب از بین این طیف وسیع محصولات، چندان راحت نبوده و نیاز به شناخت کامل آنها دارد.
در مطلب امروز قصد داریم دو گوشی هوشمند پرچمدار ال جی جی 5 و گوگل پیکسل را در مقابل هم قرار داده و با هم مقایسه نماییم. پرچمدار جدید کمپانی کرهای ال جی نیز به عنوان محصولی مبتکرانه راهی بازار شده و یک گوشی تمام فلزی ماژولار میباشد. به این معنی که قسمت پایین بدنه ال جی جی 5 قابل تعویض و جایگزینی با ماژولهای متنوع ارائه شده برای آن بوده و به عنوان مثال میتوان به کمک آن، ظرفیت باتری را ارتقاء داد. در طرف دیگر گوگل امسال سری جدید پیکسل را معرفی نمود که در واقع جایگزینی برای گوشیهای نکسوس این شرکت میباشند. گوگل پیکسل که از برخی جهات ضعیفتر از پیکسل ایکس ال بوده و در طراحی بدنه آن از شیشه و فلز استفاده شده است، به قابلیتهایی نظیر دستیار صوتی بسیار پیشرفتهتر مجهز شده و از ابزارهایی نظیر گوگل هوم جدید (Google Home) پشتیبانی میکند. گوگل با ارائه گوشیهای پیکسل قصد داشته تا اکوسیستم اختصاصی خود را نظیر آنچه که اپل ایجاد کرده، برپا نماید.
ال جی جی 5 و گوگل پیکسل مشترکات خیلی کمی دارند. البته از لحاظ اندازه فیزیکی تقریباً مشابه بوده و ال جی جی 5 با صفحه نمایش 5.3 اینچی خود، کمی بزرگتر از پیکسل 5.0 اینچی است. از آنجا که تکنولوژی صفحه نمایش به کار رفته در این دو گوشی با یکدیگر متفاوت است، دقت تصویری آنها نیز با یکدیگر فرق دارد. از لحاظ قدرت پردازشی نیز، هر دو شرکت ال جی و گوگل در این محصولات خود به سراغ برترین چیپهای پردازشی موجود در بازار رفتهاند به طوری که ال جی جی 5 مجهز به اسنپدراگون 820 بوده و گوگل پیکسل نیز از چیپ پردازشی اسنپدراگون 821 استفاده میکند، که البته بنا به ادعای کوالکام، 10 درصد عملکرد بهتری نسبت به مدل پیش دارد. پردازنده گرافیکی به کار رفته در هر دو گوشی از نوع آدرنو 530 بوده و میتواند به راحتی سنگین بازیها و برنامههای گرافیکی اندروید را اجرا نماید.
هر دو گوشی ال جی جی 5 و گوگل پیکسل مجهز به 4 گیگابایت حافظه رم بوده و به علاوه هر دوی آنها دارای مدلی با 32 گیگابایت حافظه داخلی هستند. البته گوگل پیکسل برخلاف ال جی جی 5، از حافظههای جانبی پشتیبانی نکرده و بنابراین تنها راه برای در اختیار داشتن فضای بیشتر، تهیه مدل 128 گیگابایتی آن خواهد بود. با اینکه دوربینهای اصلی این دو محصول کاملاً با یگدیگر متفاوت هستند اما کیفیت عکسهای تهیه شده با آنها بسیار بالا بوده و از این لحاظ کم و کاستی ندارند. دوربین جلویی هر دو گوشی نیز 8 مگاپیکسلی بوده و برای تهیه عکسهای سلفی و برقراری تماسهای ویدیویی کاملاً مناسب میباشد. هم ال جی جی 5 و هم گوگل پیکسل مجهز به سنسور تشخیص اثر انگشت هستند که میتوان از آن برای باز کردن قفل گوشی و تأمین امنیت پرداختهای موبایلی بهره گرفت. سایر مشخصات معمول در گوشیهای هوشمند نیز در هر دوی این گوشیها مشاهده میشود که از آن جمله میتوان به اتصال وای فای، بلوتوث نسخه 4.2، مکان یاب (GPS)، ارتباط NFC، و همچنین پورت جدید USB Type-C جهت شارژ باتری و انتقال اطلاعات، اشاره کرد.
قبل از این که به بررسی جزئیتر دو گوشی ال جی جی 5 و پیکسل و مقایسه آنها بپردازیم، میتوانید خلاصه مشخصات سخت افزاری این دو محصول را در قالب تصویر زیر مشاهده نمایید.
ال جی جی 5 (LG G5)
ال جی معتقد است که گوشیهای هوشمند آینده باید به صورت ماژولار ارائه شوند تا امکان ارتقاء و بهبود قابلیتهای مختلف آنها وجود داشته باشد. اما این طور که به نظر میرسد کاربران چندان با این شرکت هم نظر نبودهاند و استقبال مناسبی از این ویژگی به عمل نیاوردهاند. از همین رو ال جی نیز اعلام نموده در پرچمدار بعدی خود یعنی ال جی جی 6، ویژگی ماژولار بودن را کنار خواهد گذاشت. البته ال جی تنها تولید کنندهای نیست که به سراغ این طرح رفته است. گوشیهای هوشمند موتو زد نیز از ماژولهایی تحت عنوان Moto Mods پشتیبانی میکند که به خاطر راحتی استفاده آنها که تنها با استفاده از خاصیت آهنربایی به پست بدنه متصل میشوند، توانسته محبوبیت بیشتری در میان کاربران به دست آورد. همچنین ال جی در جی 5 به جای استفاده از بدنه پلاستیکی با ظاهر فلزی، بدنهای تمام فلزی طراحی کرده است. در ادامه نگاهی جزئیتر به مشخصات سخت افزاری این گوشی هوشمند خواهیم انداخت.
ال جی جی 5 مجهز به صفحه نمایشی 5.3 اینچی از نوع IPS LCD بوده و دقت تصویری آن نیز برابر 2560 در 1440 پیکسل میباشد. این صفحه نمایش از ویژگی always on یا روشن بودن تمام وقت برخوردار بوده و تراکم پیکسلی آن نیز برابر 554 پیکسل در اینچ است. ال جی در این پرچمدار خود به سراغ چیپ پردازشی 64 بیتی و قدرتمند اسنپدراگون 820 رفته که شامل 4 هسته پردازشی است. دو عدد از هستههای این چیپ با فرکانس 1.6 گیگاهرتز فعالیت میکنند و فرکانس کاری دو هسته دیگر نیز برابر 2.15 گیگاهرتز میباشد. پردازنده گرافیکی تعبیه شده در این چیپ نیز از نوع آدرنو 530 بوده و توان بسیار خوبی در زمینه پردازش محتوای گرافیکی نظیر بازیها دارد. 4 گیگابایت حافظه رم و 32 گیگابایت حافظه داخلی نیز از دیگر مشخصات سخت افزاری ال جی جی 5 به شمار میرود. همچنین شایان ذکر است این گوشی هوشمند از کارتهای حافظه تا 2 ترابایت پشتیبانی میکند.
ال جی جی 5 از دو دوربین اصلی در پشت بدنه خود برخوردار است که میتوانند کاملاً مستقل از یکدیگر عمل کنند. یکی از این لنزها 16 مگاپیکسلی و مشابه لنز به کار رفته در جی 4 بوده و لنز دیگر نیز 8 مگاپیکسلی و با زاویه دید بالا میباشد. در حالت عادی این گوشی هوشمند از لنز 16 مگاپیکسلی خود استفاده میکند، اما وقتی نیاز به ثبت عکسهایی با زاویه دید بالا، همچون چشم اندازهای طبیعی باشد، لنز 8 مگاپیکسلی وارد عمل شده و اقدام به عکسبرداری خواهد نمود. دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی جی 4 بدون تغییر در جی 5 نیز تعبیه شده و کیفیت قابل قبولی دارد. ظرفیت باتری این محصول نسبت به نسل قبل افزایش یافته و به 2800 میلی آمپر ساعت رسیده است که البته با استفاده از ماژولهای طراحی شده برای آن میتوان از باتری کمکی نیز استفاده کرده و میزان نگهداری شارژ را به مراتب افزایش داد. بد نیست خاطر نشان کنیم که برای شارژ معمولی باتری، ال جی جی 5 از نسخه سوم تکنولوژی شارژ سریع کوالکام پشتیبانی میکند.
با توجه به ماژولار بودن ال جی جی 5 و جدا شدن قطعه پایینی این گوشی هوشمند، امکان تعبیه سنسور تشخیص اثر انگشت در این قسمت وجود نداشته و بنابراین ال جی مجبور شده تا این سنسور را به پشت بدنه و جایی که پیش از این دکمههای خاموش و روشن و کنترل صدای جی 4 وجود داشتند، انتقال دهد. البته خبر خوب اینکه در ال جی جی 5 سنسور تشخیص اثر انگشت به عنوان دکمه خاموش و روشن نیز عمل میکند و تنها دکمههای کنترل صدا به کناره بدنه منتقل شدهاند. ال جی در این پرچمدار خود همچنان از ویژگیهای اتصال مادون قرمز و رادیو FM استفاده کرده و تکنولوژی صدای Hi-Res نیز به منظور ارائه بهترین تجربه صوتی از طریق هدفون، حفظ شده است. در نهایت باید اشاره کنیم که ابعاد ال جی جی 5 برابر 149.4 در 73.9 در 7.7 میلی متر بوده و وزن آن نیز 159 گرم میباشد. این محصول در رنگهای نقرهای، تیتان، طلایی و صورتی در دسترس خریداران قرار گرفته است.
گوگل پیکسل (Google Pixel)
گوگل با کنار گذاشتن نام نکسوس، تحولی بزرگ در خط تولید گوشیهای هوشمند خود ایجاد کرده است. سری جدید محصولات این غول جستجوی اینترنتی، پیکسل نام دارد و اولین گوشیهای این سری نیز با عناوین پیکسل و پیکسل ایکس ال راهی بازار شدهاند. گوگل سعی دارد تا همانند کاری که اپل انجام داد، یک اکوسیستم اختصاصی از محصولات خود ایجاد کرده و تمامی نیازهای کاربران را به واسطه ابزارهای متنوعی که ارائه میکند، تأمین نماید. توان بالای نرم افزاری این شرکت در کنار محصولات سخت افزاری آن، امکان دست یابی سریعتر به چنین هدفی را میسر کرده است. گوشیهای سری پیسکل با بدنهای از جنس فلز و شیشه طراحی شدهاند و در دست گرفتن آنها حس بسیار خوبی را به کاربر منتقل میکند. در ادامه خواهیم دید که گوگل پیکسل در برابر ال جی جی 5 چه امتیازاتی و یا نواقصی دارد.
گوگل پیکسل از صفحه نمایشی 5.0 اینچی از نوع AMOLED برخوردار بوده و دقت تصویری 1920 در 1080 پیکسلی آن باعث شده تا شاهد تراکم پیکسلی 441 پیکسل در اینچ باشیم. این گوشی هوشمند مجهز به جدیدترین چیپ پردازشی ساخت کوالکام، یعنی اسنپدراگون 821 بوده که گفته شده نسبت به اسنپدراگون 820 به میزان 10 درصد عملکرد بهتری دارد. این چیپ پردازشی شامل چهار هسته است که فرکانس دو عدد از آنها برابر 1.6 گیگاهرتز بوده و دو هسته دیگر نیز با فرکانس کاری 2.15 گیگاهرتز فعالیت میکنند. میزان حافظه رم در نظر گرفته شده برای این محصول برابر 4 گیگابایت بوده و حافظه داخلی آن نیز بسته به مدل آن در مقادیر 32 و 128 گیگابایتی قابل استفاده خواهد بود. شایان ذکر است که گوگل مطابق سنت چند سال اخیر خود، امکان استفاده از حافظههای جانبی را برای این محصول در نظر نگرفته است. ظرفیت باتری پیکسل نیز برابر 2770 میلی آمپر ساعت است و از قابلیت شارژ پرسرعت بهرهمند میباشد.
گوگل در معرفی گوشیهای پیکسل، تأکید زیادی بر روی کیفیت دوربین این محصولات داشت و حداقل روی کاغذ شاهد دوربینی قدرتمند در مقایسه با سایر گوشیهای هوشمند موجود در بازار هستیم.البته با این حال در نگاه نخست، کیفیت دوربین پیکسل چندان هم فوق العاده و استثنایی به نظر نمیرسد. گوگل پیکسل از یک دوربین 12.3 مگاپیکسلی در پشت بدنه خود بهرهمند بوده که از ویژگیهایی نظیر دریچه دیافراگم f/2.0، فوکوس خودکار تشخیص فاز، فوکوس خودکار لیزری، فلش LED از نوع dual-tone برخوردار بوده و متأسفانه فاقد قابلیت تثبیت نوری تصویر و یا به اختصار OIS میباشد. این دوربین توسط DxOMark مورد تست قرار گرفته و توانسته امتیاز 89 را به دست آورد که بیشترین امتیاز کسب شده توسط دوربین یک گوشی هوشمند محسوب میشود. دوربین جلویی پیکسل نیز 8 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.0 بوده و قابلیت ضبط ویدیو با دقت تصویری 1080p را دارد. این دوربین کیفیت بسیار خوبی در تهیه عکسهای سلفی و برقراری تماسهای ویدیویی ارائه میکند.
گوگل پیکسل به همراه اندروید 7.1 نوقا عرضه شده و سنسور تشخیص اثر انگشت تعبیه شده در پشت بدنه آن میتواند برای باز کردن قفل گوشی و تأمین امنیت پرداختهای موبایلی از قبیل اندروید پی (Android Pay) مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین این گوشی هوشمند موفق به کسب گواهینامه IP53 در زمینه مقاومت در برابر نفوذ آب و گرد و غبار نیز شده است. ابعاد گوگل پیکسل برابر 143.8 در 69.5 در 8.5 میلی متر بوده و وزن آن نیز 143 گرم میباشد. در انتها باید اشاره کنیم که این گوشی در رنگهای کاملاً مشکی، کاملاً نقرهای و واقعاً آبی عرضه شده که نامگذاری بسیار جالبی دارند.
جمعبندی مقایسه
به نظر ما گوشی ال جی جی 5 برنده این مقایسه بوده و از ویژگیهای بهتری نسبت به پیکسل برخوردار میباشد. شاید بتوان گفت تنها نقطه ضعف این محصول در برابر رقیب، عدم بهرهمندی از نسخه 7.1 سیستم عامل اندروید میباشد. ال جی جی 5 از صفحه نمایشی بزرگتر با ویژگی always-on برخوردار بوده و پردازنده قدرتمند آن در کنار پردازنده گرافیکی آدرنو 530، حافظه رم 4 گیگابایتی، حافظه داخلی قابل ارتقاء به وسیله کارتهای حافظه، خروجی صدای بسیار باکیفیت Hi-Res، دوربینی شگفت انگیز، اتصال مادون قرمز، رادیو FM، باتری قابل تعویض و در نهایت ماژولهای متنوع، محصولی بسیار باکیفیت و جذاب را پیش روی خریداران قرار داده است.
البته گوگل پیکسل نیز (که توسط کمپانی تایوانی HTC تولید شده است)، محصولی بسیار جالب و هیجان انگیز است، ولی با این حال مدل پایه آن که در این مقایسه به آن پرداختهایم، در مقابل هزینه گرانتر نسبت به ال جی جی 5 از امکانات کمتری برخوردار میباشد. با وجود اینکه این محصول میتواند تجربه ناب استفاده از اندروید را برای کاربران به ارمغان بیاورد و پردازنده اسنپدراگون 821 نیز بسیار سریع عمل میکند، اما چیپ پردازشی اسنپدراگون 820 تعبیه شده در ال جی جی 5 نیز از قدرت بالایی برخوردار بوده و به راحتی میتواند تمامی نیازهای کاربران را برآورده نماید.
من ک الجی جی5 رو ب پیکسل ترجیح میدم پیکسل ک صفحش بیشترش حاشیه هست
گوگل پیکسل معلومه بهتره بخاطر اینکه برای گوگله ههه
ال جی G5 خیلی بهتره نه اینکه پیکسل گوشی بدی باشه نه اتفاقا عالیه منتها G5 بیش از اندازه عالیه یه گوشی همه چی تمومه و فکر نکنم تا یک سال دیگه گوشی بهتر از اون بیاد