شیائومی به تازگی گوشیهای جدیدی در سری پوکو را رونمایی کرده است. این دو محصول جدید که پوکو ایکس 4 جی تی (Poco X4 GT) و پوکو اف 4 (Poco F4) نام دارند، به ترتیب بر روی اجرای بازیها و دوربین تمرکز دارند و میتوانند طرفداران سری را به خوبی راضی کنند. پیش از این به بررسی کوتاه پوکو اف 4 پرداختهایم و امروز قصد داریم تا به صورت اجمالی نگاهی به پوکو ایکس 4 جی تی و ویژگیهای آن داشته باشیم. در ادامه با دیجی رو همراه باشید.
پوکو ایکس 4 جی تی کاملاً شبیه به ردمی نوت 11 تی پرو است که پیش از این با تراشه دیمنسیتی 8100 و صفحه نمایش 144 هرتزی در چین عرضه شده بود. این گوشی در رده قیمت زیر 400 دلار وارد بازار خواهد شد که رقابت در آن بسیار شدید است و برای اینکه بتواند سهم قابل توجهی از بازار را به خود اختصاص دهد، باید عملکرد خوبی از خود نشان دهد.
مدلی که در اینجا به بررسی آن میپردازیم، مدل خاکستری رنگ پوکو ایکس 4 جی تی است. کنارههای بدنه کاملاً صاف هستند که یک ویژگی عالی است، اما صفحه نمایش و پنل پشتی به صورت خمیده 2.5 بعدی هستند که باعث میشود گوشی به طرز عجیبی در دست بزرگ به نظر برسد. صفحه نمایش این گوشی از نوع LCD و در اندازه 6.6 اینچ طراحی شده و میتواند در سه حالت مختلف 60 هرتز، 90 هرتز و 144 هرتز کار کند. همانطور که میبینید هیچ خبری از گزینه استاندارد 120 هرتز نیست.
در حال حاضر نمیتوان در مورد کارکرد حالتهای صفحه نمایش اظهارنظر قطعی کرد و باید منتظر بررسیهای دقیقتر بمانیم، اما پوکو ایکس 4 جی تی لقب اولین گوشی پوکو با نمایشگر 144 هرتز را به خود اختصاص داده و به نظر میرسد این مورد یکی از اصلیترین نقاط قوت آن باشد. نکته دیگری که در مورد صفحه نمایش باید اشاره کنیم، حفره بالایی آن است که محلی برای تعبیه دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی میباشد.
در مورد تراشه دیمنسیتی 8100 هم اوضاع به همین منوال است و این تراشه میانرده هنوز به طور کامل مورد تست و ارزیابی قرار نگرفته است. به هر حال، تعداد گوشیهایی که از دیمنسیتی 8100 استفاده میکنند چندان زیاد نیست و شاید بتوان پوکو ایکس 4 جی تی را از شناختهشدهترین آنها قلمداد کرد. اما اگر تستهای بنچمارک را معیار قضاوت قرار دهیم، باید گفت این تراشه توانسته نتایج چشمگیری را کسب کند و به طور متوسط از اسنپدراگون 870 بهتر عمل کرده است (حتی میتواند با اسنپدراگون 888 هم رقابت کند!). بنابراین، انتظار زیادی از دیمنسیتی 8100 داریم.
با نگاهی به پشت بدنه گوشی میتوان ماژول دوربین سهگانه آن را مشاهده کرد که دو عدد از لنزها به صورت کاملاً بزرگ طراحی شده و به صورت عمودی کنار هم قرار گرفتهاند، در حالی که لنز سوم کوچکتر بوده و در کنار فلاش LED دوگانه تعبیه شده است. سنسور اصلی این دوربین یک واحد عریض 64 مگاپیکسلی است و لنز بزرگ دوم هم مربوط به سنسور فوق عریض 8 مگاپیکسلی است. سنسور سوم نیز یک واحد 2 مگاپیکسلی است که برای عکاسی ماکرو کاربرد دارد.
حتی با وجود اینکه هیچ هدفونی در داخل جعبه پوکو ایکس 4 جی تی قرار ندارد، بازگشت دوباره جک 3.5 میلی متری هدفون جای خوشحالی دارد. این پورت که در قسمت فوقانی بدنه قرار گرفته به شدت مورد درخواست کاربران بود و حالا شیائومی آن را در اختیارشان قرار داده است. صحبت از جعبه بستهبندی شد و بد نیست اشاره کنیم که پوکو ایکس 4 جی تی در داخل جعبه خود یک کابل USB و یک شارژر 67 وات دارد.
محصول جدید پوکو سیستم عامل اختصاصی Poco Launcher 2.0 را به صورت پیش فرض اجرا میکند که بر مبنای اندروید 12 طراحی شده است. البته، نکته عجیب این است که در بخش مشخصات گوشی در صفحه تنظیمات، MIUI 13 به عنوان سیستم عامل گوشی درج شده است! به هر حال، MIUI 13 از تولیدات خود شیائومی است و Poco Launcher 2.0 هم احتمالاً نسخه تغییر یافتهای از همین سیستم عامل است.
در مجموع، همانطور که اشاره کردیم پوکو ایکس 4 جی تی رقبای بسیار سرسختی در رده قیمتی خود دارد و کار سختی را پیش رو خواهد داشت. اما آنچه که میتواند این گوشی را از سایرین متمایز کند، تراشه قدرتمند دیمنسیتی 8100، صفحه نمایش 144 هرتزی و البته وجود شارژر 67 وات در جعبه آن میباشد. اگر شما هم نظر خاصی در مورد این گوشی دارید، لطفاً آن را از طریق بخش نظرات در زیر همین مطلب با ما و دیگر خوانندگان دیجی رو در میان بگذارید.