کوالکام امروز از تراشههای میان رده اسنپدراگون 6 نسل 1 و رده پایین اسنپدراگون 4 نسل 1 رونمایی کرد. اسنپدراگون 6 نسل 1 بر اساس فرایند تولید 4 نانومتری ساخته شده، در حالی که اسنپدراگون 4 نسل 1 مقرون به صرفهتر بوده و با فرایند 6 نانومتری تولید شده است. انتظار میرود اولین دستگاههای مجهز به اسنپدراگون 6 نسل 1 در سه ماهه اول سال 2023 وارد بازار شوند، در حالی که اسنپدراگون 4 نسل 1 در همین سه ماهه پیش رو عرضه خواهد شد. با دیجی رو همراه باشید.
متأسفانه، کوالکام مشخصات کامل پردازندههای خود را به اشتراک نمیگذارد، بنابراین ما فقط میدانیم که فرکانس هستههای اصلی اسنپدراگون 6 نسل 1 تا 2.2 گیگاهرتز افزایش مییابند در حالی که اسنپدراگون 4 نسل 1 دارای فرکانس پردازشی 2.0 گیگاهرتز است. هر دو مدل دارای هشت هسته هستند، اما معماری و میزان مصرف انرژی آنها اعلام نشده است. در ضمن، هیچ اشارهای به مدل دقیق پردازنده گرافیکی این تراشهها که از نوع ادرنو میباشد، نشده است.
تمام آنچه که کوالکام گفته این است که اسنپدراگون 6 نسل 1 بهبود 35 درصدی در بخش عملکرد گرافیکی و همچنین جهش 40 درصدی در زمینه عملکرد محاسباتی را دارد، اما به این نکته اشاره نشده که این درصدها بر اساس چه معیاری و در کدام تست بنچمارک به دست آمدهاند. اسنپدراگون 4 نسل 1 هم دارای پردازندهای 15 درصد سریعتر بوده و در زمینه گرافیکی نیز 10 درصد قدرتمندتر است. به نظر میرسد مقایسه اسنپدراگون 4 نسل 1 با اسنپدراگون 480 و 480 پلاس بوده، چرا که کوالکام در حال حاضر تراشه دیگری در سری 400 ندارد.
اسنپدراگون 6 نسل 1 دارای پردازشگر سیگنال تصویر 12 بیتی از نوع Spectra Triple است که از ضبط تصاویر و ویدیوهای HDR و دوربینهای 200 مگاپیکسلی پشتیبانی میکند. همچنین، برخی از قابلیتهای پیشرفته هوش مصنوعی در دسترس هستند و این تراشه از نسل هفتم موتور هوش مصنوعی کوالکام برای این منظور استفاده میکند که به تولید بهتر جلوه بوکه (تار شدن پس زمینه عکسها و عمق بخشیدن به تصویر) و عملکرد کلی و بهینهسازی انرژی کمک میکند.
اسنپدراگون 6 نسل 1 از اتصال وای-فای 6E پشتیبانی کرده و از نسل چهارم مودم اسنپدراگون ایکس 62 فایو جی برای اتصال به شبکههای نسل جدید 5G استفاده میکند.
موتور هوش مصنوعی کوالکام در اسنپدراگون 4 نسل 1 نیز استفاده شده، اما جدیدترین نسخه آن نیست. این تراشه جدید اکنون میتواند از نمایشگرهای 120 هرتزی با رزولوشن فول اچدی پلاس و سایهزنی با نرخ متغیر پشتیبانی کند. پردازشگر سیگنال تصویر Spectra Triple در اسنپدراگون 4 نسل 1 فناوری کاهش نویز چند فریمی را به ارمغان آورده و میتواند از دوربینهای 108 مگاپیکسلی پشتیبانی کند. اتصال 5G نیز از طریق مودم اسنپدراگون ایکس 51 فایو جی در دسترس است، اما در اینجا خبری از وای-فای 6E نیست.
اسنپدراگون 4 نسل 1 قرار است برای اولین بار به همراه گوشی هوشمند iQOO Z6 Lite وارد بازار شود و این اتفاق قبل از پایان این سه ماهه، یعنی تا سه هفته دیگر، رخ خواهد داد.