آی پینز

کوالکام ماه آینده تراشه اسنپدراگون 865 را معرفی خواهد کرد؟!

بسیاری منتظرند که کوالکام در ماه دسامبر از جدیدترین نسل از تراشه‌های پردازشی خود رونمایی کند. در همین حال، گزارش جدیدی که توسط یک منبع چینی منتشر شده (WCCFtech) بیان می کند که پلتفرم موبایلی اسنپدراگون 865 ماه آینده میلادی رسماً معرفی خواهد شد. ظاهراً کوالکام روند معرفی جدیدترین پردازنده خود را سرعت بخشیده تا از هواوی و پردازنده اخیر این شرکت، یعنی کرین 990، زیاد عقب نماند. پردازنده کرین 990 که در جدیدترین خانواده از پرچمدارهای هواوی به نام میت 30 به کار گرفته شده، دارای یک مودم فایو جی داخلی بوده و شامل بیش از 10.3 میلیارد ترانزیستور است. تراشه اسنپدارگون 865 علاوه بر اینکه رقیبی جدی برای کرین 990 است، از لحاظ قدرت و قابلیت، توانایی رقابت با جدیدترین و قدرتمندترین پردازنده موبایلی اپل، یعنی ای 13 بایونیک (A13 Bionic) را هم خواهد داشت.

اسنپدراگون 865

گزارش اخیر همچنین می افزاید، نمونه اولیه نخستین گوشی های مجهز به اسنپدراگون 865، توسط شرکت های سامسونگ، اوپو، ویوو و شیائومی، ساخته خواهد شد. در این بین، اولین گوشی هوشمندی که احتمالاً با پردازنده جدید کوالکام روانه بازار خواهد شد، سری گلکسی اس 11 سامسونگ خواهد بود که قرار است در ماه فوریه 2020 (بهمن-اسفند) معرفی شود. بد نیست بدانید که اولین گوشی مجهز به اسنپدارگون 855، شیائومی می 9 بود اما نخستین محصولی که با این پردازنده به صورت جهانی عرضه شد، سری گلکسی اس 10 سامسونگ بود.

تراشه جدید اسنپدراگون توسط کوالکام طراحی شده، اما توسط سامسونگ و بر اساس معماری 7 نانومتری EUV این شرکت تولید خواهد شد. هر چه تعداد پردازش‌ها کمتر باشد (در اینجا 7 نانومتر)، ترانزیستورهای بیشتری در داخل تراشه جای می گیرند. ترانزیستورهای بیشتر نیز به نوبه خود منجر به یک مدار مجتمع قدرتمندتر با مصرف انرژی کمتر می شوند. EUV در واقع به لیتوگرافی حد نهایی ماوراء بنفش اشاره داشته و به فناوری‌ای اطلاق می شود که با استفاده از پرتوهای دقیق‌تر نور ماوراء بنفش ، باعث نشانه‌گذاری و تفکیک دقیق‌تر دای‌ها می شود (دای به اجزاء کوچک یک مدارمجتمع گفته می شود که از مواد نیمه‌رسانا ساخته می شود). این امر باعث می شود ترانزیستورها به شکل دقیق تری در داخل تراشه قرار گیرند و در نتیجه امکان تعبیه تعداد بیشتری از آن‌ها فراهم می شود. استفاده از معماریEUV  باعث بهبود چشمگیر راندمان اسنپدراگون 865 خواهد شد به طوری که انتظار می رود این تراشه نسبت به اسنپدراگون 855، حدود 20 تا 30 درصد عملکرد بهتری داشته و 30 تا 50 درصد نیز انرژی کمتری مصرف کند. البته در سال 2021 ، کوالکام دوباره به سراغ کمپانی TSMC خواهد رفت و تراشه اسنپدراگون 875 را با معماری 5 نانومتری این شرکت تولید و روانه بازار خواهد کرد.

اسنپدراگون 865

در خبر دیگری، WCCFtech گزارش داده که تراشه پرچمدار بعدی سامسونگ به نام اگزینوس 9830 دیگر از هسته‌های پردازشی سنتی این شرکت یعنی ماگنوس، استفاده نخواهد کرد. این طور که به نظر می رسد، قدرتمندترین هسته‌ پردازشی کنونی آرم (ARM) که کورتکس A77 نام دارد، سامسونگ را بسیار مجذوب خود کرده و از همین رو سران این شرکت کره ای تصمیم گرفته اند تا این هسته را جایگزین ماگنوس در تراشه اگزینوس کنند.

با اینکه هسته‌های کورتکس A77 در دسترس هواوی هم قرار داشتند تا در کرین 990 از آن‌ها استفاده کند، اما این شرکت چینی ترجیح داد به سراغ یک مدل کم مصرف‌تر یعنی کورتکس A76 برود. رئیس گروه مصرف کنندگان هواوی، آقای ریچارد یو، در این زمینه گفته بود که هواوی تصمیم گرفته تا کمی از قدرت پردازشی چشم پوشی کند تا به طول عمر بهتری برای باتری گوشی های خود برسد. این در حالی است که آرم اعلام کرده، هسته کورتکس A77 از لحاظ عملکرد پردازشی 20 درصد بهتر از قبل عمل می کند، بدون اینکه مصرف انرژی بیشتری داشته باشد. به گفته سران هواوی، نتایج تست های داخلی این شرکت با ادعای آرم در تناقض بوده اند. اما به هر حال انتظار می رود، هسته‌های پردازشی کورتکس A77 در تراشه بعدی هواوی به نام کرین 1000 که اولین تراشه 5 نانومتری این شرکت هم خواهد بود، به کار گرفته شود. کرین 1000 به احتمال زیاد با گوشی های سری میت 40 وارد بازار خواهد شد.

اسنپدراگون 865

بر اساس قانون مور، که نخستین بار توسط آقای گوردون مور، مؤسس اینتل ارائه شد، تعداد ترانزیستورهای روی یک تراشه با مساحت ثابت، هر دو سال به طور تقریبی دو برابر می‌شود. در حالی که برخی معتقدند این قانون در آینده ای نزدیک نقض خواهد شد، اما TSMC و سامسونگ از نقشه راه خود برای تولید پردازنده‌های 3 نانومتری خبر داده‌اند. در این بین، TSMC به دنبال مواد دیگری است تا در کنار سیلیکون بتواند به ساخت تراشه‌های 3 یا حتی 2 نانومتری کمک کند. این شرکت همچنین ایده کنار هم قرار دادن عمودی ترانزیستورها را هم آزمایش کرده تا به این وسیله بتواند تعداد بیشتری ترانزیستور را در یک تراشه بگنجاند. برای درک بهتر پیشرفت‌های اخیر، بد نیست بدانید تراشه A4 اپل که در سال 2010 در آیفون 4 و آیپد اولیه این شرکت مورد استفاده قرار گرفته بود، با معماری 45 ناومتری تولید شده بود!

منبع phonearena
مطالب پیشنهادی
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها