روز گذشته، کوالکام گردهمایی سالانه خود را آغاز کرد. در اولین روز از این همایش، این تراشهساز قدرتمند از دو چیپست جدید بر روی پلتفرم ماژولار جدید خود پرده برداشت. یکی از این تراشهها، اسنپدراگون 865 است که در واقع نسل جدید اسنپدراگون 855 محسوب میشود و تراشه دیگر هم اسنپدراگون 765 (یا 765G) است که به صورت پیش فرض و ذاتی از شبکههای نسل پنجم (5G) پشتیبانی خواهد کرد. در ادامه با دیجی رو همراه باشید.
پلتفرم ماژولار کوالکام به تولید کنندگان دستگاههای موبایل و اپراتورهای مخابراتی این امکان را میدهد که به سادگی بتوانند پشتیبانی از فناوری فایو جی مد نظر خود را به تراشههای اسنپدراگون اضافه کرده و به این ترتیب تراشهای کاملاً مناسب خود را در اختیار داشته باشند.
اسنپدراگون 865 میتواند به همراه مودم اسنپدراگون ایکس 55 به کار گرفته شود که در واقع نسخه جدیدتری از مودم اسنپدراگون ایکس 50 است و از لحاظ راندمان کاری نیز بسیار بهینهتر شده است. اسنپدراگون ایکس 55 همچنین از سرعت دانلود و آپلود بالاتری برخوردار بوده و از شبکههای فایو جی مستقل (SA) و غیرمستقل (NSA) پشتیبانی میکند. این مودم موبایلی جدید همچنین از هر دو طیف امواج میلی متری (mmWave) و زیر 6 گیگاهرتز (Sub-6 GHz) پشتیبانی کرده و در مورد شبکههای زیر 6 گیگاهرتز، پهنای باند را تاحدودی بهبود داده است.
در سمت دیگر، همان طور که اشاره کردیم اسنپدراگون 765 به صورت ذاتی و پیش فرض از شبکه های فایو جی پشتیبانی خواهد کرد. هنوز جزئیات زیادی از مودم به کار گرفته شده در این تراشه ارائه نشده اما به احتمال زیاد در طی یکی دو روز آینده و در ادامه همایش کوالکام، اطلاعات بیشتری در این خصوص منتشر خواهد شد.
یکی از دستاوردهای جدید دیگری که کوالکام در اولین روز همایش خود معرفی کرد، فناوری اسکنر اثر انگشت زیر نمایشگر موسوم به 3D Sonic Max است. شاید با شنیدن نام این فناوری به یاد بازی مشهور سونیک افتاده باشید اما همینجا اعلام می کنیم که این دو ربطی به هم ندارند! این سنسور اثر انگشت جدید در مقایسه با نمونه های فعلی از محدوده کاری وسیع تری برخوردار بوده و حتی این امکان را فراهم می کند که بتوان از دو انگشت به صورت همزمان برای تشخیص هویت کاربر استفاده کرد. دقت عمل این سنسور جدید نیز در مقایسه با اسکنرهای اثر انگشت زیرنمایشگر دیگر، به شکل قابل ملاحظه ای بهبود یافته است.
عمل کردن در یک محدوده بزرگتر و افزایش دقت دو پیشرفت بزرگ برای فناوری اسکنر اثر انگشت کوالکام محسوب می شوند. بد نیست بدانید که در حال حاضر گوشی گلکسی اس 10 سامسونگ از سنسور فعلی 3D Sonic کوالکام استفاده می کند که البته سرعت پایین، غیرقابل اطمینان بودن و دقت نه چندان بالا، از مشکلات این سنسور به شمار می آید. نیازی به گفتن نیست که این مشکلات در نهایت باعث بروز اختلالاتی در زمینه تأیید هویت کاربران شده تا جایی که سامسونگ سفارش کرده کاربران تنها از محافظهای صفحه نمایش تأیید شده توسط این شرکت بر روی پرچمدارهایش استفاده کنند.
هنوز مشخص نیست که سال آینده و در گوشی های گلکسی اس 11 نیز سامسونگ از سنسور اثر انگشت کوالکام استفاده خواهد کرد و یا فناوری اختصاصی خود را در این زمینه توسعه داده و به کار خواهد گرفت.