همه ما به یاد داریم وقتی که شبکههای 3G راهاندازی شدند، سرعت اتصال به اینترنت را متحول کردند و امکان تماشای ویدیوهای آنلاین و حتی برقراری تماسهای تصویری را مهیا نمودند. شرایط با روی کار آمدن شبکههای 4G بسیار بهتر هم شد و به خصوص در زمینه کاهش تأخیر ارتباطات شاهد تحولی شگرف بودیم. حالا هم همان حس خوب تغییر و پیشرفت را با شبکههای نسل پنجم یا 5G میتوان تجربه کرد و این شبکهها روز به روز در حال گسترده و فراگیر شدن هستند.
در حال حاضر گوشیهای پشتیبانی کننده از فایو جی نسبت به یک سال گذشته بسیار بیشتر شدهاند اما باز هم جا برای پیشرفت زیاد است و هدف بعدی میتواند کاهش قیمت اینگونه محصولات باشد. ردمی نوت 10 فایو جی (Redmi Note 10 5G) را میتوان یکی از اولین گوشیهایی دانست که با قیمت بسیار پایین و مقرون به صرفه (شروع قیمت از 200 دلار) امکان اتصال به شبکههای 5G را مهیا کرده و ورود به نسل جدید را برای طیف گستردهتری از کاربران امکانپذیر نموده است. در ادامه با دیجی رو همراه باشید تا نگاهی کوتاه به مشخصات و ویژگیهای این گوشی داشته باشیم.
ردمی نوت 10 فایو جی با وجود قیمت پایینی که دارد، تمامی اقلام اساسی را داخل بستهبندی خود دارد که عبارتند از: یک شارژر 22.5 وات (البته در عمل از این سرعت پشتیبانی نمیکند و در ادامه به آن خواهیم پرداخت)، کابل USB نوع C و قاب شفاف سیلیکونی.
ردمی نوت 10 فایو جی قدرت پردازشی خود را از تراشه دیمنسیتی 700 از محصولات مدیاتک میگیرد. این پردازنده یکی از مقرون به جدیدترین و صرفهترین مدلهای بازار بوده و پیش از این در ریلمی 8 فایو جی (Realme 8 5G) نیز به کار گرفته شده است. عملکرد دیمنسیتی 700 به نسبت قیمتی که دارد کاملاً مناسب است و نمرههایی که در تستهای بنچمارک کسب کرده قابل قبول میباشند.
میانرده جدید ردمی از یک مودم زیر 6 گیگاهرتز برای اتصال به 5G استفاده میکند که سرعت دانلود آن در بیشترین حالت به 2.77 گیگابیت بر ثانیه (355 مگابایت بر ثانیه) میرسد. البته هنوز شبکههایی با این سرعت راهاندازی نشدهاند و برای دستیابی به حداکثر سرعت قابل پشتیبانی، باید چند سال دیگر صبر کرد. همانطور که گفتیم مودم ردمی نوت 10 فایو جی از نوع زیر 6 گیگاهرتز است و بنابراین کاربران این گوشی امکان اتصال به شبکههای موج میلی متری را نخواهند داشت (برای درک تفاوت این دو نوع شبکه به این مقاله مراجعه کنید).
با اینکه همه چیز در بخش 5G خوب و ایدهآل به نظر میرسد، اما ردمی نوت 10 فایو جی هم مانند ریلمی 8 فایو جی برای پایین آوردن قیمت، هزینههایی را در برخی قسمتها پرداخت کرده است. به عنوان مثال، این گوشی اولین عضو از سری نوت 10 است که به جای نمایشگر اولد از پنل LCD استفاده میکند. همچنین، اولین گوشی از این خانواده است که دوربین اولتراواید ندارد و البته از شارژ سریع 33 وات هم پشتیبانی نمیکند (سرعت شارژ این مدل 18 وات است). در واقع، میتوان گفت ردمی در ساخت نوت 10 فایو جی تمام تمرکز خود را به ارائه اتصال 5G با کمترین قیمت معطوف کرده و البته در این امر نیز کاملاً موفق بوده است.
مانند تمام گوشیهایی که در این رده قیمت عرضه میشوند، ردمی نوت 10 فایو جی هم از یک سنسور اصلی 48 مگاپیکسلی در پشت بدنه خود بهره میبرد که امکان ضبط ویدیوی 4K ندارد و بیشتر از 1080p را پشتیبانی نمیکند.
با اینکه این گوشی از یک پنل 90 هرتزی بهره میبرد اما پردازنده گرافیکی آن قدرت کافی برای اجرای اغلب بازیها در نرخ فریم 90 را ندارد. اما در هر صورت رابط کاربری بسیار نرم و روان اجرا میشود و کار کردن با آن لذتبخش است. در مورد سرعت شارژ هم باید گفت حتی با وجود باتری بزرگ 5000 میلی آمپری، سرعت 18 وات زیاد هم اذیت کننده نیست و میتوان با آن کنار آمد. به خصوص اینکه به واسطه کم مصرف بودن قطعات، تنها با یکبار شارژ میتوان 16 ساعت به طور مداوم بازی کرد.
اما سؤال اصلی این است که آیا پشتیبانی از 5G ارزش قربانی کردن سایر بخشها را داشته است؟ پاسخ این سؤال بیش از هر چیز به نظر شخصی کاربر بستگی دارد. اگر جزو کسانی هستید که از گوشی خود برای وب گردی، تماشای استریمهای آنلاین، آموزش و البته بازیهای آنلاین نه چندان سنگین استفاده میکنید، اتصال 5G و سرعت بالای آن میتواند شما را شگفتزده کند بدون اینکه نیاز باشد هزینهای سرسامآور صرف خرید گوشی کنید. اما در غیر این صورت، شاید ضعف سخت افزاری ردمی نوت 10 فایو جی در برابر رقبا برای شما قابل قبول نبوده و بخواهید به سراغ میانردههای دیگر بازار بروید.