سامسونگ دیروز گزارش مالی مربوط به درآمد خود در سه ماهه اول سال 2019 را منتشر کرد. بنا به اعلام این شرکت، در حالی که در طول این سهماهه تقاضا برای تراشههای حافظه و صفحه نمایش تاحدودی کم بوده، سری گلکسی اس 10 توانسته فروش قابل توجهی داشته باشد. با اینکه در سه ماهه اول 2019 فروش گوشیهای هوشمند به واسطه سپری شدن تعطیلات آخر سال با کاهش روبرو بوده است، درآمد بخش موبایل سامسونگ به دنبال رونمایی از گلکسی اس 10، اس 10 ای و اس 10 پلاس، نسبت به سه ماهه چهارم سال 2018 افزایش داشته است. در ادامه با دیجی رو همراه باشید.
سامسونگ اشاره کرده که ایجاد تغییرات گسترده در مشخصات و ویژگیهای گوشیهای رده پایین و میانرده این شرکت باعث لطمه خوردن فروش در طول سه ماهه اول شده است. در واقع اتخاذ چنین سیاستی از سوی سامسونگ باعث شد تا فروش مدلهای قبلی نیز به شدت کاهش پیدا کند. در طول سه ماهه اول 2019، این شرکت کرهای گوشیهای سری گلکسی J را با سری گلکسی A جایگزین کرد. میانردههای جدید سامسونگ دارای باتریهایی با ظرفیت بالاتر، تنظیمات دوربین چندگانه در پشت بدنه، اسکنر اثر انگشت زیر صفحه نمایش و پشتیبانی از شارژ سریع هستند. اما هزینه تجهیز محصولات سری گلکسی A با چنین مشخصات بالایی، باعث افزایش هزینههای تولید و بازاریابی و در نتیجه کاهش میزان سودآوری شده است.
با وجود اینکه انتظار میرود فروش ضعیف گوشیهای هوشمند در سه ماهه دوم سال نیز همچنان ادامه داشته باشد، اما سامسونگ پیشبینی میکند که از ماه آوریل تا ژوئن، تقاضا نسبت به گوشیهای هوشمند این شرکت حتی از سه ماهه اول نیز بیشتر باشد. در واقع ورود گوشیهایی مانند گلکسی اس 10 فایو جی و گلکسی A80 به بازار میتواند باعث تقویت فروش سامسونگ در سه ماهه دوم شود. برای نیمه دوم سال 2019 نیز عرضه گلکسی نوت 10 و مدلهای جدید گلکسی A، میتواند اوضاع را کاملاً مطابق میل سامسونگ پیش ببرد. در ضمن ورود گلکسی فولد و مدل 5G آن هم در نیمه دوم سال 2019، کمک شایانی به افزایش درآمد سامسونگ خواهد داشت. در مجموع انتظار میرود در طول سه ماهه سوم و چهارم سال جاری، کسب و کار گوشیهای هوشمند سامسونگ، به واسطه تلاشهای شرکت برای کاهش هزینهها در این بخش، بهبود یابد.
در سه ماهه اول سال جاری، بخش تلفن همراه سامسونگ 27.20 تریلیون یوان کره (معادل 23.4 میلیارد دلار) درآمد داشته که در مقایسه با 28.54 تریلیون یوان در مدت مشابه سال گذشته، با کاهش همراه بوده است. البته با وجود کاهش سالانه درآمد، این آمار نسبت به درآمد مربوط به سه ماهه چهارم 2018 که برابر 23.32 تریلیون یوان بود، افزایش داشته است. سود عملیاتی این شرکت در سه ماه اول سال نیز به 2.27 تریلیون یوان (معادل 1.9 میلیارد دلار) رسیده است. این عدد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 40 درصد کاهش داشته، اما با این حال، 50 درصد بالاتر از سود عملیاتی 1.51 تریلیون یوانی سه ماهه چهارم 2018 است.
فروش نمایشگرهای اولد انعطافپذیر در نیمه دوم سال بهتر میشود؟
در حالی که سامسونگ خود را برای افزایش فروش در نیمه دوم سال آماده میکند، اما این شرکت هنوز در مورد مشکلاتی که موجب تأخیر در عرضه گلکسی فولد شده، هیچ حرفی نزده است. اولین گوشی انعطافپذیر سامسونگ که قیمتی 1980 دلاری برای آن تعیین شده در ابتدا قرار بود در تاریخ 26 آپریل (جمعه 6 اردیبهشت) عرضه شود، اما مشکلاتی که برای صفحه نمایش داخلی آن ایجاد شد، موجب به تعویق افتادن تاریخ عرضه گوشی به بازار گردید. برخی از این مشکلات زمانی رخ داد که منتقدان به اشتباه لایه پلاستیکی محافظ صفحه نمایش 7.3 اینچی را از آن جدا کردند؛ بیخبر از اینکه لایه مذکور کاملاً با محافظهای مرسوم صفحه نمایش فرق دارد و به هیچ وجه نباید از گوشی جدا شود. درست است که سامسونگ پیام اخطاری را مبنی بر جدا نکردن محافظ صفحه نمایش، درج کرده بود اما این شرکت باید در مورد محل درج اخطار کاملاً تجدید نظر کند تا اطمینان یابد که کاربران حتماً آن را مشاهده خواهند کرد. با این حال، این، تنها مشکل گلکسی فولد نیست و مشکلات دیگری از قبیل نفوذ اجسام ریز به داخل لولا و یا از کار افتادن صفحه نمایش نیز گزارش شدهاند.
حال که صحبت از گلکسی فولد شد، باید اشاره کنیم سامسونگ انتظار دارد تقاضا برای پانلهای انعطاف پذیر اولد این شرکت در نیمه دوم سال و پس از کاهشی که در سه ماهه دوم خواهد داشت، دوباره افزایش یابد.
در مورد بخش تولید تراشه سامسونگ هم انتظار میرود با عرضه هر چه بیشتر گوشیهای ردهبالایی که به حافظه 256 گیگابایتی یا بالاتر مجهز هستند، شاهد افزایش درآمدزایی باشیم. همچنین انتظار میرود تقاضا برای چیپهای 5G افزایش یابد47 و البته سامسونگ خبر از شروع قریب الوقوع عرضه سنسورهای سهبعدی و اسکنر اثر انگشت زیر صفحه نمایش، داده است. به هر حال، باید منتظر ماند و دید پیشبینیهای سامسونگ برای ادامه سال چگونه از آب درخواهد آمد و آیا این شرکت کرهای خواهد توانست جایگاه خود به عنوان بزرگترین تولید کننده گوشیهای هوشمند را حفظ کند یا نه.