انتظار می رود طی هفته آینده، گوگل اطلاعات بیشتری راجع به سیستم عامل همراه جدید خود یعنی اندروید M منتشر کند و مهمتر از همه این که حرف M مخفف چه کلمه ای می باشد. البته در ویدیویی که اخیرا توسط دو تن از کارمندان گوگل تهیه شده، سرنخ هایی نشان داده شده است که طبق آن ها به نظر می رسد نام اصلی این سیستم عامل، مارشمالو (Marshmallow، نوعی شیرینی خمیر مانند) خواهد بود. البته این نام در حد یک حدس و گمان می باشد. گوگل همواره در سال های گذشته توانسته همگان را غافلگیر کند و باید ببینیم آیا این بار هم می تواند این کار را بکند یا نه.
در سال های قبل در حالی که همه فکر می کردند حرف K مخفف کیک لیمویی (Key lime pie) خواهد بود، سرانجام مشخص شد که گوگل با همکاری شرکت های Nestle و Hershey از نام شکلات کیت کت برای سیستم عامل جدید خود استفاده کرده است. در جهان فناوری امروز که اکثر خبرهای آن پیش از اعلام رسمی فاش می شوند، بسیار جالب بود که تا زمان رونمایی گوگل از نام کیت کت، هیچ صحبتی درباره این نام به میان نیامده بود.
در حالی که به نظر می رسد طرفداران اندروید تنها کاری که می توانند بکنند این است که به صندلی خود لم دهند و منتظر بمانند تا گوگل نسخه جدید آن را رونمایی کند، شرکت سامسونگ با تهیه یک سری اینفوگرافیک سعی کرده تا کاربران را با برخی قابلیت های جدید اندروید مارشمالو یا هر چه که نام خواهد داشت آشنا کند.
در پایین می توانید اینفوگرافیک های منتشر شده توسط سامسونگ را همراه با توضیحات آن ها مشاهده نمایید.
مدیریت دسترسی برنامه ها:
حتما شما هم در هنگام نصب برنامه های اندروید مشاهده کرده اید که برنامه ها برای نصب شدن درخواست دسترسی به برخی منایع دستگاه را می کنند و اگر شما موافق دسترسی آن ها نباشید، نصب برنامه متوقف می شود. در اندروید M قرار است این مشکل حل شود و از این پس خواهید توانست دسترسی برنامه ها به منابع سیستم را تحت کنترل خود داشته باشید و مثلا به برنامه ای مانند WhatsApp اجازه دسترسی به اطلاعات مکانی خود را ندهید، اما کماکان از برنامه مورد نظر استفاده کنید.
نظارت بر حافظه رم:
آیا می خواهید بدانید در گوشی اندرویدی شما کدام برنامه بیشتر از سایرین از حافظه رم استفاده می کند؟ با قابلیت جدیدی که در اندروید M در نظر گرفته شده است، می توانید نظارت کاملی برمیزان مصرف حافظه رم داشته باشید و برنامه های پر مصرف را شناسایی کرده و از تعداد دفعات اجرای آن ها نیز با خبر شوید.
دسترسی سریع تر با استفاده از اثر انگشت:
تا به حال سنسور تشخیص اثر انگشت تنها برای باز کردن قفل گوشی هوشمند مورد استفاده قرار می گرفت، اما با عرضه اندروید M می توانید از اثر انگشت خود برای ورود به حساب های کاربری مختلف مانند پلی استور استفاده کنید و خریدهای خود را در این فروشگاه به راحتی و به سرعت هر چه تمام تر با اثر انگشت خود تایید نمایید. بدین ترتیب دیگر لازم نیست همه جا مجبور به وارد کردن پسورد خود باشید.
پشتیبان گیری خودکار:
آیا پیش از این همواره نگران از دست دادن اطلاعات نرم افزارهای گوشی هوشمند خود بودید؟ این مسئله به خصوص در هنگام تعویض گوشی بسیار به چشم می آید. در اندروید M برای این مشکل نیز راه حلی تدارک دیده شده است و این سیستم عامل به صورت خودکار از اطلاعات و تنظیمات برنامه های موجود بر روی گوشی، پشتیبان گیری نموده و مستقیما بر روی گوگل درایو ذخیره می کند. البته در این بین محدودیت حجمی هم وجود دارد و برای هر برنامه تنها 25 مگابایت فضا برای ذخیره فایل پشتیبان در نظر گرفته شده است.
بهینه سازی مصرف انرژی:
مسئله طول عمر باطری و میزان مصرف انرژی همواره یکی از دغدغه های اصلی دارندگان گوشی های هوشمند به شمار می رود. در اندروید M مصرف باطری نسبت به اندروید آبنبات چوبی بسیار بهینه تر خواهد بود. در این سیستم عامل جدید، اگر برای یک مدت مشخص از گوشی هوشمند خود استفاده نکنید، دستگاه وارد حالتی به نام Doze (به معنی چرت زدن) خواهد شد که در این حالت با توقف برنامه های در حال اجرا در پس زمینه، مصرف باطری به حداقل خواهد رسید.