در سال 2019 دنیای گوشیهای هوشمند شاهد ظهور ترندها یا فناوریهای داغ و جنجالی مختلفی مانند صفحات نمایش با ریفرش ریت بالا، سنسورهای دوربین 108 مگاپیکسلی و دوربینهای پریسکوپی بود. اولین گوشی با نمایشگر انعطافپذیر هم در سال جاری میلادی روانه بازار شد. علاوه بر همه اینها، سرعت پردازندهها به شکل چشمگیری افزایش پیدا کرد، حاشیههای اطراف نمایشگر بسیار کمتر شد و حفره دوربین سلفی نیز معرفی شد.
در این بین، برخی از شرکتهای سازنده گوشی با بهرهگیری مؤثر از ترندها یا سوژههای داغ بازار توانستند رشد قابل ملاحظهای داشته و فروش محصولات خود را ارتقاء دهند، در حالی که تعدادی دیگر به واسطه غفلت از این ترندها، بخشی از سهم بازار خود را از دست دادند. یکی از شرکتهایی که در سال 2019 عملکرد قابل قبولی داشت و توانست جایگاه خود را تثبیت کند، کمپانی کرهای سامسونگ بود که همچنان به عنوان بزرگترین تولید کننده گوشی در سطح جهان شناخته میشود.
در ادامه با دیجی رو همراه باشید تا نگاهی اجمالی به عملکرد سامسونگ در سال 2019 انداخته و موفقیتها و شکستهای این شرکت کرهای را در این سال مرور کنیم.
موفقیت: گلکسی اس 10، اس 10 ای و اس 10 پلاس
سامسونگ سال جاری میلادی را بسیار موفق شروع کرد و با عرضه پرچمدارهای سری گلکسی اس 10 در سه مدل مختلف (با احتساب مدل فایو جی، چهار مدل) توانست نظرات مثبت بسیاری را به خود جلب کند. گلکسی اس 10 و اس 10 پلاس برای اولین بار در بین گوشیهای سامسونگ، از اسکنر اثر انگشت اولتراسونیک (زیر نمایشگر) استفاده کردند، در حالی که مدل گلکسی اس 10 ای سعی کرد تا یک گوشی جمع و جور و فشرده با مشخصات این سری را در دسترس کاربران قرار دهد.
هر سه مدل گلکسی اس 10 در جلوی بدنه و روی صفحه نمایش خود دارای حفرهای برای تعبیه دوربین سلفی بودند و در پشت بدنه هم لنزهای جدید فوق عریض اضافه شدند. تراشه پردازشی قدرتمند اگزینوس 9820 و حافظه داخلی 128 گیگابایتی در مدل پایه، از دیگر مشخصات بارز سری اس 10 سامسونگ به شمار میرود.
شکست: گلکسی فولد
سامسونگ اولین گوشی انعطافپذیر خود را همزمان با معرفی محصولات سری گلکسی اس 10 رونمایی کرد اما این گوشی به هیچ وجه نتوانست انتظارات را برآورده کند و مشکلات عدیده آن باعث به تأخیر افتادن چند باره زمان عرضه آن شد.
گلکسی فولد در حالت جمع شده دارای صفحه نمایشی 4.6 اینچی است که هنگام باز کردن گوشی این اندازه به 7.3 اینچ افزایش مییابد. سامسونگ برای نگه داشتن دو طرف در کنار هم و بستن گوشی از آهنربا استفاده کرده و در مجموع 6 لنز دوربین بر روی بدنه آن تعبیه شده است. البته چنین مشخصات بالایی باعث افزایش قیمت گلکسی فولد هم شده و این گوشی با قیمت 1980 دلار معرفی شده بود.
با اینکه ایده طراحی گلکسی فولد در ابتدا بسیار جذاب به نظر میرسید اما مشکلاتی که در قسمت صفحه نمایش و لولای آن بروز کرد، تا حدود زیادی از محبوبیت و جذابیت اولیه آن کاست و به همین دلیل فروش اولین گوشی انعطافپذیر سامسونگ اصلاً آن چیزی نبود که این شرکت کرهای انتظار داشت.
موفقیت: سری متحول شده گلکسی ای
در سال 2019، سامسونگ تغییر و تحول زیادی در بخش گوشیهای میانرده خود ایجاد کرد و سری گلکسی ای را با تنوع بسیار بالا و قیمت مناسب در دسترس خریداران قرار داد. محبوبیت این سری به حدی بود که گلکسی ای 50 و ای 70 در بین پرفروشترین گوشیهای سال 2019 سامسونگ قرار گرفتند و در بسیاری از نظرسنجیها نیز به عنوان بهترین گوشیهای مقرون به صرفه بازار شناخته شدند.
همان طور که گفتیم تنوع بالا یکی از ویژگیهای بارز سری گلکسی ای است و محصولات این سری در اشکال و ابعاد مختلف عرضه شدهاند. حتی برخی از مدلهای این سری با وجود مقرون به صرفه بودن، به نمایشگر امولد، دوربینهای چندگانه و باتری بزرگ مجهز هستند که برای گوشی هوشمندی در این رده قیمت یک مزیت بزرگ به شمار میرود. در این بین، گلکسی ای 80 حتی به دوربین چرخشی هم مجهز شده تا در صورت عدم استفاده از دوربین سلفی، این قطعه فضایی را از جلوی بدنه اشغال نکند.
موفقیت: گلکسی نوت 10 و نوت 10 پلاس
گلکسی نوت 10 پلاس دقیقاً همان ابرگوشی هوشمندی بود که سامسونگ به عنوان اختتامیه سال 2019 به آن نیاز داشت.
این گوشی مانند دیگر محصولات سری نوت، به یک صفحه نمایش بزرگ، حافظه داخلی 256 گیگابایتی، دوربین فوق العاده قدرتمند، یک باتری بزرگ با پشتیبانی از شارژ سریع سیمی و بیسیم و همچنین مشخصه اصلی سری گلکسی نوت، یعنی قلم اس پن، مجهز شده که البته این بار قلم اس پن از جسچرهای حرکتی ژیروسکوپی هم پشتیبانی میکند.
شکست: تراشه پردازشی اگزینوس
با اینکه هنوز نمیتوان در مورد آینده تراشههای اگزینوس سامسونگ اظهارنظر دقیقی کرد، اما امسال شرکت کرهای تصمیم گرفت تا استفاده از هستههای اختصاصی خود را کنار گذاشته و به جای آن از هستههای ساخت ARM استفاده کند. سران سامسونگ اطمینان دادهاند که این حرکت باعث خواهد شد تا پردازندههای اگزینوس همچنان به رقابت در بازار ادامه دهند، اما به احتمال زیاد دیگر خبری از امتیازهای بالا در بخش عملکرد تک هستهای تراشههای اگزینوس نخواهد بود.
موفقیت: گلکسی فولد!
بله،میدانیم که گلکسی فولد را به عنوان یکی از شکستهای سامسونگ در سال 2019 طبقهبندی کردیم، اما با این حال نمیتوان از عملکرد خوب این شرکت کرهای در برطرف کردن مشکلات طراحی گلکسی فولد و عرضه موفق آن به بازار چشمپوشی کرد. حتی با وجود تأخیری که در عرضه گلکسی فولد به وجود آمد، باز هم سامسونگ توانست لقب اولین عرضه کننده گوشی انعطافپذیر را در سال 2019 و در بسیاری از مناطق از آن خود کند.
موفقیت: بهروزرسانیهای نرمافزاری
سامسونگ امسال در آمادهسازی نسخه جدید اندروید برای پرچمدارهای خود نیز بسیار موفق عمل کرد و در میانههای ماه دسامبر توانست نسخه پایدار اندروید 10 را در اختیار دارندگان گوشیهای سری گلکسی اس 10 و نوت 10 قرار دهد. این یک پیشرفت بزرگ برای سامسونگ محسوب میشود، چرا که در سالیان گذشته سابقه نداشته نسخه پایدار اندروید جدید تا قبل از پایان سال آماده شود.