تحقیقات اخیر نشان داده است که به طور متوسط صفحهی گوشی یک تلفن هوشمند، 3 برابر کثیفتر از صندلی توالت است. در حقیقت، بیش از 35 درصد مردم هیچ گاه موبایلشان را با مایعات تمیز کننده پاک نکردهاند. تیمی از محققین در این زمینه مطالعهای انجام داده و این افراد 3 گوشی مختلف (آیفون 6، گلکسی اس 8 و گوگل پیکسل) را دستمال کشیدهاند تا ببینند چقدر باکتری هوازی، مخمر و قارچ روی هر کدام از آنها رشد کرده است.
نمایشگر این موبایلها از بقیهی جاها با میانگین 30 واحد آلودهتر بود (یعنی بیشتر از صندلی توالت). دکمهی قفل کردن به طور متوسط 23.8 واحد آلودگی داشت که این هم سطح با صندلی توالت است و دکمهی هوم با 10.6 واحد آلودگی، از موس یا کیبورد ادارات، 2 برابر آلودگی بیشتری داشت.
طبق گفتهی پزشکان، جرمهای موجود بر روی نمایشگرهای اسمارت فونها، منبع عمدهای از مشکلات پوستی از جمله آکنه میباشند. از آنجایی که ما هر جا میرویم موبایلمان را با خود به همراه داریم، جرم گرفتن آنها در طی مسیر غیرقابل اجتناب است. ما هیچ گاه متوجه نمیشویم که وقتی موبایل را مقابل گوش و صورتمان قرار میدهیم، چه حجم از آلودگی را با خود به همراه دارند.
پس دفعهی بعد که تصمیم گرفتید موبایلتان را برای زنگ زدن یا پیام دادن با خود به دستشویی ببرید حواستان باشد، چرا که درست است موبایل در تماس مستقیم با چیزی قرار نمیگیرد اما به طور قطع میتواند باکتریها را به خود جذب کند.
یک نکته که میتوانید برای جلوگیری از آلودگی رعایت کنید این است که هنگام تماسهای طولانی از هدفون استفاده کنید و برای تمیز کردن موبایلتان میتوانید از پنبه الکلی استفاده کرده یا محلول تمیز کنندهی موبایل بخرید.
اگر دارید این مطلب را بر روی موبایلتان مطالعه میکنید، شاید بهتر باشد همین الان بروید و دستهایتان را بشویید!