آخرین باری که سونی از پسوند کامپکت (Compact) برای یکی از گوشیهای هوشمند خود استفاده کرد، به معرفی اکسپریا ایکس (Xperia X) برمیگردد، و این شرکت تلاش کرد تا یک محصول میان رده را به اعتبار پرچمدارهای خود راهی بازار کند. با وجود اینکه «اکسپریا ایکس کامپکت» یک محصول شگفت انگیز بود، اما به هیچ وجه به عنوان جانشین واقعی گوشیهای رده بالای سونی، مورد قبول کاربران واقع نشد.
اما امروز، در کنار گوشی پرچمدار «ایکس زد وان» (XZ1) و محصول میان رده «ایکس ای وان پلاس» (XA1 Plus)، سونی یک مدل کوچکتر را نیز با نام «ایکس زد وان کامپکت» (XZ1 Compact) معرفی کرد. البته این گوشی هوشمند در واقع همان XZ1 در ابعادی کوچکتر میباشد که تنها چند قابلیت جزئی در آن حذف شده است.
طراحی مشابه با مدل بزرگتر
با وجود اینکه طراحی ایکس زد وان کامپکت تا حدود زیادی شبیه به نسخه معمولی آن میباشد اما این مسئله را نمیتوان به عنوان یک نکته منفی تلقی کرد زیرا از ابتدا نیز سونی قصد داشته تا یک مدل کوچک و جمع و جور از XZ1 را راهی بازار کند. بیشتر فضای جلویی دستگاه توسط صفحه نمایش 4.6 اینچی با رزولوشن 720p پر شده و برخلاف XZ1، صفحه نمایش این گوشی از محتوای HDR پشتیبانی نمیکند. در بالا و پایین دستگاه میتوان یک جفت بلندگوی استریو را مشاهده کرد که البته در حاشیه بالایی، سنسور مجاورت و همچنین لنز نسبتاً بزرگ دوربین جلویی، آن را همراهی میکند.
ایکس زد وان کامپکت نیز همانند برادر بزرگتر خود طراحی ظریفی داشته و پانل پشتی و کنارههای دستگاه به صورت یکپارچه طراحی شدهاند. البته در این مدل کوچکتر به جای آلومینیوم از پلاستیک مات برای ساخت آن استفاده شده است. پشت بدنه ایکس زد وان کامپکت تقریباً خالی بوده و تنها لنز و سایر قطعات مرتبط با دوربین در آن خودنمایی میکند. پانلهای جانبی نیز تقریباً مشابه XZ1 بوده و شامل دکمه پاور که به عنوان اسکنر اثر انگشت نیز عمل میکند، ورودی هدست و اتصال USB-C میباشد.
دوربین باکیفیت در یک گوشی کوچک
دوربین به کار گرفته شده در ایکس زد وان کامپکت، همان سنسور 19 مگاپیکسلی MotionEye است که پیش از این در ایکس زد اس و همچنین ایکس زد پریمیوم مورد استفاده قرار گرفته بود. یکی از ویژگیهای جالب این دوربین، امکان ضبط ویدیوهای اسلوموشن با نرخ فریم 960 میباشد. قابلیت اسکن سه بعدی اشیاء هم که در XZ1 معرفی شد، در این مدل کوچکتر قابل استفاده است و با توجه به شباهت سختافزاری دو گوشی انتظار نمیرود از این لحاظ کارایی چندان متفاوتی با یکدیگر داشته باشند. دوربین جلویی ایکس زد وان کامپکت نیز یکی دیگر از نقاط قوت آن میباشد. این دوربین با زاویه دید گسترده و 120 درجهای خود امکان ثبت تصاویر سلفی جذابی را به کاربران خواهد داد.
کوچک اما قدرتمند
سونی ایکس زد وان کامپکت را به عنوان تنها گوشی کامپکت رده بالای موجود در بازار معرفی کرده که البته سخن چندان بیراهی هم نیست و شاید تنها آیفون اس ای توان رقابت با آن را داشته باشد. مطمئناً سختافزار قدرتمند به کار رفته در گوشی جمع و جور سونی باعث شده تا سران این شرکت با اعتماد به نفس بالا بتوانند چنین ادعایی در مورد محصول خود داشته باشند. تغییرات سختافزاری ایکس زد وان کامپکت نسبت به گوشی اکسپریا ایکس کامپت، یک گام بزرگ رو به جلو بوده و سونی در این زمینه بسیار موفق عمل کرده است. به طور مشخص، این گوشی مجهز به پردازنده اسنپدراگون 835، 4 گیگابایت حافظه رم و 32 گیگابایت فضای ذخیره سازی (که خوشبختانه از طریق کارتهای SD نیز قابل ارتقاء میباشد) بوده و ظرفیت باتری آن نیز 2700 میلی آمپر ساعت میباشد.
طعم خوش اندروید اوریو
یکی از جالبترین ویژگیهای XZ1، مجهز بودن آن به آخرین نسخه سیستم عامل همراه گوگل، یعنی اندروید 8.0 اوریو است که خوشبختانه مدل کامپکت آن نیز در این مورد یکسان عمل کرده و خریداران این محصول به صورت پیش فرض از اندروید اوریو لذت خواهند بود. با توجه به اینکه پرچمدارهای سونی و ال جی هنوز با اندروید نوقا راهی بازار میشوند، میتوان به اهمیت این حرکت سونی بیشتر پی برد.
قیمت و زمان عرضه اکسپریا ایکس زد وان کامپکت
طبق اعلام سونی، گوشی ایکس زد وان کامپکت در تاریخ 4 اکتبر عرضه خواهد شد و قیمتی هم که برای آن تعیین شده بسیار مناسب و رقابتی است. این گوشی هوشمند در رنگهای مشکی، نقرهای، صورتی، و آبی با قیمت 599 دلار در دسترس خریداران قرار خواهد گرفت.
با سلام ممنون از مقاله خوبتون. واقعا گوشی خوبیه نسبت به زد فایو کامپکت و ایکس کامپکت مزیت هایی داره. من همه مدل های کامپکت رو داشتم و باهاشون کار کردم واقعا عالی بودن. این گوشی از لحاظ نرم افزاری قوی تره. برخلاف کامپکت های قبلی هنوز با محل قرارگیری دکمه های تنظیم صدا نتونستم ارتباط برقرار کنم و با اینکه توی اروپا ازش استقبال شده من با مدل های قبلی راحت تر کار میکردم برای کم و زیاد کردن صدا. یکم پیچیده س ولی بتدریج که باهاش کار میکنی از این پیچیدگی درمیاد. تغییرات منو هم نسبت به کامپکت های قبلی جالبه.