سونی به تازگی استراتژی جدیدی را در رابطه با تولید و عرضه گوشیهای خود در پیش گرفته و حتی شیوه نامگذاری آنها را هم تغییر داده است. در واقع، دیگر خبری از پسوندهایی مانند Xs یا As نیست و میانردههای جدید این شرکت با نام ساده اکسپریا 10 و دو مدل معرفی شده است. هر دوی این مدلها مانند گوشی پرچمدار اکسپریا 1، دارای نمایشگری با نسبت 21:9 هستند. در نهایت نیز گوشی اکسپریا ال 3 (Xperia L3) معرفی شده که هم نامگذاری آن قدیمی است و هم سخت افزار نسبتاً ضعیفتری دارد. در ادامه با معرفی این گوشیهای هوشمند با دیجی رو همراه باشید.
سونی اکسپریا 10 پلاس
سونی اکسپریا 10 پلاس در واقع نسخهای مقرون به صرفهتر از جدیدترین پرچمدار این شرکت است. صفحه نمایش این گوشی اندازهای 6.5 اینچی داشته و همان طور که اشاره کردیم نسبت ابعاد آن به صورت 21:9 طراحی شده است. این نمایشگر از لحاظ اندازه و ابعاد مشابه با نمایشگر اکسپریا 1 است اما پانل آن IPS LCD بوده و رزولوشنی برابر با 2520 در 1080 پیکسل یا همان +1080p دارد. باتری 3000 میلی آمپر ساعتی آن هم به اندازه کافی بزرگ است و میتواند انرژی مورد نیاز یک روز کاری را تأمین کند.
اکسپریا 10 پلاس در پشت بدنه خود به یک دوربین دوگانه با لنزهای 12 مگاپیکسلی (لنز اصلی با سنسور 1/2.8 اینچی) و 8 مگاپیکسلی (تلهقوتو) مجهز است که قابلیت بزرگنمایی دو برابری بدون افت کیفیت را دارد. این دوربین قادر است ویدیوهایی با وضوح 4K را در نسبت ابعاد 16:9 و 21:9 ضبط کند و از قابلیت SteadyShot (تثبیت الکترونیکی تصویر) بهرهمند میباشد. دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی این گوشی نیز دقیقاً همانی است که در اکسپریا 1 دیدهایم.
استفاده از تراشه پردازشی اسنپدراگون 636 در اکسپریا 10 پلاس یک ارتقاء بزرگ نسبت به محصولات سری XA2 محسوب میشود و با چهار هسته Cortex-A73 به همراه هستههای Cortex-A53، قدرت خوبی به این گوشی بخشیده است. سونی برای این محصول خود از 4 گیگابایت حافظه رم و همچنین 64 گیگابایت فضای ذخیره سازی استفاده کرده که البته امکان ارتقاء آن به وسیله کارتهای حافظه میکرو اس دی و تا 512 گیگابایت دیگر نیز مهیا شده است.
سونی اکسپریا 10
اکسپریا 10 در مقایسه با مدل پلاس کوچکتر بوده و صفحه نمایشی 6.0 اینچی دارد. نسبت ابعاد این صفحه 21:9 بوده و وضوح تصویری آن هم +1080p است. این یعنی، اکسپریا 10 استاندارد تنها 68 میلی متر پهنا دارد.
دوربین دوگانه پشتی این گوشی دارای دو لنز 13 و 5 مگاپیکسلی است که البته برخلاف اکسپریا 10 پلاس، لنز ثانویه تلهفوتو نبوده و تنها برای تشخیص عمق به کار میرود. البته از مزایای این دوربین میتوان به ضبط ویدیوهای 4K و بهرهمندی از فناوری SteadyShot اشاره کرد. دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی هم کماکان در جلوی بدنه خودنمایی میکند.
سونی برای این مدل از پردازنده نسبتاً قدیمی اسنپدراگون 630 استفاده کرده که 3 گیگابایت حافظه رم نیز آن را همراهی میکند. میزان فضای ذخیره سازی در نظر گرفته شده برای مدل استاندارد اکسپریا 10 هم 64 گیگابایت است که البته امکان ارتقاء آن به وسیله کارتهای حافظه میکرو اس دی وجود دارد. انرژی مورد نیاز این گوشی نیز توسط یک باتری 2870 میلی آمپر ساعتی تأمین میشود.
سونی اکسپریا ال 3
اکسپریا ال 3 از برخی جهات به مدل استاندارد اکسپریا 10 شباهت دارد، اما با این حال سادهتر از بقیه بوده و جزو محصولات رده پایین سونی قرار میگیرد. صفحه نمایش این مدل 5.7 اینچی بوده و وضوح تصویری و نسب ابعاد آن به ترتیب +720p و 18:9 است.
در پشت بدنه اکسپریا ال 3 یک دوربین دوگانه دیده میشود که لنز اصلی آن 13 مگاپیکسلی بوده و یک سنسور تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی هم آن را همراهی میکند. متأسفانه برخلاف مدلهای بالا، خبری از قابلیت ضبط ویدیوی 4K در این گوشی نیست. اما دوربین سلفی کماکان 8 مگاپیکسلی است.
قدرت پردازشی این مدل تقریباً با اکسپریا 10 مساوی است. تراشهای که در داخل بدنه اکسپریا ال 3 استفاده شده، یکی از تولیدات مدیاتک به نام هلیو پی 22 است که مبتنی بر معماری 12 نانومتری بوده و از هشت هسته Cortex-A53 بهره میبرد. حافظه رم در نظر گرفته شده برای این گوشی 3 گیگابایتی بوده و 32 گیگابایت فضای ذخیره سازی (قابل ارتقاء به وسیله کارتهای حافظه میکرو اس دی) هم در دسترس کاربران خواهد بود.
در نهایت باید اشاره کنیم، با وجود اینکه مدلهای دوگانه اکسپریا 10 به اندروید 9 پای مجهز شدهاند اما متأسفانه اکسپریا ال 3 به صورت پیش فرض از سیستم عامل سال گذشته، یعنی اندروید 8.0 اوریو استفاده میکند.