سونی در نمایشگاه چند هفته پیش IFA 2016 برلین از دو گوشی جدید سری ایکس اکسپریای خود رسماً رونمایی کرد. سونی اکسپریا ایکس زد پرچمدار جدید این شرکت خواهد بود و اکسپریا ایکس کامپکت تازهترین تلاش ژاپنیها برای جلب توجه علاقهمندان به گوشیهای جمع و جورتر میباشد. اکسپریا ایکس کامپکت، چهارمین گوشی سونی با پسوند کامپکت است (پس از اکسپریا زد 1 کامپکت، زد 3 کامپکت، زد 4 وی که البته فقط در ژاپن عرضه شد و در نهایت زد 5 کامپکت)، اما این کمپانی برخلاف کامپکتهای پیشین خود، از یک پردازندهی میانردهی شرکت کوالکام، با نام اسنپ دراگون 650 در اکسپریا ایکس کامپکت استفاده کرده است. نسلهای قبل کامپکت سونی همگی دارای چیپستی یکسان با پرچمدار این شرکت بودهاند. بر اساس تعدادی از شایعات هم قرار بود که ایکس کامپکت از پردازندهی اسنپ دراگون 820 قدرت بگیرد، اما هنگام رونمایی رسمی سونی از این گوشی، شاهد استفاده از اسنپ دراگون 650 بودیم. البته باید این نکته را هم اشاره کنیم که پردازندهی اسنپ دراگون 650 به هیچ عنوان ضعیف نیست و در مدل اکسپریا ایکس شاهد عملکرد کاملاً راضیکنندهی آن بودیم و ایکس کامپکت هم در بنچمارکهای مختلف موفق شد مدل نسل قبل، یعنی اکسپریا زد 5 کامپکت را شکست دهد. بنابراین با چیپستی قدرتمند روبرو هستیم که در بدترین حالت به اندازهی پردازندهی بالا ردهی سال قبل شرکت کوالکام، اسنپ دراگون 810 توان دارد.
بیشتر بخوانید:
- عمر باتری سونی اکسپریا ایکس زد مشخص شد
- جعبه گشایی و نگاه اولیه به سونی اکسپریا ایکس زد
- اولین نمونههای تصاویر ثبت شده توسط سونی اکسپریا ایکس زد منتشر شد
وب سایت جی اس ام ارنا موفق شده تنها چند هفته پس از معرفی اکسپریا ایکس کامپکت به آن دست پیدا کند و حالا ما مشتاقانه نتایج آزمایش این وب سایت بر روی باتری غول کوچک ژاپنیها را در اختیار شما خواهیم گذاشت.
اکسپریا ایکس کامپکت دارای یک باتری با ظرفیت 2700 میلی آمپر میباشد، درست به اندازهی اکسپریا زد 5 کامپکت و کمی بیشتر از مدل اکسپریا ایکس. با توجه به این که اکسپریا ایکس دارای باتری با ظرفیت پایینتر و صفحهی نمایشی بزرگتر با رزولوشن تصویر بالاتر بود و با این حال موفق شد امتیاز خوبی در زمینهی باتری به دست بیاورد، انتظار داشتیم که اکسپریا ایکس کامپکت از خود عملکرد بسیار خوبی را بر جای بگذارد.
در واقع هم این گوشی موفق شد امتیاز بسیار خوبی به دست بیاورد، شاید تنها عملکرد آن در زمینهی تماس تلفنی فوقالعاده نبود. با این حال به دست آوردن رکورد 14 ساعت و 30 دقیقهای مکالمهی تلفنی 3G بسیار خوب است و نشان میدهد که وعدهی سونی در مورد عمر باتری بالای این دستگاه، در واقعیت هم میتواند روی دهد.
ایکس کامپکت عملکرد خوبی را از خود در زمینهی گشت و گذار در اینترنت و پخش ویدئو نشان داد. این دستگاه 11 ساعت و 30 دقیقه هنگام گشت و گذار در اینترنت از طریق وای فای دوام آورد، این امتیاز 9 دقیقه بیشتر از میزانی است که اکسپریا زد 5 کامپکت توانست دوام بیاورد و همچنین دو ساعت بیشتر از سونی اکسپریا ایکس میباشد که موفق شده بود رکورد 9 ساعت و 34 دقیقه را به دست بیاورد. بنابراین این تفکر که صفحهی نمایش با رزولوشن پایینتر برابر با عمر باتری بیشتر است، کاملاً دست به نظر میآید.
البته این قضیه چندان در مورد پخش ویدئو صدق نمیکند. ایکس کامپکت موفق شد به اندازهی ایکس در این قسمت دوام بیاورد، که البته همچنان رکوردی بسیار خوب میباشد. اکسپریا زد 5 کامپکت اما موفق شد 3 ساعت بیشتر از مدل نسل جدیدتر دوام بیاورد. البته این نکته را هم باید ذکر کنیم که آزمایش انجام گرفته بر روی زد 5 کامپکت مربوط به زمانی میشود که وب سایت جی اس ام ارنا میزان روشنایی گوشیها را بر روی 50 درصد قرار میداد که این میزان برای زد 5 کامپکت 106 نیت میباشد. اما آزمایش انجام گرفته بر روی اکسپریا ایکس کامپکت با تنظیم کردن میزان روشنایی بر روی 200 نیت بوده است (استاندارد جدیدی که این وب سایت آن را مورد ملاک قرار میدهد).
در نهایت با جمع کردن رکوردهای تکی بالا و اضافه کردن میزان مقاومت ایکس کامپکت در حالت استندبای (که در جدول بالا مشخص نیست) به امتیاز نهایی 73 ساعت میرسیم که کاملاً مناسب و رضایتبخش میباشد.