تکنولوژی همان پدیدهی خارقالعاده و درحال پیشرفتی است که امروزه همهی افراد با توجه به نیاز روزانهی خود، کم یا زیاد با آن سر و کار دارند. درست از زمانی که از خواب بیدار میشوید تا شب هنگام لحظهای که میخواهید بخوابید، تکنولوژی با شما در همهجا وجود دارد و هر روز شاهد پیشرفت چشمگیر آن در زمینههای مختلف علمی هستیم. دانشمندان و محققین در این زمینه نهایت تلاش خود را دارند تا با استفاده از تکنولوژی، ارتباطات، درمان و شناخت انواع بیماری را راحتتر کرده و به طور کل زندگی را برای جامعهی بشری راحتتر کنند و سطح کیفی زندگی انسان را تا حد ممکن با استفاده از آن بالا ببرند.
امروزه تکنولوژی به شدت در حال تغییر است اما این تغییرات اغلب آنقدر سریع هستند که ممکن است ما خیلی متوجه آن نشویم به همین دلیل هم بی چون و چرا پذیرای این تغییرات بوده و آنها را طبیعی تلقی میکنیم. اکثر مردم سعی میکنند تا دنیای دیجیتال اطرافشان را به سرعت درک کرده و خود را با شرایط تطبیق دهند. در طول روز با کلماتی نظیر گوگل، اینستاگرام، پیام رسانهای مختلف و دستگاههای الکترونیکی بیشماری برخورد میکنیم و آگاهیم که تکنولوژی و پیشرفت آن چگونه این مفاهیم را توانسته به سرعت در دل زندگی ما بگنجاند، اما باید خود را برای تغییرات بسیار بزرگتری در این زمینه نیز آماده کنیم. در حال حاظر منتظر آن هستیم که تغییرات بوجود آمده، بتواند ماهیت محصولات، کارآفرینی، سازمانها و حتی خود تکنولوژی را نیز در چند سال آینده تغییر دهد. در این مقاله از دیجی رو با ما همراه باشید تا با 30 حقیقت دنیای تکنولوژی آشنا شده و عمیقا نقش مهم و اساسی آن در زندگی روزمره و وابستگی امروزهی دنیای بشریت به این پدیدهی در حال تغییر را درک کنید.
1. امروزه بیش از 3.8 میلیارد از جمعیت دنیا از اینترنت استفاده میکنند. این رقم نشاندهندهی آن است که هر روز 40 درصد از مردم دنیا به استفاده از اینترنت میپردازند.
2. محققین تخمین میزنند که تا سال 2020، 8 میلیارد دستگاه حداقل یک بار به اینترنت متصل شوند.
3. جالب است بدانید روزانه در هر دقیقه 570 وبسایت جدید در زمینههای مختلفی اعم از تجاری، شخصی و غیره در حال راهاندازی میباشد.
4. تعداد سرچ روزانهای ک توسط مرورگر گوگل انجام میشود بیش 3.5 میلیارد بار است.
5. یوتیوب یکی از وبسایتهای جهانی و محبوب در زمینهی اشتراک و بارگذاری ویدیو میباشد، جالب است بدانید در هر دقیقه، عددی نزدیک به 24 ساعت ویدیو در یوتویوب آپلود میشود! این یعنی کل محتوای ویدیویی که طی شصت روز در یوتیوب به اشتراک گذاشته میشود از مجموع محتوای 60 سالهی سه شبکهی تلویزیونی هم بیشتر است!
6. محققین گمان میکنند تا سال 2020 بیش از 80 درصد حجم مصرفی اینترنت از ویدیو پر خواهد شد.
7. 340 هزار توییت در هر دقیقه در شبکهی اجتماعی توییتر به اشتراک گذاشته میشود.
8. روزانه نیم میلیارد توییت در کل دنیا اشتراکگذاری میشود.
9. در حال حاضر فیسبوک بیش از دو میلیارد کاربر فعال دارد که به طور میانگین 155 دوست در صفحهی خود دارند.
10. حدود 300 میلیون عکس، 800 میلیون لایک و 175 میلیون بازخورد در فیسبوک روزانه به اشتراک گذاشته میشود.
11. در بین شبکههای اجتماعی و اپلیکیشنهای حال حاضر، WhatsApp، Snapchat، Instagram، Google، Facebook و Twitter از کمترین امنیت برخوردار هستند و به عبارت دیگر آنها را میتوان بزرگترین دشمنان حریم شخصی شما در دنیای اینترنت دانست.
12. از هر هفت طلاق، یک مورد به خاطر استفاده از فیسبوک بوده است!
13. در سال 2016 بیش از 4.2 میلیارد دیتای ثبت شده از طریق دنیای تکنولوژی به سرقت رسید.
14. بیش از 88 میلیون انسان در غالب دیتا و الگوریتم عددی به دنیا خواهند آمد!
15. در حال حاضر ما در عصر اطلاعات بزرگ هستیم این بدین معناست که حدود 16 زتابایت (16×1021) دیتای جدید و منحصر به فرد در هر سال در سطح جهانی به ثبت رسیده است!
16. بیش از 90 درصد حجم اطلاعات به اشتراک گذاشته در چند سال اخیر تولید شد.
17. روزانه عددی معادل 250 میلیون ساعت فیلم و برنامهی تلویزیونی در نتفلیکس که یک شبکهی تلویزیونی آنلاین است، توسط مردم در سرتاسر دنیا تماشا میشود.
18. بیش از 56 میلیون ساعت موزیک روزانه از رادیوها، اینترنت، گوشیها، تلویزیون و غیره پخش میشود.
19. در حال حاضر مردم در سرتاسر دنیا بیش از 33 میلیون ساعت را صرف بازی League of Legendsکردهاند.
20. حجم اطلاعات فنی هر سال 2 برابر میشود. این یعنی اگر دانشجویی یک دورهی تحصیلی 4 سالهی فنی و یا مدرک دانشگاهی را آغاز کرده باشد، نیمی از هر آنچه که در سال اول تحصیل آموخته است در سال سوم تحصیلیاش قدیمی و صحت علمی آن منقضی میشود.
21. در حال حاضر جمعیت مردمی که روی کرهی زمین زندگی میکنند 7 میلیارد و پانصد میلیون است که اینطور که تخمین زده شده این تعداد تا سال 2050 به 10 میلیارد خواهد رسید.
22. جالب است بدانید در سال 1900 تنها 14 درصد از مردم در شهر زندگی میکردند. اما در سال 2017 آمار قشر مردم شهری به 54 درصد افزایش پیدا کرده است.
23. در هر دقیقه 250 نوزاد در سرتاسر جهان تولد میشوند، که از این تعداد 32 نوزاد متولد چین، 47 نوزاد متولد هند و 7 نوزاد اهل آمریکا هستند!
24. برای اولین بار در طول تاریخ شامل تعامل چهار نسل سنتی، بومر، نسل ایکس و نسل ایگرگ در کنار یکدیگر هستیم که هر کدام از نظر نوع ارتباط و معاشرت در دورهی کاملا متفاوت بزرگ شدهاند.
25. حدودا 12 سال پیش، در سال 2007 میلادی کمپانی اپل اولین دوره از گوشیهای هوشمند و آیفون خود را وارد بازار کرد و جالب است بدانید در حال حاضر 2.3 میلیون از جمعیت جهان از گوشیهای ساخت این کمپانی استفاده میکنند.
26. سازندهی بازی Candy Crush هر روز بیش از 1.74 میلیون دلار در روز درآمد دارد که جمعا این مبلغ در طول یک سال به بیش از 636 میلیون دلار نیز میرسد.
27. تا سال 2020 شاهد بیش از 10 میلیون ماشین با قابلیت رانندگی خودکار در جادهها خواهیم بود.
28. 47 درصد از مشاغلی که امروزه با آن سر و کار داریم تا 25 سال آینده از بین خواهند رفت و تا سال 2020 رباتها جای 5 میلیون از جمعیت کارگران مشغول به کار را خواهند گرفت!
29. مشاغلی نظیر دیجیتال مارکتینگ، توسعهدهندهی اندروید و IOS، راننده اسنپ و مدیریت تغییرات در 10 سال گذشته اصلا وجود نداشتند!
30. اینها تازه شروع انقلاب دیجیتالی است. شاید تا 10 سال آینده شاهد کامپیوترهای کوانتومی باشیم که جهش عظیمی در سرعت محاسبات را برایمان به همراه خواهد داشت. گفته میشود تا 10 سال آینده، هوش مصنوعی عملکردی بسیار بهتر از انسان خواهد داشت و از این رو جایگزین فعالیتهای انسانی خواهد شد!
به نظر شما هوش مصنوعی و تکنولوژی تا چه حد میتواند جایگزین نیرو و تفکر انسانی در زمینههای مختلف شغلی و حتی بهبود کیفیت زندگی شود؟ آیا پیشرفت سریع دنیای دیجیتال برای انسانها به نوعی خطر محسوب خواهد شد؟ چشم انداز آیندهی بشریت با دخالت رباتها و هوش مصنوعی به چه سمتی سوق پیدا خواهد کرد؟ نظرات خود را با ما در دیجیرو به اشتراک بگذارید.
هم جالبه. هم ناراحت کننده