«با بودجهای که من دارم چه کارت گرافیکی بهترین کارایی را در اختیارم قرار میدهد؟»
این سوال، تمام چیزی است که کاربران در کارت گرافیک جدید خود به دنبال آن هستند. درست است که تکنولوژیهای جدید کارتهای گرافیک جالباند اما تنها چیزی که برای گیمرها مهم است این است که تنظیمات گرافیک و جزئیات گرافیکی را در بازی تا انتها زیاد و شروع به بازی کنند.
البته جواب به این سوال میتواند سختتر از آنچه که فکر میکنید باشد. کارایی خام کارت گرافیک نکتهی مهمی است که باید به آن توجه کنیم. اما فاکتورهایی همچون صدای فن، درایور و نرمافزارهای اضافی، همگی در اینکه چه کارت گرافیکی برای خرید مناسب است نقش دارند. چیزی که این انتخاب را سختتر میکند، سیلی از کارتهای گرافیک است که با استفاده از پردازندههای جدید این شرکتها ساخته شدهاند، پردازندههایی که گامی بزرگ در پیشرفت تکنولوژی کارتهای گرافیک به شمار میروند. ورود این کارتهای گرافیک جدید قیمت کارتهای گرافیک نسل قبل را دچار بینظمی کرده است.
بگذارید که این قضیه را برای شما کمی آسانتر کنیم. ما تمام کارت گرافیکهای معروفی که طی سالهای اخیر روانهی بازار شدهاند، از کارتهای گرافیک 100 دلاری تا مدلهای لوکس 1200 دلاری، را امتحان کردهایم. تمام تجربیات و اطلاعاتمان را در اختیار شما میگذاریم تا در انتخاب کارت گرافیک مورد نیازتان کمی راحتتر باشید.
نکته: کمپانیهای مختلف، نسخههای سفارشی کارتهای گرافیک مختلف را تولید میکنند. برای مثال میتوانید مدلهای مختلفی از Radeon RX 470 را از Sapphire, XFX, Asus, MSI و PowerColor بخرید.
بهترین کارت گرافیک اقتصادی: Nvidia GeForce GTX 1050
کارت گرافیک اورکلاک شدهی GeForce GTX 1050 از کمپانی MSI، با قیمتی به مراتب کمتر، رقیب خود از شرکت AMD را پشت سر میگذارد.
اگر میخواهید پای خود را کمی در دنیای بازیهای کامپیوتری بگذارید اما از طرفی نیز خود را در این دنیا غرق نکنید، کارت گرافیک Nvidia GeForce GTX 1050 (به قیمت 110 دلار) انتخابی خوب برای ورود به دنیای بازیهای کامپیوتری است.
کمپانی Nvidia این کارت گرافیک را به عنوان آپگریدی مناسب برای علاقمندان به ورزشهای الکترونیکی و بازیهای کامپیوتری ارائه داده است و این کارت گرافیک، این ماموریت را به خوبی انجام میدهد. میتوانید تنظیمات کارت گرافیک خود را بالا ببرید و در بازیهایی همچون Dota 2, Overwatch, Counter-Strike: Global Offensive و خیلی بازیهای دیگر با سرعت فریمی بالاتر از 100 فریم بر ثانیه بازی کنید (که نسبت به کارت گرافیکهای داخلی پیشرفت خوبی به حساب میآید). در خیلی از بازیها، با تنظیمات 1080p و گرافیک متوسط، میتوانید سرعت فریمی برابر 60 فریم بر ثانیه داشته باشید. همچنین با بالا بردن تنظیمات گرافیکی به حداکثر میزان ممکن، میتوانید بازی مورد نظر را با سرعت 30 فریم بر ثانیه بازی کنید.
سایز کوچک این کارت گرافیک و نیاز به منبع الکتریسیتهی 75 واتی به این معنی است که میتوانید این کارت گرافیک را در فضایی کوچک و بدون نیاز به اتصالات بیشتر جای دهید. چنین ویژگیای، این کارت گرافیک را به گزینهای ایدهآل برای آپگرید سیستمهایی همچون سیستمهای HP و Dell تبدیل میکند. سیستمهایی که فاقد اتصالات اضافی از منبع تغذیه هستند.
وقتی که این ویژگی مثبت را در کنار کابل HDMI 2.0b و « تصویربرداری دامنه دینامیک بالا» بگذاریم، کارت گرافیک GTX 1050 به انتخابی خوب برای سیستمهای سینمای خانگی تبدیل میشود. البته حواستان باشد که موقع خرید این کارت گرافیک ممکن است با مدلهای اورکلاک شدهی آن مواجه شوید، به یاد داشته باشید که این مدلها به اتصال شش پین اضافهای از منبع تغذیه نیاز دارند.
کارت گرافیک EVGA GTX 1050 Ti SC Gaming میتواند یک کامپیوتر شخصی را تبدیل به سیستمی کند که قابلیت رقابت با کنسولهای مدرن را داشته باشد. این کارت، کارت گرافیکی خوب، بهینه از لحاظ مصرف انرژی، و بسیار قویتر از رقیبانش است.
اگر به کمی قدرت گرافیکی بیشتر نیاز دارید میتوانید از کارت گرافیکی GeForce GTX 1050 Ti (با قیمت 140 دلار) استفاده کنید. مدل GTX 1050 Ti دو برابر رم، با ظرفیت 4 گیگابایت دارد و با قدرت پردازشی بیشتر از GTX 1050، آپگریدی مناسب برای سیستمی قویتر است، سیستمی که با آن میتوانید بازیهایی همچون Far Cry یا Rise of the Tomb Raider را به سادگی بازی کنید. با کارت گرافیک GTX 1050 Ti میتوانید بیشتر بازیهای مدرن را با سرعت فریم 60 فریم بر ثانیه بازی کنید، و البته 4 گیگابایت رم این کارت گرافیک آن را به کارت گرافیکی آیندهنگرانهتر تبدیل میکند.
رقیب این کارت گرافیک Nvidia، کارت گرافیکی هم قیمت به اسم Radeon RX 460 است. کارت گرافیکهای Radeon کندتر هستند، بیشتر داغ میشوند و نسبت به GeForce GTX 1050 انرژی بیشتری مصرف میکنند. کارتهای GeForce انتخاب بهتری هستند مگر اینکه دنبال Radeon RX 460 و یک FreeSync monitor باشید.
اگر پول بیشتر و اتصالات منبع تغذیهی کافی را دارید، Radeon RX 470 از نظر کارایی عملکرد بهتری دارند، مخصوصاً اگر بتوانید یکی از این کارت گرافیکها را با قیمت 170 دلار در تخفیفهای ویژه پیدا کنید. با این حال احتمال چنین اتفاقی به شدت کم به نظر میرسد.
بهترین کارت گرافیک برای رزولوشن 1080 پیکسل: AMD Radeon RX 480 4GB
کارت گرافیکی AMD Radeon RX 480 4GB، اولین کارت گرافیکی AMD است که بر اساس آخرین تکنولوژی Polaris GPU ساخته شده است از نظر کارایی و مصرف بهینهی انرژی در قیمت 200 دلار بسیار خوب عمل میکند.
در قیمتهای 200 الی 250 دلار رقابت بین کارتهای گرافیک نزدیکتر میشود. در این ردهی قیمت میتوانید بهترین کارایی را در ازای پولی که میپردازید دریافت کنید. در این ردهی قیمت میتوانید گروهی از کارت گرافیکها را به عنوان «بهترین کارتهای گرافیک 1080p» پیدا کنید: کارت گرافیک Radeon RX 470 (با قیمت 180 دلار)، کارت گرافیک Radeon RX 480 4GB (با قیمت 200 دلار)، کارت گرافیک Radeon RX 480 8GB (با قیمت 240 دلار)، و کارت گرافیکهای 3GB GeForce GTX 1060 (با قیمت 200 دلار) و 6GB GeForce GTX 1060 (با قیمت 250 دلار) که با وجود قطعات متفاوت با نام یکسانی عرضه میشوند.
نمیتوانید با انتخاب هر یک از این کارتهای گرافیک انتخاب اشتباهی داشته باشید. همهی این کارتهای گرافیک انتخابهای فوقالعادهای هستند، با این حال قیمت بالای RX 470، کارت گرافیک RX 480 را فقط با 20 دلار قیمت بیشتر تبدیل به انتخاب جذابتری میکند. اگر کارت گرافیک Radeon RX 480 4GB را به عنوان معیار مقایسهمان در نظر بگیریم میتوانیم بگوییم که RX 470 کمی ضعیفتر عمل میکند، عملکردی که در بازی کردن با رزولوشن 1080p میتواند کمی نامناسب باشد، در حالی که کارت گرافیک 6GB GeForce GTX 1060 کمی بهتر عمل میکند و کارت گرافیک 3GB GTX 1060 کمی بهتر از Radeon RX 470 عمل میکند.
هر دو کارت گرافیکهای Radeon RX 480 و 6GB GTX 1060 در رزولوشن 1080p و تنظیمات گرافیکی بالا، بازی شما را با سرعت فریم 60 فریم بر ثانیه اجرا میکنند. میتوانند در رزولوشن 2560×1440 و تنظیمات گرافیک بالا (به خصوص با مانیتوری از نوع FreeSync/G-Sync) بسیار خوب عمل کنند و حتی توانایی اجرای بازیهای واقعیت مجازی روی Oculus Rift و HTC Vive را دارند.
احساس میکنیم Radeon RX 480 4GB دویست دلاری بهترین گزینه برای خیلی از افراد است. ارزش خرید این کارت گرافیک غیرقابل انکار است و با این کارت میتوانید تجربهی خوبی در بازی کردن بازیهای کامپیوتری داشته باشید. البته که GTX 1060 از لحاظ کارایی، عملکرد بهتری دارد، اما Radeon RX 480 با تنظیمات گرافیکی بالا و رزولوشن 1080p سرعت فریمی به اندازهی 60 فریم بر ثانیه را در اختیار شما قرار میدهد، به نظر ما صرفهجویی 50 دلاری و خرید این کارت گرافیک میتواند انتخاب بهتری باشد. اگر میخواهید قطعات دیگری از سیستم خود را نیز آپگرید کنید این صرفهجویی میتواند در قدرت خرید شما بین دو مانیتور FreeSync و G-Sync تاثیرگذار باشد.
کارت گرافیک 200 دلاری EVGA GeForce GTX 1060 3GB با حافظهی بیشتر، بدون هیچ بحثی انتخاب بهتری نسبت به AMD’s Radeon RX 470 است.
اگر برنامهتان بازی کردن در رزولوشن 1440p یا VR است، میتوانید کارت گرافیکهای RX 480 هشت گیگابایتی (با قیمت 240 دلار) و GeForce GTX 1060 شش گیگابایتی (با قیمت 250 دلار) را در نظر داشته باشید، هر دوی این مدلها انتخابهای خوبی برای خرید هستند. GTX 1060 کمی قدرت بیشتری دارد اما Radeon RX 480 هشت گیگابایتی با دو گیگابایت حافظهی بیشتر نیز میتواند انتخاب خوبی باشد.
اما نکتهای وجود دارد: تمام این کارتها در بازار به صورت بسیار محدودی ارائه میشوند که یا بیشتر از قیمت اصلیشان به فروش میرسند یا توانایی پیدا کردن آنها را نخواهید داشت. اگر میخواهید تا آنجایی که میتوانید به قیمت 200 دلار نزدیک باشید و نمیتوانید RX 480 چهار گیگابایتی را در بازار با قیمت مناسبی پیدا کنید، RX 470 و GTX 1060 سه گیگابایتی میتوانند انتخابهای خوبی برای بازی در رزولوشن 1080p باشند.
بین این دو کارت گرافیک، ما GTX 1060 سه گیگابایتی را به دلیل کارایی بهتر و بهینه بودن مصرف انرژی آن انتخاب میکنیم. با این حال 3 گیگابایت حافظه، خیلی آیندهنگرانه به نظر نمیآید، همین حالا نیز با این مقدار از حافظه، تعدادی از بازیهای موجود در بازار را نمیتوانید با حداکثر ظرفیت گرافیکی بازی کنید. اگر بخواهیم منصف باشیم هنگام بازی در رزولوشن 1080p چنین تنظیماتی مورد نیاز نیست با این حال اگر برنامهریزیتان این است که برای چندین سال از کارت گرافیکی مورد نظرتان استفاده کنید، بهتر است خرید Radeon RX 470 را مد نظر داشته باشید.
بهترین کارت گرافیکی برای رزولوشن 1440 پیکسل: Nvidia GeForce GTX 1070
کارت گرافیک Nvidia GeForce GTX 1070 Founders Edition کارایی بهتری نسبت به کارت گرافیک 1000 دلاری Titan X را به ازای یک چندم قیمت و مصرف انرژی Titan X در اختیارتان میگذارد.
اگر بخواهید از قیمت 250 دلار بالاتر بروید تنها گزینههای پیش رویتان کارتهای گرافیک Nvidia هستند. فاصلهی قیمت زیادی بین کارتهای گرافیک 250 دلاری و GeForce GTX 1070 با قیمت 380 دلار وجود دارد. اگر بتوانید کارتهای گرافیک Fury X یا GeForce 980 Ti را با قیمتی حدود 350 دلار یا کمتر ، یا Radeon Fury را با حدود قیمت 300 دلار پیدا کنید هر چه سریعتر اقدام به خرید آن کنید، چنین تخفیفهایی خیلی کم پیدا میشوند.
همچنین به یاد داشته باشید که با وجود قیمت 380 دلاری GeForce GTX 1070، در آمازون این کارت گرافیک با قیمت 430 دلار عرضه میشود. مانند همهي کارت گرافیکهای جدید دیگر که بر اساس آخرین فناوری روز ساخته شدهاند، تقاضا زیاد، عرضه کم، و در نتیجه قیمتها دچار تورم است.
با این حال به نسبت پولی که میپردازید، قدرت زیادی دریافت میکنید. کارت گرافیک GTX 1070 میتواند به اندازهي کارت گرافیک Titan X (که مجهز به آخرین فناوری روز است) قدرتمند باشد. این به آن معنی است که میتوانید در هر بازیای با رزولوشن 1440p و تنظیمات گرافیکی بالا، سرعت فریمی معادل 60 فریم بر ثانیه یا بیشتر داشته باشید. همچنین اگر با سرعت فریم کمتر مشکلی ندارید میتوانید خیلی از بازیها را با رزولوشن 4K و سرعت فریم 40 فریم بر ثانیه بازی کنید.
اگر به چنین تنظیماتی علاقهمندید میتوانید از مانیتور 4K استفاده کنید تا تصویر روانتری داشته باشید، با این حال بهتر است بدانید که مانیتورهای G-Sync با رزولوشن 4K قیمت بالایی نیز دارند. مانیتور 60 هرتزی Acer XB280HK ارزانترین مانیتور با چنین قابلیتی است که میتوانید آن را در آمازون با قیمت 519 دلار تهیه کنید، با این حال پنل TN این مانیتور در مقایسه با صفحه نمایشهای IPS رنگپریده به نظر میرسد. خریدن یک صفحه نمایش IPS حتی هزینهي بیشتری خواهد داشت، مانیتورهای G-Sync با رزولوشن 4K از کمپانیهای Acer و Asus بالای 800 دلار قیمت دارند.
جایگاه ویژهی GTX 1070 در کارتهای گرافیک 1440p قابل توجه است. اگر میخواهید آخرین بازیهای موجود در بازار را با تنظیمات گرافیکی بالا بازی کنید باید مواظب باشید که از فرکانس 144 هرتزی مانیتورتان بالاتر نروید!
و اما برترین کارت گرافیکی؟ پردازندهي Pascal GPU از Nvidia به ندرت داغ میکند و در مصرف انرژی به شدت بهینه است. با اینکه GTX 1070 از نظر کارایی عملکرد بهتری دارد، به همان اندازهی GTX 970 انرژی مصرف میکند.
بهترین کارت گرافیکی برای گیمرها: Nvidia GeForce GTX 1080
کارت گرافیک EVGA GTX 1080 FTW با کلاک بالا، سیستم خنککنندهی سفارشی و کابل تغذیهی 8 پینی یکی از قویترین کارتهای گرافیک Nvidia است.
کارت گرافیک GeForce GTX 1080 از Nvidia تجسمی جسمانی از الههي گرافیک است و قیمتش نیز با چنین تجسمی همخوانی دارد و با وجود قیمت بالای 600 دلاری آن تقاضای زیادی نیز برای آن وجود دارد. این کارت گرافیک نسخههای سفارشی نیز دارد که قیمتشان بیشتر از 600 دلار است (و حتی به نسخهی Founders Edition سری 10 GTX فکر نکنید).
کارت گرافیک GTX 1080 در رقابت با کارت گرافیک قدیمیتر GTX 980، از این کارت گرافیک جلو میزند و با بهبود بیش از 70 درصدی در تمام بازیهای امتحان شده، مصرف انرژی کمی نیز دارد. اگر میخواهید مانیتوری 144 هرتزی با رزولوشن 1440p را به مرزهای تواناییاش برسانید این همان کارت گرافیک مورد نظر شما است. با این کارت گرافیک میتوانید در رزولوشن 4K به سرعت فریم 60 فریم بر ثانیه برسید. با اینکه GTX 1080 نمیتواند در تمام بازیهای 4K به آن استاندارد بالای مد نظر گیمرها برسد، اما خیلی خوب عمل میکند و با کمی دقت در تنظیمات گرافیکی میتوانید به راحتی به سرعت فریم 60 فریم بر ثانیه دست پیدا کنید.
داستان کارایی این کارت گرافیک حتی بهتر میشود، وقتی که توانایی پردازندهی 16nm Pascal GPU را در اورکلاک شدن مد نظر داشته باشید. در حالی که در تستهایمان قادر به اورکلاک 2 گیگاهرتزی GTX 1080 Founders Edition نبودیم، توانستیم کارت گرافیک EVGA GTX 1080 FTW را به اندازهي 2.1 گیگاهرتز اورکلاک کنیم. EVGA GTX 1080 FTW با سیستم خنککنندهي سفارشی و اتصال تغذیهی 8 پینی اضافه میتواند از پس چنین اورکلاکی بر بیاید.
با این حال کارت گرافیک EVGA قادر به ارائهی سرعت فریم 60 فریم بر ثانیه در رزولوشن 4K نبود و سرعت فریمی حدود 11 فریم بر ثانیه را به ما ارائه داد.
وقتی قیمت برایتان مهم نباشد: Nvidia Titan X Pascal
کارت گرافیک Nvidia Titan X (Pascal) قدرتی باورنکردنی را در اختیارتان قرار میدهد.
اگر میخواهید در بازیهای کامپیوتری در اوج گرافیک باشید و هزینهي چنین اتفاقی نیز برایتان مهم نیست، Nvidia Titan X Pascal کارت گرافیک مورد نظر شما است. در نقدهای نوشته شده در مورد کارتهای گرافیک، این کارت تنها کارتی است که میتواند در رزولوشن 4K سرعت فریم 60 فریم بر ثانیه را در اختیارتان بگذارد. این کارت گرافیکی به قدری قوی است که وقتی دو تای این کارت را در یک باکس Falcon Northwest FragBox 2 کنار هم قرار دادیم مجبور شدیم که تنظیمات رزولوشن بازی را به 5K تغییر دهیم تا تغییر قابل مشاهدهای نسبت به یک جفت کارت GTX 1080 مشاهده کنیم.
کارت گرافیکی Titan X کارتی افسانهای است و قیمت 1200 دلاری آن نیز گویای چنین لقبی است.
اگر کمی صبور باشید ممکن است در آیندهی نزدیک شاهد ورود کارت گرافیک GTX 1080 Ti به بازار باشید، کارت گرافیکی که قسمتی از نیروی پردازشی Titan X را در خود خواهد داشت. نمیدانیم این اتفاق چه زمانی رخ خواهد داد یا اصلاً اتفاق میافتد یا نه، اما اگر هم چنین کارتی به بازار بیاید قیمتی حدود 900 دلار خواهد داشت.
در یک کارت گرافیکی دنبال چه چیزهایی باشیم
اگر میخواهید از لیست ما فراتر بروید به یاد داشته باشید که پیدا کردن کارت گرافیک مناسب کمی سخت است. کمپانیهای مختلف نسخههای مختلفی از کارت گرافیکها را ارائه میدهند و برای مثال شما میتوانید کارت گرافیک Radeon RX 470 را از Sapphire, XFX, Asus, MSI و PowerColor تهیه کنید.
برای اینکه بتوانید هنگام انتخابتان به گزینههای محدودتری برسید و کارت گرافیک درستی را انتخاب کنید به موارد زیر توجه کنید:
اورکلاک: نسخههای سفارشی و با قیمت بالا معمولاً اورکلاک شدهاند که منجر به کارایی بهتر آنها میشود.
سیستم خنککننده: خیلی از کارتهای گرافیک با سیستمهای خنککنندهی سفارشی ارائه میشوند که قدرت بیشتری در خنک کردن دارند و صدای مزاحم کمتری تولید میکنند. خیلی از کارتهای گرافیک از این نظر خوب عمل میکنند. کارتهای گرافیک مجهز به خنککنندهی مایع حتی در این کار بسیار بهتر عمل میکنند اما نیاز به فضای اضافی دارند تا بتوانید تیوبها و رادیاتور را در کیستان جای دهید. از کارت گرافیکهایی که سیستم خنککنندهی اولیه دارند دوری کنید، مگر اینکه برنامهریزیتان برای پیادهسازی سیستم سفارشی خنکسازی است.
ابعاد: خیلی از کارتهای گرافیک در سایز مشخصی ارائه میشوند اما ممکن است با سایزهای مختلفی از یک مدل از کارت گرافیک مواجه شوید. پس قبل از خرید کارت گرافیکتان چک کنید که در کیستان جا میشوند یا نه.
میزان سازگاری: همهی سختافزارها از انواع اتصالات پشتیبانی نمیکنند. کارت گرافیکهای ردهبالاتر ممکن است فاقد پورت DVI باشند و مانیتورهای ردهپایینتر نیز ممکن است بعضی از پورتها را نداشته باشند. قبل از خرید کارت گرافیک مطمئن شوید که کارت گرافیک و مانیتورتان قابلیت اتصال به یکدیگر را دارند و همچنین منبع تغذیهی سیستمتان توانایی کافی برای برقرسانی به کارت گرافیکیتان را داشته باشد.
دمت گرم با چنین مطلبایی حال میکنم
verygoodfor alltheinvited
ممنون از کمکتون